2016.III.2. MK, Videoton – Ferencváros: 1-2

NS-20160303-01-20160302Hatalmas csatában, szerencsés góllal jutott tovább a Fradi

Sokáig a Videoton állt továbbjutásra a Magyar Kupában, de őrült hajrá után végül Bödéék nyertek.
Bár odahaza kikapott a Videotontól a Ferencváros a labdarúgó Magyar Kupában, idegenben nagy csatában 2–1-re nyertek a zöld-fehérek, í­gy ők jutottak a legjobb négy közé a sorozatban, ahol a DVSC-vel találkoznak.

Nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: – Ha lehetne választani az eddigi győzelmeink közül, akkor a szombati biztosan ott lenne a kedvencek között, mert tényleg az utolsó pillanatig mentek előre a srácok, aminek meg is lett a gyümölcse – erre a mentalitásra lehet épí­teni a Ferencváros ellen is. Úgy játszunk majd, mintha 0-0-ról indulna a párharc, különösebben nem változtatunk a játékunkon amiatt, mert egygólos előnnyel várjuk a visszavágót, tehát szeretnénk gólt, gólokat szerezni ma este is. Minden együttes életében előfordul az, hogy egyszer-kétszer gyengébben játszik, a Fradinál úgy tűnik, ez az idő most jött el, ettől azonban ők nem lettek gyengébb csapat, mint korábban. Kezdjük megszokni a Pancho Arénát is, ha a szurkolóink olyan hangulatot teremtenek, mint legutóbb, akkor tényleg hazai pályán érezhetjük majd magunkat

Thomas Doll: – Ez a kupa sajátossága, ezúttal nem lehet hibázni. A Videoton 1-0-s előnyben van, de képesek vagyunk gólokat szerezni, és megfordí­tani a párharcot. Nem voltam elégedett, de a fiúk sem magukkal. Ők is érezték, hogy ennél többet kell nyújtaniuk. A Honvéd-meccset alaposan kielemeztük hétfőn, mindenki tisztában van vele, hogy min kell változtatnunk. Sok apró dologban jobbnak kell lennünk, hogy ismét azon a szinten játsszunk, mint ősszel. Hogy pontosan mik ezek, az a csapat belső titka. De tudjuk, hogy miért küzdünk, és ennek megfelelően mindent megteszünk szerdán a sikerért.

A mérkőzés:

Videoton – Ferencváros: 1-2 (1-0)
Felcsút – Pancho Aréna, 2.284 néző, vezette: Kassai Viktor (asszisztensek: Ring, Tóth II. V.; alapvonali jv.: Erdős, Karakó; tartalékjv.: Erős)

Videoton: Danilovic (Kovácsik 57.) – Nego, Juhász, Lang, Stopira – Simon Á. – F. Oliveira, Pátkai (Haraszti 83.), Pölöskei Zs. (Suljic 64.), Kovács I. – Feczesin
kispad: Vinicius, Rudolf, Tischler, Szolnoki
vezetőedző: Horváth Ferenc

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Ramí­rez – Nagy Á. (Böde 46.) – Varga R. (Cukic 85.), Gera Z., Trinks, Lamah – Sesták (Radó 66.)
kispad: Jova, Nagy Do., Leandro, Gyömbér
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Stopira (21.) illetve Böde (52.), Kovácsik (82. – öngól)
Sárga lap: Simon Á. (10.), F. Oliveira (90+2.) illetve Sesták (16.), Nalepa (20.)
Kiállí­tva: Pátkai (83.), Suljic (84.) illetve Trinks (84.)

EGY HELYZET, EGY GÓL

Az őszi menetelés után meglepően rosszul kezdte a tavaszt a Ferencváros. Négy meccséből kettőt megnyert (de akkor sem játszott jól), kettőt elveszí­tett. Az egyik vereségét éppen a Videotontól szenvedte el, hazai pályán, a negyeddöntő első mérkőzésén.

Thomas Doll a melegí­tés alatt külön odament Ralf Zumdickkal Florian Trinkshez, hogy elmagyarázzon még valamit – kétségtelen, a télen érkező német középpályás eddig adós maradt a jó játékkal, most Hajnal Tamást kellett pótolnia.

20160302-videoton-bode

Böde egyenlí­tő gólját a befűzött Juhász figyeli

Nem tette meg rosszul, jól kezdte a meccset, ahogy a Fradi is. A Videoton 4–1–4–1-es hadrendben játszott, Simon Ádám előtt Pátkai Máté és Pölöskei Zsolt is szerepet kapott, mivel a székesfehérváriak igyekeztek megtartani előnyüket, ám ahelyett, hogy csak ezt tették volna, hamar növelték is.

A 21. percben Pölöskei adott be balról szabadrúgást, az ötösről felugró Stopira laza mozdulattal a jobb felsőbe fejelt. Dibusz Dénesnek esélye sem volt (1–0). Stopirának ez volt a hatodik meccse a Fradi ellen, és először vette be a zöld-fehérek kapuját.

Az első félidő vége előtt Stanislav Sesták kétszer is egyenlí­thetett volna. Előbb Juhász Rolandnál volt sokkal gyorsabb, de kisodródott, mielőtt lőhetett volna, utóbb már valóban ziccerbe került, csak Braniszlav Danilovics volt vele szemben, ám nagyon rosszul oldotta meg a lehetőséget, a jobb lábára húzta a labdát és a kapusba lőtt.

NANÁ, HOGY JÖN BÖDE DANI!

A továbbra sem százszázalékos Böde Dánielt már a szünetben pályára küldte Doll. Mivel a csatár a szűrő Nagy Ádám helyére állt be, a Fradi átállt 4–2–3–1-re. Az egyenlí­tést azonban nem maga a hadrend (valamint nem is Kassai Viktor, aki az 50. percben nem adott büntetőt Varga Roland esése után) oldotta meg, hanem a csereként beszálló center zsenialitása.

Csupán hét percre volt szüksége, hogy bevegye a Videoton kapuját. Roland Lamah bal oldali beadása után játszi könnyedséggel fordult le Juhász Rolandról, majd közelről a kapuba helyezte a labdát (1–1).

20160302-videoton-lamah-kovacsik

Lamah 11-ese úton a kapufára, majd Kovácsik hátáról a kapuba

Ha már Lamah, a szélső most őszi formájában játszott, nem a tavasz elejiben, amikor volt, hogy még a kezdőből is kimaradt. És a 80. percben ő döntött. Varga jobb oldali beadásánál az első gólt szerző Stopira kezezett a tizenhatoson belül. A büntetőt Lamah a kapufára rúgta. Ha Kovácsik a másik irányba vetődik, kipattan a labda, de balra dőlt, í­gy a hátáról a kapuba pattant (1–2). Az MLSZ jegyzőkönyvében öngólként szerepel az eset.

Hatalmas pech – vagy hatalmas szerencse, nézőpont kérdése. A gól után elszabadultak az indulatok. A kispadról Pátkait állí­totta ki Kassai, a pályán Trinks és Suljic veszett össze, mind a ketten piros lapot kaptak.

Az eredmény viszont már nem változott. A Fradi magára talált, és idegenben szerzett góljainak köszönhetően megérdemelten jutott tovább, mert jobban játszott ellenfelénél. A cí­mvédő ott van a legjobb négy között.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

„Ha a két mérkőzést összegezzük, megérdemelten jutottunk tovább – kezdte Doll. – Nehéz volt területeket találnunk és ziccereket kialakí­tanunk. A száznyolcvan perc során nagyjából három volt összesen… Jól kezdtük a meccset, járattuk a labdát, aztán buta gólt kaptunk, egy ilyen meccsen ez teljesen szükségtelen. A szünetben elmondtam, hinnünk kell önmagunkban. Még egy támadót pályára küldtünk, í­gy eggyel kevesebb középpályásunk lett, de muszáj volt kockáztatnunk. Bejött, Böde hamar gólt szerzett.”

„Benne volt a játékunkban, hogy meglesz a második gól. Büszke vagyok a csapatomra. Mindannyiunk számára nagyon fontos pillanat ez. A szombati meccs után nem sokat aludtunk. Változtatnunk kellett a hozzáállásunkon, ezt megtettük az előző napokban. A srácok megértették, keményen kell dolgozniuk a sikerért. Megértették, csak í­gy tudunk sikeresek lenni. Böde Dani a Bundesligában? Simán megállná a helyét. Sőt, Robert Lewandowskinak nem jutna hely mellette a Bayernnél, kiszorí­taná őt. De ne aggódjanak, nem adjuk el…”

„Nem mondhatom, hogy megnyert meccset adtunk ki, a Fradi ellen nem mondhatok ilyet – mondta Horváth Ferenc. – Százhetven percig kézben tartottuk a továbbjutás kérdését. A legjobb tudásom szerint készí­tettem fel a csapatot és úgy érzem, hogy a játékosaim is mindent megtettek, í­gy nagyon fájó ez a vereség. Egy kezezés volt, hatalmas pech volt már az is, ahogy bement a labda a kapuba, az szintén. Mióta én vagyok az edző, nem kaptunk két gólt egy meccsen, bí­ztam benne, hogy ezúttal sem fogunk. De mégis. Arra kértem a játékosokat, hogy tartsák meg a labdát, ez is sikerült. A fordulópont akkor volt, amikor tizenegyest kapott ellenfelünk.”

Böde Dániel:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2016.III.2. MK, Videoton – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • Böde medve megtalí lta a csupor mézet, hií ba pròbí ltí k elrejteni tôle. Ott Volt a Videoton kapují ban. Az elsô félidôben még nem talí ltuk; a mí sodikban azonban igen !

  Vajon csak énnekem tûnt — a Honvéd-meccshez hasonlìtva — ez a kupameccs sokkal drí maiabb ?

  Az ellenfél csapatí ban és annak teljesìtményében — annak dací ra, hogy kôkeményen jí tszottak — több férfiassí g Volt, mint a Honvéd gí rdí jí ban. Ez azonban csak egy személyes megitélés. Van aki ezt egészen mí sképp lí ssa.

  Ami azoban egyértelmû, hogy Böde Daniel a legjobb kritikí kat (kritikí kat a fenét: dicséretet !).
  Doll mester megjegyzései, hogy hamarosan (nem) a Bundesligaben futbaloz(hat)na (ha ìgy folytatja) megí llja a helyét, akkor is, ha ez szemvigyorìtí sal lett kimondva.

  A sok szabí lytalansí gok mégis fí jtak nekem — mint nézô- és mint a labdarùgí s kedvelô- és rajongòjí nak. Amit ott rugdostak a pí lyí n, az nem csak az ellenfél lí bai voltak, hanem a labdarùgí st és annak a szépségeit magí t.

  Kí r lenne, ha a labdarùgí s csak errôl szòlna. A drí mí t a szurkolòk sají t maguk is gerjesztették. Ezért nem kellett volna 3 piros kí rtja í  Kassai varí zscilinderébôl (amelyet nem hordott).

  Kassai bìròròl vagy jòt vagy semmit.

 • Nem volt jó meccs – de mégis az volt. Mert a játékosok a szí­vüket-lelküket kitették, és – Bozsik Péter után szabadon – ki kellett érdemelniük Fortuna istenasszony jóindulatát. Ami meg is történt.
  Az elején még magabiztos Vidi a második félidőben egyre inkább megzavarodott. Böde Dani gólja után, – amikor nem akárkiről, hanem Juhászról úgy fordult le és lőtte be a gólt, hogy ha azt az ibériai Messi csinálta volna, hetekig mutogatnák szerte a világon – a helyzet engem őszintén szólva boldogult vadászmúltam apróvadvadászataira emlékeztetett, amikor a hajtás végén a megzavarodott apróvad össze-vissza kavarog, és eszét vesztve a végén a puskacső elé rohan.
  Ezt a legjobban a mi kapunk előtti fölösleges szabálytalanságaik mutatják, amivel csak nekünk kedveztek. Mindenesetre olyan meccs volt, amiről még egy ideig beszélünk, és örömmel.

  • Nagyon kellett ez a győzelem. Nem csak a kupa miatt, a csapat, a szakmai stáb és a szurkolók miatt is. A Honvéd ellen nekem is keserű volt a szőlő, de tegnap raktunk bele egy kis cukrot. Igazán édes akkor lesz, ha szombatra is kitart az a fajta akarás és helyenként már az őszt idéző játék, amit tegnap láttunk.
   A Videoton (főleg Horváth Feri) igazi “magyaros” taktikát választott. Buszokat hátra, romboljunk, ütközzünk, verekedjünk, vágjuk előre a labdát, aztán hátra lesz belőle valami.
   Az tény, hogy Lamah büntetője szerencsés volt, de az a foci igazságtalansága lett volna, ha ilyen defenzí­v játékkal a Videoton jut tovább.

 • PERCRŐL PERCRE
  A legjobb négy között tehát a cí­mvédő.
  94. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! TOVÁBBJUTOTT A FRADI.
  93. perc Filipe Oliveira kicselezi Csukicsot, de elcsúszik, majd a tizenhatos előtt belerúg a szűrőbe. Utolsó hazai lehetőség?

  92. perc Haraszti teljesen fölöslegesen ellöki Csukicsot, aki okosan kihasználja, lefekszik a földre.
  Úgy halljuk, a hazai közönség kissé elégedetlen a Kassai-team mai tevékenységével.

  90. perc Böde ment fejjel Feczesin elől Kovács fejese után, majd Juhász lök nagyot Gerán.
  Négy perc a ráadás.
  87. perc Lang megtapossa ellenfelét, de tovább. Haraszti lövése és Nego beadása is pontatlan.
  85. perc Vargát Vladan Csukics váltja, az utolsó mai csere.
  84. perc Florian Trinks és Asmir Suljic összeverekedik. Trinks lerántotta, lökdösődött, Suljic taposott és lökdösődött. Mind a kettő ki is áll!

  83. perc A már lecserélt Pátkai Máté pirosat kap. Reklamált minden bizonnyal.
  83. perc Haraszti Zsolt be, Pátkai le.

  82. perc Lamah ballal a bal oldali kapufára lő, de a labda onnan a jó irányba vetődő Kovácsik hátára pattan, onnan meg a bal sarokba. 1–2!
  80. perc TIZENEGYES! Varga jobb oldali beadásába Stopira teljesen fölöslegesen belekap bal kezével. Jó döntés Kassaitól.
  78. perc Simon ment középhátvédként Lamah bal oldali beadása után az ötösön.

  77. perc Nagy Feczesin–Nalepa csata, döntés nincs Kassaitól. „Fetrengenek egyfolytában” – panaszkodik Varga.

  72. perc Radó belelendült, nagyot rúg Pátkaiba.

  Fegyelmezetten bekkel a Vidi, a Fradi játékából bántóan hiányzik a kreativitás.

  72. perc Varga jobb oldali beadását Nego estében hazaadja kapusának, mellel.

  „Minden esetben ellenünk fújtok!” – mondja Doll a negyedik játékvezetőnek.

  66. perc Radó András Sestákot váltja a vendégeknél.
  66. perc Pintér jobbal 26-ról nem sokkal lő a léc fölé, Kovácsik biztosí­tott.
  Érkezik Radó is hamarosan.
  64. perc Asmir Suljic váltja Pölöskeit a hazaiaknál.
  62. perc Böde rossz helyre csúsztatja fejjel Pölöskei szabadrúgását, Stopira azonban hiába veszi célba szintén fejjel a bal felsőt, Gera odaér, és ment. Fejjel.

  60. perc Nego passza éppen csak hosszú Feczesinnek, Dibusz vetődik, el is éri.
  Böde eddig 19-szer lépett pályára a Vidi ellen, ez hatodik gólja, négy gólpassz mellett.
  Még egy vendéggól, és már ők állnak továbbjutásra.

  57. perc Kovácsik Ádám áll be.
  56. perc Danilovics jobb combja megsérül kirúgás közben. Csere lesz.

  Ez nem Juhász és Sesták meccse, maradjunk annyiban.

  55. perc Sesták a jobbon, megvárja, amí­g Varga mellette lesre fut, majd két méterre képtelen elpasszolni társához.
  54. perc Danilovics bátran kivetődik ismét Sesták elé.
  52. PERC BÖDINHO! GYÖNYÖRŠ° GÓL, KLASSZIKUS CSATÁRTELJESíTMÉNY! Lamah balról ballal az ötösre í­vel, BÖDE DÁNIEL bal combbal leveszi a labdát, ezzel megforgatja Juhászt, jobbal meg a jobb alsóba lő. 1–1!
  51. perc Kovács passzát a kapu elől 8 méternyire Feczesin a semmibe vágja.

  50. perc Varga betör a 16-osra, megforgatja Langot, majd összeakasztja lábait Stopira közeledtével, de nem kap 11-est.

  47. perc Oliveira megkavarja a jobbon Ramí­rezt, de a beadásba belelép Pintér.
  Most állt át 4–2–3–1-re a Fradi.

  46. PERC FOLYTATJUK!

  45. perc Nagy Ádám helyett Böde Dániel a pályán a vendégeknél. Szűrő helyett klasszikus középcsatár.
  Tudta, hogy e két csapat már három kupadöntőt is ví­vott egymással? Részletek, videók ITT!
  MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!
  „Nem várhatjuk nyugodtabban a visszavágót – mondta a meccs előtt Feczesin Róbert. – Az egy gól sok mindenre lehet elég, de kevésnek is bizonyulhat. Felkészülten várjuk a visszavágót. Nem ülhetünk az eredményre. Magyarország egyik legjobb csapatával találkozunk, nehéz mérkőzés lesz, de magabiztosan várjuk a visszavágót, mindent tudunk a Fradiról. Nagyon bí­zom benne, hogy ki tudjuk ejteni a Ferencvárost, s teljesen mindegy, ki szerzi a gólunkat. Agresszí­v stabil védekezésre alapozva próbálhatja meglepni az FTC-t a Vidi. A Magyar Kupa első meccsén is nagyon meddő volt az FTC mezőnyfölénye. Ha stabilak tudunk maradni hátul, akkor eredményesek leszünk.”
  Stopirának ez hatodik meccse a Fradi ellen, első kanadai pontját jegyezte az imént. Feczesin ritkán köszön be a zöld-fehéreknek, bajnokikon még egyszer sem volt eredményes ellenük.
  45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  42. perc DANILOVICS! Lamah kiugratása tökéletes Sestáknak (Lang és Nego is beragadt), aki a balra elvetődő kapusba lő jobbal 14-ről, Ramí­rez meg átrúgja a kipattanót 20-ról Alcsútra.
  41. perc Danilovics kirepül Sesták elé Lamah passza után.

  36. perc Trinks távolija pontatlan, Sesták jobbról belőtt labdáját meg kivágja a bal alsó elől Oliveira.
  Nah, eddig kellett várni, hogy Doll dühös legyen, Nagy Ádám beadásának minőségével volt elégedetlen a Fradi vezetőedzője.
  Kassai mutatja nagyon határozottan Horváth Ferencnek, hogy elég a reklamálásból.

  33. perc EZ IS! Gera futtatja egy lapos passzal Sestákot, aki látványosan gyorsabb, mint Juhász, de a légiós hosszan szökteti magát, a védő beéri a kapu előtt, és szereli végül.
  30. perc ZICCER! Kovács passza remek Oliveirának, Ramí­rez nem áll a helyzet magaslatán, de a portugál sem, mert Pintér beéri a 16-oson, és elrúgja előle a labdát.
  28. perc Stopira remekül í­vel a balon Feczesin elé, aki sokat pepecsel, Nalepa utoléri, szereli is.

  26. perc Nalepa és Juhász együtt ugrik fel fejelni, a labda a jobb felső felé pattan, Danilovics lehúzza a labdát.

  25. perc Lamah elmegy a balon, beadását kivágja a rövid sarok elől Pölöskei.
  21. PERC VEZET A VIDI, MÉGPEDIG EGY IGAZÁN FORMÁS TALÁLATTAL! Pölöskei adja be balról a szabadrúgást, jobbal, az ötösről felugró, Sestákot megelőző STOPIRA pedig laza mozdulattal a jobb felsőbe fejeli a labdát. Dibusznak esélye sem volt: 1–0!
  20. perc Újabb sárga, Michal Nalepa labdát veszí­t, majd felrúgja becsúszva Kovácsot.
  Taktikai érdekesség: 4–1–4–1-es hadrendben a Vidi, 4–3–3-ban a Fradi. A spanyolos, németes, guardiolás, vagy a hollandok klasszikus felállása lesz ma sikeresebb? Hamarosan kiderül.
  18. perc Lamah nem éri el sarokkal Varga beadását a kapu torkában, de megússza, mert les.
  16. perc Stanislav Sesták már nem ússza meg, Simont fektette meg oldalról becsúszva.
  14. perc Kovács a földön, Nalepa nincs a sárgás listán.

  12. perc Lamah nem mer lőni 16-ról, Stopira meg ügyesen kiszorí­tja, majd hibázásra kényszerí­ti Gerát is.
  A két csapat korábbi egymás elleni mérkőzései, jegyzőkönyvekkel ITT!
  10. perc Simon Ádámé az első sárga, megröptette becsúszva Vargát. Trinks távoli szabadrúgását Juhász kifejeli Nalepa és Lamah elől.

  8. perc Varga 29 méteres szabadrúgása a sorfalé.

  5. perc Rákezdenek a szurkolók is. Telt ház nincs. Körülbelül 2500 néző lehet a Panchóban.
  Dollt általában idegeskedni látjuk, de most tapssal jutalmazza azt, ahogyan csapata kezdte a találkozót.

  3. perc Ismét Sesták fejel kapura egy szöglet után, de most még jobban célt téveszt az ötös előteréből.

  1. perc Stopira szereli a jobbon Vargát, aki a szöglet után bead, Sesták meg az ötösről a jobb alsó mellé fejel. MÁRIS HELYZET!
  1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  A hazaiak piros-kék mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.
  A bevonuló cserejátékosok közül Leandro és Rudolf megmutatták, ellenfelek és nem ellenségek, jókedvűen heccelték egymást, de Böde és Haraszti (akik néhány hónapja még egymás csapattársai voltak) is viccelődött egymással.
  A vendégeknél Hajnal és Batik sérült, Busai nincs a keretben, a hazaiaktól Fejes maródi.
  A melegí­tés során Doll és Zumdick külön is odament a melegí­tő Trinksnek magyarázni. Egy biztos, a német középpályás egyelőre adós a kiugróan jó teljesí­tménnyel, de ma bizonyí­that.
  „Ez a kupa sajátossága, ezúttal nem lehet hibázni. A Videoton 1–0-s előnyben van, de képesek vagyunk gólokat szerezni, és megfordí­tani a párharcot” – mondta a fradi.hu-nak a szerdai kupavisszavágóval kapcsolatban Thomas Doll.
  MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!
  Az örökmérleg a zöld-fehérek felé hajlik: 42 siker, 22 bukás 24 iksz mellett, 142 rúgott, 94 kapott góllal.
  JÖTTEK-MENTEK!
  A Videotontól a Ferencvároshoz:
  2012, Milan Perics, kölcsönbe
  2007, Baranyai Tibor
  2001, Zombori Zalán
  2000, Németh Gábor
  2000, Marius Cheregi
  1996, Lőrinc Antal
  1996, Bekő Balázs
  1996, Horváth Ferenc
  1996, Miriuta László
  1995, Zoran Kuntics
  1995, Jagodics Zoltán
  1969, Kű Lajos
  A Ferencvárostól a Videotonhoz:
  2016, Haraszti Zsolt
  2007, Bölcsföldi Viktor
  2002, Szabó Tibor
  1999, Fodor Tibor

  Kí­váncsi öt plusz egyérdekes tényre a Fradi–Vidi csatákból? Akkor katt ide!
  „Ha lehetne választani az eddigi győzelmeink közül, akkor a szombati biztosan ott lenne a kedvencek között, mert tényleg az utolsó pillanatig mentek előre a srácok, aminek meg is lett a gyümölcse – erre a mentalitásra lehet épí­teni a Ferencváros ellen is. Úgy játszunk majd, mintha 0–0-ról indulna a párharc, különösebben nem változtatunk a játékunkon amiatt, mert egygólos előnnyel várjuk a visszavágót, tehát szeretnénk gólt, gólokat szerezni ma este is. Minden együttes életében előfordul az, hogy egyszer-kétszer gyengébben játszik, a Fradinál úgy tűnik, ez az idő most jött el, ettől azonban nem lett gyengébb csapat, mint korábban. Kezdjük megszokni a Pancho Arénát is, ha a szurkolóink olyan hangulatot teremtenek, mint legutóbb, akkor tényleg hazai pályán érezhetjük majd magunkat” í­gy a vidi.hu.-n Horváth Ferenc.
  Felcsúton, ahol sokkal közelebb vannak a nézők a pályához, mint az átépí­tésre váró Sóstói Stadionban, vagyis jó hangulatban találkozik a pillanatnyilag három legerősebbnek tartott magyar csapatból kettő – ez a tavasz legjobb mérkőzése is lehet!
  Nem is olyan régen, 2015 októberében vette át Bernard Casoni örökét a Videoton kispadján, a szétesett bajnokcsapat akkor indult el felfelé. Igaz, tavaly ősszel Radó András góljával az FTC legyőzte a Vidit, ám a februári kupamérkőzésen sikerült a visszavágás, í­gy Feczesin Róbert szemfüles fejesével (mintha csak a kilencvenes években Horváth Ferencet láttuk volna) a Videoton várja előnyből a kupavisszavágót.
  1995 tavaszán az Üllői úton győzött az akkor Parmalatnak hí­vott fehérvári együttes, a Fradi addigra megnyerte már a bajnoki cí­met, a vendégcsapat a kiesés ellen küzdött (végül osztályozón maradt bent). A 3–2-es vendégsikerből a kiváló képességű támadó távoli lövésből elért góllal vette ki a részét. 1995 őszén az FTC a Bajnokok Ligájában vitézkedett, ám közben győzött Székesfehérváron 2–1-re, mondani sem kell, a hazaiak gólját ki fejelte – a kapunak háttal állva…
  Nem csoda, ha Horváth Ferenc számára, akiért akkoriban rajongtak a Ferencváros szurkolói, és aki ma már a Videoton vezetőedzője, a szerdai mérkőzés nem lesz hétköznapi, miközben a zöld-fehérek szurkolói, akik látták őt annak idején a csapatukban játszani, szintén nem felejtették el őt.
  Idén lesz húsz éve, hogy Horváth Ferenc egy rá oly jellemző gólt szerzett a Ferencváros–Newcastle United UEFA-ku-pa-meccsen (3–2-re győzött a Fradi): a hosszú indí­tásra más talán el sem indult volna, ám hiába volt az angol csapat kapusa és védője is előnyösebb helyzetben, Horváth végül megszerezte a labdát, és az üres kapuba gurí­tott – tombolt a zsúfolásig telt Üllői úti aréna…
  „Nem tulajdoní­tok annak sem nagy jelentőséget, hogy Kispesten megbotlott a Fradi, a bajnoki cí­met már oda lehet neki adni, í­gy aztán már-már fontosabb lehet számára a Magyar Kupa – folytatta Pátkai Máté. – Biztosan tökéletesen koncentrálva lép ellenünk pályára.”
  Ha nem is a fehérvári fór, a Ferencváros nem éppen klasszis formája ugyanakkor a Videoton malmára hajthatja a vizet.
  „Mert megnyugtatónak nem nevezhető az előnyünk, aminek persze kétségkí­vül örülünk, és szeretnénk is megtartani – mondta Pátkai Máté, a Fehérváron alapemberré váló középpályás. – Az egy nullás Üllői úti győzelmünk után természetesen nagy csalódást jelentene, ha nem jutnánk tovább, de az esélyek olyan nagyon nem különböznek.”
  És mert az első mérkőzésen egygólos hátrányt szedett össze, tavasszal tovatűnő küzdeni tudására ismét szüksége lesz. Főként, hogy a Videoton elszánt, de még véletlenül sem megelégedett.
  „Néhány játékos fel kell tegye magának a kérdést, megtesz-e mindent a Fradi sikeréért. A labdarúgás olyan játék, amelyben harcolni kell. Sokan nagyon elégedettek magukkal, ehelyett azonban futni kell, harcolni, alázattal játszani” – nyilatkozta a Honvédtól elszenvedett vereség után Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője, és hogy a verbális vesszőzés hatott-e, arról szerdán mindjárt képet kaphatunk, amikor is a csapat a Videoton vendégeként lép fel a Magyar Kupa visszavágóján Felcsúton.
  A billentyűknél: B. J.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VIDEOTON–FERENCVÁROS LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ VISSZAVÁGÓJÁNAK ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ