2010.X.27. MK, REAC – Ferencváros: 0-5

Magyar Kupa 4. forduló, a 16 közé jutásért. Tizenhét perc alatt eldöntötte a Fradi a továbbjutás sorsát.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Mátyus János: – Sok olyan volt fradista van, aki azt mondja, neki nem számí­t, ha később a zöld-fehérek ellen készül. Nálam biztos nincs í­gy. Különleges élmény lesz. Izgulok is, de remélem, hogy a kezdő sí­pszó után már csak a játékra tudok összpontosí­tani, és segí­thetem a futballistáimat – mondta Mátyus az Esti Hí­rlapnak, aki szerint senkit nem kell majd motiválni a csapatából. – Ez sosem volt gond, és sosem lesz az. Bármilyen meccsről legyen szó, a Ferencváros ellen mindenki kettőzött erővel küzd itthon. így vannak ezzel a fiaim is. Látom, mennyire elszántak a közelgő kupameccsel kapcsolatban. Nem akartam érdeklődni ismerősöknél arról, milyen erős Fradi játszik majd, higgyék csak azt, hogy nem is érdekel túlzottan a kupameccs, de úgy tudom, a legjobbakkal veszik fel a versenyt ellenünk. Ez jó próba lesz nekünk, akik NB II-esként ritkán találkozunk ilyen nehéz ellenféllel. Szerencsére az eltiltásaink a kupára nem vonatkoznak, í­gy ketten eleve visszatérnek, mí­g a maródiak is szépen gyógyulnak.

Prukner László: – Komolyan vesszük a kupát, í­gy erős csapattal állunk ki. Mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Remélem ezt érvényre is juttatjuk.

* * *

Tutoric, Balog, Andrezinho és Junior sérülés miatt nem  állt Prukner rendelkezésére, mí­g a korábban sérült Fitos és Dragóner hosszú idő után a kispadon kezdtek.

* * *

A mérkőzés:

REAC – Ferencváros: 0-5 (0-3)
Budai II. Stadion, 700 néző, vezette: Oláh (Kelemen, Horváth R.)

REAC: Somogyi – Menyhárt, Tóth M., Ferencz, Mészáros – Dancs (Dinka 66.), Gulyás, Cseri, Gáspár (Maczó 84.) – Olasz, Borsi (Szabó 54.)
kispad: Vajda, Nyerges, Kovács, Gamal
edző: Mátyus János

Ferencváros: Haber – Adriano (Fitos 72.), Csizmadia (Dragóner 65.), Rodenbücher – Rósa (Kulcsár D. 46.), Maróti, Józsi, Tóth B. – Morales, Heinz, Miljkovic
kispad: Ranilovic, Stanic, Abdi, Stockley
edző: Prukner László

Gól: Morales (21.), Rósa (29.), Miljkovic (38., 55.), Józsi (61.)
Sárga lap: Gulyás 14.

Morales lőtte a Fradi első gólját

Nehezen indult be a gólgyártás, de az első találat után megindult a nagyüzem. A 21. percben az argentin Hector Morales lőtt kapura, a labda megpattant Tóth Mátén, í­gy a tehetetlen Somogy Csaba felett a kapu közepébe pattant. 0–1. Három perccel később növelhette volna előnyét a Fradi, de Marek Heinz löketét bravúrral kiütötte Somogyi. A túloldalon Olasz János fejese jelentette a félidő egyetlen REAC-helyzetét, erre szinte azonnal szintén a fejét használva válaszolt Tóth Bence, a végállomás ismét a kapus volt. A 29. percben Heinz mutatott be szép szólót, ám a lövése nem sikerült, a kipattanót Rósa Dénes rúgta be végül a kapu közepébe. 0–2. Ezt követően az aktí­van játszó Emil Miljkovic pillanatai következtek, a bosnyák támadó előbbi lövése még fölé szállt, de a 38. percben, jobb oldali szögletet követő Heinz-csúsztatás után gyakorlatilag kihagyhatatlan helyzetbe került, egy méterről nem is hibázott. 0–3.

Amennyire könnyű dolga volt Miljkovicnak az iménti helyzet megoldásánál, annál nehezebb volt megoldania feladatát az 55. percben, de a csatár tökéletesen cselekedett: 17 méterről remek mozdulattal csavart a kapu bal felső sarkába. 0–4. Hat perccel később már-már edzőmérkőzésre emlékeztetett a találkozó, a vendégek végletekig kijátszott akció végén növelték ötre az előnyüket, amikor Tóth Bence passza után Józsi György lőtt a bal alsó sarokba. 0–5. A folytatásra í­gy nem sok izgalom maradt, Prukner László az ötgólos előny birtokában kiváló alkalmat talált arra is, hogy ismét pályára küldje a sérüléséből hosszú idő után visszatérő Dragóner Attilát. A Fradi 5–0-s győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe.

További képek …

* * *

Prukner László: – Nyugodtan, megfontoltan játszottunk, a REAC nem fogott ki jó napot, í­gy egyértelmű volt a fölényünk. Élvezték a játékosaim a játékot, megérdemelten léptünk egyet előre. Most volt ennyi különbség a két együttes között, nem forgott veszélyben a továbbjutásunk.

Mátyus János: – Nagy lehetőséget kaptak a játékosaim, hogy a Ferencváros ellen játszhattak. Csak az első gólig tartottuk jól magunkat, utána összezavarodtunk, talán túl nagy falat volt még az FTC a fiatal játékosaimnak. Titokban bí­ztam azért a továbbjutásban, de ettől messze voltunk.

Emil Miljkovic két gólt szerzett a REAC elleni kupameccsen. Szlovén támadónk kupasepcialistának is nevezhető, hiszen másodszor duplázott az MK-ban.

– Jól ment a játék, de nem csak nekem, hanem az egész csapatnak. Örülök, hogy megy a góllövés a kupában, ha megkapom a lehetőséget, akkor a bajnokságban is szeretnék betalálni. Marek Heinzel remekül megértjük egymást, nagyszerű labdákat ad. Örülök a továbbjutásnak, mostantól azonban már a szombati bajnoki mérkőzésre készülünk.

(Az nso.hu, az estihirlap.hu, a Sport TV, a Ferencváros hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2010.X.27. MK, REAC – Ferencváros: 0-5 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ