2013.I.18. Ferencváros – Dinamo Kijev: 3-2

Csapatunk győzelemmel mutatkozott be a Football Impact kupán, miután 3-2-es győzelmet aratott az ukrán Dinamo Kijev ellen. Góljainkat Otten és Böde (2) szerezte.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Csapatunk a délelőtt folyamán egy áthangoló edzéssel készült első spanyolországi edzőmérkőzésére, amelyet a Dinamo Kijev ellen ví­v meg. Az ukrán sztárcsapat elleni kezdőcsapat kijelölésekor nem volt könnyű helyzetben Ricardo Moniz, mivel több játékosunk is kisebb sérüléssel bajlódik. A szakmai stáb nem akart kockáztatni, ezért több labdarúgónk is kihagyja a mai találkozót. Tökéletes futballidő várja egyébként az együtteseket, körülbelül 15 fok van, igaz, a szél igen erősen süví­t, í­gy a szervezők a többször is felboruló kispadokat már el is vitték.

A mérkőzés:

Ferencváros – Dinamo Kijev: 3-2 (1-1)
Marbella, 50 néző, vezette: Valle Carmona (spanyol)

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Besic, Junior Fell, Bönig – Cukic, Otten – Somalia, Zeravica (Alempijevic 46.), Jenner – Böde
kispad: Ranilovic, Peric, Hakola, Batik, Busai, Sváb
vezetőedző: Ricardo Moniz

Dinamo Kijev: Koval (Bojko 46.) – Danilo Silva (Ljulka 46.), Hacheridi (Vida 46.), Mihalik (Vukojevic 46.), Celine (Taiwo 46.) – Garmash (Bogdanov 46.), Haruna (Veloso 46.) – Yarmolenko (Alijev 46.), Gusev (Mehmedi 46.), Bezus (Kranjcar 46.) – Ruben (Kravec 46.)
kispad: Gamega, Sidorcuk, Curikov, Hlebas
vezetőedző: Oleg Blohin

Gól: Otten (32.), Böde (56., 76.) illetve Gusev (6. – 11-esből), Kravec (47.)
Sárga lap: Cukic (83.) illetve Haruna (4.), Bezus (33.)

Böde volt a meccs legjobbja

A mieink idegenbeli zöld mezükben, a kijeviek tiszta fehérben léptek pályára, a mérkőzést az ukránok kezdték, akik a 6. percben tizenegyeshez jutottak, miután Jovanovic szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A büntetőt Gusev magabiztosan a jobb felsőbe lőtte, 0-1. A gól után főként a mezőnyben folyt a játék, nagyobb lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki.  A 21. percben Jenner kapott szép labdát a bal oldalon, egy csel után középre tekert, ahol érkezett Böde, néhány centivel azonban lemaradt a labdáról. Nem sokkal később szép támadást vezetett együttesünk, melynek végén Somalia került helyzetbe, brazil csatárunk lövését azonban blokkolták. A 32. percben egyenlí­tettünk: Zeravica jobb oldali szöglete után Cukic csúsztatott kapura, ezt a gólvonalról még mentették az ukránok, a kipattanót azonban Otten a kapuba bombázta, 1-1. A 40. minutumban Bezus próbálkozott 18 méterről, kí­sérlete megpattant, í­gy nem sokkal kerülte el a bal alsó sarkot, majd a sarokrúgás után a gólvonal elől tisztáztak védőink. Két perc múlva csapatunk is lövőhelyzetbe került: Zeravica tüzelt szépen 23 méterről, Koval vetődve hárí­totta a bal alsóba tartó kí­sérletet. Egy perccel később Böde távoli, lapos lövését védte a Dinamo kapusa.

A szünetben Zeravicát Alempijevic váltotta, mí­g az ukránoknál teljes sort cserélt Oleg Blohin.

A kezdés után ismét vezetést szerzett a Dinamo: egy hosszú labdára Jova rosszul mozdult ki, elvétette azt, í­gy Kravec az üres kapuba emelt 18 méterről, 1-2. Az 56. percben újra sikerült az egyenlí­tés: Bönig pazar középre adását Böde fejelte a jobb sarokba, 2-2.

“Ференцварош” очень активен во втором тайме. A Ferencváros nagyon aktí­v a második félidőben.

A folytatásban előbb Jenner nem találta el a labdát közel a kapuhoz, majd egy Alempijevic-beadás után Böde lövése csattant a bal oldali kapufán a 67. minutumban. Három perccel később Cukic tüzelt 30 méterről, a Dinamo kapusa bravúrral szögletre tolta a léc alá tartó labdát. A 77. percben Jenner baloldali beadását Böde fejelte szépen a kapuba, 3-2.Újabb négy perc elteltével Somalia került nagy helyzetbe, az ötösről lőtt is, de Bojko nagyot védett, í­gy szögletre pattant a labda. A 89. percben Böde csinált egy remek cselt, majd “megvert” egy másik embert is, kiszorí­tott szögből pedig a jobb kapufát találta el. Három perc múlva ismét ő volt a főszereplő: egy parádés átvétel után lövését a kapus szögletre mentette. Több gól már nem született, í­gy csapatunk 3-2-es győzelmet aratott.

Biztató teljesí­tményt nyújtott a Ferencváros és megérdemelten nyert.

A torna másik mérkőzésén: FC Basel – Steaua Bucuresti: 1-1 (0-0)

További képek itt és itt…

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz:

Oleg Blohin:„Nem esem kétségbe egy ilyen vereség után. Négy napja vagyunk Spanyolországban, keményen edzünk, egy ilyen mérkőzés elvesztése teljes mértékben belefér a felkészülési időszak elején” – nyugtatta az ukrán drukkereket Blohin a Ferencváros elleni tegnapi vereség után. A múlt nyáron még az Eb-n az ukrán válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó edző emellett beszélt magyarországi élményeiről is. Kijevi játékos pályafutása alatt sokszor találkozott a Ferencvárossal a pályán is, utoljára az 1975-ös Kupagyőztesek Európa-kupájának (KEK) döntőjében, akkor a kijevi csapat 3–0-ra nyert a Ferencváros ellen. „Magyarországgal kapcsolatban az 1975-ös KEK-döntő egy nagyon szép emlék. De természetesen sokszor eszembe jut az 1978-as világbajnoki selejtező is. Nagyon jó csapata volt akkor a magyaroknak és Nyilasi Tibor egyszerűen elképesztően játszott ellenünk. Abban az évben másodikként végeztünk a csoportunkban, í­gy nem jutottunk ki a világbajnokságra” – emlékezett vissza az ukrán szakember.

Böde Dániel:

Összefoglalók:

(A Ferencváros, a Dinamo Kijev és a Marbella Football Center hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu és az nso.hu alapján)

3 hozzászólás a(z) 2013.I.18. Ferencváros – Dinamo Kijev: 3-2 bejegyzéshez

  • Köszönöm a választ. Én sem értékelek túl egy edzőmeccset, ahogy nem estem kétségbe a tegnapi románok elleni vereség után. Azért jó volt örülni egy kicsit. 🙂

  • A komplett csapatukkal játszottunk, de akár nyerünk, akár nem, az edzőmeccs, az edzőmeccs.

  • Megpróbálom a helyén értékelni, de azért nagyon örülök neki! A Kijev azért élcsapatnak számí­t Európába és bár nem nagyon ismerem a csapatot, de valószí­nűleg nem a B csapatuk ellen játszottunk.
    Szép volt, csak igy tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ