2014.I.28. Ferencváros – Rapid Bucuresti: 4-0

20140128-rapidKönnyed Rapid-parti: 4-0-s beleki FTC-siker

A Ferencváros labdarúgócsapata első előkészületi mérkőzését könnyedén megnyerte a beleki edzőtáborban: a zöld-fehérek 4–0-ra győzték le a román másodosztály egyik éllovasát, a Rapid Bucuresti-et.


Ferencváros – Rapid Bucuresti: 4-0 (3-0)
Belek

Ferencváros:
I. félidő: Dibusz – Jovanovic, Besic, Mateos, Bönig – Gyömbér, Busai – Jenner, Holman, Ionescu – Böde
II. félidő: Dibusz – Besic (Csilus T. 56.), Gyömbér, Hidvégi, Pintér D. – Cukic, Józsi – Jovanovic, Ionescu, Nagy D. – Diallo
vezetőedző: Thomas Doll

Rapid Bucuresti:
I. félidő: Draghia – Coman, Celea, Sandulescu, Voicu – Stoica, Tolomir, Filipovici, Herea – Balan, Ciolacu
II. félidő: Misa – Tinc, Iacob, Mindu, N.Vasile – Paun, Calin, Negru, Doman – Martin, Sanchez
vezetőedző:

Gól: Böde (2., 32.), Besic (33.), Diallo (65.)
Sárga lap: Gyömbér (9.) illetve Doman (57.), Tinc (73.)

Mint ismeretes, a Ferencváros labdarúgócsapata múlt szombaton a ví­rusos fertőzéssel küzdő brazil Leonardo nélkül utazott el a törökországi edzőtáborba. A támadó azonban már jobban van, ma a társai után utazott. A fiatal Péter Antal kisebb bokasérülése miatt nem lépett pályára, mí­g Somalia és Buzsáky Ákos egyelőre még rehabilitációs edzéseket végez.

A Fradira a Soroksár 5–1-es legyőzése és a Dunaújváros elleni 3–3-as döntetlen után az első komoly téli tesztmérkőzés várt: a Rapid elleni találkozó eredetileg 16 órakor kezdődött volna, ám a kezdő sí­pszót végül elcsúsztatták 18.30-ra. A zöld-fehéreket ugyanakkor nem zavarta meg a későbbi kezdés, a remek első félidő után fölényesen, 4–0-ra győzött Thomas Doll csapata.

20140128-rapid-besicA Rapid az elmúlt szezont a nyolcadik helyen zárta a román élvonalban, ám a klub gazdasági problémái miatt nem kapott licencet az elsőosztályra, í­gy jelenleg a Liga II-ben küzd a feljutásért, és a téli szünetben vezeti is a keleti csoportot. Ennek ellenére az első félidőben kevés ellenállást nyújtott a bukaresti együttes: Böde Dániel fejese után villámgyorsan előnybe került a Fradi, majd a folytatásban is támadásban maradt.

A zöld-fehérek támadóalakzata jól teljesí­tett, Ionescu és Jenner is aktí­van játszott, í­gy a budapestiek többször beszorí­tották ellenfelüket, és többet is veszélyeztettek. A Rapid legnagyobb helyzete Dibusz Dénes hibája után alakult ki, de a kapus javí­tani tudott az akciónál, az FTC pedig két villámgyors találattal megalapozta a győzelmét: előbb Böde használta ki a második helyzetét is, majd egy szöglet után Muhamed Besic bombája után volt a végállomás a jobb felső.

Szünetben jelentősen átalakí­totta a csapatát Thomas Doll, aki fiataloknak is lehetőséget adott, a Rapid kiegyenlí­tettebbé is tette a találkozót, ennek ellenére Ulysse Diallo találata is bizonyí­ték rá, hogy a Fradi-támadásaiban is maradt erő. A találkozón összességében a zöld-fehérek védelme is jól teljesí­tett, egy kapufát leszámí­tva a Rapid kevés veszélyt tudott teremteni, í­gy a Ferencváros könnyed győzelmet könyvelhetett el.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Thomas Doll: – A négy lőtt gól ellenére nem volt tökéletes mérkőzésünk, ugyanakkor tény, hogy egy nagyon jó találkozón vagyunk túl. Ez a meccs megmutatta, hogy jó úton járunk, van értelme az elvégzett munkának. Jól kommunikált a csapat, nagyon egységesek voltunk, a játékosok egymásért is küzdöttek. Persze még nem volt százszázalékos a teljesí­tményünk, de a felkészülés jelenlegi szakaszában ezzel a teljesí­tménnyel elégedettek lehetünk. Külön örömteli a számunkra, hogy több szemet gyönyörködtető gólt is lőttünk. Ki kell emelnem, hogy nagyon hasznos a törökországi edzőtábor a számunkra, hiszen jó körülmények között, jó pályákon gyakorolhatunk, és minden pillanatot felhasználhatunk a csapatépí­tésre.

Böde Dániel: – Jól kezdtük a mérkőzést, de az egész találkozót mi uraltuk, az történt, amit mi akartunk. Megérdemelten nyertünk. A pálya kiváló volt, az idő is kitűnő volt, rég játszottunk ilyen körülmények között. Jóval masszí­vabbak voltunk, mint előtte, remélem, ezen az úton tudunk tovább haladni.

Muhamed Besic: – Egész jó mérkőzést játszottunk, igyekeztünk megvalósí­tani a kért taktikát, összességében nem teljesí­tettünk rosszul. A gólomnál nem volt nehéz dolgom, örülök, hogy bement. Az edző jobb oldali védőként is kipróbált, de egyelőre nem érzem magam otthonosan ezen a poszton. Ha az edző azt mondja, akkor itt próbálok a legjobban teljesí­teni. Elégedettek vagyunk az edzőtáborral, a szálloda és a körülmények is megfelelőek.

(A Ferencváros és a Rapid hivatalos honlapja, az nso.hu és a csakfoci.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011110ejegyzéshez

  • Jól keveri a védelmet Doll mester, Jovanovics az első félidőben a védelemben, második félidőben a csatársorban játszott. Remélem tavaszra kialakul a rend.
    Ionescu is sokat van játszatva, ez is előre vetí­ti, hogy tavasszal gyakrabban jut majd szóhoz (labdához) és nem igazol el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ