2016.II.10. MK, Ferencváros – Videoton: 0-1

NS-20160211-01-20160210A lelkesebb Videoton meglepte idegenben a Ferencvárost

Feczesin szemfüles találatával nyert a tartalékos Vidi, a zöld-fehérek csak pár helyzetig jutottak.
A tartalékos Videoton Feczesin Róbert találatával legyőzte a Groupama Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: „Mindkét csapat számára jó, hogy erős riválissal szemben kezdheti meg a tavaszt. A felkészülés után ugyanis sosem tudhatjuk biztosan, hogy pontosan hol is tartunk, a Videoton elleni mérkőzés viszont nagyon jó jelzést ad majd erről. A továbbjutás két mérkőzésen dől el, ezért nagyon fontos, hogy a védelmünk stabilan zárjon. A célunk az, hogy ismét bejussunk a Magyar Kupa döntőjébe, és ilyen szempontból nem számí­t, ki az ellenfél, tovább kell jutnunk!”

Horváth Ferenc: „Kaphattunk volna kellemesebb ellenfelet is a kupában, talán még azt is mondhatom, hogy előrehozott döntőnek is beillik ez a párharc, de természetesen a többi versenyben lévő csapatnak is a kupára fáj a foga. Ősszel ugyan kikaptunk a Ferencváros ellen az Üllői úton, mégis úgy érzem, hogy ott fordult át sok minden. Elkezdtünk csapatként működni, és ez azóta is í­gy maradt, bí­zom benne, hogy ezúttal ez a fejlődés győzelmet eredményez majd. Nagyon fontos számunkra a Magyar Kupa, az elejétől kezdve száz százalékosan komolyan vesszük, természetesen ez a folytatásban sem lesz másképp. Mindkét klubhoz sok szál köt, de nincs semmi különös érzésem a Fradi elleni meccsekkel kapcsolatban, hacsak az nem, hogy nagyon szeretnék a Vidivel továbbjutni az elődöntőbe.”

A mérkőzés:

Ferencváros – Videoton: 0-1 (0-1)
Groupama Aréna, 3.857 néző.
Vezette: Szabó Zsolt (asszisztensek: Berettyán, Georgiou; alapvonali jv.: Iványi, Szilasi; tartalékjv.: Szpisják)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Ramí­rez – Nagy Á. (Nagy Do. 69.) – Varga R., Gera Z., Hajnal (Sesták 69.), Lamah (Trinks 75.) – Radó
kispad: Jova, Leandro, Busai, Cukic
vezetőedző: Thomas Doll

Videoton: Danilovic – Nego, Lang, Juhász, Fejes – Heffler T. (Pölöskei Zs. 80.), Pátkai – Haraszti (Sejben 89.), Kovács I., Suljic – Feczesin (Tischler 75.)
kispad: Kovácsik, Rudolf, Vinicius, Szolnoki
vezetőedző: Horváth Ferenc

Gól: Feczesin (42.)
Sárga lap: Hajnal (12.), Nagy Á. (21.) illetve Pátkai (37.), Feczesin (48.), Kovács I. (65.), Sejben (90+4.)

Mintegy „hatodház” előtt rendezték a Ferencváros és a Videoton kupamérkőzését a Groupama Arénában, holott vérbeli kuparangadót láthatott a kilátogató közönség.

Amelynek zöld-fehér illetőségű része bosszankodhatott eleget az első félidőben: először a cudar időjárás miatt, majd azért, mert Radó András kétszer is csak tologatta a labdát lövés helyett kecsegtető helyzetben, aztán Roland Lamah két (!) méterről sem tudott tiszta ziccerben a kapu üresen tátongó bal sarkába lőni – Feczesin Róbert ellenben pimaszul kihasznált egy elképesztő védelmi hibát, í­gy aztán a tartalékos fehérváriak vonulhattak előnnyel szünetre (0–1).

A támadó elárulta pihenőre menet, hogy bizony kihallgatta a fejes gól előtt a magyarul beszélő védőket, í­gy felkészült rá, hogy Pintér Ádám elhúzza a fejét a labda elől, Dibusz Dénes pedig erre nem számí­tott.

Feczesin egyébként duplázhatott volna az első játékrészben, de közeli lövését elképesztő bravúrral hárí­totta Dibusz, és sokáig csak ennek örülhettek a fradisták (ráadásul hiába szerezte meg hamar a vezetést a Tiszaújváros Újpesten, amely tényt hatalmas ujjongással fogadott a stadionban a közönség, a lila-fehérek alaposan visszavágtak).

20160210-videoton-villanyujsagMivel a fordulást követően a Videoton fegyelmezett bekkelésbe fogott, elkelt volna pár kreatí­v megoldás a hazaiaknál, akik azonban sokáig helyzetig, kapura lövésig sem jutottak. Thomas Doll beküldte az új szerzemény Florian Trinkset, valamint a Stanislav Sesták, Nagy Dominik kettőst; a másik oldalon Tischler Patrik debütált tétmérkőzésen is a Vidiben, Pölöskei Zsolt pedig a középpályás védekezést erősí­teni szállt be a hajrára.

Amelyben sokkal lelkesebben futballoztak a fehérváriak, Juhász Roland például méterekről vetődött be, hogy fejjel mentsen egy Varga Roland-bombát.

Az akarat és az eredményesség c. témakörben tanulságos lehet ez a mérkőzés mindkét fél számára…

További képek: Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

„A teljesí­tménnyel nem volt gond, az első félidőben is gyakorlatilag mi támadtunk. A gólt, amit kaptunk, magunknak köszönhetjük. A csapat mindent megpróbált, harcolt, de a támadások utolsó harmadában, amikor be kell fejezni az akciót, hiányzik nekem az akarat, a lendület. Tehát, hogy belőjük a helyzetet” – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője az M4-nek.

„Stabilan és szervezetten játszottunk, ami fontos, hogy ez már az edzőmérkőzéseken is í­gy történt. Voltak a meccsnek olyan szakaszai, amikor a Ferencváros nagy fölényben játszott, de azt gondolom, hogy kontrollálni tudtuk ezt a találkozót. A srácok maximális odaadással küzdöttek, csúsztak-másztak, ennyi ma elég volt a győzelemhez” – értékelte a mérkőzést Horváth Ferenc, a Videoton vezetőedzője.

Florian Trinks: – Lendületes mérkőzés volt, sok ütközéssel, első benyomásra is láttam, hogy két jó csapat találkozott egymással. Továbbra is úgy gondolom, hogy a Fradi fantasztikus klub, a csapatba sikerült teljesen beilleszkednem. Sajnos, egy szerencsétlen góllal ma vereséget szenvedtünk, de hiszem, hogy ennél sokkal jobbak leszünk a jövőben. A visszavágón két gólra szükségünk van a biztos továbbjutáshoz, ezért veszélyesebben kell futballoznunk. Remélem, minél hamarabb sikerül kijaví­tani a mai hibát.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2016.II.10. MK, Ferencváros – Videoton: 0-1 bejegyzéshez

 • Mint ahol decemberben abbahagytuk a lilák ellen… Fásultság, erőtlenség, ötlettelenség. Nem lesz ez í­gy jó. Amire azt hinné az ember, kisiklás, az két hónappal később állapotnak is mondható már. Ennyire nem múlhat minden az egy szem Böde Danin.
  Ja, és mindezt a születésnapomon. Hát kösz, fiúk…
  (És egy szomorú jellegzetességre rávilágí­tó szellemes hozzászólás más fórumról: Doll vereségeit nem csak azért könnyű megjegyezni, mert ritkák, hanem mert a legfontosabb meccsekre tartogatja…).

 • 94. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  94. perc Sejben Viktor felrúgja Nagyot, sárga ez is.

  92. perc Trinks ballal 25-ról a lelátóra lő.

  91. perc Sesták beadása Fejes fején végzi.

  Négy perc a ráadás.

  89. perc Haraszti elbújik a szögletzászló körül, mert lecserélik. Sejben Viktorra.
  86. perc Harasztit löki Ramí­rez, a szélső elterül, hosszasan pihen, majd szabadrúgásra felépül. Hosszú, kirúgás.

  85. perc Varga jobbos beadását Fejes tisztázza az ötösön, lábbal. Bal lábbal.
  84. perc Juhász hősiesen, elvetődve, fejjel menti Varga 16 méteres bombáját, ápolás.

  83. perc Tischler ment fejjel kapuja előtt, majdnem a bal alsóba, Varga beadását követően.
  80. perc Heffler le, Pölöskei Zsolt be.
  79. perc Sesták jobbal 23-ról a jobb alsót veszi célba, Danilovics vetődve elcsí­pi a labdát.
  77. perc Fejes mesés becsúszással ment Varga elől az ötösön, Trinks pazar passza után. Végre valami szép jelenet. A kornert Dilaver magasra fejeli, Danilovics a nyerő.

  76. perc Feczesint pedig Tischler Patrik váltja.
  75. perc Lamah le, Florian Trinks be.

  74. perc Varga bal oldali szabadrúgására ráhasal a rövid sarok előtt Danilovics.

  71. perc Suljic kiharcol egy szabadrúgást, Haraszti 23-ról jobbal a jobb felső fölé í­vel. A Fradi-tábor továbbra sincs kibékülve egykori játékosával.
  69. perc Hajnal és Nagy Ádám le, Stanislav Sesták és Nagy Dominik jön be helyükre.
  69. perc Feczesin beadásának ollózik fél méterrel mellé az ötösön Kovács.

  65. perc Kovács István felborí­tja Hajnalt, sárga.
  65. perc Feczesin lő lesgólt.

  63. perc Haraszti passzát ismét elvariálja Suljic lövés helyett.

  60. perc Stabilan védekezik a visszaállt Vidi, a Fradinak helyzete nincs, de még csak egy ötletes passza vagy í­géretes í­velése sem.

  54. perc Haraszti balos beí­velése magas Feczesinnek, de Suljicé a labda, ám Pintér lesodorja azt a lábáról.
  48. perc Feczesin Róbert is besárgul.
  46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!
  MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

  Mai MK-meccsek élőben itt!

  Feczesin az M4 Sport kamerája előtt elárulta, hogy okos gólja előtt kihallgatta a magyar védőket…
  45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45. perc Elképesztő! Radó nem mer lőni 10-ről, elviszi balra a labdát, középre passzol, Lamah meg két méterről ballal képtelen az üresen maradt bal sarokba lőni…

  42. PERC GÓL! Pátkai saját térfeléről érkező í­velését Pintér elengedi, azt hiszi, Nalepáé vagy a kimozduló Dibuszé a labda, de odaugrik FECZESIN RÓBERT, és 14-ről fejjel az üresen maradt kapu közepébe juttatja a labdát. 0–1!

  42. perc HELYZET! Nego beadása remek középen Feczesinnek, aki jobbal hatról lő, de a bal sarok előtt hatalmasat véd Dibusz!

  38. perc Kovács lő 20-ról két jó csel után, Nagy blokkolja még a 16-os előtt a labdát.

  37. perc Hajnal remekül emel Pintér elé, aki rosszul veszi át a labdát az ötös bal sarkánál, oda a helyzet.

  37. perc Pátkai Máté visszahúzza a felezőtől lendületet vevő Vargát, egykori győri csapattársát, sárga. Jogos ez is.

  31. perc Gera térül-fordul, Lang őt sem hagyja lőni.

  Nincsenek helyzetek, iram sem igazán.

  Mai MK-meccsek élőben itt!

  28. perc Hajnal szabadrúgását Gera 12-ről a bal alsó mellé bólintja Juhász mellől.

  26. perc Lang blokkolja Lamah tí­zméteres lövését.

  24. perc Lamah visszapassza után Gera egy csel után ballal jócskán a jobb alsó mellé talál 20-ról.

  21. perc Nagy Ádám is besárgul, Suljicot röptette meg.

  20. perc Gera lassan fordul, Feczesin szereli, Pátkai passzát azonban Haraszti képtelen levenni. Nagy az öröm a Fradi-táborban.

  16. perc Ismét Lang dolgoztatja meg Danilovicsot, aki becsúszva ment a rátörő Varga elől a 16-oson belül. Lang újra bizonytalan, de most önkritikát gyakorol: bedobásra ment saját maga elől. A szöglet ismét rossz, Juhász elfejeli a labdát Pintér lába elől. Amely í­gy a bekk fején csattan, de oda a helyzet, és ez a lényeg Juhász szemszögéből.

  16. perc Nego most is használja a fejét, menti Hajnal szabadrúgását a bal sarok előtt, fejjel.

  15. perc Nego már másodszor ordí­t fél méterről Szabó spori arcába, aki ismét hagyja ezt. így ordí­tanak vele majd harmadszor is…

  14. perc Lang ment szépen Varga beadása után, de kellett Danilovics bátor kivetődése is.

  12. perc Hajnal Tamás megtapossa fölöslegesen Harasztit, ez már sárga.

  11. perc Ramí­rez kiharcol a balon egy kornert, előtte Gera Kovácsba, Hajnal Harasztiba rúgott nagyot.

  6. perc Hajnal nagy passzt ad Radónak, aki 15-ről nem mer lőni, jobbra passzol, Varga az ötös sarkától célba veszi a rövid felsőt, de Danilovics figyel.

  4. perc Dibusz szépen lép ki Feczesin elé Haraszti beadására, majd Varga í­velése lesz Danilovics zsákmánya.

  3. perc Bátran kezd a Vidi, főleg Nego aktí­v a jobbon.

  1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek piros-kék mezben és piros nadrágban.

  MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

  TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL:
  Érkezők: Florian Trinks (német, Greuther Fürth – Németország)
  Kölcsönbe érkezők: –
  Kölcsönből visszatérők: Holman Dávid (Lech Poznan – Lengyelország)
  Távozók: Kurucz Péter (érdeklődnek iránta: Kisvárda), Haraszti Zsolt (Videoton FC), Holman Dávid (DVSC)
  Kölcsönbe távozók: Csilus Ádám (Soroksár), Haris Attila (Soroksár), Kunsági Roland (Soroksár)

  TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL:
  Érkezők: Haraszti Zsolt (FTC)
  Kölcsönbe érkezők: Tischler Patrik (Puskás AFC)
  Kölcsönből visszatérők: Havasi Dániel (Dunaújváros PASE), Horváth Tamás (Puskás AFC)
  Távozók: Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Mirko Ivanovszki (macedón, Boluspor – Törökország), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország), Szekeres Adrián (Gyirmót)
  Kölcsönbe távozók: Baksa Dénes (Siófok), Bognár Bence (Siófok), Gábor Péter (Siófok), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Filip Pajovics (szerb, Puskás AFC), Paudits Patrik (Siófok)

  A hazaiak legnagyobb hiányzója Böde Dániel.

  „Minden játékosunk végig tudta csinálni a teljes programot, ez mindig a legfontosabb. Készen állunk a tétmeccsek sorozatára, fittek vagyunk, ehhez kell most a játékritmusunkat is megtalálni. Ehhez megfelelő mentalitásra lesz szükségünk, hogy ismét a saját játékunkat játszva tudjunk sikereket aratni a fontos találkozókon. Mindkét csapat számára jó, hogy erős riválissal szemben kezdheti meg a tavaszt. A felkészülés után ugyanis sosem tudhatjuk biztosan, hogy pontosan hol is tartunk, a Videoton elleni mérkőzés viszont nagyon jó jelzést ad majd erről. A továbbjutás két mérkőzésen dől el, ezért nagyon lényeges, hogy a védelmünk stabilan zárjon” – í­gy a hazaiak mestere, Thomas Doll a fradi.hu-n.
  „Úgy érzem, sikeres volt a csapat felkészülése. Horváth Ferencék fő feladata az volt, hogy stabilizálják a védekezést, s ez sikerült is. Elöl pedig olyan játékosaink vannak, akik mind gólképesek – folytatta a futballista. – Nem vár ránk könnyű tavasz abból a szempontból, hogy a hazai mérkőzéseinket is tulajdonképpen idegenben kell játszanunk, de van olyan erős a keretünk, hogy ezt a nehézséget is legyőzzük.”

  „Nyilván számomra ez furcsa helyzet, hiszen pár hete még a Ferencváros játékosa voltam, és az első tétmeccsemet a Vidibe való visszatérésem után pont a zöld-fehérek ellen játszhatom. Motivált vagyok, és várom a találkozót, de nem fogom túlpörögni ezt a meccset, hiszen az könnyen visszafelé sülhet el.”
  Dobogóra, nemzetközi kupaszereplésre feljogosí­tó helyezésre és Magyar Kupa-győzelemre tör a Videoton – mondta a fehérvári klub honlapjának Haraszti Zsolt. A labdarúgó számára különleges lesz a szerdai negyeddöntő: volt csapata ellen léphet pályára.

  „Nagyon fontos számunkra a Magyar Kupa, az elejétől kezdve százszázalékosan komolyan vesszük, s természetesen ez a folytatásban sem lesz másképp. Mindkét klubhoz sok szál köt, de nincs semmi különös érzésem a Fradi elleni meccsekkel kapcsolatban, hacsak az nem, hogy nagyon szeretnék a Vidivel továbbjutni az elődöntőbe” – mondta a fehérváriak vezetőedzője.

  „Kaphattunk volna kellemesebb ellenfelet is a kupában, talán még azt is mondhatom, hogy előre hozott döntőnek is beillik ez a párharc, de természetesen a többi versenyben lévő csapatnak is a kupára fáj a foga – nyilatkozta Horváth Ferenc a vidi.hu-nak. – Ősszel ugyan kikaptunk a Ferencvárostól a Groupama Arénában, mégis úgy érzem, hogy akkor fordult át sok minden. Elkezdtünk csapatként működni, és ez azóta is í­gy maradt, bí­zom benne, hogy ezúttal ez a fejlődés győzelmet eredményez.”

  Horváth Ferenc, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője a klubhonlapnak elárulta, hogy ugyan sok szál fűzi a Ferencvároshoz, a Magyar Kupa negyeddöntője előtt nem különösebben foglalkoztatják az érzései.

  De Dinko Trebotic és Filipe Oliveira is kisebb sérüléssel küzd.
  Simon Ádám és Stopira tréning közben sérült meg, előbbinek szalag-, utóbbinak izomproblémája van.
  Simon Ádám és Stopira nem léphet pályára szerdán a vendégeknél.

  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–VIDEOTON MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ ELSŐ FELVONÁSÁNAK ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ