2013.IV.13. Ferencváros – Siófok: 4-2

A mesterhármasig jutó Böde vezette győzelemre a Fradit

A labdarúgó NB I 23. fordulójában a három gólt szerző Böde Dániel főszereplésével a Ferencváros a Puskás Ferenc Stadionban 4–2-re legyőzte a Siófokot.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – A Haladás ellen láthattuk, hogy mennyire nehéz egy agresszí­v, kemény ellenféllel szemben játszanunk . Főként akkor, ha a játékvezető sem védi meg a futballistáidat. A Siófok is igen egységes, kompakt csapat, amely szintén nagyon megnehezí­theti a dolgunkat. Sokszor könnyebb egy Videoton, vagy Győr tí­pusú gárda ellen szerepelni, amelyik nyitottan futballozik, mint egy kilenc emberrel védekező, zárt csapat ellen. Nekünk azonban sok technikás, klasszis játékosunk van, akik remekül tudnak támadni. Ezt hasznosí­tanunk kell, folyamatosan nyomást kell tartanunk az ellenfélen, ebben az esetben a saját előnyeinket tudjuk érvényesí­teni.

Horváth Károly: – Nagyon negatí­van í­télem meg az eddigi szereplésünket. Az eredménytelenségünkben nagyon komoly szerepet játszott, hogy sok meccsen volt kiállí­tásunk, valamint több alkalommal is tizenegyesből kaptunk gólt. Ezeken a jövőben mindenféleképpen szeretnénk változtatni, mivel ezek nélkül több esetben is lett volna lehetőségünk pontot szerezni, vagy az eredményünket megtartani. Ilyen volt például a Haladás elleni találkozónk is. Több új, főként a támadásban bevethető játékost igazoltak a zöld-fehérek. A Haladás ellen ugyan nem tudtak gólt lőni, de ettől függetlenül eredményesen játszanak, majdnem mindig gólt szereznek, illetve hátrányból is képesek fordí­tani. Egyértelmű, hogy a mérkőzés esélyese a Ferencváros, de szeretnénk erre rácáfolni. Fegyelmezett, taktikus játékkal szeretnénk előállni szombaton. Mindkét csapat számára plusz motivációt jelent, hogy a Puskás Stadionban rendezik meg a találkozót.

Máté János: – Az edzőnk, Horváth Károly több taktikai variációt is gyakoroltatott velünk a héten, van, amelyikben szerepelek, van, amelyikben nem, meglátjuk, melyiket választja. Visszatérve a kérdésre, folyamatosan tartom a kapcsolatot Ricardo Monizzal, a Ferencváros vezetőedzőjével, ő pedig biztat, hogy nyáron várnak vissza, úgyhogy bizonyos szempontból valóban nehéz terhet cipelek. Persze minden siófoki drukker megnyugtathatok, szombaton minden erőmmel azon leszek, hogy gólt rúgjak a Puskás-stadionban. Nemrég kaptam üzenetet egy Fradi-szimpatizánstól, azt í­rta, rúgjak mesterhármast, de kapjunk ki négy háromra… Már csak kilenc mérkőzés van hátra, tizenhárom pont a lemaradásunk a Pápával szemben. Nem túlzás, csodának kell történnie ahhoz, hogy megragadjunk az NB I-ben. Persze ezt akkor is tudtam, amikor Siófokra érkeztem. Ennek ellenére nem adjuk fel.

A mérkőzés:

Ferencváros – Siófok: 4-2 (1-1)
Puskás stadion, 5.500 néző, vezette: Erdős József (ifj. Tóth II. V., Márkus T.)

Ferencváros: Jova – Jovanovic (Peric 4.), Gyömbér, Besic, Sváb – Józsi, Cukic – Somalia, Leonardo (Birtalan 90+1.), Aborah – Böde
kispad: Kunsági, Csilus, Orosz M., Klein, Hakola
vezetőedző: Ricardo Moniz

Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tí­már, Takács Z., Fejes – Pál, Windecker (Kiss Z. 76.), Kecskés (Gál 54.), Nagy T., Melczer (Menyhárt 82.) – Dajic
kispad: Heinrich, Máté, Fodor M., Mokánszky
vezetőedző: Horváth Károly

Gól: Böde (11., 54., 65.), Leonardo (89.) illetve Tí­már (27.), Melczer (72.)
Sárga lap: Gyömbér (4.), Leonardo (62.), Peric (90+2.) illetve Kecskés (32.), Windecker (49.), Melczer (63.)

A Puskás Ferenc Stadionba beköltöző Ferencváros egyik legnagyobb mumusát fogadta a Siófok képében, hiszen a Balaton-partiak furcsa hobbiként mostanában nyerni jártak az Üllői útra – statisztikák ide vagy oda, azért a remek formába lendült Ricardo Moniz-legénység számí­tott a mérkőzés egyértelmű esélyesének. És nem csak azért, mert ezt a mérkőzést a Puskás Ferenc Stadionban rendezték…

Ahol csak a 17. másodpercig kellett várnunk az első kapura lövésre (Vladan Csukics próbálkozását védte Kurucz Péter), és az első cserét is hamar megejtették: a meghúzódott Aleksandar Jovanovicot Milan Perics váltotta. Az első találat sem sokat váratott magára, egy szöglet után Böde Dániel volt eredményes – a labda egyébként a gólvonal előtt menteni igyekvő siófoki Jusuf Dajicról került a hálóba. Dajic nem sokkal később mindörökre beí­rta magát a magyar futballtörténelembe, de talán a magyar szótárba is, mert egy borzalmas Jova Levente-megmozdulás után a gólvonaltól egy fél méterről az orra elé eső labdát két próbálkozásból is képtelen volt a hálóba juttatni! (Dajic a ziccerelhibázás országos bajnoka, az „eldajicolta a helyzetet” terminus technicus keresztapja – í­rtuk róla már egy évvel ezelőtt is, és a légiós csak tovább erősí­tett minket ebben a hitben). Timár Krisztián pedig azt a közhelyet erősí­tette meg, hogy egykori csapatuk ellen sűrűn eredményesek a futballisták, lévén a zöld-fehéreknél is megfordult védő egyenlí­tett szöglet után, a 26. percben. Természetesen viharos támadásokkal válaszolt a Ferencváros, de Böde félfordulatból leadott lövésénél Kurucz bemutatta élete egyik legnagyobb védését, majd az igen aktí­v Leonardo, valamint Stanley Aborah dajicolt el két-két ziccert.

A félidő utáni újrakezdést követően Kurucz kis túlzással több időt töltött a levegőben, mint a földön állva, de az 54. percben kifogtak rajta védői: a kapus hárí­totta egy bátor vetődéssel Böde Dánielközeli próbálkozását, de a labda némi flipperezés után visszajutott a csatárhoz, aki az üres kapuba gurí­tott. Ugyancsak cserben hagyták emberei Kuruczot jó tí­z perc múlva is, amikor az előtte a harmadik ziccerét is elpuskázó Aborah egy gyönyörű csel után pontosan adott be balról, Böde Dániel pedig ballal az ötös elől a kapuba lőtt – az őt körülvevő kék mezesek érdeklődve figyelték az eseményeket. Azonban ezt a Siófokot nem olyan fából faragták, hogy feladta volna, még ki sem örülhették igazán magukat a fradisták, amikor Melczer Vilmos egy – kissé szerencsés – szabadrúgásból szépí­tett, í­gy ismét lángra kaptak a vendégremények. A hajrában is támadott tovább a Fradi, Böde azonban kihagyta következő helyzetét, majd a kapu mellé pattant róla a Kurucz által rábombázott hazaadás (reméljük, a góllövőlista élére ugró támadó Budapest helyett Bukarestre tartogatott még egy duplázást). így sem kellett a lefújásig izgulniuk a zöld-fehérek hí­veinek, ugyanis miután Bödét akasztotta Kurucz,Leonardo az üresen maradt kapuba gurí­totta a kipattanót – Erdős József játékvezető helyesen alkalmazta az előnyszabályt.

Győzött tehát a rengeteg helyzetet kidolgozó Ferencváros, a Siófok pedig ismét emelt fővel veszí­tett. Ha vasárnap legyőzi a Győr a Videotont, a zöld-fehérek lehetnek a forduló nagy nyertesei.

További képek ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Sajnos hátul koncentrációs hibák miatt megint nehézzé tettük magunknak a mérkőzést, egy élcsapat ellen végzetes lehet ez. A világ legjobb szurkolótábora nekünk van, zöld-fehér a vérük, nagyon fontos, hogy még több nézőt csalogassunk ki, ha kell a falon is átmegyünk értük. Az is egy tehetség, hogy a kapu előtt valaki higgadt tud maradni, tegnap edzésen is sokat hibáztunk sajnos, de összességében a 4–2-es győzelem az szép eredmény” – nyilatkozta a Sport1 televí­ziónak a Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz.

„Volt tartása a csapatnak, az első gól talán elkerülhető lett volna, de dicséret illeti a játékosaimat, hogy hátrányban is volt lelkierejük egyenlí­teni, majd szépí­teni. Sajnos megint nem tudtam minőségit cserélni, í­gy a végén a Fradi felőrölt minket. Reálisan nézve megérdemelt a Ferencváros sikere, mivel több helyzetük volt, sokat ki is hagytak, de végül a játékosaimat is meg kell dicsérni, hiszen volt tartásuk” – értékelte a mérkőzést a Siófok szakmai igazgatója, Horváth Károly.

„Elég jó állapotban vannak a szurkolók, pedig holnap nekik is mérkőzésük lesz. Viccet félre téve, messze van még a vége, de persze örülök a három gólomnak, és remélem a csapat folytatja majd jó sorozatát” – mondta a mesterhármast szerző Böde Dániel, akihez Madocsáról is érkeztek szurkolók a stadionba.

Böde Dániel, Sváb Dániel:

Góllövőlista:

14 gólos: Böde Dániel (Ferencváros)
12 gólos: Adamo Coulibaly (DVSC)
11 gólos: Nikolic Nemanja (Videoton), Kabát Péter (Újpest), Varga Roland (Győri ETO)

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Siófok hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2013.IV.13. Ferencváros – Siófok: 4-2 bejegyzéshez

  • Böde Dani a Király!

  • Sajnos igazat kell adjak, Peric ügyetlenkedéseit még hozzátenném a kritikai észrevételekhez, Jova Leviért pedig nagyon-nagyon vérzik a szí­vem, mert ezer százalékig, í­zig-vérig fradista, na de hát én is, mégse állok be a kapunkba, szóval nagyon komoly gondok vannak vele, a többi leí­ratott már előttem. Jenner nagyon hiányzott, a Józsi-Aborah páros pedig ügyesen alibizett, hát ilyen soha, semmilyen körülmények között nem fér bele. Dani istencsászársága szerencsére mindent vitt, de összességében…

  • Sziasztok!
    Elöl Leo és Madocsai Dani ügyeskedtek, de a védelem -- élén a szigorúan alapvonalkapus Jovával -- borzalmas. A Honvéd-meccsen ilyen hibákkal esély sem lesz. Remélem Jenner felépül, mert Aborah -- a 3.gól előtti pazar cselétől eltekintve -- rettentő volt. Cukic és Joe George (Józsi ) ezúttal is légüres térben hibázgattak, mí­g Soma gyors , de láthatóan nem védő. Jovanovic sérülését sajnálom, bí­zzunk a gyors javulásban. Jova Levi helyett pedig keresni kell végre egy vérbeli kapust, aki nem kap gólt a Keleti pályaudvartól úgy, hogy nem lép az érkező labda felé, hanem zuhantában kapirgál,aki nem lövi telibe a védőnket és aki egy egy beadást azért lehúz a pontrúgásoknál. Ezt a rendkí­vül gólképes védelmet csak Eger és Siófok szintű gárdák ellen lehet 4 góllal kompenzálni, a Hali ellen pl. már komoly gondjaink akadtak a befejezéssel és a bajnokság nehezebbik fele sajna még hátra van. Moniz jó edző, ezeket látnia kell és reagálni a problémákra hosszabb távon, én bí­zom benne! Hajrá Fradi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ