2011.III.1. MK, Ferencváros – Siófok: 2-1

A Ferencváros kétgólos hátrányából csak egyet tudott ledolgozni a nagyon bátran futballozó Siófok ellen, í­gy a vendégek a 2–1-es vereség ellenére 4–3-as összesí­téssel továbbjutottak.

Magyar Kupa 5. forduló, a 8 közé jutásért, visszavágó.

Ferencváros — Siófok: 2-1 (0-0)
Albert stadion, 2.000 néző, vezette: M. Alvaro Garcia (ifj. Tóth V., Farkas B.)

Ferencváros: Haber – Csizmadia, Tutoric, Balog Z. – Rósa, Maróti, Andrezinho (Morales 46.), Józsi (Tóth B. 54.) – Schembri, Heinz (Abdi 54.), Miljkovic
kispad: Ranilovic, Junior, Stanic, Dragóner
edző: Prukner László

Siófok: Molnár –Molnár – Mogyorósi, Fehér, Graszl, Novák – Tusori, Lukács (Kecskés 77.), Ludánszki (Márton 89.), Délczeg (Horváth 90.) – Honma, Csermelyi
kispad: Szalma, László, Pécseli
edző: ifj. Mihalecz István, Horváth Károly

Gól: Tóth B. (55.), Schembri (61.) illetve Honma (51.)
Sárga lap: Miljkovic (48.), Schembri (65.), Tutoric (71.), Morales (86.) illetve Fehér (14.), Mogyorósi (67.), Lukács (70.), Horváth (90+1.)

A Ferencvárosnak ebben a szezonban egyértelműen a Siófok a mumusa. A Balaton-partiak ősszel bajnokin győztek az Üllői úton, a nyolcaddöntő első meccsén pedig hazai pályán 3–1-re nyertek a Magyar Kupában. A zöld-fehérek í­gy kétgólos hátrányból kezdték a visszavágót.

Az első percekben a Ferencváros nem tudott jelentős nyomást gyakorolni a vendégekre, sőt a siófokiak lövésig is eljutottak. Az első veszélyes ferencvárosi támadás André Schembri nevéhez fűződött, a máltai támadó a jobb szélen húzott el, de beadását Graszl Károly kivágta. Nem sokkal később Schembri egy szabadrúgást is kiharcolt, amit szögletre mentettek a vendégek, a sarokrúgást követően pedig Rósa Dénes lőtt a kapu mellé. ígéretes helyzeteket a Siófok is ki tudott alakí­tani: Délczeg Gergely egy jó csel után a 16-os vonaláról nem sokkal a léc fölé csavarta a labdát, majd Mogyorósi József távoli bombáját kellett bravúrral hárí­tania Justin Habernek. A 29. percben a másik oldalon Marek Heinz labdájával lépett ki Emil Miljkovic, de a vendégek szögletre tudtak menteni.

Az első félidőről összességében elmondható, hogy a Ferencváros nem tudta ráerőltetni akartát a vendégekre, akik nagyon bátran futballoztak, több í­géretes lövésig is eljutottak.

A második félidő elején aztán már nemcsak lőtt, hanem talált is a Siófok: Honma Kazuo 18 méterről mesterien csavart a bal felső sarokba. A kint álló Habernek esélye sem volt a hárí­tásra. 0–1. A bekapott gól után felpörgette a meccset a Ferencváros. Tóth Bence 14 méterről a bal oldalról a kapu a rövid sarokba lőtt, ezzel egyenlí­tettek a hazaiak. 1–1. A gólon kí­vül Csizmadia Csabának volt egy veszélyes fejese (ami a lécre hullott), Liban Abdi lövésébe pedig belevetődtek a vendégek. A nagy hazai rohamok ellenére a Siófoknak is volt újabb helyzete, Novak Alexisz szabadrúgását védte Haber. Nem sokkal később azonban átvette a vezetést a Ferencváros. Egy szöglet utáni bal oldali beadásból Schembri fejjel talált a siófoki kapuba. 2–1. Ezzel ismét nyí­lttá vált a továbbjutás kérdése. A Ferencváros pedig megérezve a lehetőséget még inkább próbálja fokozni az iramot – Tóth Bence szabadrúgásból a lécet találta el. A forgatókönyv nem változott a folytatásban sem helyzet itt, helyzet ott: a vendégektől Ludánszki szánta el magát lövésre, veszélyes kí­sérletét Haber egy újabb nagy vetődéssel kiütötte, majd a siófoki kapu előtt Miljkvoic lőtt fölé. A 86. percben Tóth Bence végezhetett el szabadrúgást veszélyes szögből 18 méterről, de a sorfalról levágódott a labda, a visszajátszásból kiderült, hogy az egyik vendégjátékos könyökéről pattant le a lövés. Az eredmény már nem változott, továbbjutott a Siófok.

További képek itt és itt …

* * *

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Nagyon jó hangulat kerekedett a meccs végére, jó érzés továbbjutni ilyen szoros meccs után – nyilatkozta a Siófok vezetőedzője, Mihalecz István a találkozót követően a meccset közvetí­tő Sport Tv-nek. – A gólunk talán túlságosan is megnyugtatott minket, ezért tudott fordí­tani a Ferencváros. Utána szerencsére össze tudtuk szedni magunkat, és kitartottunk. Nagyon kellett már a sikerélmény, ezzel jó hangulatban érkezünk a pénteki újpesti bajnokira.”

„A siófoki vereség miatt az első perctől kezdve kényszerpályán voltunk, kezdettől fogva előre kellett mennünk, ebben benne van a kapott gól, de elkerülhető volt a Siófok találata. Néhány játékos nagyon halovány volt. A cserék jót tettek, de ez a továbbjutás nem most, hanem Siófokon ment el – mondta Prukner László, a Ferencváros szakmai igazgatója majd visszautalt a Kecskemét elleni pénteki bajnokira is. – Az első félidőink haloványak mostanában, ezen mindenképpen javí­tanunk kell.”

„Nagyon szomorú vagyok, a Magyar Kupa megnyerése esetén ugyanis az Európa-ligába jutottunk volna, nagy esélyt szalasztottunk el – fogalmazott André Schembri, a Ferencváros máltai középpályása, aki a Sport Tv választása alapján a meccs legjobbja lett. – Most már minden erőnkkel a bajnokságra kell összpontosí­tanunk. Fontos tanulság, hogy nem kaphatunk olyan gólokat, mint ma, ezzel ugyanis csak a saját feladatunkat nehezí­tjük meg, és nem mindig fogunk fordí­tani.”

(Az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Siófok hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ