2015.VIII.15. Ferencváros – MTK: 2-0

Remek Gera- és Böde-gól, az FTC az örökrangadót is megnyerte

Az MTK csak a szünetig futballozott veszélyesen • Ötből ötöt nyert, öt ponttal vezet a Fradi.
Magabiztos, megérdemelt FTC-siker született az MTK ellen az örökrangadón, amelyet zsinórban negyedszer nyertek meg 2–0-ra pályaválasztóként a zöld-fehérek. Most, a labdarúgó NB I ötödik fordulójában rendezett mérkőzésen Gera Zoltán és Böde Dániel volt eredményes.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Az MTK nagyon jól szerepel a bajnokságban, és az elmúlt fordulóban remekül játszott a DVTK ellen. Természetesen szeretnénk megtartani veretlenségünket, ott akarunk maradni a tabella élén. Úgy készí­tjük fel a játékosokat a héten a találkozóra, hogy győzni tudjanak az Örökrangadón. Sajnálom, hogy Garami József már nincs ott az aktí­v magyar edzők között. Az új tréner, László Csaba érkezésével valamelyest változott a csapat stí­lusa, látszik, hogy nagyon törekednek a labdatartásra. A védekezés terén egészen biztosan nagyon jól lezárják majd a területeket, de arra is számí­thatunk, hogy Torghelle Sándor jó pár hosszú indí­tást kap a találkozó folyamán.

László Csaba: — Nagyon nehéz mérkőzés következik a Ferencváros ellen. Mindig arra kell épí­teni, ahol vagyunk, és periódusokban kell gondolkodni, a csapatra tekinteni. A Ferencváros után következik a Videoton és a Vasas, és a válogatott szünettel eljön az egyik mérföldkő, ha szükséges, akkor lehet változtatni bármin, akkor látható, hol tart a csapat. Fontos, hogy a játékosoknak hinniük kell magukban. Ez győzelem után mindig egyszerűbb. Bárki tud futni, dolgozni, erőlködni, de pozití­v eredmény után a játékos hitet is kaphat.

A mérkőzés:

Ferencváros – MTK: 2-0 (0-0)
Groupama Aréna, 6.817 néző, vezette: Iványi Zoltán (Kóbor, Medovarszki)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramí­rez – Nagy Á. – Varga R. (Radó 55.), Gera (Gyömbér 77.), Hajnal, Lamah (Sesták 62.) – Böde
kispad: Jova, Haraszti, Nagy Do., Busai
vezetőedző: Thomas Doll

MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Vukmir, Vadnai – Thiam (Szatmári 62.), Vass Á. – Gera D. (Varga Sz. 77.), Kanta, Hrepka – Torghelle (Ramos 60.)
kispad: Groppioni, Hajdú Á., Nagy T., Poór
vezetőedző: László Csaba

Gól: Gera (52.), Böde (60.)
Sárga lap: Ramí­rez (44.) illetve Vass Á. (21.), Gera D. (39.), Hegedüs (56.)

20150815-mtk-gera-2Reméljük, a lassan 95 éves Fradi-bérletes, Medvegy Istvánné nem hasonlí­totta össze a jelen örökrangadójának játékosait a félmúlt spí­lereivel, a távolabbi múlt zsenijeivel meg pláne, és mi sem szeretnénk ilyesmivel borzolni az idegeket.

A mai korban már azzal is elégedettek lehettek a szurkolók, hogy hajtós, küzdelmes első félidőt láthattak, amelyben a vendégek részéről Torghelle Sándor és Vadnai Dániel is gólt szerezhetett volna – a hazaiaktól meg tulajdonképpen a fél csapat, de a Hegedüs Lajos, Khaly Iyane Thiam, Mato Grgic trió mindent hárí­tott.

Thomas Doll ismét gyújtó hatású beszédet tarthatott játékosainak a szünetben, mert két kihagyott ziccer után előbb Gera Zoltán (1–0), majd talán éppen az ő példáján felbuzdulva Böde Dániel lőtt bombagólt (2–0).

20150815-mtk-bodeEzzel véget is ért tulajdonképpen a mérkőzés érdemi része: hiába küldte be László Csaba Myke Bouard Ramost, majd Varga Szabolcsot is, csapata szépí­teni sem tudott, mí­g a ferencvárosiakhoz csereként beálló Radó András volt az, aki előkészí­tette Böde találatát.

A hajrában a Fradi már nem igazán akart támadni, de hiába húzódott hátrébb, várva az MTK huszáros támadásait, ilyenek nem léteztek a szünet után.

Magabiztos, megérdemelt FTC-siker született tehát az örökrangadón, amelyet zsinórban negyedszer nyertek meg 2–0-ra pályaválasztóként a zöld-fehérek.

És 95 éves bérlettulajdonosuk, Medvegy Istvánné is elégedetten térhetett haza.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Hamarabb is gólt szerezhettünk volna, de kétgólos győzelmünk jogosságában senki sem kételkedhet. Gyakran előfordul a futballban, hogy a kihagyott helyzeteket megbünteti az ellenfél, ezúttal azonban nem í­gy történt. Az öt győzelmünk önmagáért beszél.

László Csaba: – Remek ritmusban futballoztunk, de Gera Zoltán csodálatos gólja megtörte a lendületünket. A Ferencváros később is többet támadott, nekünk viszont muszáj volt nyí­ltabban játszanunk, í­gy több lehetőséget adtunk a hazaiaknak. Ilyen a futball, most kikaptunk.

Gera Zoltán, Böde Dániel:

*

Az 5. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Kemenes (Bp. Honvéd) 5 – Grúz (Vasas) 5, Grgic (MTK) 5, Leandro (Ferencváros) 5, Fábio (Békéscsaba) 4 – Gera (Ferencváros) 6, Nagy Á. (Ferencváros) 5, Németh M. (Haladás) 6, Balogh N. (DVSC-Teva) 5 – Szilágyi P. (Békéscsaba) 4, Remili (Vasas) 5
A forduló játékvezetője: Iványi Zoltán (Ferencváros – MTK) 9 – Kóbor Péter, Medovarszki János, Pintér Csaba, Kulcsár Katalin

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az MTK hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

9 hozzászólás a(z) 2015.VIII.15. Ferencváros – MTK: 2-0 bejegyzéshez

 • Pár statisztikai érdekesség az örökrangadó után:
  -- 25. mérkőzésén maradt veretlen Thomas Doll csapata. A német mestert dr. Lakat Károly (31 és 34 veretlen mérkőzés) valamint Blum Zoltán (36 veretlen mérkőzés) előzi meg a rangsorban
  -- Amennyiben Debrecenből is három ponttal távozunk, úgy megismételjük az 1945/46 (edző: Urbancsik Gábor) és az 1910/11-es bajnoki rajtot, amikoris 6 győzelemmel kezdett az FTC csapata
  -- Böde Dániel 47. NB I-es bajnoki gólját szerezte az MTK ellen, ezzel utolérte Ebedli Zoltánt
  -- Böde Dániel és Leandro is 150. dí­jmérkőzésen lépett pályára az örökrangadón, mí­g Gyömbér Gábor ugyancsak 150. dí­jmérkőzésén szerepelt a Videoton ellen

 • Mikor jó mérkőzést látok, nem bosszant annyira a kihagyott helyzetek. Ez nem azt jelenti,hogy ezentúl jól fociznak,nem baj,ha fölé-mellé rúgják a labdát, én nem fogok mérgelődni.Igenis fogok és még káromkodni is szoktam. A játékosoknak, mindegy milyen poszton játszik ésszel,technikával kötelező a helyzeteket kihasználni.A tegnapi 2 gól viszont mindenért kárpótolt.Jó érzés Fradi szurkolónak lenni,pláne,hogy élőben láttam a stadiont,az öltözőt,a pihenőszobát és minden helységet.Csodálatos,ezt csak kimagasló jó teljesí­tménnyel lehet, megköszönni.Mit nem adtak volna az elődeik,ha csak megközelí­tőleg ehhez hasonló szentélyben érhették volna el a kiváló teljesí­tményeket.A cél adva van,az ország legjobb futball csapata kell hogy legyen a Fradi,egy nagyszerű ember és kiváló edző közreműködésével.

  • Kedves Gabriella, annyiban hadd egészí­tsem ki, hogy a Ferencvárost MINDEN arra predesztinálja, hogy ne “csak” Magyarország, hanem újra Közép-Kelet-Európa LEGNAGYOBB csapata legyen! Mint pl. az Ön Édesapja idején! (Számolhatatlan győzelmek a KK-ban) … Ez kell, hogy legyen a cél! Nyilván, ma már sosem tudunk versenyre kelni egy Chelsea, Manch. City, Barcelona, Real M., Bayern München féle “ötösfogattal” -ezekből a Tanár Úr idejében max. a Realt és a Barcat emlí­tették a Fradii szintjén-, de egy Steaua, egy Partizan, egy Sparta Prága szintjének eléréséhez most minden feltétel adott! Akik a klubelnököt köpködik, belegondoltak, hogy nélküle hol tartanánk? Ezzel nem politizálok, csak kb. 7-8 éve annak is örültünk, hogy egy angol ingatlanspekuláns (szélhámos) megmentette a Fradit! Mert most a BLASZ II-ben játszanánk …

 • Most vettem csak észre az összefoglalóban Hegedűs kapus nem éppen focipályára való könyöklését az utolsó percben. Ezzel nálam lenullázta magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ