2010.V.18. Ferencváros – Pápa: 2-0

A Soproni Liga 29. fordulójának nyitó mérkőzésén a Ferencváros hazai pályán Anthony Elding és a debütáló Gárdos András góljával 2–0-ra legyőzte a Lombard FC Pápát.

* * *

Craig Short a következőket várja az esti, Pápa elleni találkozótól: – Nagyon nagy dolog, hogy Lipcsei Péter a Pápa elleni mérkőzésen léphet elő a Ferencváros csúcstartójává, már ami a csapatban lejátszott dí­jmérkőzések számát illeti, de mi ezzel az egyéni sikerrel nem érhetjük be, nekünk nyernünk kell. Ismét olyan ellenfél érkezik hozzánk, amely nagy valószí­nűséggel védekezik majd, ebből következően az a feladatunk, hogy folyamatosan támadjunk, de türelmesen játsszunk, a kí­nálkozó lehetőségeinket pedig használjuk ki. Ezen az egy téren jelent számomra csalódást a tavaszi teljesí­tményünk, de a hátralévő két fordulóban itt is pozití­v változást remélek. Annál is inkább, mert ha most is győzünk, és a záró fordulóban is, akkor még elérhetjük a hatodik helyezést, és a tavaszi rajt előtt ez volt az eredeti célkitűzésünk. Azt pedig mondanom sem kell, hogy a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén győzelemmel illik búcsúzni a közönségünktől.

Véber György: – A korábbi négy elveszí­tett mérkőzés elég nyomasztóan hatott ránk, elég nehéz helyzetbe sodortuk magunkat, de amikor borzasztóan kellett, akkor olyan hozzáállással, és úgy játszott a csapat, amit elvárok. Innentől kezdve fellélegezhetünk, a kiesés nem érint bennünket. Bármilyen furcsa, a hátralevő két fordulóban szerezhetünk annyi pontot, hogy még egy jó helyezést, a kilencedik, vagy a tizedik helyet el tudjuk érni. Azon leszünk, hogy ezt elérjük!

* * *

Fitos, Joaquin és Dragóner sérülés, Rósa, Morrison, Tóth B. eltiltás miatt nem állt Craig Short rendelkezésére, Doherty hazautazott várandós feleségéhez.

* * *

Ferencváros – Pápa: 2-0 (1-0)
Albert stadion, 1.000 néző, vezette: Németh (Varga, Demeter)

FTC: Megyeri – Csizmadia, Tutoric, Balog Z., Stockley – Schembri (Shaw 80.), Lipcsei (Wolfe 63.), Adnan, Abdi – Ferenczi, Elding (Gárdos 72.)
kispad: Haber, Jang, Alcantara, Kulcsár D.
edző: Craig Short

Pápa: Szűcs L. – Quintero, Venczel (Granát 79.), Farkas A., Rajnay – Zulevs (Jovánczai 73.), Gyömbér, Heffler N. – Abwo, Bárányos, Szabó Zs. (Rebryk 60.)
kispad: Takács T., Fűzfa, Varga G., Mészáros
edző: Véber Görgy

Gól: Elding (42.), Gárdos (76.)
Sárga lap: Wolfe (83.) illetve Venczel (31.)

A találkozó előtt köszöntötték a hazaiak újdonsült rekorderét, az ezúttal a kezdőcsapat tagjaként pályára lépő Lipcsei Pétert, aki 647. alkalommal húzhatta magára a Ferencváros mezét.

A kiegyenlí­tett mezőnyjátékot hozó első játékrész elején a hazaiak előtt adódtak a nagyobb helyzetek: Ferenczi a 14. percben fordulásból lőtt kevéssel a léc fölé, majd nyolc perccel később Elding lekészí­tése után egy védőt kicselezve vette célba a jobb felső sarkot, bánatára Szűcs nagy bravúrral szögletre mentett. A két helyzet között Schembri ugyan közelről a kapuba talált, ám Németh játékvezető les cí­mén annulálta a gólt – nem biztos, hogy helyesen tette. A kezdeti hazai fölény hamar eltűnt, és a szögleteket futószalagon gyártó vendégek Szabó és Gyömbér lövésénél is csak centiméterekre voltak a vezető gól megszerzésétől. Három perccel a félidő zárása előtt azonban ismét a Ferencvároson volt a sor, előbb Szűcs hibája után Abdi került helyzetbe, és bár ekkor még védeni tudott a pápaiak kapusa, a sarokrúgás után Elding közeli próbálkozásánál már nem (1–0), í­gy egygólos hazai vezetés mellett vonultak pihenőre a csapatok.

20100518_ftc-papa_08

A második játékrész elején előbb Stockley, majd Elding és Abdi révén növelhette volna előnyét a hazai csapat – egyikük sem járt sikerrel –, mielőtt Ferenczi került óriási ziccerbe, teljesen szabadon kapott labdát az ötös előterében, Szűcs mellett azonban már nem tudott a kapuba találni. Lipcsei a 63. percben a közönség vastapsa mellett hagyta el a játékteret, helyére a két csapat első mérkőzését eldöntő Wolfe állt be. Hat perccel később Elding megszerezhette volna saját maga, és csapata második gólját is, ám a 16-osról leadott lövésére Szűcs leért, majd a vendégek kapusa Ferenczi közeli próbálkozásánál újabb bravúrt bemutatva őrizte meg hálóját az újabb góltól. Nem sokáig, ugyanis az első felnőtt élvonalbeli mérkőzésén csereként pályára lépő Gárdos a 76. percben Schembri beadása után kapásból a bal felsőbe lőtt (2–0). A hátralévő időben jobbára a Ferencváros akarata érvényesült, újabb gólt azonban egyik csapat sem szerzett, í­gy végül 2–0-s győzelemmel búcsúzott Lipcsei Péter az Üllői úttól.

További képek …

* * *

Craig Short:  – Nem kezdtük jól a mérkőzést az első huszonöt percben, a Pápa jól futballozott, jól passzolt, és kialakí­tott helyzeteket, mí­g nekünk pedig egy gólt kellett szerezni ahhoz, hogy jobban játszunk. A második félidőben ugyan nekünk is adódtak lehetőségeink, de azokat sajnos elrontotta Ferenczi, Elding és Abdi. A védekezésünkkel viszont szokás szerint meg voltam elégedve, annak jól is kellett működnie Tutoric vezényletével, hiszen meg kellett gátolnunk a Pápát a gólszerzésben. Gratulálok Petinek a rekordhoz, óriási teljesí­tmény amit elért. Nekem, mint újonnan érkező menedzsernek nagyon sok segí­tséget nyújtott Peti, illetve Dragóner Attila és Ferenczi István is a mindennapi edzésmunkák során. Nagyon izgultam, nehogy baja legyen és megsérüljön, hiszen láttam, milyen keményen edz. De szerencsére nem lett semmi gond, és sikerült pályára lépnie. Nekem is a hazai búcsúmeccsem volt a mai, í­gy furcsa érzések vannak bennem, hogy vissza kell menjek Angliába. Jó volt, és boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál dolgozhattam, mint a Ferencváros.

Véber György (Lombard Pápa): – Szeretném azzal kezdeni, hogy minden elismeréssel gratulálok Peti eredményéhez, ami nagy teljesí­tmény. A mérkőzésen pedig a megszokott stí­lusunkat kivittük a pályára, a rövidpasszos játékunk dominált, de nem volt hatékony. Az első félidőben százszázalékos helyzeteket puskáztunk el. Gyakorlatilag a szünetben a játékunk folytatását kértem, de nyitottá váltunk ezáltal. A labda ugyan sokat volt nálunk, de sajnos továbbra sem voltunk hatékonyak és racionálisak. Egy-két játékos főleg elöl nem azt csinálta, amit kértem, aminek egyenes következménye volt, hogy a második gólt is megkaptuk. Utána pedig már nem volt esélyünk. Az összkép alapján azt mondom, ha a kapukat levették volna a pályáról, akkor miénk a három pont, de mivel a futballt gólra játszák, a Ferencváros nyert. Gratulálok nekik a győzelemhez.

20100518_ftc-papa_05_lipcsei

Lipcsei Péter: – Most jelen pillanatban nagyon örülök, főleg annak, hogy ekkora elődöket meg tudtam előzni. Tudom, hogy ők sokkal nagyobb játékosok voltak, de most itt arról volt szó, ki játszotta a legtöbb mérkőzést. Az 500. környékén már láttam milyen nagy nevekkel kerülhetek össze, mint Dr. Sárosi György, Albert Flóri, Ebedli Zoli, Bálint László, Rákosi Gyula vagy Fenyvesi Máté. Óriási dolognak tartom, és nem is gondoltam volna, amikor ide kerültem, hogy én csúcsot dönthetek egyszer, és idáig eljutok. Ez volt az utolsó hazai meccsem, és köszönöm Ronnak és Craignek, hogy ezt a félévemet í­gy segí­tették, és külön köszönöm, hogy ma kezdőként léphettem a pályára. Ők szerintem nagyon jó párost alkottak. A pályafutásomból mindenképpen a jóra fogok emlékezni, í­gy a kí­nos NB2-es szereplést megpróbálom felejteni. Viszont a jók ragyognak alapon szeretnék emlékezni a sok szép mérkőzésre amit játszottam az első öt évemben, amikor mindig nyertünk valamit, kupát vagy bajnokságot. Például, amikor 11 év után 92-ben bajnokságot nyertünk, és hatalmas fiesta fogadott bennünket, az nagyon emlékezetes volt. Elégedett vagyok a pályafutásommal, mert ugyan lehetett volna jobb is, de lehetett volna rosszabb is. Sajnos az időjárás és a hétközi forduló elvitte a nézők nagy részét, de köszönöm azoknak akik kilátogattak. Köszönöm azt a rengeteg támogatást, amit a sok év alatt kaptam, főleg, amikor sérülésekkel bajlódtam, de ők kitartottak mellettem és bí­ztattak. Én csak köszönetet mondhatok a szurkolóknak. Ki kell emelnem a családi hátteret és feleségemet, mert jóban rosszban velem volt az egész pályafutásom alatt. Amikor elszakadt a szalagom, ő volt az, aki azt mondta, hogy ezt végig kell csinálni együtt. Nagy támaszom volt a pályafutásom kezdetétől, és ezt köszönöm neki. Portoban is azt mondták, hogy ha a játékos családi háttere rendben van, akkor csak a futballal kell foglalkozni, és ezzel egyet is értek. Edzőim közül sokaknak köszönetet mondhatok, de leginkább Nyilasi Tibornak, aki leigazolt engem. Játékostársak közül pedig nagyon sokat felsorolhatnék, akikkel jó volt játszani, de kihagyni nem szeretnék senkit. A mai mezemet természetesen megtartom örök emlékbe, a cipőmet pedig nagy valószí­nűséggel odaajándékozom a múzeumnak, mert kérték tőlem. Berki Krisztián megí­gérte nekem, hogy az NB3-as csapatot megkaphatom, de a jövőt illetően a közeljövőben kezdjük meg a tárgyalásokat.

20100518_ftc-papa_09_gardos_lipcsei

Gárdos András: – Hatalmas öröm számomra, hogy ma lehetőséget kaptam, pályára léphettem első NB1-es mérkőzésemen. Elsőre el sem hittem, hogy engem hí­vnak. Fantasztikus élmény betalálni a kapuba az Üllői úton, idáig hazai pályán még az NB3-as meccseken sem sikerült, ezért nagyon szép debütálás volt a mostani. Nem gondoltam, hogy az első pályáralépésem alkalmával eljön az a pillanat, hogy gólnak örülhetek. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Óriási élmény volt, hogy egy ilyen legendával, mint Lipcsei Péter pályára léphettem. Gratulálok neki az elért sikerekhez, és a rekorddöntéshez, hiszen nagyon nagy dolog a mai futballban, amit elért.

(Az nso.hu, az nb1.hu, az FTC Press, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2010.V.18. Ferencváros – Pápa: 2-0 bejegyzéshez

  • Én is ezt a három légióst tartom fradi szintü játékosnak

  • Nem volt egy rossz foci. Remélem, hogy Abdi, Schembri és Tutorics is marad.

  • Majdnem keretbe foglaltuk a szezont.  A Zete elleni 4:1 után most győztünk először több góllal. Közte csak egy gólos győzelmek voltak. És a negatí­v gólkülönbség is eltűnt. Plusz Lipcsei Peti 647 és Gárdos Andris 1. Szép volt ez a nap. 

  • VEZETŐ EDZŐKÉNT VISSZAVÁRUNK PETI.AZT KíVÁNOM,HOGY A BLUM-MÉSZÁROS-LAKAT-DALNOKI KVALITÁST TOVÁBB VIDD A FRADI KISPADJÁN,MERT MÁR NAGYON HIÁNYZIK EGY IGAZI FRADISTA A KISPADRÓL.SOK SZERENCSÉT,JÓ EGÉSZSÉGET EHEZ AZ EMBERT PRÓBÁLÓ FELADATHOZ.

  • He nem lett volna a balhé ősszel a Diósgyőr elleni meccsen, és ha nem lett volna a szurkoló kártya bevezetése, mennyi lett volna az esély hogy legalább annyi néző búcsúztassa Lipcseit mint a Zalaegerszeg ellen vagy az Újpest elleni nézőszám? A családom sok köszönetet mond Lipcseinek (meg persze én is) amiket csinált a pályán és a pályán kí­vül. Gratulálok neki!!:D LIPCSEI PETI!!! LIPCSEI PETI!!!! LIPCSEI PETI!!!!

  • Szép volt fiuk!
    Bí­zom benne,hogy nem csak lezárult egy szép karrier(Lipcsei),de ugyanakkor el is kezdődött egy másik(Gárdos).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ