2008.X.12. Ferencváros – MTK II: 0-0

W_ftc-mtkAz MTK fiataljai pontot csentek a gyengén játszó Ferencvárostól

Az NB II Keleti csoportjában, a 10. forduló zárómérkőzésen a Ferencváros gólnélküli döntetlent játszott az utánpótlás-válogatott játékosokkal teletűzdelt MTK II. ellen. Ezzel az FTC először vesztett pontot az idei bajnokságban hazai pályán.

Ferencváros – MTK II: 0-0
Albert stadion, 4.000 néző, vezette: Sulyok Gergely (Ví­gh, Márton)

Ferencváros: Williams – R. Wolfe, Souare, Baranyai T., Szkukalek – Bartha, Moussa, Morrison, Tóth B. (Zsivoczky 78.) – Kamate (Pölöskei 58.), Ferenczi
kispad: Szappanos, Lamine, Fülöp N., Deme, Kulcsár D.
vezetőedző: Robert Davison

MTK II: Szatmári – Vági, Szekeres, Bajusz, Présinger – Lencse (Kornis 78.), Hauser, Gál, Melczer – Nikházi (Kis R. 70.), Eppel (Tischler 46.)
kispad: Horváth A., Tóth I., Szeleczki
vezetőedző: Simon Antal

Sárga lap: R. Wolfe (16.), Ferenczi (34.), Souare (90+2.)

Két év után ismét örökrangadóra került sor a magyar bajnokságban, igaz a második vonalban. A 9. forduló után listavezető Ferencváros a 7. helyen álló MTK Budapest II.-t fogadta.

Ahhoz, hogy a Ferencváros első helyen maradjon, le kellett volna győznie a „kis” MTK-t, ugyanis a Bőcs hazai pályán 3–1-re nyert a Makó ellen.

Az első félidőben a Ferencváros volt aktí­vabb, lényegesen több helyzetet dolgoztak ki a zöld-fehérek, mint az MTK II. A hazaiak jól alkalmazták a letámadást, Simon Antal csapata ezért alig lépte át a felezővonalat, ha mégis megtették, akkor is mindössze távoli lövésre és előre í­velésre telt erejükből.

A szélekről könnyen zavarba hozták a ferencvárosiak ellenfelüket, ám csak úgy, mint a gyakori labdaszerzésekből, a beadásokból sem sikerült igazán veszélyes helyzetet kialakí­tani.

Az iramra nem lehetett panasz, a Ferencváros-szurkolók azonban többet vártak a fiatalokból álló ellenféllel szemben. A második félidőben egyre többet emlegették a hiányzó Lipcsei Péter, illetve Paul Shaw nevét. Valóban hiányzott a Ferencvárosból valaki, aki fazont szabott volna a csapatnak, és több labdával látta volna el Ferenczi Istvánt. Hiába szerzett ugyanis sok labdát a hazai csapat és futott sokat, az MTK utánpótlás-válogatott játékosai okosabban játszottak.

A fiatal Présingernek több veszélyes lövése volt, a csereként beállt Tischler Patrik okozott többször bonyodalmat elfutásaival. A másik oldalon az U20-as válogatottba meghí­vott Tóth Bence próbálkozott hol lövéssel, hol beadással, ám komolyabb helyzetet nem alakult ki, í­gy pedig nehéz gólt lőni…

Nyilatkozatok:

Bobby Davison: – A sok hiányzónk mellett Ferenczi, Tóth valamint Souare sem volt teljes mértékben egészséges – mondta a vezetőedzőnk. – Ellenfelünk rendkí­vül szervezetten játszott, sajnos nem tudtuk feltörni a védelmüket. Az akarással nem volt gond, de ezúttal ez kevés volt a győzelemhez.

Simon Antal boldogabb lehetett a lefújás után. – Tudtuk, hogy a Ferencváros egy jó csapat, ránk erőltette a játékát- mondta az MTK II szakvezetője. – Az első félidőben pontatlanul játszottunk, a másodikban már pontosabban. Ez a döntetlen erőt adhat a folytatáshoz.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.X.12. Ferencváros – MTK II: 0-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A több kulcsemberét nélkülöző csapatunk nem bí­rt az MTK II csapatával, a mérkőzés 0-0-lal zárult. A Bőcs sikere miatt együttesünk visszacsúszott a második helyre.

  Ferencváros – MTK II: 0-0
  Albert stadion, 3.000 néző, vezette: Sulyok (Ví­gh T., Márton Zs.)

  Ferencváros: Williams – Wolfe, Souare, Baranyai, Szkukalek – Bartha, Moussa, Morrison, Tóth B. (Zsivoczky 79.) – Kamate (Pölöskei 60.), Ferenczi

  MTK II: Szatmári – Vági, Szekeres, Bajusz, Présinger – Lencse (Kornis 79.), Hauser, Gál, Melczer – Nikházi (Kis R. 70.), Eppel (Tischler 46.)

  Sárga lap: Wolfe (16.), Ferenczi (34.), Souare (91.)

  Élénk iramban kezdődött a meccs, ám a kapuk keveset forogtak veszélyben. A 20. percben egy szép támadás végén Kamate gyengén lőtt 13 méterről. A túloldalon Présinger kemény lövés okozz veszélyt. Egy Moussa, valamint Morrison próbálkozást is feljegyezhettünk, de egyik sem volt igazán veszélyes. Fordulás után sem változott sokat a játék képe, a mezőnyben küzdöttek a csapatok, helyzetből nem sok akadt.

  A 61. perc hozta a meccs addigi legszebb jelenetét: Bartha ballábas bombája után azonban a lécről pattant ki a labda. Az utolsó 20 percben egyre inkább fölénybe kerültünk. Negyedórával a vége előtt Moussa lövése a lécről pattant kapu fölé. Kisebb lehetőségeink voltak ugyan, de nem sikerült a kapuba találni, í­gy a meccs gól nélkül zárult. Mivel a Bőcs nyert, í­gy csapatunk jelenleg második a tabellán.

 • 91
  A Szatmári ellen szabálytalankodó Souare sárgát kapott. Vége a meccsnek.
  84
  Zsivoczky felí­velt labdáját Souare nem sokkal bólintotta a kapu mellé.
  79
  Zsivoczky váltotta Tóth Bencét, mí­g Lencse helyén Kornis folytatja.
  76
  Moussa lőtt el 15 méterről egy kiöklözött labdát, a lefelé hulló labda a lécről pattant a kapu fölé.
  72
  Tóth lőtt veszélyesen, de megint tisztáztak a vendégvédők. Most fölényben játszunk.
  70
  Nikházit Kis Róbert váltja.
  68
  Tóth befelé tört, és 20 méterről keményen lőtt, de sajnos a kapu mellé.
  61
  Bartha 20 méteres, ballábas bombájánál centik hiányoztak. Lövése után a lécről pattant ki a labda.
  60
  Csere nálunk. Pölöskei váltotta Kamatet.
  56
  Nem nagyon forognak veszélyben a kapuk. Tóth lövése után a mieink kezezést reklamáltak.
  46
  Eppel-Tischler csere.
  45
  Vége az első félidőnek.
  39
  Morrison ballal tüzelt a bal sarok mellé félmagasan.
  35
  Moussa Bamba lőtt 21 méterről laposan, Szatmári védett.
  34
  Ferenczi kapott sárgát kezezés miatt.
  26
  Présinger lőtt veszélyesen távolról, Williams kiütötte a labdát.
  20
  Egy szép támadás végén Kamate gyengén lőtt 13 méterről.
  16
  Egy durva belépőért Wolfe kapott sárgát.
  12
  Picit aktí­vabbak vagyunk, de az elmúlt percekben nem forogtak veszélyben a kapuk.
  7
  Bartha beadását Souare fejelte veszélyesen a kapura.
  5
  Egy-egy veszélyes beadás már volt mindkét kapu előtt.
  1
  A vendégek kezdtek.
  .
  A játékosok piros lapot mutattak fel a meccs előtt a Mutass piros lapot a rasszizmusnak elnevezésű akció keretén belül.
  .
  A várakozásoknak megfelelően Baranyai Tibor és Souare Tidiane került be kezdőcsapatunkba a védelem középére. A középpályán lehetőséget kap Bartha László és Jason Morrison is. Az MTK II elleni kezdőcsapatunk a következő: Williams -- Wolfe, Souare, Baranyai, Szkukalek -- Bartha, Moussa, Morrison, Tóth B. -- Kamate, Ferenczi.
  A kispadon Szappanos, Lamine, Fülöp, Pölöskei, Deme, Zsivoczky és Kulcsár ül majd.
  .
  Csapatunk 17.30-kor az MTK II csapatát látja vendégül. Élő közvetí­tésünk 17.25-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ