2016.II.27. Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-1

NS-20160228-01-20160227A Ferencváros elbukott a sokkal lelkesebb Honvéd ellen

Baráth és Vasziljevics is élményszámba menő gólt szerzett, későn ébredtek a zöld-fehérek.
Nagy meglepetésre 2–1-re kikapott az éllovas Ferencváros a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó NB I 22. fordulójának záró mérkőzésén.

Nyilatkozatok:

Marco Rossi: – A Ferencváros nagyon nehéz ellenfél, de ezzel nem állí­tunk semmi újat. Azt kell figyelembe vennünk, hogy ha úgy fogunk játszani, ahogy a DVTK ellen az első félidőben, akkor még azt is elfelejthetjük, hogy esélyünk van a mérkőzésen. Viszont, ha a DVTK vagy a Haladás elleni második félidőt tudjuk alapul venni, azokkal a teljesí­tményekkel vagy azoknál jobbakkal tudunk előrukkolni, akkor újra igazzá válhat a futball általános igazsága, amely tétel szerint egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Egy biztos, össze kell szednünk magunkat, sokkal agresszí­vebben, sokkal több labdaszerzéssel, sokkal több párharcot megnyerve kell majd játszanunk a Ferencváros ellen.

Thomas Doll: –  Örömteli, hogy két győzelemmel kezdtük a tavaszi bajnoki szezont, ezzel teljesí­tettük a magunkkal szembeni elvárásokat, igaz, a játékunkat illetően még egyáltalán nem lehetünk elégedettek. Ugyanakkor ez a két megnyert találkozó önbizalmat kell, hogy adjon a Honvéd elleni mérkőzést megelőzően. A kispestiek ellen soha nem játszunk könnyű mérkőzést, várhatóan í­gy lesz ez most is. Tiszteljük az ellenfelünket, de nagyon komoly célok lebegnek a szemeink előtt, amit, ha el akarunk érni, akkor a Bozsik Stadionból is pontokkal kell távoznunk. Harcias, taktikus mérkőzésre számí­tok, ahol higgadtnak kell maradnunk és a saját játékunkra kell koncentrálnunk.

A mérkőzés:

Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-1 (1-0)
Bozsik stadion, 4.460 néző.
Vezette: Solymosi Péter (asszisztensek: Albert, Berettyán; alapvonali jv.: Szilasi, Oláh; tartalékjv.: Horváth R.)

Bp. Honvéd: Horváth A. – Botka (Hidi 83.), Bobál D., Lovric, Baráth (Constantinescu 77.) – Nagy G., Kamber, Vasiljevic, Ikenne-King, Eppel (Jelena 75.) –  Youla
kispad: Vereczkei, Ignjatovic, Prosser, Vernes
vezetőedző: Marco Rossi

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Radó 63.), Pintér Á., Ramí­rez – Nagy Á. – Varga R., Gera Z., Lamah, Sesták (Böde 46.) – Busai (Nagy Do. 46.)
kispad: Jova, Gyömbér, Cukic, Trinks
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Baráth (41.), Vasiljevic (56.) illetve Lamah (88.)
Sárga lap: Botka (22.), Baráth (59.), Lovric (62.), Kamber (81.), Youla (90+5.) illetve Dilaver (59., 90+5.), Nagy Do. (66.)
Kiállí­tva: Dilaver (90+5.)

Egyáltalán nem látszott meg a két csapat pontszámai és költségvetése között tátongó szakadéknyi árok a soros Honvéd–Ferencváros bajnoki első félidejében, mert a kispestiek lelkes, önfeláldozó futballjukkal elszí­vták a levegőt a zöld-fehér támadók elől (Böde Dániel ismét csak a kispadon kezdett), az éllovas legjobbja pedig Dibusz Dénes kapus volt.

Négy helyzetig is eljutott a Honvéd, de Souleymane Youla és Eppel Márton is rosszul célzott, Nagy Gergőnél pedig nem az irányzékkal, hanem a sebességgel volt baj, mert lövését elérte még a jobb alsó előtt Dibusz.

A 41. percben aztán az igen agilisan futballozó Baráth Botond lövéséből egyik összetevő sem hiányzott, és a védő az idény egyik legszebb gólját ragasztotta a jobb felsőbe a 16-os elől1–0!

Thomas Doll a szünetben Busai Attilát és Stanislav Sestákot is az öltözőben marasztalta, Nagy Dominik és természetesen Böde Dániel váltotta őket.

Mindez nem zavarta meg a kispestieket, akiknél a cseresorból előlépő játékosok, a veterán légiósok és a saját nevelésű fiatalok ezúttal tökéletesen kiegészí­tették egymást: a harmadik számú kapus, Horváth András mentett egy szabadrúgást, Nagy Gergő kiugratta Dusan Vasziljevicset, aki okosan átemelte a kifutó Dibuszt, és máris 2–0-ra vezetett a Honvéd!

20160227-honved-villanyujsagDoll igyekezett menteni a menthetőt, beküldte a gól előtt nagyot hibázó védő, Michal Nalepa helyére Radó Andrást, Marco Rossi pedig két fiatalnak adott játéklehetőséget, a Baráthot váltó saját nevelésű román Dan-Marius Constantinescu most debütált az élvonalban, Jelena Richárdnak pedig ez volt második NB I-es mérkőzése.

Gera Zoltán eljutott egy kapufáig, majd a hajrában Roland Lamah fejes góllal szépí­tett (2–1), de még hátra volt egy Hidi Patrik-léc és egy Emir Dilaver-piros is.

Izgalmas, férfias küzdelemben nyert a nagy esélyes, de tompán játszó Fradi ellen a lelkes Honvéd. Teljesen megérdemelten.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

„A Honvéd a túlélésre játszott, nálunk gyakorlatilag mindenki csődöt mondott a mai mérkőzésen. Nem okoz örömet azt látni, amit néhány játékos produkál a pályán, több erőt kéne beletenni a játékba” – értékelt röviden Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

„A mérkőzés előtt annyit mondtam, hogy ha taktikailag és egy kis szerencsével fel tudjuk épí­teni a játékot, akkor van esélyünk megnyerni a mérkőzést. Taktikailag tökéletes játékot játszottunk néhány hibával, olykor túlságosan hátul védekeztünk, de úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet”– mondta Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője az M4 Sportnak.

A 22. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 5 – Botka (Bp. Honvéd) 5, Mészáros N. (DVSC) 5, Baráth (Bp. Honvéd) 6 – Nagy G. (Bp. Honvéd) 6, Kamber (Bp. Honvéd) 6, Vasiljevic (Bp. Honvéd) 6, Bartha (Paks) 5 – Lencse (Újpest) 5, Feczesin (Videoton) 5, Ugrai (Haladás) 5
A forduló játékvezetője: Andó-Szabó Sándor (Paks – Vasas) 8 – Erős Gábor, Farkas Balázs, Nazsa Tamás, Gaál Gyöngyi

Tabella:

201516-22-tabella

Góllövőlista:

201516-22-gollovolista

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2016.II.27. Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

 • A világ egyik legjobb csapata saját otthonában kikap,csupa klasszis játékossal,akkor azt kell megint í­rnom, ilyen a futball ! Semmi sem törvényszerű,két csapat közül az egyiknek nyerni kell.Vagy jó játékkal és gólokkal,vagy igen nagy szerencsével.Fradinak tegnap semmi sem sikerült,nem tudom megfejteni az okát.Név szerint nem akarom bí­rálni a játékosokat,de az edzőt remélem senki sem fogja hibáztatni ezért a rossz szereplésért.Ahányszor a kamera mutatta,a döbbenet látszott rajta nem akarta elhinni, ami a pályán történik.Van egy olyan érzésem,hogy a tegnapi lejtőn jót estek a fiúk,jól beverték a fejüket,de mára magukhoz tértek és az eszüket használva készülnek a következő mérkőzésre.Annyit,ha szabad, én egy két három játékost most padoztatnék,a pont előny megengedi ezt a luxust,mert velük vagy nélkülük is kilehet kapni,de legalább a szürke egyhangúságot felváltanák.Jaj fiúk,de rossz szombatot okoztatok ! Legközelebb neveket is í­rni fogok nem kí­mélek senkit,nem fogom a feszültséget magamban fojtani.Ámen

 • PERCRŐL PERCRE

  Lamah: 4. meccs a Honvéd ellen, 2-2 gól és gólpassz.

  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  Izgalmas, férfias küzdelemben nyert a nagy esélyes, de tompán játszó Fradi ellen a lelkes Honvéd.
  90`
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90`
  Emir Dilaver felül a provokációnak, nekiugrik Soulaymane Youlának egy szabadrúgás elvégzése előtt. Második sárga. Youla is sárgát kapott, de neki ez volt a meccsen az első.
  90`
  Vasziljevics passza után Hidi a 16-os elől ballal a lécre bombáz, nem sokkal eltévesztve a jobb felsőt!

  Négy perc a ráadás.
  90`
  Nagy Ádám rúg lyukat a 16-oson.
  88`
  SZÉPíT A FRADI! Gera gyorsan elvégez egy szabadrúgást, Ramí­rez szépen ad be ballal balról, Roland Lamah meg három védő közül 12-ről a bal alsóba fejel. Nagy erővel: 2–1!
  86`
  Vasziljevics jobbal nem sokkal véti el a jobb felsőt, oldalháló! Dibusz vetődve biztosí­tott.
  85`
  Nagy Dominik akasztja a 16-os bal sarka előtt Vasziljevicset, szabadrúgás.

  Thomas Doll csapatának az előző idényben 27 forduló kellett, hogy eljusson 55 pontig, most elég volt erre 21 kör is. De meglesz-e a plusz egy?
  83`
  Botka nem tér vissza, Hidi Patrik váltja.
  82`
  Varga 19 méteres szabadrúgását blokkolják, a Varga-szöglet után Gera fejel kapura 6-ról, a labda a jobb oldali kapufa tövén csattan. MAJDNEM EGY EGY!
  81`
  Djordje Kamber kap sárgát Nagy Dominik elkaszálásáért, teljesen jogosan.
  79`
  Botka lesérül, lesántikál, csere lesz?
  77`
  Dan-Marius Constantinescu átesik a tűzkeresztségen az élvonalban, Baráthot váltja.
  75`
  Eppel le, Jelena Richárd be.
  75`
  Nagy Gergő távolija elzúg a léc fölött.

  Az FTC előnye 20 pont a tabellán a második Újpesttel szemben, a bajnokságból hátralevő 12 fordulóban 36 pont a megszerezhető maximum. Az Újpest és a sereghajtó, 12. Békéscsaba között egyébként 22 pont a különbség.
  74`
  Varga a jobbon ismét, de most sem tud beadni, ment középen Lovric.
  70`
  Radó indí­tja a jobbon Vargát, Baráth ment előle az utolsó pillanatban.
  67`
  Dibusz kikapja a bal alsó elől Youla 17 méteres, jobblábas lövését.
  66`
  Besárgul a Nagy Gergőt megbukfenceztető Nagy Dominik is.
  65`
  Vasziljevics most a léc fölé talál, jobbal, a 16-os bal csücske elől.

  Eddig csupán a Videoton, az Újpest és az MTK tudott betalálni vendéglátóként a Ferencváros kapujába a szezonban – és csak a kék-fehérek tudták legyőzni a vizitáló FTC-t.
  63`
  Nalepa le, Radó András be.
  62`
  Ivan Lovric kap sárgát labdaelrúgásért.
  59`
  Nagy Ádámot ellöki Eppel, megérkezik lökdösődni a két csapat, a két főkonkoly, Baráth Botond és Emir Dilaver kap sárgát.

  A Vidi, az Újpest és immáron a Honvéd szí­neiben is betalált a zöld-fehéreknek.

  Ez a nemsokár már 34 éves Vasziljevics 16. meccse az FTC ellen, és 6. gólja.
  55`
  MICSODA GÓL!!! … szóval a kapus által kiütött labdával megiramodik Nagy Gergő, a 16-os elől jobbal beijeszti Dilavert, ballal oldalra passzol Dusan Vasziljevicshez, akiről Ramí­rez lemarad, a szerb meg jobbal az ötös jobb sarka elől pimaszul a kapu közepébe emel a kirepülő Dibusz fölött. Mestermunka: 2–0!
  55`
  Botka nagyot lök a balon Vargán, de nincs második sárgája. A szabadrúgást kiüti Horváth az ötösön lévő tömeg tetejéről…
  54`
  Lamah megveri a jobbon Baráthot, de Lovric kisegí­ti társát, Varga szögletét meg lehúzza Horváth.

  Visszatérve még a szűrőre: Kamber az idényben 9 kanadai pontnál jár, az utóbbi négy meccsén három gólt lőtt. Hosszabbí­thatott is, egészen 2018-ig a 32 éves játékos.

  De az utóbbi 8 mérkőzésre 6 kanadai pontja jutott!

  Kell is félni tőle. Böde immáron holtversenyben a Honvéd ellen játszotta legtöbb tétmeccsét, 19-et, eddig 4 gólt és 3 asszisztot ért el ezeken a fellépéseken.
  47`
  Varga helyzetben, de nekimegy inkább a 16-oson Lovricnak.

  Három Nagy is a pályán, Nagy István meg, Rossi egyik edzője, a kispadon.
  46`
  FOLYTATJUK!
  45`
  Kettős csere Dolltól: Busai és Sesták le, Nagy Dominik és Böde Dániel is a pályán.

  „Jólesik az edző dicsérete – mondta a felvetés kapcsán Djordje Kamber. – Örülök, hogy Marco Rossi úgy látja, hasznára vagyok a csapatomnak. Más úgysem ad okot az elégedettségre. Hiányérzet van bennem a tavaszi szereplésünk miatt. Rossz érzés, hogy mindkétszer kikaptunk, ráadásul a Haladás és a Diósgyőr ellen is csak egy-egy góllal maradtunk alul.”

  Követendő példának állí­totta középpályását a Bp. Honvéd vezetőedzője, Marco Rossi, rámutatva, hogy a hullámvölgyből csak olyan hozzáállású játékosokkal kecmereghetnek ki, mint amilyen ő.

  „Harcolni, küzdeni kell, úgy, mint Djordje Kamber.”

  Rossz formában van a Honvéd, legutóbbi három bajnokiját elveszí­tette. Fordulat?

  Az FTC megnyerte legutóbbi négy, Honvéd elleni bajnokiját, előtte viszont volt egy ötös nyeretlenségi sorozata. A legutóbbi kispesti siker dátuma 2013. október 6. (1–2), a legutóbbi hazai Honvéd-győzelemé pedig 2013. április 16 (1–0).

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  Egy kis korabeli hangulat itt – „a legendás hí­rű B-közép”, valamint a meccs hősének bizonyuló Déri is látható a korabeli Képes Sport-fotókon.

  Összehasonlí­tásul: a legjobb honvédos győzelmi széria a párharc történetében hatmeccses (1950–53). A rekordsorozat 1939. november 26-án, a Kispest–Ferencváros 2:1-es mérkőzésen szakadt meg.

  A párharc legnagyobb szériája a Ferencvárosé, a zöld-fehérek 1922 és 1939 között egymás után 35 bajnokit nyertek meg a Kispest ellen – hasonló sorozat ritkaság bármely élvonalbeli összecsapás történetében.

  A rangadók történelme 1915–16 óta í­ródik,az örökmérleg a pályaválasztó szempontjából 58–31–107. A Honvéd honlapja az 1916-os FTC–KAC mérkőzés elé beszámí­t még egy 1915-öst is, nyilvántartásuk szerint 198 mérkőzés és 58–31–108 a mutató.
  45`
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  43`
  Nagy Ádám a tűzzel játszik, odarúg Nagy Gergőnek.
  42`
  Ramí­rez ellöki a jobbon Youlát, Vasziljevics beadását nem talála el jól fejjel a túlsó sarok előtt Youla.

  Baráth eddig 7 Fradi elleni meccsen csak három sárgát meg pár tucat prezúrt gyűjtött.

  Mindig kell egy Baráth – mondja Rossi és a sláger is.
  41`
  BOMBAGÓÓÓL! Vasziljevics gyorsan felépül, bal oldali szabadrúgását az ötös elől középre fejeli ki Nalepa, Baráth Botond meg jobbal a jobb felsőbe varrja a kipattanót 18-ról, elképesztő erővel! 1–0!
  40`
  Nagy Ádám odarúg Vasziljevicsnek, sárga.
  39`
  Vasziljevics jobbos beadását Kamber 10-ről fejjel a jobb alsó mellé csúsztatja.
  36`
  TŠ°ZIJÁTÉK! Youla és Kamber közeli próbálkozását is blokkolják Nalepáék, harmadszorra Nagy Gergő lő, jobbal, 12-ről, de Dibusz vetődve eléri a labdát a jobb alsó előtt!

  A Honvéd elveszí­tette, a Ferencváros megnyerte az eddigi két tavaszi bajnoki mérkőzését. A kispestiek a Bozsik-stadionban 1–0-ra kikaptak első 2016-os tétmérkőzésükön a Haladástól, július 25. óta mindössze két hazai bajnokijukat nyerték csak meg. A Fradi idegenben eddig mindössze két mérkőzését nem nyerte meg, a Puskás Akadémia ellen döntetlent játszott, az MTK-tól pedig kikapott. A Bp. Honvéd legutóbb 2013 tavaszán, közel három éve nyert bajnokit a Ferencváros ellen. Ugyanakkor, minden sorozatot, í­gy a már megszűnt Ligakupát is beleértve, a Fradi a legutóbbi három, a Honvéd elleni idegenbeli meccséből csak egyet nyert meg a rendes játékidőben (mlsz.hu).
  32`
  Nagy védés, a 30 méteres szabadrúgás után Eppel jobbal kapura teszi a legurí­tást, szitál a labda, de ment í­gy is Dibusz, látványos robinzonáddal. A léc alól.
  31`
  Dilaver hatalmasat ugrik, közben háton térdeli Baráthot.

  Rázendí­tett a Fradi B-közép is, amely különös helyről hallatja most a hangját.
  28`
  Kemény a meccs, Pintér orra bánta. Vérzik.
  25`
  Eppel menti fejjel Gera jobbos kornerét.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  22`
  Botka Endre megbokázza Sestákot, sárga.
  22`
  Vasziljevics szabadrúgását Eppel 12-ről Dibuszhoz fejeli.
  21`
  Nagy Ádám nagyot rúg Kingbe, sárga nincs.
  17`
  KING! Vasziljevics tanári indí­tásával az ötös jobb sarka előtt elfekteti Pintért, ballal lágyan a léc alá emelne, de Dibusz résen.

  A 34 éves ék az idényben 11 kanadai pontnál jár, a Fradi ellen négy meccsen már három gólig jutott!

  Jobbal.
  15`
  YOULA! Szépen játszik össze Baráthtal, de az ötös bal sarka elől ballal gyatrán a rövid alsó mellé húzza a labdát.
  13`
  Nagy Gergő kornerét Baráth jobbal borzalmasan találja el a 16-oson, Lamah kontrázhat, de nagyot hengeredik Baráth mellett. Tovább.
  12`
  Ramí­rez mellett Botka meghúzza a jobb szélt, beadását kirúgja Pintér.

  Egymás elleni mérkőzések a közelmúltból, jegyzőkönyvekkel ITT!
  9`
  Lovric előretör, passzával Eppel kicselezi a 16-oson Pintért, de Ramí­rez szereli, Kamber gigabedobását meg a jobb sarok mellé fejeli Baráth az ötösről. Jócskán.
  8`
  Baráth in action, kifejeli Gera és Lamah beadását is, majd blokkolja az ötös előtt Varga jobblábas próbálkozását.
  7`
  Dilaver megindul a jobbon, King nekiugrik, szabadrúgás.
  5`
  Youla 17-ről jó 20 méterrel talál a bal alsó mellé.

  Jó a hangulat a stadionban, 3500 néző lehet körülbelül a lelátókon.
  3`
  Kamber okos emelésével Eppel máris kapura tör, Pintér ment előle a 16-oson az utolsó pillanatban.
  1`
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Tí­z légiós hallgatja a Himnuszt a kezdés előtt a gyepen, a kispadok előtt még négy, egy olasz és egy német edző mellett. Jegyezzük meg azt is, hogy a kispestieknél hét akadémista is a fedélzeten, négy a kezdőben, három a kispadon.

  A hazaiak piros-fekete mezben és fekete nadrágban, a vendégek zöld-fehér mezben és zöld nadrágban.

  NB I, 22. forduló, február 27., 18.00. Bozsik József Stadion. Játékvezető: Solymosi Péter.

  A hazai kispadon: Vereckei (k.), Ignjatovics, Constantines, Hidi, Vernes, Jelena és Prosser.

  A vendégekén: Jova (k.), Trinks, Nagy Do., Gyömbér, Csukics, Radó és Böde.

  Az FTC-kezdő is Böde nélküli ma.

  Az FTC Böde nélkül: 242 perc/1 gól, Bödével: 30 perc/2 gól. NAGYíVŠ° ELEMZÉS ITT!

  Egy kis örökmérleg: 196 élvonalbeli meccs, 107 Fradi- és 58 Kispest-siker, 443, ill. 306 rúgott góllal.

  Kemenes Szabolcs anno 15 mérkőzésen játszott a Fradiban a felnőttek között.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Honvédtól a Ferencvároshoz:
  2007, Edouard Ndjodo, kölcsönbe
  2007, Szemán Lajos
  2005, Budovinszky Krisztián
  2004, Keller József
  2003, Tarcsa Bence, ingyen
  2003, Marius Sasu, i.
  2002, Udvarácz Milán, i.
  2001, Szabó Tibor
  1998, Mátyus János, i.
  1974, Pusztai László
  1966, Katona Sándor
  1963, Perecsi Tibor
  1948, Mészáros József
  A Ferencvárostól a Honvédhoz:
  2010, Sajó Dániel, kölcsönbe
  2008, Ihrig-Farkas Sebestyén, i.
  2006, Budovinszky Krisztián
  2003, Keller József
  2003, Gyenes Dávid
  2002, Hrutka János
  2002, Zombori Zalán
  1984, Dózsa Attila
  1974, Páncsics Miklós
  1971, Szűcs Lajos
  1950, Kocsis Sándor
  1950, Budai II László

  Eltiltott: a hazai Gazdag (öt sárga lap) és a ferencvárosi Leandro (piros lap).

  A hazaiaktól Holender (szárkapocscsont-zúzódás), Kemenes (vádliszakadás) és Nagy S. (combizomhúzódás) sérült, a vendégektől Batik (részleges térdszalag-szakadás) és Hajnal maródi.

  „Örömteli, hogy két győzelemmel kezdtük a tavaszi bajnoki szezont, ezzel teljesí­tettük a magunkkal szembeni elvárásokat, igaz, a játékunkat illetően még egyáltalán nem lehetünk elégedettek. Ugyanakkor ez a két megnyert találkozó önbizalmat kell, hogy adjon a Honvéd elleni mérkőzést megelőzően. A kispestiek ellen soha nem játszunk könnyű mérkőzést, várhatóan í­gy lesz ez most is. Tiszteljük az ellenfelünket, de nagyon komoly célok lebegnek a szemeink előtt, amit, ha el akarunk érni, akkor a Bozsik Stadionból is pontokkal kell távoznunk. Harcias, taktikus mérkőzésre számí­tok, ahol higgadtnak kell maradnunk és a saját játékunkra kell koncentrálnunk” – í­gy Thomas Doll a fradi.hu-n.

  „Sajnos én is tisztában vagyok a bajnokság állásával – í­gy az olasz szakember. – Nagyon rossz érzés, hogy mindkét tavaszi meccsünket elveszí­tettük. Rossz volt megélni a pálya szélén például, ahogyan a Diósgyőr ellen futballoztunk az első félidőben. Életemben nem láttam olyan gólt, amilyet Vernes Richárd hibája után kaptunk. Cselezgetés a tizenhatoson belül, majd eladott labda, végül hazai gólöröm. Hogy számí­that-e büntetésre a futballista? Nem. Nem hiszem ugyanis, hogy ez lenne a megoldás. Ricsi amúgy érdekes srác, rendkí­vül ügyesen bánik a labdával, de olykor nagyon felelőtlen, s ez megbosszulja magát. Ennek ellenére velünk edz, nem száműztem a csapatból, de még egyszer nem követhet el ilyen hibát. Nincs pánikhangulat, nem is tartok a kieséstől, az ötpontos előny azonban nagyon kevés. Ha úgy játszunk, mint a Haladás és a Diósgyőr ellen a második félidőben, felzárkózunk a középmezőnyhöz. Érzem a bizalmat a vezetőség részéről, már »csak« pontokat kellene szerezni.”

  Marco Rossinak, a Budapest Honvéd vezetőedzőjének egyre csak vörösödött a feje, amint látta, hogy csapata szenved a Diósgyőr elleni legutóbbi, 2–1-re elveszí­tett bajnokin, s rendre elpuskázza helyzeteit – a nyolcadik helyen szerénykedő kispesti együttes mindössze öt ponttal előzi meg az utolsó előtti Puskás Akadémiát.

  „Vezetőedzőnk, Marco Rossi a legjobbját nyújtja, nem az ő hibája, hogy a csapat nem tudja teljesí­teni az elvárásaimat. Bí­zom benne, hogy előbb-utóbb ez megtörténik, s már a szombati, a Ferencváros elleni rangadón elindulunk felfelé a tabellán” – George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa.

  Nyolc mérkőzés, nyolc győzelem, 27–7-es gólkülönbség – í­gy fest a Budapest Honvéd téli mérlege. Marco Rossi csapata egy élvonalbeli ellenfele (Paks) mellett hét alacsonyabb osztályú tesztpartnerét is felülmúlta a felkészülés során, sőt egy kivételtől eltekintve gólokban gazdag mérkőzéseket játszott. Ezzel szemben a kispestiek tavaszi szereplése a legkevésbé sem nevezhető diadalmenetnek. Két mérkőzésen elszenvedett két vereségük azt bizonyí­tja: az edzőmérkőzések eredményeiből sosem szabad messzemenő következtetést levonni.

  Pályára lépését követően két perccel azonban a válogatott támadó gólpasszt adott Cristian Ramí­reznek, majd a vezetés megszerzése után két perccel Böde Dániel kapura emelésénél Branko Pauljevics saját kapujának jobb felső sarkába bombázta a labdát. Később a Ferencváros csatára fejelt egy gólt, de lökés miatt a játékvezető érvénytelení­tette, teljesí­tményével azonban a csatár jelezte, visszatért, s az Európa-bajnokságra is teljes intenzitással készülhet.

  Decemberi bokasérülését követően először lépett pályára Böde Dániel, s rögvest főszerepet vállalt a Puskás Akadémia elleni bajnokin. Csapata ugyanis jó egy óra elteltével gól nélküli döntetlenre állt a kiesés elől menekülő ellenféllel szemben, ráadásul csak Pekár Lászó rosszul elvégzett tizenegyesének köszönhetően volt iksz az állás.

  Jubileumi találkozó lesz a szombati Kispesten. A Honvéd és a Ferencváros ötvenedik alkalommal játszik bajnoki mérkőzést a Bozsik-stadionban, az eddigi negyvenkilenc összecsapás kiegyenlí­tett mérleget mutat: 23 ferencvárosi és 22 Honvéd-győzelem mellett négy döntetlen született.

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROS lABDARÚGÓ NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ