2016.I.16. Ferencváros – Zemplin Michalovce: 2-0

fradi_cimerFiataljai szerezték meg az FTC második felkészülési győzelmét

A fiatalokkal teletűzdelt Ferencváros a második félidőben felőrölte a nagymihályi csapatot.
A labdarúgó NB I listavezetője, a Ferencváros a második téli felkészülési mérkőzésén 2–0-ra győzött a Zemplí­n Michalovce ellen. A 0–0-s félidőt követően Nagy Dominik és Kárász Krisztián is betalált, í­gy a zöld-fehérek megérdemelt sikert arattak.

Ferencváros – Zemplin Michalovce: 2-0 (0-0)
Népliget, 300 néző

Ferencváros:
I. félidő: Dibusz – Dilaver, Pintér Á., Leandro, Ramí­rez – Nagy Á., Gera Z. – Varga R., Hajnal, Lamah – Sesták
II. félidő: Jova – Kárász, Pintér Á., Gyurácz, Silye – Cukic, Gera D. – Nagy D., Busai, Nyéki – Dragóner F.
vezetőedző: Thomas Doll

Zemplin Michalovce:
I. félidő: Kira – M. Koscelní­k, Podhorin, Morlacchi, Š imčák – T. Sedlák – L. Tóth, Bayón, M. Bednár, D. Kunca – M. Hamuľak
II. félidő: Macej – M. Koscelní­k, Michal Gallo, Caballero, J. Straka – Grič – Mensah, F. Serečin, A. Leško, Vajs – Bellás
vezetőedző: František Š turma

Gól: Nagy D. (54.), Kárász (66.)

20160116-michalovce-nagydA Ferencváros legerősebb csapatával vágott neki a tizenkét csapatos szlovák élvonal tizedik helyén álló Nagymihály elleni felkészülési mérkőzésnek. Ennek ellenére az első igazi hazai helyzetre közel fél órát kellett várnia a Népligetbe kilátogató mintegy 300 nézőnek. A 28. percben előbb Roland Lamah passzából Gera Zoltán tizennyolc méterről eleresztett, bal alsó sarokba tartó lövését ütötte szögletre Kira, majd Hajnal szöglete után Gera kilenc méterről fejelt, de a vendégkapus ezúttal is a helyén volt, és kitolta a léc alá tartó labdát.

Az első félidő folyatásában Dibusz Dénesnek is akadt dolga, mí­g a másik oldalon Varga Roland és Cristian Ramí­rez is betalálhatott volna, ez azonban egyiküknek sem sikerült, í­gy a csapatok 0–0-val vonultak a pihenőre.

20160116-michalovce-karaszA Fradi szinte teljes sort cserélt a második félidőre, Thomas Doll pedig sok fiatal játékosának szavazott bizalmat, akik – mint később kiderült – éltek is lehetőséggel.

Az 54. percben Nagy Dominik lépett ki egy ellenféltől kapott labdával, majd tizenöt méterről a kapujából kirontó kapus lába között a hálóba lőtt (1–0). Ezzel azonban nem álltak le a zöld-fehérek: a 66. percben az első csapatban most bemutatkozó Gera Dávid jobb oldali beadása után Kárász Krisztián az ötös sarkáról í­velt fejessel vette be a nagymihályiak kapuját. 2–0

A folytatásban még akadt lehetőség Busai Attila és Nyéki Márk előtt is, mindketten elhibázták; a Ferencváros megérdemelten győzött 2–0-ra a második félidőre elfáradó nagymihályiak ellen.

Percről percre:

PERCRŐL PERCRE

90. perc: Véget ért a találkozó, a Ferencváros megérdemelten nyert 2–0-ra.

85. perc: Már mindkét csapat a végét várja, egyik fél sem erőlteti a támadásokat.
78. perc: Egy kontra végén Nyéki kissé kisodródott helyzetből, ballal az oldalhálóba lőtt.
74. perc: Gera Dávid az alapvonalról passzolt Busai elé, aki a kapuval szemben lőhetett, de a vendégkapus bravúrral hárí­tott.
70. perc: A második gól óta kissé leült a meccs, ellenben az időjárás jobbra fordult, és már szépen süt a nap.
68. perc: Vajs lőtt huszonöt méterről, de próbálkozása jócskán elkerülte a hazai kaput.

66. perc: Gera Dávid jobb oldali beadása után Kárász Krisztián az ötös sarkáról egy í­velt fejessel vette be a nagymihályiak kapuját. 2–0

59. perc: Dragóner Filipet könyökölték le a vendégek tizenhatosán belül, a bí­ró azonban nem látta szabálytalannak az esetet, kiváltva ezzel a hazai nézők nemtetszését.

54. perc: Nagy Dominik lépett ki egy ellenféltől kapott labdával, majd tizenöt méterről a kilépő kapus lábai között a hálóba lőtt. 1–0

47. perc: A Fradi szinte teljes sort cserélt a második félidőre, csak Pintér Ádám maradt a pályán. így néz ki most a fiatalokkal teletűzdelt hazai csapat felállása: Jova – Kárász, Pintér Á., Gyurácz, Silye – Csukics, Gera D. – Nagy D., Busai, Nyéki – Dragóner F.

46. perc: Rövid szünet után újra útjára indult a labda.

45. perc: Véget ért az első félidő, az állás 0–0!

42. perc: Lamah és Ramí­rez összjátéka után utóbbi lőtt kapura 22 méterről, lövése azonban elszállt a jobb felső sarok mellett.
40. perc: 
Gera ugratta ki Varga Rolandot, aki nem tudta átemelni a kapujából kilépő Kirát.
38. perc: 
Leandro hosszan előrevágott labdája után Lamah esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem í­télt büntetőt.
31. perc: Egy szépen felépí­tett vendégtámadás végén Hamulak fejelhetett hét méterről, senkitől sem zavartatva, próbálkozása azonban elkerülte Dibusz kapuját.

28. perc: Veszélyes FTC-helyzetek! Előbb Lamah passzából Gera tizennyolc méterről eleresztett bal alsó sarokba tartó lövését ütötte szögletre Kira, majd Hajnal szöglete után Gerakilenc méterről fejelt, de a vendégkapus ezúttal is a helyén volt, és kitolta a léc alá tartó labdát.

23. perc: Sedlák vállalkozott lövésre 20 méterről, de Dibusz résen volt, és szögletre tolta a jobb alsóba tartó labdát.
21. perc: Hajnal szöglete után Leandro húzott kapura egy lecsorgó labdát, a vendégek azonban az utolsó pillanatban, a gólvonalról felszabadí­tottak.
18. perc: A nagymihályiak legaktí­vabbja, Garcia Bayón lőtt huszonöt méterről a hazai kapu fölé.
16. perc: 
Lamah kiugratása után Dilaver léphetett volna ki ziccerben, a vendégkapus azonban jó ütemben lépett ki a kapujából.
15. perc: Csendesen csordogál a meccs, főleg a középpályán birkóznak a csapatok, igazi helyzet még egyik oldalon sem adódott.
10. perc: Hajnal és Lamah háromszögelése után a magyar középpályás tüzelt tizennégy méterről, a labda azonban a kapu fölé szállt.
6. perc:  Lamah gurí­tott vissza az alapvonalról Ramí­rezhez, aki remekül tekert Varga Rolandhoz, a csatár fejesét azonban könnyedén lehúzta a vendégek kapusa.
5. perc: Tóth és Garcia Bayón szép összjátéka végén utóbbi adott be, de középen Pintér Ádám biztosan mentett az érkező csatárok elől.

A mérkőzést a népligeti edzőcentrum műfüves pályáján rendezik meg, amely körül nagyjából háromszáz néző helyezkedik el.

Thomas Doll csapatának ellenfele a tizenkét csapatos szlovák első osztály tizedik helyén álló Zemplí­n Michalovce.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ!

További képek: fradi.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Kemény teszt volt a mai. Az első félidőben mindkét csapat a legjobb összeállí­tásában futballozott, ez látszott is, hiszen jó futballt mutatott a két együttes. Egy hét felkészülési időszak után kifejezett jó felmérő volt ez a játékrész. A második félidőben sok fiatalunk lehetőséget kapott. Ők is jól mentek előre, persze, azt látjuk, hogy van, akinek még egy kis időre van szüksége. Az eredmény nem mindig fontos a felkészülési időszak alatt, de jól játszottunk, szép gólokat szereztünk, ráadásul senki nem sérült meg. Ezeknek mindenképpen örülhetünk.

Nagy Dominik: – Erős, jól összerakott csapat benyomását keltette az ellenfél, nagyjából azt hozták, amire számí­tottunk. A gólom előtt sikerült lefülelnem egy rossz átadásukat, amiből helyzetbe kerültem, és elpasszoltam a labdát a kapus lábai között. Erőben, dinamikában jók voltunk a sok hosszú távú futás után. Az edzőtáborban már a tempóra fogunk gyúrni.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Zemplin Michalovce hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2016.I.16. Ferencváros – Zemplin Michalovce: 2-0 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső