2015.XI.18. MK, Csákvár – Ferencváros: 4-3

Nyilasi volt a Fradi veszte – először kaptak ki a zöld-fehérek magyar csapattól

Böde is betalált, a Fradi 3–1-re vezetett, a Csákvár mégis fordí­tott.
Szezonbeli első vereségét szenvedte el a Ferencváros a honi futballsorozatokat tekintve. Thomas Doll együttese a Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágóján 4–3-ra kapott ki a másodosztályú Csákvár otthonában. A hazaiaknál egy plusz „fél” gólt is az egykori ferencvárosi ikon, Nyilasi Tibor fia, Bálint szerzett. A vereség ellenére az NB I listavezetője jutott tovább 7–5-ös összesí­téssel.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Toldi Gábor: —  Két hete sikerült számunkra a bravúr, gólt szereztünk az Üllői úton, s most hasonló céllal lépünk pályára. Mivel a hét végén bajnoki mérkőzés vár ránk Gyirmóton, igyekszünk úgy összeállí­tani a két meccs keretét, hogy mindenki hasonló terhelést kapjon. Az elmúlt hetekhez képest most kellemes gondjaink vannak, nincs egyetlen sérült játékosunk sem, egyedül a kupameccsen kiállí­tott és egy meccsre eltiltott Gróf Dávidra nem számí­thatunk.

A mérkőzés:

Aqvital FC Csákvár – Ferencváros: 4-3 (1-2)
Csákvár, 600 néző, vezette: Berke Balázs (Ví­gh-Tarsonyi, Máyer)

Aqvital FC Csákvár: Kovács A. – Wild, Vaszicsku, Dulló, Baranyai (Hajdú 58.) – Domján, Szekér – Nyilasi B., Kocsis (Bakos 46.), Molnár Cs. – Molnár T. (Erős 58.)
kispad: Hegedüs, Racskó, Sötét, Szalai T.
vezetőedző: Toldi Gábor

Ferencváros: Jova – Cukic, Nalepa (Dilaver 46.), Leandro – Pintér Á. – Hajnal (Haris 65.), Nagy Do., Lakatos – Radó, Böde (Haraszti 65.), Lamah
kispad: Kunsági, Nyéki, Gera D., Kárász
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Molnár T. (38.), Nyilasi B. (55.), Domján (57.), Dilaver (81. – öngól) illetve Böde (8.), Pintér Á. (41.), Hajnal (54.)

20151118-csakvar-bodeJól indult a mérkőzés az NB I listavezetője számára. A Ferencváros már a 8. percben vezetést szerzett: Leandro passza után Böde Dániel csúsztatott a kapuba. 0–1.

Noha a folytatásban is a zöld-fehér fölény volt a jellemző, a 38. percben egyenlí­tett a másodosztályú együttes, Molnár Tibor szintén fejessel vette be a Fradi kapuját (1–1). Még a szünet előtt ismét vezetést szerzett a Ferencváros, Pintér Ádám remek labdaátvétel után 16 méterről lőtt a jobb alsóba. 1–2.

20151118-csakvar-pinteraA Fradi továbbjutása az első mérkőzésen aratott 4–1-es győzelem után egy pillanatig sem forgott veszélyben, a második játékrész elején pedig úgy tűnt, hogy ezt a találkozót is simán megnyeri, és kettős győzelemmel jut a legjobb nyolc közé. Böde az 54. percben remek passzt adott Hajnal Tamásnak, aki közelről betalált. 1–3.

Hamarosan azonban nagy fordulatot vett a mérkőzés, a lelkes hazaiaknak fontos volt, hogy szépen búcsúzzanak a sorozattól, a Fradi játékosai pedig nem nagyon erőltették meg magukat. Előbb Nyilasi Bálint szépí­tett (2-3), majd Domján a tizenhatos előteréből a bal felső sarokba bombázott – még mindig nem telt el negyedóra a második játékrészből. 3–3.

20151118-csakvar-hajnalÉs még nem volt vége a csákvári feltámadásnak, a sors furcsa fintora, hogy a vezetést Nyilasi Bálint, a Fradi-ikon, Tibor fia lövésével vette át a Csákvár a 81. percben. A lefújáskor kiderült, a találat – amely végül Emir Dilaver öngóljaként került be a jegyzőkönyvbe – nemcsak előnyt, hanem győzelmet is jelentett Bognár György együttese számára. 4–3.

A vereség ellenére a Ferencváros 7–5-ös összesí­téssel továbbjutott.

További képek: fradi.hu, Sas Gábor

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Néhányan nem értették meg, hogy a Ferencvárosnak kötelező egy ilyen mérkőzést megnyernie. Rendben, a válogatott pótselejtezője miatt két hétig nem játszottunk, de ez most nem számí­t. A futballban futni, küzdeni kell, és ezt ezúttal a Csákvár csinálta” – mondta Thomas Doll a találkozó után.

Az NB II-ben nyolcadik helyen álló Csákvár véget vetett a Fradi nagy szériájának.

„Több mint egyéves veretlenségi sorozattal érkezett hozzánk a Ferencváros, és ezt most megszakí­tottuk – értékelt Toldi Gábor, a csákváriak vezetőedzője. – Ami talán még ennél is örömtelibb, hogy négy gólt szereztünk a Fradi ellen. Az volt a célunk, hogy jó meccset játsszunk, próbáljunk gólt szerezni, ezt maximálisan megcsináltuk. Jár a dicséret a csapatnak, ugyanakkor gratulálok a Fradinak a továbbjutáshoz.”

Nyilasi Bálint: „Szervezett védekezésből akartunk minél több támadást vezetni, az elején éreztük, hogy jobban, gyorsabban reagálják le a helyzeteket, utána próbáltuk felvenni a ritmust, szerintem sikerült is, nagyon jó mérkőzést játszottunk.”

(Az nso.hu, az üllői129.hu, a Ferencváros és a Csákvár hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ