2009.V.16. Ferencváros – Kazincbarcika: 5-0

Zárt kapuk mögött is könnyedén verte meg a Fradi a Kazincbarcikát

Már a tizenegyedik percben kétgólos előnyben voltak a zöld-fehérek Ferenczi István és Tóth Bence góljával. Előbbi aztán az első félidő hajrájában még egyszer, a második elején pedig még kétszer talált be a Kazincbarcika kapujába, í­gy kialakí­tva az 5–0-s végeredményt.


Előzmények:

Biztosan zárt kapus lesz a szombati, Kazincbarcika elleni bajnoki mérkőzés – erről döntött nemrégiben a Fellebbviteli Bizottság.

– Nyilvános tárgyalás megtartását kértük az ügyben, erre pénteken este 18 órától sor is került. Mint ismert, méltányossági kérelmet nyújtottunk be a Fellebbviteli Bizottság felé. Ezt a tárgyaláson azzal indokoltam, hogy az MTK II-FTC meccsen történt diszkriminatí­v szurkolói rigmusok során biztonsági szolgálatunk közbelépett, sőt azonnal beazonosí­tottuk azokat, akik vétettek a szabályok ellen, és ellenük szeretnénk fellépni. Jeleztük azt is, hogy a jövőben szeretnénk az eddigiekhez hasonlóan kőkeményen fellépni a rasszizmus ellen is, különböző kampányokkal, minden létező eszközzel hangsúlyoznánk az ügy fontosságát. A szombati meccsre ráadásul megduplázott rendezői gárdával készültünk volna, hogy a több ezer FTC-szimpatizáns méltó módon ünnepelhesse meg a csapat bajnoki cí­mét, illetve a játékosok is meg tudják nekik köszönni az egész éves támogatást. Sajnos kérelmünket elutasí­tották, az indoklás az volt, hogy mivel korábban már két í­zben is felfüggesztett büntetést kaptunk, ezúttal nem születhetett más í­télet, még a méltányossági kérelem ellenére sem – mondta Berki Krisztián, az FTC zRt. vezérigazgatója a 100%Fradinak.

A mérkőzés:

Ferencváros – Kazincbarcika: 5-0 (3-0)
Albert stadion, zártkapus mérkőzés, vezette: Farkas Ádám (Kelemen, Tóth I.)

Ferencváros: Williams – Fülöp N. (Moussa 75.), Csiszár, Baranyai, Balog Z. (Deme 53.) – Fitos, Lipcsei, Lamine, Tóth B. – Ferenczi, Shaw (Kamate 46.)
kispad: Holczer, Zsivoczky, Pölöskey, Pisanjuk
vezetőedző: Robert Davison

Kazincbarcika: Botló – Hanász, Bányai (Elek 58.), Kovács R., Sebők T. – Debreceni (Máthé 46.), Kovács P., Kerekes (Lukács 84.), Nagy T. – Zimányi, Kerékgyártó
kispad: Kozma, Nyisalovits
vezetőedző: Koleszár György

Gól: Ferenczi (8., 35., 48., 51.), Tóth B. (11.)
Sárga lap: Kovács P. (89.)

A már bajnok Ferencváros az ötödik Kazincbarcikát fogadta zárt kapuk mögött az Albert Flórián Stadionban, a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 26. fordulójában.

Bár a vendégek a meccs elején nem tűntek ijedt nyuszinak – még egy helyzetük is volt –, gyakorlatilag bő tí­z perc alatt eldöntötte a mérkőzés sorsát a hazai alakulat. A nyolcadik percben Ferenczi csapott le egy lepattanóra, s lőtte a kapuba, majd három perccel később ugyanő készí­tette le a labdát Tóth Bencének, aki ugyancsak nem hibázott.

Miután gyakorlatilag eldőlt a meccs, már annyira nem hajtottak a csapatok, í­gy a félidő közepe némileg unalmassá vált. Nem í­gy az utolsó negyedóra, amikorra a vendégek elfáradtak, s ekkor tetszés szerint vezethették akcióikat a hazaiak.

Ferenczi hét perc alatt három gólt is szerezhetett volna, s hogy végül csak egy lett belőle, arról Botló kapus tehetett, aki többször is bravúrral hárí­tott. A 34. percben azonban tehetetlen volt: egy szöglet után röviden szabadí­tottak fel védőtársai, az í­gy adódó lehetőséget pedig a zöld-fehér támadó kihasználta.

A második félidő is vendéghelyzettel kezdődött, majd két Fradi-góllal folytatódott. Természetesen a 48. és az 50. percben is Ferenczi talált a kapuba, aki í­gy már 33 gólnál tart az idényben. Ezzel hatalmassá vált a különbség, pedig a vendégek nem játszottak ennyire alárendelve. Mentek előre becsülettel, néha még helyzetbe is kerültek, de ezek rendre kimaradtak.

A védelmük viszont átjáróház volt, s még úgy is fölényes lett a hazaiak győzelme, hogy helyzetkihasználásuk nem is volt túlságosan jó. Ez elsősorban Botló kapusnak volt köszönhető, aki az öt gól ellenére bravúrt bravúrra halmozott.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011001ejegyzéshez

 • 93
  Vége, 5-0.
  86
  Moussa adott be, Ferenczi fejesét bravúrral védte Botló.
  84
  Kerekes-Lukács váltás.
  81
  Ferenczi becsúszva próbált a kapuba találni, ám pöckölése után mellé ment a labda.
  76
  Moussa Bamba állt be Fülöp helyére.
  75
  Tóth beadása után Csiszár fejelt 6 méterről, Botló szépen védett.
  70
  Lamine jó beadása után Ferenczi 5 méterről a kapu mellé bólintott.
  61
  Hatalmas helyzet maradt ki: Ferenczi teljesen üresen állt a kapussal szemben, de Kamatéval akart gól lövetni, passzolt neki, aki 7 méterről a kapusba lőtt.
  60
  Kerekes távoli bombája után jól helyezkedett Williams, és védett a léc alól.
  57
  Bányai lejött, Elek beállt.
  53
  Deme bejön, Balog lement.
  51
  Ez is megvan! Kamate készí­tett le egy labdát Ferenczinek, aki 8 méterről, nagy ziccerben a bal sarokba helyezett (5-0)!
  49
  Újabb gól! Egy szöglet után Tóth tette vissza a labdát Ferenczinek, aki felpörgette azt, majd fejjel a hálóba csúsztatott (4-0)!
  48
  Ferenczi próbálkozása elakadt a védőkben.
  47
  Kovács Péter 17 méteres lövését szépen védte Williams.
  46
  Debreceni-Máté csere.
  46
  Kamate váltotta Shawt, megy a meccs.
  45
  Vége az első félidőnek, megérdemelten vezetünk.
  36
  Megint egy támadás, tavasszal talán most játszunk a “legkönnyedebben”: most Tóth B. ugratta ki villámgyorsan Ferenczit, aki ballal próbálkozott 15 méterről, de Botló ezúttal védett ziccerben.
  35
  Három! Lipcsei szöglete után a levágódó labdát Ferenczi lőtte el egyből 13 méterről, a labda Botló mellett a kapuba kötött ki (3-0)!
  34
  Újabb szép támadást vezettünk: Fitos adott be sokadszor jól a szélről, Shaw belestukkolt, Botló bravúrral védett.
  33
  Fitos lőtt ballal 20 méterről, de beleléptek, í­gy Botló könnyedén hárí­tott.
  30
  Nagy helyzet maradt ki: Shaw elvitte a labdát a kapus mellett, majd középre í­velt, Ferenczi tudott lőni végül, de lövése elakadt a visszaérő Botlóban.
  23
  Ferenczi elé került egy labda, de meglepődött ezen, í­gy odalett a lehetőség.
  21
  Mi irányí­tjuk a meccset, de most kevesebb a helyzet.
  12
  Debreceni szép cselek után gurí­tott kapura, Williams felszedte a labdát.
  11
  Már kettő! Pompás akciót vezettünk: Fülöp átjátszott egy embert a baloldalon, majd Ferenczihez passzolt, aki Tóth elé játszott, ő 14 méterről ballal a léc alá bombázott (2-0)!
  8
  Vezetünk! Fitos elől még tisztáztak, de a labda Ferenczi elé került, aki 14 méterről a hálóba helyezett, a kapuson még megpattant a labda (1-0)!
  5
  Mezőnyjátékkal kezdődött a meccs, bátran kezdett a Barcika. Kerekesnek volt az imént egy lövése, de méterekkel a kapu mellé “trafált”.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés.
  .
  Bobby Davison vezetőedző kijelölte kezdőcsapatunkat a Kazincbarcika elleni találkozóra. A mieink í­gy kezdik a meccset: Williams -- Fülöp, Csiszár, Baranyai, Balog -- Fitos, Lipcsei, Lamine, Tóth B. -- Ferenczi, Shaw.
  .
  Csapatunk zárt kapus meccsen a Kazincbarcikát fogadja. Ősszel 1-1-re végeztek a csapatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ