2018.X.6. Ferencváros – DVSC: 2-2

Lanzafame duplája egy pontot ért a Ferencvárosnak

A sokáig emberelőnyben lévő Debrecen kétszer is vezetett a Groupama Arénában, de nem tudott nyerni.
A Ferencváros sokáig emberhátrányban futballozva 2–2-re végzett odahaza a Debreceni VSC ellen a labdarúgó NB I 10. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: —

Herczeg András: — Jó formában van a Ferencváros, ezt az is mutatja, hogy jelenleg vezeti a tabellát. Agresszí­ven játszik és sok gyors játékos alkotja a keretét, már csak ezért is lesz fontos, hogy bátrak és magabiztosak legyünk. Nem lehetünk kishitűek, bele kell vinni a vagányságot és önbizalmat, mernünk kell futballozni a Groupama Arénában. Lelkileg és fizikálisan is erősnek kell lennünk, hisz a Fradi-pálya légkörében önbizalommal kell szerepelni. Azt gondolom, a csapaton belül megvan a lelki egyensúly, de bárhol játszunk, mindig hozzá kell tenni a lelki töltetet, hisz az adja a csapat tartását. Arra törekszünk, hogy megvalósí­tsuk azokat az elképzeléseinket, amelyeket szeretnénk.

A mérkőzés:

Ferencváros — DVSC: 2-2 (0-1)
Groupama Aréna, 19:30. 8.911 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Tóth II., Lémon; alapvonali jv.: Berke, Szilasi; tartalékjv.: Bornemissza)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister — Sigér, Spirovski (Böde, 79.) — Varga R. (Csernik, 79.), Bőle, Petrjak — Lanzafame (Finnbogason, 88.)
kispad: Holczer, Takács Zs., Rodriguez, Koch
vezetőedző: Szerhij Rebrov

DVSC: Nagy S. — Kusnyir, Kinyik, Pávkovics, Barna Sz. — Csősz, Haris — Varga K. (Szatmári Cs., 85.), Szécsi M., Bódi (Bereczki, 61.) — Takács T. (Könyves, 65.)
kispad: Kosicky, Tőzsér, Ferenczi J., Jovanovic
vezetőedző: Herczeg András

Gól: Lanzafame (48., 82.) illetve Takács T. (20.), Szécsi M. (74.)
Sárga lap: Heister (24., 31.), Lanzafame (51.) illetve Bódi (10.), Csősz (41.), Szécsi M. (69.), Nagy S. (83.), Kinyik (90.)
Kiállí­tva: Heister (31.)

A futballmérkőzések utáni edzői sajtótájékoztatók messze leggyakoribb első szava az, hogy „tudtuk”, és aztán folytatják az edzők a mondatot, hogy mit is tudtak a meccs előtt, mit akart játszani az ellenfelük. Hadd kölcsönözzük most tőlük ezt a frappáns szófordulatot, mert ezúttal mi is pontosan tudtuk, hogy az ezen a találkozón hazai pályán játszó, listavezető, még veretlen Ferencváros támad majd, a kapuja elé szögezve a Debrecent, amely pedig gyors szélsői révén megpróbál veszélyes kontrákat vezetni.

Pontosan í­gy történt, a zöld-fehérek az első perctől támadásba lendültek, és szorongatták a hajdúságiakat. Némi meglepetést csak az keltett, hogy a kezdeti hazai rohamok kí­méletesebbek voltak a vártnál, a vendégek kontrái pedig minduntalan gólveszélyt hordoztak magukban. Különösen a jobb oldalon vezetett ellentámadások, mert ott Varga Kevin gyorsaságát és jó cselezőkészségét kihasználva gyakran hozta zavarba a zöld-fehér védőket.

Lendületes játékának köszönhetően rendre vagy megcsinálta magának a helyet a beadáshoz, vagy befelé fordulva lövőhelyzetet tudott teremteni, és olyankor tüzelt is. Őt látva az fordulhatott meg az ember fejében, ha ugyanolyan pontosan tudna beadni és kapura lőni, amilyen jó az elfutásokban és a cselekben, akkor (talán) kivételes labdarúgó is lehetne.

Amikor negyedóra múltán már harmadik-negyedik alkalommal forgott veszélyben Dibusz Dénes három mérkőzés óta bevehetetlen kapuja, érezni lehetett, hogy ezen az estén gondjai lesznek a ferencvárosi védőknek. A 20. percben, amikor megérkezett a „levegőben lógó” Loki-gól, többen is hibáztak a hazai védelemből. A legnagyobbat a rutinos Leandro, aki hagyta, hogy a visszaí­velt labda gondtalanul eljusson a mellette, az ötösön belül álló Takács Tamáshoz, aki közvetlen közelről talált be.

Nem volt könnyű helyzetben az éllovas, melynek újabb tí­z perccel később meg is szaporodtak a gondjai, mert a gólhátrányhoz emberhátrány is társult. Újabb í­géretes debreceni kontra indult ugyanis, s a félpályánál kilépő Varga Kevint lerántotta a hat perccel korábban már sárga lappal figyelmeztetett Marcel Heister, ezért a német védőnek el kellett hagynia a pályát.

Megfogyatkozva is nagy erőket mozgósí­tott a Fradi, hogy még a szünet előtt egyenlí­thessen, akadt is két í­géretes lehetőség Davide Lanzafame előtt, de az olasz csatár bal felső sarokba tartó szabadrúgását ugyanúgy bravúrral védte Nagy Sándor kapus, mint későbbi hétméteres fejesét a gólvonal előtt. A fordulás után kevéssel viszont már az FTC légiósa nyerte kettejük különcsatáját, Varga Roland éles szögből középre tekert szabadrúgása után a debreceni kapuba tudta csúsztatni a labdát.

S ezzel vissza is állt a mérkőzés alapképe: a Ferencváros birtokolta a labdát, beszorí­totta a Lokit, járatta a labdát, kereste a lövőhelyzeteket. Meglepő volt, hogy a Debrecen emberelőnyben ennyire behúzódott (beszorult?) a kapuja elé, miután korábban azt lehetett látni, hogy egyenlő létszámnál is képes veszélyes támadásokat vezetni.

Eltelt úgy harminc perc a második félidőből, hogy a DVSC nem tudott helyzetbe kerülni, még csak nem is nagyon járt labdával a hazai tizenhatoson belül – ám amikor igen, rögtön gólt is szerzett! Mí­g a vendégek első találata már nagyon érett, a második (Szécsi Márké) jóformán a semmiből érkezett, í­gy ez még demoralizálóbban hathatott a hazaiakra, akik ekkor már jól futballoztak. Nem is roppant össze a Fradi, mert Davide Lanzafame másodszor is válaszolni tudott, ezúttal szöglet után volt eredményes.

Több viszont nem volt ebben a meccsben a listavezető számára, amely hazai pályán elbukott ugyan két pontot, de a körülmények ismeretében értékelheti a döntetlent is, miközben a veretlenségét sem veszí­tette el.

További képek: fradi.hunso.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Először a vendégek vezetőedzője, Herczeg András értékelt.

„Egy jó és izgalmas mérkőzést ví­vtunk a Ferencvárossal. Nagyon sajnálom, hogy a bravúr elmaradt, közel álltunk hozzá, de a Fradi nagyszerű csapat, nem véletlenül vezeti a tabellát. Tí­z emberrel is ránk tudta kényszerí­teni az akaratát. A játékosok nagyon védték az eredményt, lehetett volna veszélyesebb támadásokat vezetni, ha pontosabbak vagyunk a támadózónában. Dicséret illeti a játékosokat, hiszen több olyan labdarúgó is volt a pályán, aki még nem szerepelt ilyen hőfokú találkozón.”³

A DVSC vezetőedzője újságí­rói kérdésre elárulta, mi volt az oka, hogy Tőzsér Dániel ezúttal nem lépett pályára.

Tőzsér Dániel sérüléssel bajlódott, múlt héten nem tudta vállalni a játékot. Öt nyeretlen meccsünk volt a Kisvárda elleni mérkőzésünk előtt. Kisvárdán jó játékkal nyert a csapat, és úgy éreztem, hogy azok a futballisták, akik akkor jól teljesí­tettek, megérdemlik a bizalmat és a lehetőséget, hogy a Ferencváros otthonában is pályára lépjenek.”³

Majd a Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov értékelt, aki szerint együttesének olyan tartása volt a kiállí­tás után, amire lehet épí­teni.

Rendkí­vül nehéz hetven percen keresztül emberhátrányban játszani, de az egész csapat nagyon karakteres játékot mutatott, ahogy ezt a hátrányt kezeltük, harcosak voltak. Természetesen benne vannak a mérkőzésben ezek a buta tényezők, mint a kiállí­tás, ám ettől függetlenül olyan játékot nyújtottunk, amilyet szerettünk volna.”³

A Nemzeti Sport újságí­rójának kérdésére elárulta, mit kért csapatától a szünetben.

Elmagyaráztam, hogyan kell hátrányban küzdeni, hogyan szerezhetünk újabb gólokat. A szélen, illetve a keresztmozgásokban olyan helyzeteket teremtettünk és olyan karaktert mutattunk, amilyet elvárok a fiúktól. Nehéz futballozni ilyen helyzetben, hiszen az ellenfélnél eggyel több játékos van, ettől függetlenül a gólhelyzeteinket úgy használtuk ki, ahogy kell, és a támadásainkat úgy vittük végig, ahogy elterveztük.”³

Majd Marcel Heister kiállí­tásáról is ejtett pár szót.

Erről nem tudok még pontosan nyilatkozni, mert csak a második esetet láttam, az elsőt vissza kell néznem a videón. Természetesen ha valamilyen butaság miatt kapott sárga lapot, akkor azt megbeszéljük és mindenképp kijaví­tjuk, hogy a jövőben ne történjen ilyen.”³

Davide Lanzafame:

Pályafutása egyik legjobb meccsét játszotta szombat este?

Ezt azért nem jelenteném ki – mondta a felvetésre Davide Lanzafame, aki kétszer is betalált a Debrecen kapujába (2-2), és hat gólnál tart az idényben. – Eddig csaknem háromszáz mérkőzést játszottam profi labdarúgóként, szerencsére többször nyújtottam kiemelkedő teljesí­tményt. Maradjunk annyiban, hogy szombaton nekem, valamint a csapatnak is jól ment a futball.

A Debrecen egy nullára vezetett, amikor Marcel Heistert kiállí­tották. Nem futott át az agyán, hogy elúszik a meccs?

A Debrecen remekül futballozott az első húsz percben. Alaposan elemeztük a játékát, s a felvételeken láttuk, hogy a kontratámadásai különösen veszélyesek, de sajnos í­gy is hátrányba kerültünk Ami a piros lapot illeti: nincs értelme egymásra mutogatni. Ezúttal Marcel Heister hibázott a szokásosnál nagyobbat, meglehet legközelebb én hozom nehéz helyzetbe a csapatot, de az is lehet, hogy egy másik csapattársam. Ennél fontosabb volt az együttes reakciója. A kiállí­tás után a hozzáállásunkra és a játékunkra sem lehetett panasz. Sok helyzetet alakí­tottunk ki, nyolc-tí­z lövési kí­sérletünk volt, de olykor a vendégek kapusa, máskor a balszerencse akadályozott meg bennünket abban, hogy gólt szerezzünk.

Mi volt a kulcsa annak, hogy emberhátrányban is többet birtokolták a labdát, és hogy több helyzetük volt?

A heti edzésmunka. Nagyon keményen dolgoztunk, s ez meghozta az eredményt. Persze, nem lehet valamennyi ziccerből gólt szerezni, ám a helyzetkihasználásnál ezúttal talán fontosabb volt a nehéz pillanatokban mutatott határozottság, elszántság. Ismét bebizonyosodott, jó úton járunk.

Az emberhátrány ellenére két gólt szerzett, megtartotta a labdát, szabadrúgásokat harcolt ki, és több helyzete is volt. Egyedül, előretolt középcsatárként hogyan futotta mindezekre az erejéből?

Az biztos, hogy ehhez a futballhoz kifogástalan erőnlét szükséges. Ezért is emlí­tettem meg, hogy a hétközi edzések adják a teljesí­tményünk alapját. A meccs előtt is jó formában éreztem magam, és a Szerhij Rebrov által kért mozgásokat is egyre jobban érzem. A nyáron új csapatba kerültem, öt forduló után edzőt váltottunk, ezért előbb a társakat keltett megismernem, majd az új szakvezető elképzeléseit kellett elsajátí­tanom. Napról napra összeszokottabbá válunk, s egyre jobban érezzük és megértjük a másik mozgását, í­gy én is sokkal magabiztosabbnak érzem magam a pályán.

Az öltözőben miről beszéltek a lefújás után?

Egyetlen rossz megjegyzés sem hangzott el. Mindannyian tudtuk, rengeteg energiát fektettünk abba, hogy kétszer is felálljunk a padlóról. A vezetőedzőnk csak röviden értékelt, mindenkinek gratulált, s ő is a hozzáállást emelte ki. Bár ezúttal elmaradt a győzelem, nagyon hosszú a bajnokság, továbbra is igyekszünk gyűjtögetni a pontokat, és a végén majd kiderül, hogy mennyire eredményes munkát végeztünk.

A 10. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Nagy S. (DVSC) 7 — Ikenne-King (MTK) 6, Gévay (Paks) 8, Szelin (MTK) 7 — Nwobodo (Újpest) 7, Kanta J. (MTK) 7, Bognár I. (MTK) 7, Molnár G. (Mezőkövesd) 7 — Lanzafame (Ferencváros) 8, Novothny (Újpest) 7, Hahn (Paks) 7
A forduló játékvezetője: Szőts Gergely (Bp. Honvéd — DVTK) 9 — Albert István, Buzás Balázs, Solymosi Péter, Vad II. István

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2018.X.6. Ferencváros – DVSC: 2-2 bejegyzéshez

 • A tegnapi mérkőzés futball volt a javából.Egy támadó,gyors, jó Fradi,még 10 emberrel is, és egy nagyon jó DVSC küzdelmét láttam. Sajnálom,hogy a Heistert szabálytalansága okán kiállí­tották.az addig mutatott játéka nagyon hiányzott a folytatásban.Szinte hihetetlen,hogy mennyire együtt volt a csapat,hogy pótolni tudják a kieső társukat.Megérdemelnék,hogy a hét válogatottjába az egész csapat bekerüljön.Már most hiányozni fog,hogy hétvégén nem játszanak,ha a válogatott í­gy fog hozzáállni,és egy emberként harcolnak a győzelemért , akkor az pótolni fogja.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+2.

  PERC
  EZZEL VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+2.

  PERC
  Bőle adja be jobbal, Nagy visszalép, Barna feje azonban pontot ér a Lokinak!

  90+1.

  PERC
  Könyves ellöki a 16-os jobb sarka előtt Sigért. Utolsó esély…

  88.

  PERC
  Három perc a ráadás!

  88.

  PERC
  Kinyik Ákos meg reklamál, sárga és szabadrúgás.

  88.

  PERC
  Kusnyí­r mellel tesz haza higgadtan egy rossz beadást.

  85.

  PERC
  Lanzafame le, Kjartan Finnbogason be. Csatár helyett csatár.

  85.

  PERC
  Lovrencsics beadása után elesik Lanzafame, tovább, Bőle távolija nagyon pontatlan.

  82.

  PERC
  Herczeg Andrásnak, a DVSC szakvezetőjének csak két jelenlegi NB I-es klub ellen nem pozití­v a bajnoki mérlege – az egyik a Ferencváros (2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség), a másik pedig az Újpest (1–3–6).

  82.

  PERC
  A 2018-as évben csak két olyan idegenbeli bajnokija volt a Lokinak, amelyen egynél több gólt tudott szerezni (mind a kettőt meg is nyerte).

  82.

  PERC
  Varga le, Szatmári Csaba be. Újabb védő a Lokiban, kell az egy pont.

  82.

  PERC
  MELLÉ! Lovrencsics beadásánál Nagy elalszik, Lanzafame az ötösről a jobb alsó mellé fejel. Kusnyí­r nemhogy embert fogott volna, elhúzódott…

  81.

  PERC
  Nagy Sándor kapus kap sárgát reklamálásért.

  81.

  PERC
  Bőle bal oldali szöglete után Haris ismét elvágódik, könnyen megadta magát, az olasz lekezeli a labdát, majd ballal a jobb alsó sarokba lő. Középről, tí­z méterről: 2–2!

  80.

  PERC
  KETTŐ KETTŐ, DAVIDE LANZAFAME ISMÉT BETALÁL!

  80.

  PERC
  Nagy tol a léc fölé egy tí­zméteres Petrjak-fejest.

  80.

  PERC
  Leandrót szereli becsúszva az ötös bal oldala előtt Haris, majd Böde esik kicsit beljebb nagyot, Kusnyí­rral birkózva.

  79.

  PERC
  De karrierje legtöbb meccsét a Loki ellen ví­vta, ez a 23. 6 gól és 3 gólpassz a termése.

  78.

  PERC
  Böde 10 meccsén az idényben csak 1 gólt lőtt.

  77.

  PERC
  Szpirovszkit pedig Böde Dániel váltja!

  77.

  PERC
  Varga R. le, Csernik Kornél be…

  77.

  PERC
  Kettős csere lesz.

  77.

  PERC
  FORDULAT. A DVSC nyeretlen legutóbbi három idegenbeli bajnokiján és gólt sem szerezve vereséget szenvedett a legutóbbi kettőn.

  75.

  PERC
  Varga K. elsodorja már Dibusz mellett is a labdát Kinyik emelése után, de ő jobbra megy, a labda balra, szerel a visszafutó Blazic, még a 16-oson.

  74.

  PERC
  Petrjak fájlalja a jobb térdét egy ütközés után, Kusnyí­r sem néz ki jobban. Ütköztek.

  74.

  PERC
  Varga K. cselezget, Haris elesik, Sigér szerel.

  74.

  PERC
  ISMÉT? A Fradinak hazai pályán 25 mérkőzéses a veretlenségi sorozata. Lassan másfél éve, 2017. április 15-én ünnepelhetett legutóbb győzelmet a Groupama Arénában magyar bajnoki rivális (a Vasas győzött itt 2–1-re).

  73.

  PERC
  Szécsi idénybeli 2. találata, a Fradi ellen a 3. meccsén az első.

  71.

  PERC
  ISMÉT VEZET A LOKI! Varga Kevin remek passzát jobbal az ötös jobb sarka elől a túloldali kapufa tövére pörgeti Könyves, a kipattanó SZÉCSI MÁRKÉ, aki jobbal tí­z méterről a bal felső sarokba lő, középről. 1–2!

  70.

  PERC
  Könyves balról rosszul ad be, ballal, kecsegtető helyzetből. A szélső 10 eddigi Fradi elleni meccsén 3 gólt lőtt.

  69.

  PERC
  Dibusz ment lábbal a 16-oson kí­vül jóval Bereczki elől.

  69.

  PERC
  Szpirovszki jobbal 26-ról három méterrel véti el a bal felső sarkot.

  67.

  PERC
  A Ferencváros immár 21 bajnoki mérkőzés óta veretlen, ez természetesen a leghosszabb aktí­v jó sorozat az NB I-ben. A Fradi legutóbb 2018. március 3-án, a Diósgyőr otthonában kapott ki (2–1-re).

  67.

  PERC
  Ha a Ferencváros győzni tud, akkor a 2015–2016-os idény óta először kezd tí­z veretlen mérkőzéssel. Akkor 30 pontból 28-at megszerzett az FTC, most 26 az elképzelhető maximum.

  67.

  PERC
  Bőle beadása Nagy kapusé.

  66.

  PERC
  Szécsi Márk kap sárga lapot reklamálásért, ellökte egyébként Lanzafamét.

  65.

  PERC
  Takácsot Könyves Norbert váltja a vendégeknél.

  64.

  PERC
  Lanzafame ad be szép akció végén jobbról, Nagy kivetődik, a labda Sigéré, aki jobbal a bal felsőbe lőne 21-ről, de nagyot vetődve erre is odaért a vendégkapus! HELYZETEK! Hazaiak.

  63.

  PERC
  Lanzafame passzát Szpirovszki a jobb alsó mellé gyötri a 16-os előteréből.

  60.

  PERC
  Szécsi megy Bódi helyére, Bereczki megy előre Takács mellé.

  59.

  PERC
  Bódi le, Bereczki Dániel be, Herczeg nem akar piros lapot…

  59.

  PERC
  Pávkovics nagyon lelkes, ment a balon Lovrencsics elől.

  57.

  PERC
  Bódi megússza, odasózott Lanzafemének a felezőnél. Sárga laposként…

  56.

  PERC
  Varga K. kissé jobbról ballal az égbe lő, 27 méterről.

  55.

  PERC
  Most kiharcol a jobbon egy sarokrúgást.

  53.

  PERC
  Ennél több gólpasszt csak a Fradi (!), a Paks és a Mezőkövesd ellen adott. 4-et: a Fradinak is éppen ennyi gólt lőtt…

  53.

  PERC
  KEDVENC ELLENFÉL. Lanza a Loki ellen játszotta karrierje legtöbb meccsét, 10-et, 2 gólnál és 3 asszisztnál jár ellene.

  52.

  PERC
  Takács jobbal 17-ről kapura lőhetne, de megindul a labdával balra. Érthetetlen…

  52.

  PERC
  Nagy kirúgása után Dibusz ment fejjel a 16-os és Csősz elől!

  51.

  PERC
  Lanzafame 13. idénybeli meccsén 5. gólját vágta, 2 gólpassz mellett.

  51.

  PERC
  Pávkovics volt most az áldozata.

  50.

  PERC
  Davide Lanzafame kap sárga lapot könyöklésért. Iványi jelzi: ez már a második ilyen esete volt.

  49.

  PERC
  Az olasz jobbal 22-ről Nagy ölébe lő.

  47.

  PERC
  A Ferencváros az előző 21 hazai bajnokija mindegyikén szerzett legalább egy gólt. Legutóbb a Debrecen távozott „ép bőrrel” és egy ponttal (0–0) az Üllői útról.

  47.

  PERC
  EZ MÁR BENT VAN, EGYENLíT A FRADI! Varga R. ad be jobbal balról egy szabadrúgást, a Kinyiket megelőző DAVIDE LANZAFAME középről, két méterről a jobb alsó sarokba fejeli a labdát. Nagy a gólvonalon ragadt, az olasz előtt elesett a kézzel meglökött Haris: 1–1!

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A két csapat előző hat bajnoki mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni a DVSC, mely legutóbb 2016. április 2-án győzte le a Ferencvárost.

  FÉLIDŐ

  Az FTC vendégeként 44 kí­sérletből csak négyszer tudott nyerni a Debrecen: 1999-ben (0–1), 2001-ben (0–1), 2002-ben (0–1) és 2012-ben (1–2). Az első Üllői úti sikert Szatmári Csaba gólja után ünnepelhette a Loki – az atlantai olimpiát is megjárt Loki-klublegenda fia, aki a DVSC jelenlegi keretének tagja, viszont még nem volt győztes csapat tagja a Fradi otthonában.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Kibekkelhetik. Erőt adhat a Debrecennek, hogy a legutóbbi fordulóban hátrányból győzött a jó formában lévő Kisvárda ellen, í­gy megtörte ötmeccses nyeretlenségi sorozatát. Most talán fordul a hajdúságiak szerencséje, és ha í­gy lesz, a fő bajnokesélyes otthonában is esélyük kí­nálkozhat a pontszerzésre. Ha az első félidőben nem kerül hátrányba a Loki, szerintem hazavisz egy pontot (0–0). BODNÁR ZALÁN a meccs előtt.

  FÉLIDŐ

  A 90. alkalommal csap össze az élvonalban a Ferencváros és a Debrecen.

  21 mérkőzés óta őrzi veretlenségét az NB I-ben a Ferencváros.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  44.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  43.

  PERC
  Leandro csúsztatja fejjel az ötös jobb sarka elől Bőle szögletét a kapu túlsó, azaz jobb alsó sarka mellé!

  40.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 8 911.

  40.

  PERC
  ZICCER! Bőle balról a kapu elé í­veli a szabadrúgást, Nagy jobbra elmozdulva kivédi Lanzafame hétméteres fejesét, gyors vetődéssel eléri a labdát a gólvonal előtt.

  38.

  PERC
  Csősz Richárd kap sárgát Lanzafame feldöntéséért, váll a vállal, láb a lábbal ütközött. Lanza hevesen reklamálja a sárgát, nem úgy, mint előbbi könyököse után.

  38.

  PERC
  A szöglet rossz, a kipattanót jobbal 24-ről a léc fölé postázza Lovrencsics, jócskán.

  37.

  PERC
  DE NAGY-BRAVÚR! Az olasz jobbal a bal felső sarokba tekerné a szabadrúgást, de odaér vetődve Nagy kapus, szemkápráztató mozdulattal.

  36.

  PERC
  Lanzafemét felrúgja a 16-os előtt Pávkovics, szabadrúgás kissé jobbról, 19 méterről.

  35.

  PERC
  A Loki legutóbb 2012. március 3-án tudott nyerni a Ferencváros pályáján – tehát még nem nyert a Groupama Arénában (mlsz.hu).

  35.

  PERC
  A zöld-fehérek még veretlenek, egy hete az Újpest ellen nyertek, telt ház előtt. A legutóbbi öt fordulóban tizenegy pontot gyűjtöttek. A Groupama Arénában öt bajnoki mérkőzést játszott eddig a mostani szezonban, két győzelem után jött két döntetlen, majd az Újpest elleni siker. A DVSC remekül kezdte az idényt, de aztán visszaesett, heteken keresztül nyeretlen maradt, ám a Kisvárda ellen újra három pontot tudott szerezni. Idegenben legutóbb az első fordulóban, a Puskás Akadémia ellen tudott nyerni. A legutóbbi két budapesti mérkőzésén sem pontot, sem gólt nem szerzett. A két csapat legutóbbi öt egymás elleni mérkőzéséből négy döntetlenül végződött.

  34.

  PERC
  KIMARAD! Varga K. jobbos beadását a léc fölé rúgja jobbal 11-ről Szécsi. Nulla kettő lehetett volna, innen felállni…

  33.

  PERC
  Közben kiderült: a nyáron 300 ezer euróért érkezett Jeruzsálemből.

  32.

  PERC
  Ez volt Heister felnőtt karrierjének 2. pirosa, az elsőt Horvátországban kapta, az Istra szí­neiben.

  31.

  PERC
  Lanzafame lekönyökli Harist, sárga nincs.

  31.

  PERC
  Pedig nagyon nyomott a Fradi, érett a gól. Most meg a meglepetés érik.

  30.

  PERC
  MARCEL HEISTER ismét bántja Varga Kevint a felezőnél, Bódi indí­totta a szélsőt Lovrencsics blokkolt lövése után, akit lerántott Heister. Második sárga, nem is reklamál a légiós…

  30.

  PERC
  Heister (
  30.

  PERC
  MAJDNEM! Sigér jobbal 21-ről kapura lő, Lanzafaméről centiméterekkel pattan a labda a bal felső sarok mellé!

  29.

  PERC
  Szpirovszki lő jobbal 20-ról kapura, de blokkol az ötös előtt lábbal Kusnyí­r.

  29.

  PERC
  Lovrencsics szereli acélkeményen Harist a 16-os előtt.

  28.

  PERC
  Bódi szabadrúgását rosszul találja el fejjel az ötös előtt Pávkovics.

  27.

  PERC
  Petrjak balról középre ad, de nincs érkező, majd Lanzafame lő 24-ről magasan a léc fölé.

  26.

  PERC
  Takács idénybeli 3. gólját szerezte, 8. mérkőzésén. És szeret a Fradi ellen játszani: 4 meccs, 4 gól, 1 gólpassz a zöld-fehérek ellen.

  24.

  PERC
  Marcel Heister már kap egy sárga lapot, a felező körül felrúgta a meginduló Varga Kevint.

  24.

  PERC
  Haris szereli keményen Sigért a 16-os előtt, balmazi barátságuk felfüggesztésével.

  22.

  PERC
  Egy szöglet után Heister ballal 30-ról kapura lő, de Nagy kiöklözi a labdát a léc alól, jobbra elmozdulva.

  21.

  PERC
  Varga K. jobb oldali beadása rossz, de Bódi a túloldalról visszakanyarintja középre a labdát, a bal sarok elől, egy lépésről, a késlekedő Dibusz, Leandro páros közül TAKÁCS TAMÁS jobbal a kapu rövid sarkába lő, félmagasan. 0–1!

  20.

  PERC
  VEZET A LOKI!

  18.

  PERC
  Csősz sokadik jó indí­tását Varga K. ballal feladja laposan a kapusnak 20-ról, Leandro elől. Kissé jobbról.

  16.

  PERC
  … Bódi beadása ismét pontatlan.

  16.

  PERC
  Varga K. emelését Szpirovszki menti a jobb sarok előtt, fejjel. Korner…

  14.

  PERC
  Csősz jobb oldali beí­velése éppen csak magas az ötösön dalmahodó Takácsnak!

  13.

  PERC
  A Loki ellen 10 eddigi meccsén 6 kanadai pontot jegyez.

  12.

  PERC
  Varga R. ma játssza a 100. fradis bajnokiját, eleddig 34 gólt szerzett 24 assziszt mellett.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  10.

  PERC
  Varga R. jobbal a bal alsóba tekerné középről a 24 méteres szabadrúgást, de ment nagyot vetődve Nagy.

  10.

  PERC
  Bódi Ádám kap sárgát reklamálásért, Pávkovics feldöntötte Petrjakot, de Csősz ellökésével indult a hazai attak.

  9.

  PERC
  Lanzafame beadása Nagyé, Petrjak gyengén pöccintett a labdába az ötösön.

  7.

  PERC
  Szpirovszki távolija nagyon pontatlan.

  5.

  PERC
  Bódi lő jobbal 27-ről a bal felső fölé, középről.

  5.

  PERC
  A Fradi kezdője nem változott a múlt héthez képest.

  4.

  PERC
  ZICCER! Csősz passzával a kapura törhet Varga Kevin, de az ötös jobb sarka elől gyatrán a jobb alsó sarok mellé lő a nagy magyar tehetség.

  2.

  PERC
  A vendégeké egy helyen, Takács Tamás az ék Bereczki helyén.

  2.

  PERC
  Helyzet, Leandro passzát beadja ballal balról Petrjak, de Heister elől ment középen Barna!

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 8 911.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

  „Jó formában van a Ferencváros, ezt az is mutatja, hogy jelenleg vezeti a tabellát. Agresszí­ven játszik, és sok gyors játékos alkotja a keretét, már csak ezért is lesz fontos, hogy bátrak és magabiztosak legyünk. Nem lehetünk kishitűek, bele kell vinni a vagányságot és önbizalmat, mernünk kell futballozni a Groupama Arénában. Lelkileg és fizikálisan is erősnek kell lennünk, hisz a Fradi-pálya légkörében önbizalommal kell szerepelni – mondta a dvsc.hu-n a vendégmester Herczeg András. – Azt gondolom, a csapaton belül megvan a lelki egyensúly, de bárhol játszunk, mindig hozzá kell tenni a lelki töltetet, hiszen az adja a csapat tartását. Arra törekszünk, hogy megvalósí­tsuk azokat az elképzeléseinket, amelyeket szeretnénk.”

  Egy kis örökmérleg! 89 NB I-es mérkőzés, 40 FTC-s és 25 DVSC-s sikerrel, 139, ill. 96 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Debrecenhez:
  2016, Holman Dávid, 200 000 euró
  2014, Aleksandar Jovanovic, ingyen
  2011, Aranyos Mózes, i.
  2006, Leandro, i.
  2005, Dragan Vukmir, i.
  1960, Kertész Tamás
  A Debrecentől a Ferencvároshoz:
  1995, Arany László
  1983, Kerekes György
  1947, Kispéter Mihály

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Botka (csí­pőműtét után), Lovrencsics B. (térdműtét után) és Moutari (hasfalhúzódás) sérült, a vendégektől Tabakovic (térdszalag-szakadás), Avidjaj (izomszakadás), Filip (térdműtét után lábadozik), Mészáros N. (izomsérülés) és Cikos (betegség) maródi.

  Talán már hétvégén a Debrecen ellen elvállalják?

  Jó lenne. Ha győzni akarunk, oda kell figyelnünk, még véletlenül sem szeretném, ha pontokat veszí­tenénk. Győztes derbin vagyunk túl, ha most kiengedünk, fél vállról vesszük a következő ellenfelünket, pórul járunk.

  Székfoglalójában domináns Fradit í­gért, amiből egyelőre nem sok köszön vissza. Nem türelmetlen?

  Még csak az kellene! Akkor is azt mondtam: a hosszú távú cél
  a domináns együttes kialakí­tása. Tőlem biztosan nem hallotta senki, hogy négy hét múlva mindenkit a saját kapuja elé szegezünk. A nyári edzőtáborozást nem velem csinálták végig a játékosok, télen éppen ezért az átlagosnál több fekészülési mérkőzésre lesz szükségünk. Az is fontos feladatom, hogy a futballisták válláról valahogyan levegyem a terhet. Az edzéseken olyanokat is megcsinálnak, amit a mérkőzéseken egyelőre valamiért nem mernek.

  Ha már itt tartunk: Marco Rossi is kikérte a véleményét?

  Egyelőre nem. A Ferencváros és a válogatott kapcsolata különleges, hiszen itt van Gera Zoltán, aki mindkét helyen a szakmai stáb tagja. Személyében olyan kapocs van a két csapat között, hogy Marco Rossi alighanem naprakész az összes ferencvárosi futballistából. Ettől függetlenül ha igényt tart rá, szí­vesen leülök vele beszélgetni, neki is elmondom a véleményemet.

  Egyik legtöbbet futó játékosa, Ivan Petrjak meghí­vót kapott
  az ukrán válogatottba. Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány
  kikérte a véleményét?

  Andrijjal jó barátok vagyunk, mi sem természetesebb, mint hogy felhí­vott. Hosszasan beszélgettünk, elmondtam a véleményem, hogyan látom Ivan helyzetét. Tisztában vagyok a
  képességeivel, tudom, hogyan teljesí­tett odahaza Ukrajnában, illetve hogyan játszik most itt. Jót tett neki a környezetváltozás, illetve, hogy a Ferencvárosnál a társak felnéznek rá. Mi, edzők bí­zunk benne. Ahogy emlí­tettem, számomra a statisztika nagyon fontos, márpedig Ivan Petrjak sok területen a liga legjobb játékosa. Megérdemli, hogy ott legyen a válogatottban.

  A statisztikákat is bújja?

  Persze. Mondhat nekem bárki bármit, a statisztikának igenis nagy jelentősége van. A számok sohasem hazudnak. Az adatok rengeteg mindenre rávilágí­tanak, ebből tudtam meg például azt is, hogy Lovrencsics Gergő és Marcel Heister az Újpest elleni derbin kétszer annyit sprintelt, mint korábban a Vidi ellen.

  Az edzés önnél nem másfél óráig tart, hanem sokkal tovább. Ennyire szereti a videoelemzéseket?

  Nem azért töltünk vele olyan sok időt, mert odahaza nem lenne mit csinálnom – felelte Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője. – A labdarúgás nem annyiból áll, hogy kimegyünk a pályára, hétköznap tréningezünk egy jót, hétvégén pedig lejátsszuk a mérkőzést. A videózások során rengeteg részletre hí­vom fel a futballisták figyelmét, ugyanis gyakran ezek az apróságok döntik el
  a mérkőzést. A labdarúgás számomra nem sport, inkább izgalmas tudomány.

  A Ferencvárosnál arra is felkészültek, hogy a Debrecen – a Groupama Arénában a többi ellenfélhez hasonlóan – kontratámadásokkal próbálkozik. Dibusz Dénes szerint ezeket a játékhelyzeteket is unalomig gyakorolták a tréningeken, í­gy jól tudják, miként kell a próbálkozásokat csí­rájában elfojtani. Szerhij Rebrov nem csupán gyakorlatban, elméletben is megfelelően felkészí­ti a futballistáit, hetente többször videoelemzéssel tágí­tja labdarúgói gondolkozását.
  „Kezdünk ehhez is hozzászokni – í­gy Dibusz Dénes. – A héten három-négy alkalommal biztosan van taktikai megbeszélés, vagy különböző videoelemzések. De ez nem is baj, sőt! Mindig tanulunk újat, Szerhij Rebrov minden héten felhí­vja olyan újdonságra is a figyelmünket, amelyekről addig nem esett szó. A mérkőzés hevében nem biztos, hogy van ideje átgondolnia a futballistának, az adott szituációban hová helyezkedjen, ezért is jók ezek az elemzések. így, hogy folyamatosan táplálják belénk, előbb-utóbb automatizmussá válnak a megoldások.”
  A Ferencváros az ősszel összesen hat gólt kapott – a Loki csatárai tehát felköthetik a nadrágjukat.

  A 27 esztendős labdarúgó bí­zik benne, a jó sorozat a szombati, Debrecen elleni összecsapáson is folytatódik. A zöld-fehérek a Loki ellen az elmúlt években rendre kiélezett mérkőzést játszottak, Dibusz Dénes megfigyelése szerint a DVSC időnként belemegy az adok-kapokba, azaz a sűrű gólváltásba.
  „Kí­váncsi vagyok, ellenünk milyen taktikával lépnek pályára a debreceniek – folytatta a kapus. – Meg lennénk lepve, ha vállalnák a nyí­lt játékot, aligha lesz adok-kapok. Legutóbb, az Újpest elleni derbi második félidejében jól játszottunk, ha ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, nem lehet probléma. A Loki ellen is határozottan kell futballoznunk, de a lényeg természetesen a győzelem.”

  Amióta Szerhij Rebrov a vezetőedző, a Ferencváros három mérkőzést is egy nullára nyert meg. A Mezőkövesd, a Honvéd, legutóbb pedig az Újpest sem talált be a zöld-fehérek kapujába, árulkodó adat, a csapat az eddig lejátszott kilenc fordulóban mindössze hat gólt kapott.
  „Nem mostanában volt ilyen jó rajtom, talán amikor három évvel ezelőtt bajnoki cí­met szereztünk – mondta Dibusz Dénes, a ferencvárosiak kapusa. – A legutóbbi mérkőzéseken a megszokottnál is kevesebbszer kellett védenem, ami azt jelenti, a védekezésünk stabil. Évek óta a Ferencvárosban védek, volt időm megszokni, hogy az ellenfelek nem ötpercenként alakí­tanak ki ziccert ellenünk. Megszoktam ezt a helyzetet, nem jelent problémát. A lényeg, hogy gondolkozásban összeszedettnek kell maradni, hiszen egy-egy védés eldöntheti a mérkőzés sorsát. Egyébként pedig azt mondják, a meccseket a csatársor nyeri meg, a bajnokságot viszont a védelmek.”

  Kész a védelmi rendszer. Dibusz Dénes, a zöld-fehérek kapusa örül A KEVÉS KAPOTT GÓLNAK, a Loki ellen sem számí­t sűrű gólváltásra, és tudja, Szerhij Rebrov nem véletlenül nyúzza őket sok videoelemzéssel.

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–DEBRECENI VSC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ