2015.X.28. MK, Ferencváros – Csákvár: 4-1

Az FTC simán nyert a két kapusát is elveszí­tő Csákvár ellen

Két piros lap is villant • Mi lett az egy órán át kiválóan futballozó Fradival a végére?
A Magyar Kupa cí­mvédője, a Ferencváros könnyedén, 4–1-re legyőzte a Csákvárt a nyolcaddöntőben.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Jó formában vagyunk, de egy pillanatra sem szabad elkényelmesednünk. Minden ellenfelünket meg kell tisztelnünk azzal, hogy százszázalékos koncentrációval készülünk fel a meccsre és a pályán is a maximumot nyújtjuk. Szükség is lesz erre a Csákvár ellen, hiszen nem véletlenül jutottak be a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. Természetesen a győzelem a célunk szerdán, szeretnénk jó futballt játszani, gólokat lőni és megfelelő előnyt kiharcolni a visszavágóra.

Bognár György (szakmai igazgató): — Tavasszal azt mondtam a srácoknak, becsüljék meg, hogy az Üllői úton futballozhatnak, nem biztos, hogy az életben még egyszer megadatik nekik. Hogy most mit mondok majd nekik? Olyan nagy harc azért nem várható, persze a világért sem adnánk fel előre a meccset. Lassan el kell fogadnunk, a Csákvár mindenkori szereplése a Magyar Kupában addig tart, amí­g nem találkozik a Fradival… Ettől még tény, számunkra ünnep, hogy az Üllői úti arénában futballozhatunk.

A mérkőzés:

Ferencváros – Aqvital FC Csákvár: 4-1 (2-0)
Groupama Aréna, 1.946 néző, vezette: Molnár Attila (Szalai D., Kepe)

Ferencváros: Jova – Nagy Á., Nalepa, Leandro, Ramí­rez – Nagy Do. (Cukic 46.), Pintér Á., Lamah (Popov 64.) – Varga R. (Csilus Á. 69.), Busai, Sesták
kispad: Kunsági, Hodgyai, Szántó G., Haris
vezetőedző: Thomas Doll

Aqvital FC Csákvár: Gróf – Hajdú, Baranyai, Dulló, Szalai T. – Bakos, Molnár Cs. – Nyilasi B., Mihály (Kovács A. 16., Makrai 65.), Kocsis G. (Wild 46.) – Molnár T.
kispad: Lőrincz, Vaszicsku, Szekér, Erős
vezetőedző: Toldi Gábor

Gól: Leandro (25.), Sesták (32.), Busai (48.), Varga R. (51.) illetve Molnár Cs. (90+3. – 11-esből)
Sárga lap: Leandro (44.) illetve Kocsis G. (40.), Dulló (72.), Molnár Cs. (90.)
Kiállí­tva: Csilus Á. (90+2.) illetve Gróf (13.)

A Fradi keretéből kimaradt Dibusz Dénes, Gera Zoltán és Böde Dániel, a kezdőcsapatban azonban í­gy is négy, a válogatott bő keretébe behí­vott játékos szerepelt: Pintér Ádám, Nagy Ádám, Varga Roland és Leandro. A csákváriak honlapja igencsak kishitűen (vagy reálisan?) látta csapata esélyeit a meccs előtt: „Itt minden bizonnyal véget ér számunkra a sorozat” – í­rták.

A megilletődöttség talán Gróf Dávidban, a vendégek kapusában is ott volt, akit a 13. percben kiállí­tottak. A korábban Skóciában, Angliában és Németországban is légióskodó labdarúgó a tizenhatoson kí­vül fogta meg a labdát, miután Pintér Ádám kiváló indí­tása után Varga Roland elől felszedte a labdát. Mondhatnánk, hogy a B-közép előtt védő kapust megzavarta a szurkolói nyomás, de az a szektor nem volt kinyitva a találkozóra…

20151028-csakvar-leandroToldi Gábornak í­gy mezőnyjátékost kellett lecserélnie, Kovács Attila állt be, Mihály Dávidnak pedig csak negyed óra jutott az Üllői úti stadionban – nem volt boldog… Az emberhátrány ellenére az első ziccer a vendégek előtt adódott, Molnár Tibor kapott kiváló labdát, Nagy Ádám és Michal Nalepa szorí­tásában ellőtte a labdát Jova mellett, nem volt azonban szerencséje, a kapufát találta el.

A kihagyott ziccer megbosszulta magát, Nagy Dominik esett nagyot a tizenhatos előterében, a szabadrúgásból pedig a csapatkapitányi karszalagot viselő Leandro volt eredményes (1–0).

A 32. percben Varga került ziccerbe, már csak a kapus volt vele szemben, ám lövése sem elég erős, sem elég pontos nem volt, Kovács védett, a kipattanót azonban Stanislav Sesták a jobb felső sarokba fejelte (2–0).

20151028-csakvar-busaiA második félidőt álomszerűen kezdte a Fradi. A 48. percben Sesták kapott kiváló labdát, de a teljes csákvári védelem megállt, mivel azt hitték, lesen van a támadó. Nem volt, ám hét méterről nem lőtt, hanem önzetlenül Busai elé passzolt, aki nem hibázott (3–0). Három perccel később növelte előnyét az FTC. Varga távoli lövésére mozdulni sem tudott a vendégek kapusa, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (4–0).

Az 59. percben Busai ütközött össze Kovács Attilával, a játék megállt. Amikor már hordágyat kértek a pályára, lehetett érezni, nagyobb a baj. A kapus nem tudta folytatni, í­gy újabb cserekapus hí­ján a Puskás Akadémiától kölcsönvett jobbszélső, Makrai Gábor húzott kesztyűt.

A Fradi ahelyett, hogy ebben a helyzetben növelte volna a nyomást, visszavett, szinte semmilyen veszélyt nem jelentett a kapus nélküli Csákvárra. Különösen Popov Patrik okozott csalódást, a csereként beállt fiatal támadó most bizonyí­thatta volna, több játéklehetőséget érdemel, ám ezt nem tette meg.

Ugyanezeket a sorokat leí­rhatnánk Csilus Ádám esetében is, aki ráadásul a mérkőzés végén összeszedett egy piros lapot, miután lekönyökölte Molnár Tibort. A megí­télt tizenegyesből Molnár Csaba szépí­tett (4–1).

A Ferencváros azonban ettől függetlenül jól játszott, időnként közönséget szórakoztatóan, győzelmével pedig formalitássá tette a visszavágót.

További képek: fradi.hu, Sas Gábor

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Toldi Gábor: — Mi vagyunk az egyetlen csapat Magyarországon, amely az ország legjobb együttese, a Ferencváros ellen, idegenben, a Groupama Arénában kapus helyett csatárt cserélt be – mosolygott a 4-1-es vereség ellenére is Toldi Gábor. – A mérkőzést nehéz higgadtan értékelni. Kapusunkat, Gróf Dávidot alig tí­z perc után, asszisztensi beintésre kiállí­totta a játékvezető. A kispadról, de még a tévé-felvételen sem látszik, hogy a vonalon, vagy a vonaltól néhány centire vette-e fel a labdát Varga Roland elől. Aztán Kovács Attilát (már 4-0-nál) azért kellett lecserélni, mert az ötösnél úgy csúszott rá Busai Attila, hogy a mentőknek fejsérülés miatt kórházba kellett szállí­tani, ahol nyolc öltéssel varrták össze ejbőrét. A Fradi játékosa még lapot sem kapott, nemhogy kiállí­tották volna kapusnak okozott súlyos sérülés miatt. Mindegy nem is ez a lényeg, a Fradi sokkal jobb csapat nálunk, játékosaim mindent megtettek a tisztes eredmény elérése érdekében. Óriási mezőnymunkát végeztek, s végül még széoí­tenünk is sikerült. Úgy érzem, megérdemeltük azt a gólt.

Busai Attila: — Ebben a mérkőzésben sokkal több volt. Több gólt kellett volna lőnünk, sajnos nem használtuk ki megfelelő százalékban a lehetőségeinket. Emiatt nagyon bosszúsak vagyunk, egyikünk sem elégedett a mai játékunkkal. Szeretnék továbbá az ellenfél kapusától elnézést kérni, nem akartam sérülést okozni neki. Nagyon szerencsétlen szituáció volt, végig a labdát néztem, sajnos a stoplisommal felsértettem a fejét, amely csúnyán felnyí­lt. Remélem, hogy a lehető leghamarabb maradéktalanul felépül.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Csákvár hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2015.X.28. MK, Ferencváros – Csákvár: 4-1 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ