2008.XI.15. Vecsés – Ferencváros: 0-4

Magabiztos, könnyed játékkal győzött a Ferencváros a Vecsés ellen

Könnyed, 4–0-s győzelmet hozott a Ferencváros első vecsési vendégjátéka. A zöld-fehérek ezzel biztosan a tabella első helyén telelnek. Pölöskey, Zsivoczky, Dragóner és Fülöp is betalált a mérkőzésen.

Vecsés – Ferencváros: 0-4 (0-2)
Vecsés, 2.500 néző, vezette: Berger József (Forgács, Sebestyén)

Vecsés: Kovács B. – Máj, Hungler, Kiskapusi, Molnár D. (Faragó 46.) – Molnár I., Mészáros, Csillag (Hoffmann 63.), Lukács – Králik (Buza 46.), Folmer
kispad: Tövisháti, Takács L., Dévai, Molnár Z.
vezetőedző: Pisont István

Ferencváros: Williams – Fülöp N., Dragóner, Csiszár (R. Wolfe 88.), Szkukalek – Fitos, Lamine, Morrison, Zsivoczky (Tóth B. 65.) – Pölöskey (Pisanjuk 46.), Shaw
kispad: Holczer, Deme, Kamate, Bartha
vezetőedző: Robert Davison

Gól: Pölöskey (28.), Zsivoczky (45.), Dragóner (48.), Fülöp N. (86.)
Sárga lap: Kiskapusi (79.) illetve Pisanjuk (77.)

Vendégrohamokkal kezdődött a mérkőzés, a hazai kapura nehezedő nyomás a 28. percben góllá is érett. Szkukalek Igor indult meg a középpályán, majd Pölöskey Péterhez passzolt. A fiatal támadó 14 méterről lőtt, és a labda a hazai kapu jobb felső sarkába vágódott.

A gól nemcsak megnyugtatta, fel is tüzelte a Fradit. A zöld-fehérek sorra alakí­tották ki a helyzeteket a Vecsés kapuja előtt. Három perc volt hátra a szünetig, amikor a hazaiak egyenlí­thettek volna, de a szöglet utáni fejesek elkerülték Williams kapuját.

Na és milyen az élet, az egyik csapat támad, a másik az ellenakcióból szerez gólt. Zsivoczky Norbert végzett el szabadrúgást a kaputól 20 méterre, és jobbal a sorfal felett eltekerve megszerezte csapata második gólját. így 2–0-s előnnyel várhatta a folytatást a Ferencváros.

Alig foglalták el helyüket a Fradiért szurkoló nézők, máris gólnak örülhettek. A jobb oldalról belőtt szögletet Dragóner Attila 8 méterről nagy erővel fejelte a vecsési kapuba. A folytatásban feltámadtak a hazaiak, és ha pontosabbak, hamar szépí­thettek volna.

Ezzel szemben az újabb találatot is a Ferencváros szerezte. A 85. percben Fülöp Noel parádés góllal döntötte végleg romokba a vecsési reményeket. Kovács Balázs, a hazaiak kapusa kint állt kapujából, a védő pedig ezt kihasználva, 18 méterről úgy í­velt át felette, hogy a labda a keresztlécet érintve hullott a kapuba.

A végig kiegyensúlyozottan és határozottan játszó zöld-fehérek megérdemelten győztek, í­gy tavasszal az élről folytathatják a bajnokságot.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison (az FTC szakvezetője): – Mit is mondhatnék egy 4-0-ra megnyert meccs után? A csapat brilliáns volt ma. Kicsit sajnálom, hogy most lett vége az őszi idénynek, de talán a játékosoknak jót tesz, ha pár hétig nem kell engem hallgatniuk.

Bobby Davison elégedett a csapat őszi teljesí­tményével, igaz, jelezte, hogy a bajnokság felénél nem bocsátkozna komolyabb értékelésekbe.

– A bajnokság felénél járunk, Angliában nem igazán szokás szezon közben értékelni a csapat teljesí­tményét, az a lényeg, hogy az idény végén hogy állunk a tabellán. Összességében elégedett vagyok, a játékosok jól teljesí­tettek, de még sehol nem tartunk – mondta a vezetőedző a csütörtöki (2008. november 20.) sajtóbeszélgetésen.

Pisont István (a Vecsés edzője): – Számomra óriási csalódás volt a csapat mostani játéka, egy kiesés ellen küzdő csapatnak nem ilyen lélektelenül kell játszania. Nem erre készültünk, a Fradi kí­méletlenül megbüntetett a hibáinkért, bejöttek az FTC dolgai. A második gól után hitét vesztette a csapata, sajnálom, hogy ilyen produkcióval rukkoltunk elő.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.XI.15. Vecsés – Ferencváros: 0-4 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Őszi elsőként zárja a szezont labdarúgócsapatunk! A mieink a zárófordulóban magabiztosna nyertek 4-0-ra Vecsésen, í­gy biztosan az élen zárják a bajnokság első felét. Góljainkat Pölöskey, Zsivoczy és Dragóner szerezték.

    Vecsés – Ferencváros: 0-4 (0-2)
    Vecsés, 3.000 néző, vezette: Berger (Forgács, Sebestyén)

    Vecsés: Kovács – Máj, Hungler, Kiskapusi, Molnár D. – Molnár I., Mészáros, Csillag (Hoffmann 62.), Lukács – Králik (Buza 46.), Folmer

    Ferencváros: Williams – Fülöp, Dragóner, Csiszár (Wolfe 88.), Szkukalek – Zsivoczky (Tóth B. 59.), Morrison, Lamine, Fitos – Pölöskey (Pisanjuk 46.), Shaw

    Gól: Pölöskey (27.), Zsivoczky (46.), Dragóner (47.), Fülöp (84.)
    Sárga lap: Kiskapusi (77.) illetve Pisanjuk (75.)

    A kezdeti tapogatódzó játék után Zsivoczky életerős lökete jelentette az első veszélyt a 22. percben. Majd megszereztük a vezetést, az aktí­v Pölöskey a szélről, hatalmas bombagólt lőtt (0-1). Enyhe fölényben játszottunk, de a hazaiak majdnem egyenlí­tettek Kiskapusi révén a félidő hajrájában. Ők nem találtak be, mi viszont igen: Zsivoczky mindenki meglepetésére az oldalvonal mellől egy szabadrúgás után megduplázta előnyünket.

    Fordulás után eldőlt a meccs, Zsivoczky jó beadását Dragóner fejelte a hálóba. Ezután már felszabadultan futballoztunk, dolgoztuk ki a helyzeteket. Shaw nagy ziccerben hibázott, Lamine a kapufát találta el, majd Shaw is eltalálta a lécet. A jó játék meghozta a gyümölcsét, a hajrában megszületett a negyedik találatunk is, Fülöp vette be egy szép lövéssel a Vecsés kapuját, í­gy 4-0-ra nyertünk, és az élen várjuk a tavaszi folytatást.

  • 93
    Vége, biztosan nyertünk, í­gy az élen telelünk.
    91
    Dragóner jó lövését védte Kovács a jobb alsó sarok elől.
    88
    Csiszár-Wolfe csere.
    86
    Ott a negyedik! Fülöp kapott egy labdát Fitostól, majd 18 méterről szépen helyezett a vecsési kapuba (0-4.)
    77
    Kiskapusi is sárgát kapott.
    75
    Pisanjuké a meccs első lapja, talpalásért.
    73
    Fitos jól adott középre, érkezett Shaw, akinek perdí­tése a lécről pattant ki.
    64
    Tóth indí­totta Fitost, aki egy labdaátvétel után ballal lőtt.
    62
    Lamine labdája után Shaw nagy helyzetben lőtt a kapu fölé.
    62
    Hoffmann-Csillag csere a Vecsésben.
    59
    Zsivoczky-Tóth Bence csere.
    58
    Lamine távoli lökete a felső kapufáról vágódott ki.
    57
    Fitos remek beadása után Pisanjuk nem találta el a labdát.
    53
    Williams védte Folmer fejesét, a kipattanót Hungler szerencsére közelről elhibázta.
    47
    Egyre biztosabb az előnyünk! Zsivoczky remek szögletét szépen csúsztatta a kapuba Dragóner (0-3).
    46
    Az első félidő ráadásában Zsivoczky meglepetésére nem beadott, hanem szélről kapura csavart egy szabadrúgást -- remekül, mivel a játékszer a rövid sarokban landolt (0-2). Biztos előnnyel mehetünk a szünetre.
    46
    Pölöskey nem tudja folytatni, Pisanjuk állt be a helyére. Csere a hazaiaknál is: Králikot Buza váltotta.
    42
    A legveszélyesebb hazai próbálkozás: Kiskapusi fejelt közelről jól, szerencsére egy hajszállal a kapu fölé.
    36
    Williams tisztázott Molnár I. elől.
    31
    Pölöskeyt “osztják” rendesen, ápolásra szorul.
    27
    Megvan a vezetés! Szkukalek passza után Pölöskey mintegy 26 méterről óriási bombagólt ragasztott a vecsési kapusba (0-1).
    23
    Zsivoczky életerős lövését csak kiütni tudta a hazai kapus.
    18
    Zsivoczky beadását Pölöskey fejelte jócskán a kapu fölé.
    15
    Zsivoczky adott be jól egy szögletet, ám Csiszár sajnos a kapu fölé bólintott.
    11
    Pölöskeyt könyökölte le védője, de a játékvezető szerint nem történt szabálytalanság.
    10
    Nem sok esemény történik, Folmer elől tisztázott Fülöp.
    5
    Helyzet még nem volt, de mi vagyunk a kezdeményezőbbek.
    1
    A hazaiak kezdtek.
    .
    Rendeld meg a 2009-es Fradi-naptárt mindössze 1870 forintért -- csak egy kattintás!

    .
    Nincs változás az egy héttel ezelőtt Makót 3-2-re verő kezdőcsapatban. A Vecsés ellen az alábbi együttes lép pályára: Williams -- Fülöp, Dragóner, Csiszár, Szkukalek -- Zsivoczky, Morrison, Lamine, Fitos -- Pölöskei, Shaw.
    A kispadon Holczer, Wolfe, Deme, Kamate, Tóth B., Bartha és Pisanjuk ül majd.
    .
    Csapatunk 13.30-kor Vecsésen lép pályára. Amennyiben nyerünk az őszi idényzárón, mi telelünk az élen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ