2016.II.20. Ferencváros – Puskás Akadémia: 2-0

NS-20160221-01-20160220Pocsék első félidő, kihagyott PAFC-büntető, majd jött Böde…

Gólokkal vezethetett volna a felcsúti csapat, de aztán magára talált a Fradi • Dibusz parádézott.
A labdarúgó NB I 21. fordulójában a Ferencváros pocsékul futballozott az első félidőben a Puskás Akadémia ellen, de a csereként beálló Böde Dániel hathatós közreműködésével a szünet után magára talált, és begyűjtötte a három pontot. A vendégek az összes ziccerüket elrontották, még tizenegyest is hibáztak.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: „Nagyon fontosnak tartottam, hogy érdemben beszéljek a héten a srácokkal, hiszen rengeteg gólt rúgtunk ősszel, az utóbbi meccseken viszont nem ment a góllövés. Nem voltunk elég célra törőek, nem voltunk elég erőteljesek a támadásoknál, márpedig ezzel eddig nem volt probléma. Igyekeztem megértetni a csapattal, hogy vissza kell térnünk a saját stí­lusunkhoz, és sokat mozogva, bátran futballozva kell feltörnünk az ellenfél védelmét. Ez persze sokszor nehéz, hiszen a Fradi ellen sokaknak jó a döntetlen is és í­gy mélyen védekezve őrzik kapujukat a góltól, mí­g például az Újpest-Videoton meccs egy valódi nyí­lt sisakos mérkőzés volt. Olyan, amilyet ellenünk ritkán vállal fel bármelyik csapat. Mindennek ellenére magabiztosak lehetünk, hiszen remek játékosaink vannak, de türelmesnek is kell lennünk, mert tí­z védekező ember között sokszor nagyon nehéz megtalálni azt a rést, ami aztán ziccerhez vezethet. Izgalmas, hogy ellenfeleink rendre a saját kapujuk előterében védekeznek és teszik ezt a legnagyobb természetességgel, mí­g ha a mi csapatunk járatja hátul a labdát, már érkezik is a füttyszó. Ugyanakkor a bajnoki cí­mig vezető út nem mindig a futball ünnepéről szól, viszont minden alkalommal a megszerezhető három pontról. Épp emiatt kész tervvel készülünk a Puskás Akadémia elleni meccsre.”

Robert Jarni: „Szombaton egy kitűnő, gyakorlatilag már bajnok ellenfél otthonában lépünk pályára. Senkinek sincs kétsége afelől, hogy egy nagyon kemény mérkőzés vár ránk. Ha csak ránéz valaki a tabellára láthatja, hogy milyen komoly játékerőt képviselnek a zöld-fehérek. Nem csupán szimpatikus vendégek akarunk lenni szombaton a Groupama Arénában, akik asszisztálnak a hazai csapat legújabb sikeréhez, hanem meg akarjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Hittel, akarattal, keménységgel, odaadással és tűzzel szeretnénk bizonyí­tani, hogy mi is egy jó csapat vagyunk, akik akár a listavezető otthonából is el tudják hozni a három pontot. Igaz, hogy a Fradi jelenleg a legerősebb csapat a mezőnyben, de ők is a földön járnak, ellenük is van esély. Megteszünk mindent a győzelemért. Thomas Doll nem tud gyenge csapatot a pályára küldeni, nem készülünk külön senkire. Függetlenül attól, hogy egy-egy játékos játszik-e vagy sem, jó erőkből álló csapat lesz az ellenfelünk. Megpróbálunk magunkra koncentrálni, borsot akarunk törni az orruk alá. Nálunk Castillion továbbra is hiányozni fog, de jövő héten már ő is teljes értékű edzésmunkát végez. Rajta kí­vül mindenki egészséges és bevethető szombaton.”

A mérkőzés:

Ferencváros – Puskás Akadémia: 2-0 (0-0)
Groupama Aréna, 6.124 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Ring, Király; alapvonali jv.: Takács J., Nagy R.; tartalékjv.: Varga Zs.; )

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pintér Á., Leandro, Ramí­rez – Nagy Á. – Varga R. (Radó 46.), Gera Z., Hajnal (Böde 62.), Trinks (Lamah 46.) – Sesták
kispad: Jova, Nagy Do., Gyömbér, Nalepa
vezetőedző: Thomas Doll

Puskás Akadémia: Pogacsics – Pauljevic, Fiola, Kelic, Forró – Zsidai, Márkvárt – Curko (Mészáros 65.), Lopa (Bacelic-Grgic 73.), Pekár (Zsótér 73.) – Sallai
kispad: Pajovic, Polonkai, Tar, Nagy Zs.
vezetőedző: Robert Jarni

Gól: Ramí­rez (63.), Böde (66.)
Sárga lap: Leandro (8., 84.) illetve Zsidai (9.), Fiola (28.), Lopa (30.), Márkvárt (53.)
Kiállí­tva: Leandro (84.)

20160221-pafc-dibuszNem közvetí­tette a bajnokit a televí­zió (csupán harmadszor történt ilyen a Fradival a szezonban), nem volt rossz idő sem, ennek ellenére csupán 6124-en voltak kí­váncsiak az összecsapásra.

Érdekes és nem túl hatékony volt a Fradi négy belső középpályásos játéka az első félidőben. Cristian Ramí­rez sokat ment fel a bal oldalon, de amí­g korábban volt előtte egy szélső, ezúttal Florian Trinks, folyamatosan bemozgott középre, í­gy kisebb volt a nyomás a PAFC védelmének jobb oldalán. Ezt a meccs után Thomas Doll el is ismerte – egyszerűen túl sűrű volt a középpálya.

Az is meglepő volt, hogy a Ferencváros – hazai pályán az idényben talán először – nem irányí­totta a találkozót az első félidőben, a Puskás Akadémiánál volt többet a labda, és sokkal több ziccert is alakí­tott ki a vendégegyüttes, jobban játszott a listavezetőnél.

20160221-pafc-ramirez-2A 41. percben Ramí­rez fellökte Vjacseszlav Csurkót a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig jogosan büntetőt í­télt. A tizenegyest Pekár László végezte el, nem rúgta rosszul, a labda a bal alsó sarok felé tartott, de Dibusz Dénes jó irányba vetődött. A nézőtérről úgy látszódott, hatalmasat mentett a kapus, aztán a lefújás után ő maga ismerte el: a kapufa hárí­tott, nem ő.

A második játékrész eleje is a vendégeké volt, de a Fradi kapusa válogatott (sőt!) formában védett. A 62. perctől azonban nem ő volt a főszereplő, érkezett – csereként – a sérüléséből visszatérő (de a lábát még fájlaló) Böde Dániel.

20160221-pafc-bodeCsupán két perc kellett neki, máris hozzásegí­tette csapatát ahhoz, hogy betaláljon. Egymás után két szögletet is elvégezhetett a Ferencváros, a második után a kipattanót Nagy Ádám húzta kapura, a léc mentett, de a kipattanót Böde visszarúgta, Ramí­rez pedig közelről a kapuba fejelt(1–0).

Megint csak két percnek kellett eltelnie, hogy érdekesség legyen a pályán, konkrétan gól. Bödekiváló labdát kapott, de csak az alapvonal előtt érte el, a kicsúszó Pogacsics Krisztián felett pedig elegáns mozdulattal elpörgette a labdát, a menteni igyekvő Branko Pauljevics nem tudott felszabadí­tani (2–0). Az MLSZ hivatalos honlapja utóbb Branko Pauljevics öngóljaként könyvelte el Böde találatát.

Hét perccel később (újra) gólt szerzett Böde, a PAFC kapujába fejelt, de előtte ellökte ellenfelét, í­gy szabadrúgás jött kifelé. A meccs végén Dibusz bemutatott még egy földöntúli bravúrt, a Fradi leginkább neki köszönheti a három pontot. Na, meg Böde Dánielnek.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

Thomas Doll, az FTC vezetőedzője: – Az első félidőben is próbálkoztunk, de nagyon nehéz olyan csapat ellen futballozni, amely ennyire szervezetten védekezik. A középpályán éppen azért számí­tottam Florian Trinksre, hogy segí­tségével üres területeket nyissunk, ehelyett az ellenkezője történt, túlságosan sűrű lett a pálya középső harmada. A labdavesztések után túl kevés játékos vette ki a részét a védekezésből, í­gy az ellenfél könnyebben tudott helyzeteket kialakí­tani. Nem működött az általam elképzelt taktika, ezért vállalom is a felelősséget. A második félidőben ugyanakkor válaszoltunk a kritikákra, és megmutattuk, mire vagyunk képesek valójában. Nagyon örülök Böde Dániel játékának, egészen hihetetlen, hogy a hosszú kihagyás után oroszlánrészt vállalt a győzelemből. Ugyanakkor a gólokhoz a társak is kellettek, a fordulás után már képesek voltunk nyomás alá helyezni ellenfelünket, labdabiztosabban játszottunk, és sokkal jobban helyezkedtünk. Dibusz Dénes is nagyszerű napot fogott ki és a bravúrokkal kivette a részét a három pont begyűjtéséből. Ha hátrányba kerülünk, a Puskás Akadémia még zártabban védekezik, mi pedig futhattunk volna az eredmény után.

Robert Jarni, a PAFC vezetőedzője: – Jó mérkőzést játszottunk, a találkozó nagy részében szervezetten védekeztünk, és a támadásainkban is benne volt a gólveszély, de sajnos egyik lehetőségünket sem tudtuk értékesí­teni. A második félidőben aztán néhány percre kihagyott a figyelmünk, a Ferencváros két gólt szerzett, és hirtelen mindaz semmivé vált, amit addig felépí­tettünk. Ilyen a labdarúgás, hiába játszol szépen és fektetsz rengeteg energiát a gólszerzésbe, vannak napok, amikor semmi sem sikerül, és vereséget szenvedsz. Az előző fordulóban legyőztük a Diósgyőrt, és bár egy hétig elmozdultunk az utolsó előtti helyről, pontosan tudtuk, hogy nem nyugodhatunk meg. Fel kell készülnünk rá, hogy az egész tavasz során a veszélyes zónában leszünk, de átérezzük a helyzet súlyosságát. Folytatjuk az elkezdett munkát, tudjuk, mi vár ránk, és í­gérem, az utolsó fordulóig keményen küzdünk.

Böde Dániel:

*

Másnap az FTC a Puskás Akadémia elleni mérkőzés jegyzőkönyvének helyesbí­tését kérte a Böde Dánielhez köthető találat ügyében.

*

NS-20160226-20-20160220Az OTP Bank Liga 21. fordulójában lejátszott, 2-0-ás zöld-fehér sikert hozó Ferencváros – Puskás Akadémia mérkőzés után a hazai csapat hivatalos beadvánnyal fordult az MLSZ-hez a Ferencváros második gólja ügyében, amely öngólként került a mérkőzés jegyzőkönyvébe.

A Ferencváros indí­tványa nyomán az MLSZ illetékesei megvizsgálták a mérkőzésről készült felvételeket. Több kameraállásból is elemezni kellett a jelenetet, hogy egyértelműen el lehessen dönteni a kérdést. Ennek eredményeképpen az a döntés született, hogy a szabályok szerint a gólszerző Böde Dániel.

*

BÖDÉVEL ÉS BÖDE NÉLKÜL – ÓRIÁSI A KÜLÖNBSÉG

NS-20160223-04-20160220-3A Ferencváros labdarúgócsapatát korábban, még az előző vezetőedző, Ricardo Moniz idejében gyakran érte az a vád, hogy túlságosan is Böde Dánielre épül a támadójáték, rajta áll vagy bukik a csapat eredményessége.

Ez a megí­télés azonban Thomas Doll idejében fokozatosan átalakult. Azért, mert bár Böde továbbra is kiemelkedik, hogy mást ne mondjunk, 12 találattal vezeti az NB I góllövőlistáját, rajta kí­vül ebben a szezonban 16-an szereztek gólt tétmeccsen a Fradiból, közülük 12-en legalább kétszer is betaláltak az ellenfelek kapujába. Azóta azonban, hogy Böde decemberben az Újpest ellen megsérült, a múlt szombati visszatéréséig még kapura is alig lőtt a Fradi – legutóbb is azután lendült játékba a listavezető a Puskás Akadémia elleni találkozón (2–0), hogy a csatár a 62. percben beállt, majd mindkét hazai gólban főszerepet játszott.

Böde a 19. fordulóban, az Újpest elleni derbin sérült le, már a 9. percben le kellett cserélni. A Fradi azon a találkozón (Böde lecserélését követően) hétszer vette célba a kaput, de csak egyszer találta el, gólt nem szerzett (ki is kapott 1–0-ra). A Ferencváros az első tavaszi meccsén, Békéscsabán úgy nyert 1–0-ra, hogy a négy lövéséből szintén csak egy ment kapura – igaz, abból gól is született: szöglet után Pintér Ádám bombázott a léc alá.

Böde Dániel a PAFC ellen a 62. percben lépett a pályára. Addig három lövése volt a Fradinak, ezek közül kettő találta el a kaput – derül ki az InStat elemzőrendszer adataiból. Ez azt is jelenti, hogy Böde távollétében 242 percet töltött a pályán az NB I-ben a Ferencváros (a hosszabbí­tásokkal együtt), ezalatt mindössze 13-szor kí­sérletezett lövéssel, és abból csaknégy találta el a kaput, ezekből egy gól született.

Böde beállását követően a PAFC ellen az utolsó fél órában még hatszor lőtt kapura az FTC, háromszor el is találta a kaput, kettőből gól született, mindkettőből a válogatott csatár hathatós közreműködésével. Vagyis Thomas Doll csapata a Böde nélküli 242 perc alatt kevesebb gólt szerzett az NB I-ben, mint utána Bödével fél órán belül (a statisztikai mutatót tovább rontaná, ha a Videoton elleni, 1–0-ra elveszí­tett MK-negyeddöntőt is hozzáadnánk a Böde nélküli percekhez, hiszen a csatár azon a találkozón sem szerepelt, a zöld-fehérek meg nem szereztek gólt…).

Azért is meglepőek az adatok, mert az őszi szezonban a Fradi produkálta a legjobb mutatókat az élvonalban a lövés/gól mutatóban, kerekí­tve minden 7. kí­sérlete a kapuban kötött ki. Átlagosan pedig meccsenként 15-ször lőtt kapura a csapat, s hatszor találta el a kaput. Böde nélkül két és fél meccsen produkáltak 13/4-es mutatót a zöld-fehérek.

23 BÖDÉT AZ EB-RE! A HÉT EMBERE

20160221-pafc-bode-2Böde a beállása után tulajdonképpen egyszemélyes show-műsorrá alakí­totta az FTC–PAFC mérkőzést, még úgy is, hogy a meccs jegyzőkönyve szerint nem szerzett gólt, ami miatt ki is akadt a csatár, és eleresztett a találkozó után néhány rá jellemző, szókimondó nyilatkozatot.

A Fradi első góljánál, két perccel a becserélése után az ő lövésnek szánt, eltört labdáját fejelte a kapuba Cristian Ramí­rez, majd az ő emelése után vágta a léc alá a labdát a felszabadí­tani szándékozó Branko Pauljevics. Ezt a találatot öngólként könyvelték el, de a Ferencváros az MLSZ-hez fordul a jegyzőkönyv módosí­tása céljából, hogy Böde legyen a gólszerző. Emellett volt egy fejes gólja Bödének, amit azért nem adott meg Farkas Ádám játékvezető, mert a levegőben szabálytalannak látta a támadót.

Ezek után talán nem meglepő, hogy a hét játékosának Bödét választjuk meg, és a hét gólját is hozzá, illetve Pauljevicshez kötjük. Nem mintha szépségdí­jas találatról beszélnénk, de az elmúlt két napban ez a találat szolgáltatta a legtöbb beszédtémát a 21. forduló kapcsán, elsősorban a klub és Böde nyilatkozatai miatt.

Végezetül még egy megjegyzés, ami már a válogatotthoz is kötődik: a sérülését követően talán már sokan leí­rták Bödét, mondván, már nem biztos, hogy számí­tani kell rá az Eb-keret kihirdetésénél. Nos, a PAFC ellen bizonyí­totta, igenis számolni kell vele! A mentalitásával, a játék iránti alázatával, a harci kedvével, azzal, ahogy minden párharcba beleveti magát és minden egyes gólért úgy küzd, mintha a pályafutása múlna rajta, minket arról is meggyőzött, hogy az Eb-nek nem egy, hanem 23 Bödével kellene nekivágnunk! (Tegyük gyorsan hozzá: szerencsére van jó néhány hasonló felfogású futballista a keretben.)

A 21. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 6 – Bese (MTK) 5, Kálnoki Kis (Újpest) 5, Mészáros N. (Debrecen) 5, Ramí­rez (Ferencváros) 5 – Bacsa (Diósgyőr) 6, Holman (Debrecen) 5, Calvente (Békéscsaba) 5 – Böde (Ferencváros) 7, Lencse (Újpest) 5, Torghelle (MTK) 6
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor (Diósgyőr – Bp. Honvéd) 9 – Tóth II Vencel, Szpisják Zsolt, Erdős József, Oláh Gábor

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros, a Puskás Akadémia és az MLSZ hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2016.II.20. Ferencváros – Puskás Akadémia: 2-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  A társak nagy köszönetet mondhatnak Dibusz Dénesnek.
  93`
  Véget ért a találkozó, 2–0-ra nyert a Ferencváros.
  90`
  Három perc hosszabbí­tás lesz.

  6124 néző.
  84`
  Leandro lerántotta Sallait, második sárga, piros.
  83`
  DIBUSZ! Zsótér lövése megpattant Leandrón, Dibusz azonban leért a labdára, hatalmas bravúrral védett.
  83`
  Radó cselezgetett a tizenhatoson belül, Bödéhez passzolt, a csatár lövése azonban Pogacsics kezében kötött ki.
  80`
  Nagy Ádám keresett jónál is jobb lövőhelyzetet, ám végül kisodródott és Pogacsics kezébe emelt.
  75`
  Kettős PAFC-csere: Bacelic-Grgic és Zsótér a pályán, Ljopa és Pekár jött le.
  73`
  GÓL! De nem… Ramí­rez bal oldali beadása után Böde a lécre fejelte a labdát, a kipattanót pedig a kapuba, de előtte lökött, í­gy szabadrúgás jött kifelé.

  Annak ellenére, hogy információnk szerint még nem százszázalékos a lába.

  Böde beállt, rögtön gólokat szerzett a Fradi.
  66`
  GÓL!!! KETTŐVEL MEGY A FRADI! Böde kapott kiváló labdát, de csak az alapvonal előtt érte el, a kicsúszó Pogacsics felett pedig elegáns mozdulattal elpörgette a labdát, a menteni igyekvő Pauljevics nem tudott felszabadí­tani, e helyett a gólvonalról a saját kapujába lőtt – öngól 2–0!
  65`
  Csurko helyett Mészáros a pályán.
  64`
  GÓL!!! VEZET A FRADI! Egymás után két szögletet is elvégezhetett a Ferencváros, a második után a kipattanót Nagy Ádám húzta kapura, a léc mentett, de a kipattanót Böde visszarúgta, Ramí­rez pedig közelről a kapuba fejelt, 1–0!
  62`
  BÖDE A PÁLYÁN! Hajnalt váltotta a közönségkedvenc.
  61`
  MAJDNEM! Lamah bal oldali beadásáról éppen csak lemaradt Sesták.

  Böde Dániel a partvonal mellett meccsszerelésben, most a leghangosabb a Groupama Aréna.

  Böde Dániel vetkőzik, lelkesedik a Fradi-tábor…
  58`
  Csurko hagyta faképnél simán Lamah-t, de az alapvonalhoz érkezve nem jött társ, aki segí­tené, í­gy odalett a lehetőség.
  57`
  Kapu előtti kavarodást úszott meg a PAFC, mind a három alkalommal vendégvédő elé került a labda, végül sikerült tisztázni.
  56`
  Lamah bal oldali beadása végiggurult az alapvonalon, majd az ötösnél elhagyta azt.
  55`
  ÚJABB PAFC -ZICCER! Pauljevics jobb oldali beadása elszállt a rosszul felugró Leandro feje felett, ez Sallait is meglepte, a támadó nem tett elég erőt a fejesébe, í­gy Dibusz védett.
  53`
  Márkvárt rúgta meg Pintért, sárga lap.
  52`
  DIBUSZ! Ismét a kapusa mentette meg a góltól a Fradit! Csurko passza után Ljopa kapott ismét remek labdát, de újra Dibusz nyerte kettejük párharcát. Maradt a 0–0.
  49`
  Hajnal szöglete után Dilaver fejelt kapura, de középre, Pogacsics védett.
  48`
  Két veszélyes Lamah-beadás, az első után Fiola látványos mozdulattal mentett, a másodiknál Kelic tisztázott.

  Nem meglepő, Trinksnek idegen volt az a poszt, ahol szerepet kapott, Vargának pedig ez volt az egyik legrosszabb meccse Fradi-mezben.
  46`
  Kettőt cserélt a szünetben a Ferencváros, Radó és Lamah érkezett Trinks és Varga helyére.
  46`
  Elkezdődött a második félidő!

  Érdekes és egyelőre nem túl hatékony a Fradi négy belső középpályásos játéka. Ramí­rez sokat mozog fel a bal oldalon, de amí­g eddig volt előtte egy szélső, most Trinks folyamatosan bemozog középre, í­gy kisebb a nyomás a PAFC védelmének jobb oldalán.
  45`
  Véget ért az első félidő, füttyszó kí­sérte be a hazai csapatot, de a szpí­ker megtapsoltatta Dibusz Dénest. Neki járt. Szünet.
  44`
  Trinks jobb oldali szabadrúgása után Leandro bólintott kapura, Pogacsics könnyedén védett.
  41`
  PEKÁR KIHAGYTA!! A PAFC-szélső lövése pedig nem volt rossz, Dibusz érezte az irányt, de végül a bal oldali kapufa védett.
  40`
  Ramí­rez lökte fel Csurkót a tizenhatoson belül. Jogos.
  40`
  TIZENEGYES a Puskás Akadémiának!
  36`
  Hajnal szerzett labdát, majd Vargát indí­totta a jobb oldalon, akinek a beadása közelében nem volt csapattárs…
  35`
  Trinks végezte el ezúttal a szabadrúgást, jobb is volt, mint Hajnal kí­sérletei, de Csurko kifejelte a labdát.
  34`
  Ramí­rezt buktatta Márkvárt a bal oldalon, még épp a tizenhatos előterében. Ezúttal nincs lap, de í­géretes helyről jön a szabadrúgás.

  A Fradi-tábor pedig Böde Dánielt követeli a pályára.
  32`
  Jobb a Puskás Akadémia. Legalábbis eddig.
  31`
  ZICCER! Az első a meccsen. Pekár indí­totta Lopát a bal oldalon, aki egy csellel könnyedén megverte Leandrót, hét méterre volt a kaputól, de lövésében nem volt erő, í­gy Dibusz leért rá. Szép támadás, gyenge lövés, bravúros védés.
  30`
  Záporoznak a lapok, ezúttal Ljopa kapta, miután feldobta magát.
  29`
  Hajnal szabadrúgása-beadása szörnyű, a sorfal utáni első ember, Sallai kifejelte.
  28`
  Újabb sárga, Fiola buktatta Sestákot. Másodszor ér lapot a szlovák elleni szabálytalanság.
  27`
  Hajnal szögletét lehúzta Pogacsics.

  Jönnek is az első füttyszavak a hazai közönségtől, nem ehhez van szokva a lelátó népe.
  25`
  Szinte először tudott a Puskás Akadémia térfelén támadást épí­teni lapos passzokkal a Fradi, Nagy Ádám passza azonban picit hosszú volt Sestáknak. Vagy a csatár nem indult időben…

  SZÓLJON HOZZÁ, KOMMENTELJEN ITT!

  A szezonban talán először NEM a Fradi irányí­tja a játékot a hazai pályáján, az előző percekben folyamatosan a Puskás Akadémiánál volt a labda.
  21`
  MEGINT! Hajnal buktatása után Ljopa végzett el szabadrúgást, és ismét a fenekén végezte, újra elcsúszott í­gy veszélytelen volt a kí­sérlete.

  Az NB I-ben a Ferencvárosnak a legjobb a hazai mérlege (9–0–1, az Újpest kapta csak el), mí­g a PAFC nem remekel vendégként (1–3–6, ez a 9. mérleg).
  19`
  SZÉP! Pekár tolta be a labdát balról, megteremtette magának a lövőhelyzetet, de kí­sérlete középre ment, Dibusz védte.
  17`
  Legszebb öröm a… Ljopa végezte el a PAFC bal oldali szabadrúgását, de elcsúszott – ez nagyon tetszett a Fradi-tábornak.
  16`
  Varga jobb oldali beadása katasztrofális.

  Az eredményjelzőn megjelent a többi meccs eredménye, csak rossz állásokkal.
  14`
  Hajnal jobb oldali beadása í­géretes volt, ám Fiola kifejelte a labdát.
  12`
  Az első szöglet, Hajnal beí­velésébe Gera csúsztatott bele, Leandro azonban a hosszún lemaradt a labdáról.
  11`
  Nehéz helyzetből szépen hozta ki passzokkal a labdát a Fradi, tapsot kapott érte közönségétől.
  9`
  Ez is sárga, Zsidai elkésett a becsúszásánál, Sestákot buktatta.
  8`
  Leandro húzta vissza Lopát, rögtön sárga lap.
  6`
  Pekár tolta be a labdát balról középre, lövésébe azonban Pintér beleért, Dibusz pedig megfogta a labdát.
  6`
  Dilaver bökött oda Sallainak a felezővonalnál, szabadrúgás.

  Eddig ötször találkoztak az élvonalban, háromszor a Ferencváros nyert, egyszer a felcsúti csapat, egyszer döntetlen született. Az FTC pályaválasztása mellett mindkétszer a zöld-fehérek örülhettek (1–0, 2–1).
  3`
  Hajnal kapott jó labdát a bal oldalon, de nem vette át jól a labdát. Kirúgás.
  2`
  Ramí­rez szólózott a bal oldalon, már beadásra készült volna, de a játékvezető visszafújta, ugyanis út közben kivezette a labdát a partvonalon.
  2`
  Ljopa indult meg lendületesen a bal oldalon, de Nagy Ádám keményen leütközte.
  1`
  Trinks szerzett labdát, majd el is adta azt.
  1`
  Elkezdődött a mérkőzés!

  A nemrég elhunyt Rudas Ferencre emlékezik meg a stadion.

  Cristian Ramirez a Videoton ellen az 50. tétmérkőzését játszotta, Emir Dilaver pedig az 50. bajnokiját lép ma pályára. A két szélső védőt Orosz Pál vezérigazgató köszöntötte a találkozó előtt.

  Jönnek a pályára a csapatok, Fiola Attila és Gera Zoltán vezetésével. A két csapatkapitány néhány hónapja még együtt ünnepelte az Eb-re jutást itt, a Groupama Arénában.

  A Békéscsaba elleni hazai és a Paks elleni idegenbeli találkozó után ez a harmadik Fradi-meccs a szezonban, amit nem közvetí­t az M4 Sport.

  Kocsis Gergő benne van a válogatott keretében, ám a Puskás Akadémiáéba nem fért be.

  „Az előző fordulóban elért győzelemnek köszönhetően oldottabb hangulatban készültünk a hétközi edzéseken – mondta Márkvárt Dávid a PAFC középpályása. Tudjuk, hogy a legjobb magyar csapat stadionjában lépünk pályára, de nem mondunk le a pontszerzésről. Ha olyan szervezetten védekezünk, mint a DVTK ellen, és a kontratámadásokat is sikeresen visszük végig, meglepetést szerezhetünk. Ősszel döntetlent játszottunk a Fradival, de azóta több új játékos érkezett hozzánk, í­gy nem érdemes abból a meccsből kiindulni.”

  „Tudom, hogy rajtam kí­vül nincs klasszikus jobbhátvéd a keretben, ezért figyelek, hogy fölöslegesen ne kapjak lapokat. Bár hátvédként olykor muszáj szabálytalankodni, a legtöbb esetben célszerűbb két lépést hátrálni, mint azonnal becsúszni. Arról nem beszélve, hogy ha nem szabálytalankodom, az ellenfél nem tud szabadrúgásból veszélyeztetni. Ami a konkurenciát illeti, a posztrivális a legtöbb esetben nagyobb erőbedobásra készteti a játékost, hiányában viszont olykor elkényelmesedhet az ember. Nyilván nekem is akadtak olyan időszakaim, amikor jót tett volna, ha veszélyben érzem a helyemet, de igyekszem minden edzésen a legjobbat nyújtani és úgy készülni, mintha hárman akarnának kiszorí­tani a kezdőből.”

  Bár a védő 2014 nyarán érkezett a klubhoz, még egyetlen meccset sem hagyott ki eltiltás miatt (az előző szezonban három, ebben az idényben négy sárgát kapott), aminek azért is örülhet a szakmai stáb, mert a jobbhátvéd posztján nincs alternatí­vája.

  „Az Austria Wiennel átéltem, milyen érzés, amikor egyre olvadni kezd a biztosnak hitt előny, nem szabad, hogy ez ismét megtörténjen. Ha továbbra is tartjuk az előnyt, a Magyar Kupára is nyugodtabban készülhetünk, ugyanis a cí­mvédés a célunk. Böde Dániel visszatérése nagy segí­tség lenne, nála jobban senki sem tartja meg elöl a labdát. Radó András is becsülettel teszi a dolgát középcsatárként, de látszik rajta, hogy az ő igazi posztja máshol van, sokkal veszélyesebb, ha lendületből tudja a védőkre vezetni a labdát.”

  A Puskás Akadémia az első körben gól nélküli döntetlent játszott Thomas Doll együttesével, és bár az esetleges újabb pontosztozkodás nem veszélyeztetné a zöld-fehérek bajnoki cí­mét, a 24 éves bosnyák futballista szerint fontos, hogy minél előbb lezárják a bajnokságot – ahhoz viszont győzelmek kellenek.

  Felkészültek a bunkerfutballra.
  „A szombati meccsen ugyanolyan ellenfélre számí­tok, mint az összes többi bajnokin: szinte biztos, hogy a Puskás Akadémia mélyen visszahúzódik, és a kontrákra, valamint a hibáinkra vár majd – véli Emir Dilaver, a Ferencváros védője. – Szeretjük birtokolni a labdát és irányí­tani a meccset, ezt pedig az ellenfeleink is tudják, í­gy mindig védekező felfogásban lépnek ellenünk pályára. Ezzel nincs is semmi probléma, egészen addig, amí­g olyan formában futballozunk, mint az őszi szezonban. Ám a Videoton elleni Magyar Kupa-mérkőzésen és a Békéscsaba elleni tavaszi nyitányon hiányzott a lendület a játékunkból, a helyzeteinket sem tudtuk kihasználni, í­gy pedig jóval nehezebb feltörni a zárt védekezést. Megijedni azonban nem kell, megesik, hogy ami korábban bement, az néhány meccsen kifelé pattan. Rengeteget dolgozunk az edzéseken, napról napra jobbak leszünk, és bí­zom benne, hogy a szombati bajnokin már ismét az őszi Fradit látják a nézők.”

  Robert Jarni nem változtatott a DVTK ellen győztes kezdőcsapatán, Thomas Doll azonban több helyen is belenyúlt csapatába. Leandro újra a kezdőben, de Michal Nalepa helyett (és nem mellett), bekerült az új szerzemény, Florian Trinks is, aki középső középpályás, csakúgy mint Gera Zoltán, Hajnal Tamás és Nagy Ádám. Kí­váncsian várjuk, melyikük játszik majd idegen poszton, vagy ezúttal nem 4–3–3-ban játszanak a zöld-fehérek?

  KEZDŐK
  FTC: Dibusz – Dilaver, Pintér, Leandro, Ramí­rez – Gera Z., Nagy Á., Hajnal – Varga R., Sesták, Trinks
  Cserék: Jova, Lamah, Nagy D., Radó, Böde, Nalepa, Gyömbér
  PAFC: Pogacsics – Pauljevics, Fiola, Kelic, Forró – Zsidai, Márkvárt – Csurko, Ljopa, Pekár – Sallai R.
  Cserék: Pajovics, Polonkai, Tar, Nagy Zs., Bacelic-Grgic, Zsótér, K. Mészáros

  A meccset nem közvetí­ti a televí­zió, kövessék velünk!

  KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–PUSKÁS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSíTÁSÁBAN! HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A TALÁLKOZÓ!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ