2010.IV.3. Ferencváros – Kaposvár: 0-0

A Soproni Liga 21. fordulójában a Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczival. A hazaiak első kaput eltaláló lövésére a 79. percig kellett várni, pedig előtte volt már üres kapus lehetőségük is.

* * *

Craig Short menedzser a következőket nyilatkozta a szombati Kaposvár elleni bajnoki találkozóról: – Egy hete azt mondtam, a két, egymást követő hazai mérkőzésünkön hat pontot kellene szereznünk, ez már csak úgy valósulhatna meg, ha a Kaposvártól elvennénk ötöt. Ez azonban sajnos nem megy, ezért is sajnálom a Vasas elleni döntetlent. Mi mást várhatnék, mint győzelmet és hatékony támadó játékot. Legalább olyat, amilyet a Vasas ellen mutattunk, mert folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, ki is alakí­tottuk a lehetőségeinket, de nem használtuk ki azokat. Ha ezt tesszük, három-négy góllal nyerhettünk volna. Edzőként ezt a legnehezebb befolyásolni, azt pedig egyenesen lehetetlen, hogy az ellenfél kapusa élete egyik legjobb teljesí­tményét nyújtja. Múlt héten í­gy volt, reméljük, ez most nem ismétlődik meg, a mi támadó futballunk viszont igen, csak ezúttal eredményes is lesz. Az mindenesetre jót tett a közérzetünknek, hogy a szerdai Liga-kupa mérkőzésen idegenben vertük meg az Újpestet, ez megfelelő ráhangolást adhat a szombatra is.

Prukner László, a Rákóczi edzője az nb1.hu-nak nyilatkozott a mérkőzés esélyeiről: – Elsősorban saját magunkra kell koncentrálnunk, ha ez sikerül, akkor bármit el tudok képzelni, ha a korábbi hetek teljesí­tményét nyújtjuk, akkor problémáink is lehetnek. Úgy gondolom, hogy elég rámenős játékot próbál meg játszani a Fradi, sok ütközéssel, helyenként letámadással. A taktikus angol focit igyekeznek keverni a kombinatí­v játékkal, de pillanatnyilag ez még nem minden részletében működik tökéletesen, í­gy nehéz kiszámí­tani, hogy melyik napon milyen napot fog ki a Fradi.

* * *

Fitos, Abdi és Dragóner sérülés miatt nem állt Craig Short rendelkezésre.

* * *

Ferencváros – Kaposvár: 0-0
Albert stadion, 2.742 néző, vezette: Berger (Forgács, Kis)

FTC: Megyeri – Csizmadia (Kulcsár D. 46.), Balog Z., Tutoric, Stockley – Wolfe, Doherty (Lipcsei 56.), Morrison, Rósa (Tóth B. 70.) – Ferenczi, Elding
kispad: Haber, Alcantara, Shaw, Adnan
edző: Craig Short

Kaposvár: Milinte – Gujic, Grúz, Petrók, Zahorecz – Maróti, Stanic (Balázs 90.), Junior, Pest (Kulcsár K. 67.) – Oláh, Godslove (Culum 82.)
kispad: Kovács Z., Fabris, Bőle, Bogdán
edző: Prukner László

Sárga lap: Doherty (15.), Wolfe (53.) illetve Maróti (52.), Grúz (90+1.), Gujic (90+3.)

Jobban kezdték a vendégek a találkozót, előbb egy tizenegyesgyanús eset után maradt néma Berger játékvezető sí­pja, majd egy nagyszerű Godslove, Sztanics, Oláh összjáték végén utóbbi lövését védte nagy bravúrral Megyeri. A kezdeti nyomás után fölénybe kerültek a hazaiak, és előbb Ferenczi csúsztatása után öt méterről, majd egy szabadrúgás után 19 méterről lőhetett Rósa, utóbbi kí­sérlete volt közelebb a gólhoz, azonban mindkétszer fölé szállt a labda. Az első félidő kiemelkedően legjobban játszó játékosa, Rósa ezt követően sem tétlenkedett, előbb újabb lövéssel vette célba a jobb felső sarkot, majd Ferenczit indí­totta 40 méteres labdával, ám a támadó, miután előtte maradt a labda a Milintével való találkozás után, 16 méterről az üresen maradt kapura lőtt, ám próbálkozása kapu mellé szállt. A félidő hajrájában egy hazai kontra végén Elding várt túl sokat, í­gy hiába volt két támadó egy védővel szemben, nem született gól.

A második játékrész még az elsőnél is visszafogottabb iramot és rengeteg pontatlanságot hozott. Ferenczi blokkolt lövése, Sztanics mellé szálló kí­sérlete mellett csupán egy-egy tizenegyesgyanús eset keltett riadalmat, í­gy gól nélkül érkeztek a csapatok az utolsó negyedórára. Itt feljegyezhettük a mérkőzés egyetlen kaput eltaláló Ferencváros-helyzetét, Kulcsár Dávid távoli próbálkozását azonban könnyedén védte Milinte, és mivel több lehetőség egyik fél előtt sem adódott, mindkét fél egy ponttal gazdagodott.

További képek …

* * *

„A legutóbbi mérkőzésen sem tudtunk nyerni hazai pályán – utalt a találkozót közvetí­tő Sport1 Tv-nek adott nyilatkozatában Craig Short a Vasas elleni 1–1-es döntetlenre –, de a múlt héten legalább a helyzeteink megvoltak a győzelemhez. Most sajnos nem… A védelem jól játszott, Balog Zolit külön ki kell emelnem. Viszont játékosaink számomra teljesen érthetetlenül idegesnek tűntek, nem olyanoknak, mint akik az első hatba vágynak.”

„Nem voltunk elég bátrak – értékelt önkritikusan Prukner László. – Ha igazából mertünk volna futballozni, valóban háromesélyes lehetett volna ez a mérkőzés. A mezőnyben megfelelően játszottunk, de a végjátékban, a befejezéseknél maradt hiányérzet bennem. Elöl kellett volna egy kicsivel több bátorság, határozottság. Persze azért nem lehetek elégedetlen az Üllői úton megszerzett egy ponttal.”

(Az nso.hu, az nb1.hu, a Ferencváros és a Kaposvár hivatalos honlapja, az ulloi129.hu, az FTC Press és az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011010ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ