2013.II.2. Pécs – Ferencváros: 1-4 (edzőmérkőzés)

Csapatunk Cukic, Aborah, Peric és Otten góljával 4-1-es győzelmet aratott a Pécs felett.

A szekszárdi műfüves pályát körbeállták a szurkolók, akik a rendelkezésükre bocsátott két mobillelátót is megtöltötték, közel ezer drukker látogatott ki az összecsapásra.

Pécs – Ferencváros: 1-4 (1-1)
Szekszárdi műfüves pálya, 600 néző

Pécs:
I. félidő: Dibusz – Lázár, Balogh, Krejci, Zeljkovic – Uzoma, Horváth A. – Nagy O., Szatmári, Dr. Horváth Zs. – Grumic
II. félidő: Sánta – Fodor, Krejci, Causic, Nagy J. – Uzoma, Lantos – Márkvárt, Wittrédi, Beke – Simon
vezetőedző: Márton Gábor

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Otten, Lelo (Junior Fell 46.), Sváb – Gyömbér (Batik 68.), Aborah (Busai 80.) – Somalia (Peric 46.), Cukic (Holman 60.), Jenner (Orosz M. 68.) – Böde (Zeravica 72.)
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Grumic (34.) illetve Cukic (44.), Aborah (53.), Peric (63.), Otten (88.)

A mieink fehérben, a pécsiek piros-feketében léptek pályára. Az első percben azonnal nagyot kellett védenie Jovának: Szatmári L. lőtt 23 méterről, szabadrúgásból, kí­sérlete a sorfalon megpattant, í­gy kapusunk a léc alól, bravúrral tolta ki a labdát. Az első nagyobb helyzetünkre a 11. percig kellett várni: Cukic ugratta ki Bödét, aki jobb oldalról, 12 méterről lőtt, Dibusz vetődve ütötte szögletre a labdát. Nem sokkal később két lehetőségünk is adódott. Előbb Jovanovic szerzett labdát, majd egy kényszerí­tő után 25 méterről lőtt, Dibusz csak ki tudta ütni a labdát. Ezután Aborah lapos lövését védte a pécsi kapus. A 23. percben Grumic vette át a labdát a tizenhatosunkon belül, ám a kijövő Jova mellett nem sokkal mellé gurí­totta a labdát. Az ellentámadásból Aborah fejelt centikkel a bal alsó mellé. A 34. percben egy baloldali középreadás után Grumic lőtt közelről a kapuba, 0-1. A félidő hajrájában Jenner cselezgetett a balszélen, majd középre adott, ahol az érkező Böde kevéssel maradt le a labdáról. A 44. percben sikerült az egyenlí­tés: Jenner szögletét Dibusz ütötte a magasba, a lehulló labdát Böde Cukichoz fejelte, aki néhány méterről a kapuba lőtt, 1-1.

A második félidőre Milan Peric és Junior Fell állt be csapatunkba Lelo és Somalia helyett.

Az 53. percben csapatunk megszerezte a vezetést: Jenner középreí­velt szabadrúgását Böde fejelte vissza Aborahnak, aki szépen átvette a labdát, majd ballal a bal alsóba lőtt, 2-1. A 63. percben újabb gólt szereztünk. Jovanovic tört be a tizenhatoson belülre, majd középre adott, ahonnan az érkező Peric közelről a kapuba fejelt, 3-1. Nem sokkal később Sváb lőtt meg keményen egy kipattanó labdát, Dibusz vetődve védett. A mérkőzés hajrájában előbb Peric lépett ki nagy helyzetben, ám emelését védte a pécsiek kapusa, majd Zeravica lőtt alig mellé 25 méterről. A 88. percben Orosz passzolt Ottenhez, aki tolt egyet a labdán, majd 26 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 4-1.

További képek itt…

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Az első félidőben igen nehezen ment a csapatnak a játék. A pécsiek meg is szerezték az első gólt, í­gy sajnos hátrányba kerültünk, és ismét innen kellett felkapaszkodnunk. Ebben a tekintetben tehát továbbra is fejlődnünk kell. A második játékrészben frissebben mozogtak a játékosok, sokkal több helyzetet alakí­tottunk ki, í­gy meg tudtuk fordí­tani az összecsapást.

Mark Otten: – Az első félidőben nem sikerült eléggé irányí­tanunk a játék menetét, ezért is kerültünk hátrányba. A második félidőben már sokkal jobb volt a csapat, sok lehetőséget dolgoztunk ki, és sikerült megnyernünk a találkozót. Ricardo Moniz a mérkőzés előtt mondta, hogy próbálkozzunk távolról is átlövésekkel. Mivel edzéseken sokat gyakorlom ezeket, í­gy a hajrában én is megpróbálkoztam eggyel, és szerencsére be is vettem az ellenfél kapuját.

(A Ferencváros és a Pécs hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu alapján)

3 hozzászólás a(z) 2013.II.2. Pécs – Ferencváros: 1-4 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ