2014.VI.22. Ferencváros – Szabadkí­gyós: 16-0 (edzőmérkőzés)

20140622-szabadkigyos-lauth

Gólzáporos mérkőzésen mutatkoztak be újonnan igazolt játékosaink

Ferencváros – Szabadkí­gyós: 16-0 (6-0)
Népliget, zártkapus mérkőzés

Ferencváros: Dibusz (Jova 46.) – Bönig (Csilus T. 46.), Nalepa (Pavlovic 46.), Mateos (Cukic 46.), Bosnjak (Hidvégi 46.) – Busai (Nagy Do. 46.), Gyömbér (Buzsáky 46., Péter 66.), Kukuruzovic (Holman 46.) – Nagy Dá. (Csilus Á. 46.), Lauth (Ugrai 46.), Havojic (Orosz 46.)
vezetőedző: Thomas Doll

Szabadkí­gyós: 

Gól: Havojic (12.), Lauth (14., 40.), Busai (15., 42.), Nagy Dá. (34.), Ugrai (47., 88.), Holman (50.), Hidvégi (59.), Csilus Á. (65., 82.), Orosz (68.), Péter (71.), Csilus T. (76.), Nagy Do. (80.)

Fontosabb események:

12. perc: Busai ugratta ki a jobb oldalon meglépő Havojicot, aki előbb eltolta a kapus mellett a labdát, majd a hálóba lőtt, 1-0. Havojic első találatát szerezte a Fradi mezében.
14. perc: Ismét Busai adott pazar labdát, ezúttal a középen kilépő Lauthnak. Német válogatott csatárunk kicselezte a kapust, majd éles szögből a hosszú sarokba tekert, 2-0. Lauth is először volt eredményes együttesünkben.
15. perc: A Szabadkí­gyós kapusa Kukuruzovicnak ajándékozta a labdát, aki egyből Busaihoz, Busai pedig a kapuba passzolt, 3-0.
34. perc: Kukuruzovic lövése levágódott egy védőről, a labda Nagy Dánielhez pattant, aki 14 méterről a kapuba tekert, 4-0.
40. perc: Kiváló támadás végén Lauth a kapu közeléből volt eredményes, 5-0.
42. perc: Havojic jobboldali beadása után Lauth lépte át nagyon okosan a labdát, amely í­gy a ziccerben álló Busaihoz került. Középpályásunk pedig pazarul a kapuba tekert, 6-0.

47. perc: Egy gyönyörű kiugratás után többen is a szabadkí­gyósi kaput rohamozták: Orosz önzetlenül passzolt a mellette futó Ugraihoz, akinek annyi volt a dolga, hogy az üres kapuba továbbí­tson, 7-0.
50. perc: Pár perccel később hasonló gólt szereztünk: ezúttal Nagy Dominik passzolt Holmanhoz, fiatal csatárunk pedig nem hibázott, és megszerezte a mieink 8. találatát, 8-0.
59. perc: Nagy Dominik tekert középre szögletből, a kapu előtti kavarodásnál pedig (Pavlovic) Hidvégi volt a legszemfülesebb, és a kapuba lőtt, 9-0.
65. perc: Nagy Dominik átadása után a napokban profi szerződést kapott Csilus Á. talált a kapuba, 10-0.
68. perc: Holman passzolt a támadással a baloldalon érkező Orosz Márkhoz, aki bal oldalról a bal felső sarokba bombázott, 11-0.
71. perc: Holman kiváló labdájával Ugrai lépett ki, fiatal csatárunk lövése után a második félidőben becserélt Péterhez került a labda, aki könnyedén lőtt az üresen maradt kapuba, 12-0.
76. perc: Hatalmas gól: egy kifejelt labdát Csilus T. vett át, és egy igazí­tás után védhetetlenül lőtt a jobb sarokba, 13-0.
80. perc: Hidvégi futott fel a baloldalon, majd Nagy Dominikhoz centerezett, aki jobb lábbal a kapuba gurí­tott, 14-0.
82. perc: Ugrai labdaszerzése után középre tette a labdát, a hosszú oldalról pedig Csilus Á. volt eredményes, 15-0.
88. perc: Hidvégi harcolt ki szabadrúgást 22 méterre a kaputól. A szabálytalanságot Ugrai büntette meg, aki pazarul tekert a kapuba, 16-0.

További képek …

Thomas Doll: – Fontos mérkőzést játszottunk, hiszen mindegyik új igazolásunk pályára lépett. Amikor több futballista is érkezik a csapathoz, akkor meg kell szokni, hogy az új társ az egyes szituációkban merre és miként mozog. Az is lényeges volt továbbá, hogy 23 játékos is szerepelhetett, és miután szinte folyamatosan nálunk volt a labda, í­gy minden futballistám tevékeny részese volt a találkozónak. Bár a nemrégiben szerződtetett labdarúgók kissé fáradtak még, mindegyikük pozití­v képet mutatott. Lauth mozgásán és góljain is látszik, hogy remek képességű játékosról van szó. Kukuruzovic technikás és hasznos középpályás, Nagy Dániel és Havojic is folyamatosan jól, támadóan mozgott, Bosnjak pedig hozta, amit vártunk tőle: teljesen bejátszotta a pálya szélét. Nalepán látszik, hogy kőkemény futballista, és örülök, hogy fiatal játékosaink közül is többen eredményesek voltak. Mindent összevetve, valóban hasznos találkozó volt.

Ugrai Roland, Busai Attila:

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső