2013.IV.6. Haladás – Ferencváros: 0-0

A labdarúgó NB I 22. fordulójában a régóta veretlen Haladás a remek formában lévő Ferencvárost fogadta, és a két zöld-fehér csapat mérkőzése gól nélküli döntetlenre végződött.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Artner Tamás: – Egy nagyon stabil anyagi háttérrel, stabil vezetéssel, jó edzővel és rengeteg jó játékossal rendelkező csapatot fogadunk. Ha í­gy fejlődik, hamarosan az utóbbi 5-10 év legjobb magyar csapatává válik a Fradi. Egyelőre még nincs kész a csapatuk, de egyénileg roppant erősek. Különösen Somalia, Csukics, Józsi, Martinus, Jenner, Leonardo és Böde játékára érdemes figyelni, de majdhogynem valamennyi futballistájukat felsorolhatnám. Roppant offenzí­vak idegenben is, edzőjük, Ricardo Moniz vegyí­ti a holland stí­lust az osztrákkal, ez többek között azt jelenti, hogy nagyon erőteljes futballal rukkolnak elő, agresszí­vak, dinamikusak. Ugyanakkor mivel nagy hangsúlyt fektetnek a támadásokra, védelmük nem túl acélos, és nem is kimondott védők futballoznak hátul. Ami minket illet: maximálisan elégedett vagyok játékosaim eddigi hozzáállásával, játékával, nagyon masszí­v, alázatos futballt mutattak be eddig tavasszal. Abszolút háromesélyes a mérkőzés, megjósolhatatlan előre az eredménye. Mindenesetre mi győzni szeretnénk, ez biztos. Ha pénteken és szombaton nem esik, játékra alkalmas lesz a pálya, az más kérdés, hogy í­gy is úgy is mély talajon futballozunk. Kemény, harcos meccsre számí­tok, ahol nem a játék, hanem a küzdelem dominál. Sem sérültem, sem eltiltottam nincs. A korábban sérült Kenesei Krisztián szólt, hogy egy félidőt futballozni szeretne, ezért az NB II-es csapatban játszik majd.

Ricardo Moniz: – Nehéz mérkőzésre számí­tok, főként úgy, hogy valószí­nűleg a pálya sem lesz ideális állapotban. A Fradi ellen senkit sem kell motiválni, ráadásul éppen a Hali volt, amely a Magyar Kupából kiejtett minket, ami mai napig fájó pont a számunkra. Egyetlen pontra vagyunk az EL-indulást jelentő dobogós helyezésről, í­gy koncentrálnunk kell, hiszen nagyon fontos a három pont megszerzése. A csapat rendelkezik a kellő önbizalommal és jó lendületben van, amelyet ha tudunk tartani, akkor eredményesek lehetünk Szombathelyen.

A mérkőzés:

Haladás – Ferencváros: 0-0
Szombathely, 5.205 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Horváth R., L. Tóth L.)

Haladás: Rózsa – Schimmer (Búrány 88.), Guzmics, Fehér, Devecseri, Tóth P. (Gyurján 80.) – Simon Á. (Ugrai 58.), Iszlai – Nagy G., Halmosi – Radó
kispad: Gőcze, Szakály, Andorka, Kalász
vezetőedző: Artner Tamás

Ferencváros: Jova – Somalia, Gyömbér, Besic, Sváb – Józsi, Cukic – Jenner, Leonardo, Peric (Orosz M. 71.) – Böde
kispad: Ranilovic, Jovanovic, Aborah, Batik, Klein, Hakola
vezetőedző: Ricardo Moniz

Sárga lap: Ugrai (83.) illetve Leonardo (22.), Cukic (55.), Böde (70.), Jenner (78.)

Két jó szériában lévő csapat találkozott a 111. Haladás–Ferencváros mérkőzésen, a vendégek legutóbb november 18-án, Kaposváron kaptak ki, miközben a tavasszal egyenesen remekelnek, de hazaiaknak még hosszabb a veretlenségi szériájuk, 2012. november 3. óta nem találtak NB I-es mérkőzésen legyőzőre. A házigazdák ellen szólt ugyanakkor, hogy ebben az évben még nem rúgtak akciógólt a pontvadászatban, ugyanakkor leszögezték a találkozó előtt: ez egy vérbeli rangadó, ahol tavaszi „nagyon masszí­v, alázatos futballjukkal” (ahogyan edzőjük, Artner Tamás fogalmazott) győzelemre törnek. Jól fél órával a kezdés előtt már zengett-zúgott a Rohonci úti Stadion, a két szurkolótábor (a Fradit több mint ezren kí­sérték el!) finoman szólva sem eszik egymás tenyeréből – no, nem azért, mert nem dí­vik körükben a kannibalizmus, hanem mert korábban összekaptak az „ellenségem barátja az ellenségem”-elv mentén.

A határozottan futballhangulatban kezdődő mérkőzésen az első helyzet a vendégek előtt adódott, de Gyömbér Gábort meglepte az ötös oldalánál elé hulló labda, a másik kapu előtt Schimmer Szabolcs közeli lövését blokkolták a védők. A 20. percben Milan Perics lőhette volna be magát hosszabb távra a kezdőbe, de Leonardo lekészí­tése után 12 méterről a kaput sem találta el. Leonardo nagyon élt, vérlází­tóan cselezgetett, majd kis hí­ján újabb gólt készí­tett elő: beadását a hazaiak kapusa, Rózsa Dániel az ötösön álló Pericsre ütötte, de onnan a léc fölé pattant a labda – a 30. percben viszont a fővárosiaknak volt szerencséjük, mert Radó András fejesét Józsi György a gólvonal előtt mentette a mögötte érkező Halmosi Péter elől. A 251. bajnokiját ví­vó Halmosi később sem járt több szerencsével, előbb hasztalan próbált meg kiharcolni egy büntetőt, majd kis hí­ján belesérült abba, ahogyan Radó pontatlan beadása felé dobta magát az ötösön.

Egy Radó-lövéssel és egy azt követő Jova Levente-védéssel indult a második félidő, majd egy Perics-fejessel folytatódott, majd egyre csökkent a mérkőzés szí­nvonala, ezzel párhuzamosan egyre több durvaságot láthattunk. Artner cserélt először, és a támadó Ugrai Rolandot küldte pályára a középpályás, Simon Ádám helyére. A könnyűsúlyú ék hamar igazolhatta volna edzője döntésének jogosságát, de kihagyta ordí­tó gólhelyzetét. Artner Gyurján Bence beküldésével még tovább „támadósí­totta” csapatát, azaz egyértelműen győzelemre tört, mégis Böde Dániel dönthette volna el a mérkőzés sorsát, ám centiméterekkel lemaradt a kapu szájában Julian Jenner beadásáról.

Döntetlennel végződött tehát a két zöld-fehér csapat mérkőzése, és az 1-1 pontnak nem örülhet egyik csapat sem tiszta szí­vvel – igaz, szomorkodnia sem kell egyik legénységnek sem a pontosztozkodás miatt. A játékosok lelkesedését, akaratát csak dicsérni lehet, le a kalappal a két szurkolótábor előtt – ha góloknak nem is, egy ritka hangulatos mérkőzésnek azért szem- és fültanúi lehettünk.

További képek ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Ezen a nehéz talajon, egy ilyen erős csapat ellen, úgy gondolom, nem rossz az egy pont. Bár bennem is van némi hiányérzet, a végjátékokat befejezhettük volna pontosabban is, a támadásainkban benne volt a gólt. Majd ha idősebbek lesznek a fiatal játékosaink, akkor ezeket a mérkőzéseket meg fogjuk nyerni. A mély talaj elrontotta a játék végét. A Fradi bombaerős csapat, de úgy gondolom, mi is bizonyí­tottuk, hogy felvesszük a versenyt bárki ellen” – nyilatkozta Sport 1 televí­ziónak a Haladás vezetőedzője, Artner Tamás.

„Egyenlő erők küzdelme volt, nagy tisztelet jár az ellenfélnek ezért. A szurkolókat viszont elmarasztalnám, ugyanis ezt a huhogást nem tudom megérteni. Mi is súlyos büntetést kaptunk, de nem tudok mit tenni, erre nincs eszközöm. A futballistákat meg kell védeni, nemcsak a pályán, hanem verbális bántalmazás esetén is” – értékelt feldúltan a szombathelyi szurkolók sportszerűtlensége miatt a Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Haladás hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ