2019.II.16. DVSC – Ferencváros: 2-1

Elképesztő hajrá, csodagóllal fordí­tott a DVSC a Ferencváros ellen

A debreceniek a hajráig még hátrányban voltak, a debütáló Zsóri Dániel ollózós gólja döntött a 94. percben.
Az utolsó pillanatban szerzett szenzációs ollózós góllal nyert a Debrecen a Ferencváros ellen a labdarúgó NB I 21. fordulójában. Az első félidőben remekül játszott a Ferencváros, de a másodikban ráült az eredményre, és erre ráfizetett, mert előbb Tőzsér Dániel tizenegyesből egyenlí­tett, majd az utolsó pillanatban Zsóri Dániel ollózós góllal szerezte meg a győzelmet.

Nyilatkozatok:

Herczeg András: — Tisztában vagyunk vele, hogy a Ferencvárost tartják a mérkőzés esélyesének, de szeretnénk jó teljesí­tményt nyújtani, jó eredményt elérni és meglepetést okozni, ennek szellemében készültünk a szombati rangadóra. A Groupama Arénában rendezett összecsapáson nagyon jól játszottunk, amelynek köszönhetően 2-2-t értünk el, nyilván hazai pályán is jó eredményre törekszünk. Az FTC-nek több új labdarúgója is van, nem tudjuk, mennyire illeszkedtek be a zöld-fehérek játékába, továbbá azt sem, milyen felállásban játszanak majd. Próbálunk alkalmazkodni a helyzethez, védekezésben és támadásban is megvan az elképzelésünk. Szeretnénk kiszolgálni a közönséget a Nagyerdei Stadionban, ahol mint mindig, ezúttal is remek hangulat várható, hisz mind a két csapat kiváló szurkolótáborral rendelkezik.

Szerhij Rebrov: — Mindig nehéz egy játékosnak, ha új csapatához csatlakozik. Egyelőre elégedett vagyok, jó játékosokról van szó, akik értik, mit szeretne játszani az együttesünk. Az elmúlt két találkozón máshogy operáltunk a támadásoknál, ez volt a legfontosabb, hogy ebben szokjon össze a csapatunk. Biztos vagyok benne, hogy az újak segí­teni tudnak és erősségei lesznek együttesünknek. Látom minden edzésen, ahogy hajtanak. Fontos ilyenkor, hogy tudjunk változtatni a csapaton. Erős keretünk van, ezért tudunk szükség esetén más játékosokkal próbálkozni. Készen állunk az elkövetkező találkozókra. A legfontosabb az, hogy fizikálisan készen állunk a kihí­vásokra. Ezen a téren az első két bajnoki mérkőzés között is sokat javultunk. Természetesen még volt pár félreértés a pályán, nem mindig értették meg egymást a játékosok nyomás alatt. Összességében viszont elmondhatom, hogy elégedett vagyok a csapattal az első két bajnoki után, és bí­zom benne, hogy a DVSC elleni találkozó után is ugyanezt mondhatom majd el.

A mérkőzés:

DVSC — Ferencváros: 2-1 (0-1)
Debrecen, Nagyerdei stadion, 14:00. 7.002 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Ring, Ví­gh-Tarsonyi; alapvonali jv.: Pintér, Szilasi; tartalékjv.: Varga G.)

DVSC: Nagy S. — Kusnyí­r (Kinyik, 87.), Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. — Varga K., Haris, Tőzsér, Bódi — Szécsi M. (Zsóri, 81.), Avdijaj (Takács T., 63.)
kispad: Kosicky, Kuti, Barna, Damásdi
vezetőedző: Herczeg András

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Frimpong (Botka, 61.), Dvali, Heister — Sigér (Leandro, 66.), Haratin — Petrjak, Lanzafame (Nguen, 77.), Gorriarán — Szihnyevics
kispad: Holczer, Csonka, Isael, Varga R.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Tőzsér (83. – 11-esből), Zsóri (90+3.) illetve Dvali (30.)
Sárga lap: Haris (35.), Kusnyí­r (86.), Pávkovics (89.), Zsóri (90+4.) illetve Gorriarán (35.), Heister (81.), Haratin (90.)

A Ferencváros abban a tudatban kezdte meg a forduló rangadóját, hogy győzelem esetén ideiglenesen 12 pontra növelheti előnyét a Mol Vidi FC előtt. A statisztika olyan szempontból a Ferencváros mellett volt, hogy a zöld-fehérek 2016 áprilisa óta nem kaptak ki a Debrecentől, igaz, a két csapat legutóbbi hat bajnokijából öt döntetlenre végződött.

A Böde Dánielt nélkülöző vendégek – az M4 Sport információi szerint a csatár lázas volt a héten, ezért nem került be a keretbe – kezdték jobban a találkozót, a BATE-tól szerződtetett Mikalaj Szihnyevics remek beadása után már a 9. percben megszerezhették volna a vezetést, ám a kezdőcsapatba visszakerülő Nagy Sándor bravúrral szögletre mentette Ivan Petrjak közeli próbálkozását.

A folytatásban még inkább beszorult a DVSC, amely sokáig a felezővonalon sem tudott átmenni, Fernando Gorriarán elcsúszásánál és Szihnyevics lövésénél is megúszta a hazai csapat. Nem úgy, mint a 29. percben, bár ehhez ferencvárosi részről kellett szerencse: Davide Lanzafame ment ki a bal oldali szögletzászlóhoz, a hazai nézők szidalmai közepette adott középre, és bár kijött a labda, középre, éppen Lovrencsics Gergő elé, aki 25 méterről, jobbal lőtt, a lecsúszott lövésbe belekapott a kaputól 7 méterre tanyázó Lasa Dvali, s a védő jobb lábáról a kapu jobb alsó sarkába perdült a labda (0–1).

A játékrész hajrájában Haris Attila óriási lövése, majd tizenegyesgyanús esete borzolta a kedélyeket, ennek ellenére megérdemelten mehetett a szünetre előnnyel a Ferencváros.

A folytatásra már sokkal harcosabb DVSC jött ki, s bár Szerhij Rebrov csapatának is voltak lehetőségei a mérkőzés eldöntésére, a hazaiak a 83. percben tizenegyesből egyenlí­tettek: Dibusz Dénes rossz ütemben jött ki a kapujából, és elütötte Bódi Ádámot, a megí­télt büntetőt Tőzsér Dániel higgadtan értékesí­tette, megszerezve a debreceniek idei első bajnoki gólját (1–1).

A slusszpoén pedig ezután jött, a nem sokkal korábban beálló Zsóri Dániel 15 méterről óriási gólt ollózott a 93. percben – álomszerű bemutatkozás a most debütáló fiataltól (2–1)!

A Ferencváros í­gy hiába futballozott fölényben az összecsapás nagy részében, az Újpest elleni meccs után ismét a hajrában vesztett pontot, ezúttal is nyerő helyzetből.

*

Az utolsó másodpercekhez közeledett a három perces hosszabbí­tás a Nagyerdei Stadionban, amikor Zsóri Dániel a levegőbe emelkedett.

A 18 esztendős labdarúgó élete első NB I-es mérkőzésén lépett pályára szombaton, és amikor a Debrecent irányí­tó Herczeg András vezetőedző a pályára küldte, szép és nehéz feladat előtt állt: egyenlí­téshez kellene segí­teni csapatát a listavezető Ferencváros ellen.

Ezt végül Tőzsér Dániel büntetőből megtette, az utolsó másodpercekben aztán elérkezett a nagyváradi születésű futballista emlékezetes pillanata. Bódi Ádám í­velése után emelkedett, majd gyönyörű mozdulattal ollózott – élete első meccsén, a Fradi ellen, a hosszabbí­tásban –, s a labda gyönyörű í­vben szállt a kapu jobb oldalába.

A Nagyerdei Stadion felrobbant, a gólszerző pillanatok alatt az ölelkező debreceni játékosok által alkotott kupac alján találta magát.

„Nem tudom szavakba önteni a gólom utáni pillanatokat – mosolygott a lefújás után az öltözőfolyosón a káprázatos, s egyben győztes gólt szerző Zsóri Dániel. – Mivel a kupac alján voltam, csak annyit tudtam kinyögni a társaknak, hogy nem nagyon kapok levegőt. A szüleim, sajnos, nem tudtak itt lenni, otthonról nézték a meccset, de nagyon szeretném megköszönni nekik ezeket a pillanatokat, az ő segí­tségük nélkül nem juthattam volna el a Debrecen első csapatáig. A mérkőzés után egyből felhí­vtam édesanyámat, aki elsí­rta magát a telefonban. Nem tagadom, a lefújás után kicsit én is könnyeztem… Nem is álmodhattam ilyen bemutatkozásról. Legfeljebb arra gondoltam, hogy az első meccsemen majd belövök egy közeli kipattanót, vagy egy lecsorgó labdát.”

Szombat délutánig talán csak azok ismerték a nevét, akik figyelemmel követik a DVSC megyei első osztályban szereplő második csapatának mérkőzéseit. A mostani idényben eddig 39 gólt szerzett abban az együttesben, a mutatói miatt Herczeg András is felfigyelt rá, a téli felkészülést az első csapattal dolgozta végig. A szakvezető persze nem néhány hetes ismerkedés után dobta mély ví­zbe. A szombati meccs hőse tí­zesztendősen került Békéscsabára, majd öt évvel később a Debrecen akadémiájára került, ahol immár két és fél éve pallérozódik. Az Újpest elleni első tavaszi fordulóban már leült a kispadra, szombaton aztán a mély ví­zbe is bedobták, s ő az idény egyik legszebb góljával hálálta meg a bizalmat.

„A meccs előtt abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán bekerülök a keretbe, amikor pedig megláttam a nevem, egy percig sem hittem, hogy pont engem cserélnek be – folytatta a győztes gól szerzője. – A vezetőedzőnk annyit kért tőlem, ne izguljak, bátran kérjem el a labdát, és csináljam, amit tudok, akkor nem lehet baj. Hogy mire emlékszem a gólból? A bal oldalról Bódi Ádám hozta befelé a labdát, igyekeztem mutatni magam. Ő í­velt, a labda kicsit mögém érkezett, de mivel edzéseken sokat gyakorlom az ilyen helyzeteket, gondoltam, miért ne pórbáljak meg ollózni? Cristiano Ronaldo a példaképem, ő emlékezetes gólt ollózott tavaly a Juventus elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, én pedig igyekszem minél többet ellesni tőle. Ezért a tréningeken tényleg sokszor próbálgatom ezt a lövést, szerencsére most meglett az eredménye.”

Pedig az első félidő végén még úgy tűnt, hazai örömünnep helyett a listavezető Ferencváros szerez három pontot. Szerhij Rebrov együttese lendületesen kezdett, s mivel a labdaszerzések után a Debrecen gyors kontrákkal igyekezett válaszolni a zöld-fehér támadásokra, az első húsz percben egyik kaputól a másikig zajlott a játék, kifejezetten lüktető tempóban futballoztak az együttesek. Csakhogy amí­g Lokiból hiányzott a kellő pontosság az ellenfél térfelén, addig a vendégek egyre többször jutottak el a kapuig, és végül Lasa Dvali szerencsés, de megérdemelt góljával a vezetést is megszerezték.

Csakhogy a fordulás után ugyanúgy az előny megőrzésére törekedtek, ahogy az előző fordulóban, az Újpest ellen tették. Ám ahogy akkor, úgy most sem sikerült: a hajrában előbb a csapatkapitány, Tőzsér Dániel értékesí­tette a jogosan megí­télt tizenegyest, majd a hosszabbí­tásban következett az újonc futballista nagy pillanata.

A lefújás után az öltözőfolyosón a csapatkapitány mosolyogva közölte, hogy az első meccs, és az első gól után illik megvendégelni a csapatot.

„Jövő héten érkezik a pizza, í­gérem” – búcsúzott mosolyogva a meccs hőse, Zsóri Dániel.

További képek: fradi.hunso.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

Először Herczeg András, a győztes DVSC vezetőedzője értékelt.

„A Ferencváros nagyon bekezdett az első félidőben, labdarúgói nagyon gyorsan játszottak, nagyon jól támadtak vissza. Mi a megszerzett labdával lassan jöttünk ki, ebből adódtak a pontatlanságok. Az első játékrész második felében már feljebb tudtunk menni, próbáltunk átmenni a Ferencváros térfelére és már ott labdát szerezni. A második félidőben is az volt az elképzelésünk, hogy támadjuk le a Fradit, hogy ellenfelünk ne tudjon épí­tkezni. Úgy érzem, a játékosok nagyon jó mérkőzésen nagyon nagy győzelmet arattak. Zsóri Dániel az első meccsén fantasztikus gólt rúgott, s nemcsak szép volt, hanem nagyon fontos is számunkra. Büszke vagyok a csapatomra, a fiúk kitették a szí­vüket, a lelküket a pályára, jól játszottak a nagyon erős Ferencváros ellen.”

A debreceniek mestere Babják Bence, a Nemzeti Sport munkatársának kérdésére elmondta, bí­zik benne, hogy ezzel a győzelemmel átszakadtak a gátak, nagy szükségük volt erre, hiszen a Kisvárda elleni 3–0-s vereség után érthetően rossz volt a hangulat, a kudarc mindenkit nagyon bántott. Hozzátette, ez a diadal kellett az önbizalomnak és a lelkeknek is.

Ezután kitért arra is – szintén a Nemzeti Sport kérdésére –, hogy megérzés volt-e az első NB I-es meccsén győztes gólt szerző Zsóri Dániel becserélése egygólos hátránynál.

„Zsóri az ősszel a második, illetve az ifjúsági csapatunkban játszott, ott igazolta, hogy gólerős, gólérzékeny. A télen felkerült az első csapathoz, és úgy gondoltuk, most megérett arra, hogy ott legyen a keretben. Hátrányban voltunk, még egy támadót akartunk cserélni, Dani megkapta a lehetőséget, a gólja nemcsak fontos volt, hanem szépségdí­jas is. Azt kértem tőle, hogy támadjon le, helyezze nyomás alá a Fradi védőit, tartsa be a taktikát, érkezzen a kapu elé, valamint azt, hogy bátran játsszon, vállalja fel önmagát.”

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője í­gy látta a mérkőzést.

„Többet érdemeltünk volna, de a gólunk után visszavettünk a játékból, pedig higgyék el, a meccs közben is azt kértük a labdarúgóinktól, hogy játsszanak. Megvoltak a helyzeteink, de azokat nem használtuk ki, s ennek ez lett a vége. A meccs után is elmondtam a játékosoknak, hogy a vezetés birtokában is menni kell előre, hajtani kell tovább, támadófutballt kell játszanunk úgy, hogy közben a védekezésre is koncentrálunk. A Honvéd, az Újpest és most a DVSC ellen is leültünk, miután gólt szereztünk.”

A Nemzeti Sport arról érdeklődött a zöld-fehérek mesterétől, hogy miért nincs keretben Miha Blazic, és miért nem játszott Debrecenben Böde Dániel.

„Blazic sajnos megsérült, de természetesen várjuk vissza a csapatba. Böde a mérkőzés előtti edzésen már részt vett, de előtte beteg, lázas volt. Ha jobban lesz, a következő meccsen benne lesz a keretben – szerencsére a posztján több játékos is bevethető.”

Végül kitért a szurkolók meccs utáni reakciójára.

„Megértem a szurkolókat, hogy nem voltak elégedettek, hiszen több gólt várnak tőlünk, más futballt. Ezzel én is í­gy vagyok. Amí­g vezettünk, addig teljesen rendben volt minden, az utána történt dolgokon kell javí­tanunk.”

A 21. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Nagy S. (DVSC) — Kulcsár D. (Paks) 6, Litauszki (Újpest) 6, Vári (Kisvárda) 6 — Prosser (DVTK) 7, Tőzsér (DVSC) 7, Lucas (Kisvárda) 6, Milanov (MOL Vidi) 7 — Vernes (DVTK) 7, Drazic (Mezőkövesd) 7, Zsóri (DVSC) 7
A forduló játékvezetője: Bognár Tamás (Puskás Akadémia — Újpest) 8 — Szalai Balázs, Király Zsolt, Karakó Ferenc, Kulcsár Katalin
* * *

Hétfő este (szerk: 2019. szeptember 22.) a milánói Scalában rendezték meg a FIFA-gálát, amelyen több kategóriában is dí­jazták a futballvilág 2018–2019-es legjobbjait. A legszebb gólért járó Puskás-dí­jat a Mol Fehérvár labdarúgója, Zsóri Dániel viheti haza.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu (két különböző cikk jelent meg ugyanazon a linken), a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2019.II.16. DVSC – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  Vége a meccsnek, győzött a Debrecen. 2–1

  90+5.

  PERC
  Az első bajnokiján csodás góllal mutatkozott be.

  90+3.

  PERC
  GÓÓÓÓL! VEZET A DEBRECEN! Ezt kevesen hitték volna, de egy szenzációs ollózással vezet a Debrecen. Az imént beálló Zsóri Dániel 15 méterről, ollózva rúgta a hazaiak gólját a jobb alsóba. 2–1

  90+2.

  PERC
  Bal oldali debreceni szögletet rúghatott Bódi, aki megint megpróbálta a kapura lövést. Sikertelenül.

  90+2.

  PERC
  Veszélyes helyről jöhetett szabadrúgással a Debrecen. Tőzsér végezte el a szabadrúgást, és 19 méterről megpattanó lövéssel veszélyeztetett. Dibusz bravúrral ért oda, és védett.

  90.

  PERC
  Haratin kapott sárga lapot, mert rosszul csúszott be Varga Kevinnek.

  89.

  PERC
  Pávkovics kapott sárga lapot, mert odarúgott Szihnyevicsnek.

  85.

  PERC
  Kusnyí­r kapott sárga lapot egy rossz belépő után.

  85.

  PERC
  Gorriarán tört be egészen a kapu torkáig, de mielőtt lőhetett volna, Ferenczi szögletre mentett.

  83.

  PERC
  A tizenegyes és az előzménye:

  83.

  PERC
  GÓÓÓL! EGYENLíTETT A DEBRECEN! A tizenegyest Tözsér végezte el, és a középre tartó lövésbe hiába ért bele Dibusz, a labda a hálóba jutott. 1–1

  82.

  PERC
  TIZENEGYEST KAPOTT A DEBRECEN! Dibusz rossz ütemben jött ki a kapujából, nem tudta megkaparintani a labdát, elütötte Bódit.

  82.

  PERC
  A DVSC csak egyszer kapott ki pályaválasztóként ebben a bajnokságban, mérlege 5 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség – a negyedik legjobb az NB I-ben. A Ferencvárosé a legjobb idegenbeli mérleg, 6 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség – a zöld-fehérek szerezték holtversenyben a legtöbb és kapták holtversenyben a legkevesebb gólt vendégként.

  81.

  PERC
  Szécsi Márknak ma véget ért a mérkőzés, mert Zsóri Dániel állt be a helyére.

  80.

  PERC
  Szöglethez jutott a Ferencváros a bal oldalról, de Nagy kiütötte a labdát.

  79.

  PERC
  Gorriarán próbált magának lövést kibrusztolni a debreceni tizenhatoson belül. Kusnyí­r elrúgta előle a labdát, de éppen Haratin elé, aki 20 méterről mellécsavart.

  77.

  PERC
  Lanzafame ma nem sokat mutatott, jött is a csere. Nguen állt be a helyére.

  77.

  PERC
  Elég csapkodó lett a játék az utóbbi percekben, némi ferencvárosi fölény, helyzetek nélkül.

  70.

  PERC
  Jócskán visszaesett a Ferencváros játéka az utóbbi percekben, örülhetnek a zöld-fehérek, hogy a Debrecen egyelőre ezt nem tudja kihasználni.

  68.

  PERC
  „Nagyon büszke vagyok erre a dí­jra, álmomban sem gondoltam volna – mondta Sigér Dávid, aki a 2018-as év gólját szerezte. – Nemhogy egy éve, de még akkor sem, amikor az MTK ellen megrúgtam ezt a gólt. Akkor csak boldog voltam, hogy megszereztem az első találatomat a Ferencvárosban és hozzájárultam a győzelemhez. Ám hogy ezért később ilyen ní­vós dí­jat vehetek át, álmomban sem gondoltam volna. Azon is meglepődtem, hogy beszavazták a tí­zbe, láttam, milyen szép gólok vannak még a listán, ezért azt gondoltam, már ez is jó eredmény. Amikor kihirdették a legjobb hármat, és láttam Bódi Ádám, illetve Loic Nego találatát, akkor kétkedve ültem a tévé előtt, hogy az enyém lesz a harmadik. Mikor megláttam a saját nevem, a párommal megöleltük egymást. És amikor a gálán kimondták, a szí­vem a torkomban dobogott.”

  66.

  PERC
  Újabb Fradi-csere, mert meg kell erősí­teni a védelmet. Sigér helyett Leandro a pályán.

  65.

  PERC
  A szabadrúgást Tőzsér végezte el, és ballal jó két méterrel lőtt mellé.

  64.

  PERC
  Szabadrúgást kapott a Debrecen 22 méterre a vendégek kapujától a Haris elleni szabálytalanság miatt.

  63.

  PERC
  AvdijajTakacs
  63.

  PERC
  Sigér látta meg a bal oldalon feltűnő Gorriaránt, de most nem sikerült a megindulás, mert Kusnyí­r bedobásra szerelt.

  61.

  PERC
  Frimpong helyett Botka Endre a pályán.

  61.

  PERC
  Petrjak adta be az alapvonal közeléből, Lanzafame fordult volna kapura, de kicsit megrángatták, í­gy mellélőtt.

  60.

  PERC
  De az ápolás nem segí­tett, cserélnie kell majd a zöld-fehéreknek.

  59.

  PERC
  Az előző esetnél Frimpong megsérült, ápolásra lett szüksége.

  58.

  PERC
  Bódi vállalkozott lövésre, de a csavarás nem találta el a kaput.

  58.

  PERC
  Frimpong tanári mozdulattal szerezte meg a labdát, pedig Haris gólhelyzetben ugorhatott volna ki.

  56.

  PERC
  Figyelmeztető jel lehet a vendégeknek, hogy a Ferencváros a legutóbbi hat idegenbeli bajnokijából ötön nem tudta megőrizni kapuja érintetlenségét, ráadásul ezeken a mérkőzéseken a tizennyolc megszerezhető pontból csak hetet kasszí­rozott.

  56.

  PERC
  MI MARADT KI MÁR MEGINT? Ezúttal is Petrjak került helyzetbe, egy remek csellel becsapta Kusnyí­rt, majd 14 méterről, ballal lőtt, de éppen Nagyot találta el.

  53.

  PERC
  Petrjak használta ki a gyorsaságát, betört a tizenhatoson belülre, de lőni nem tudott, ezért inkább visszagurí­tott, egészen Lanzafaméig jtutott a labda. Az olasz egy állí­tás után lőtt, de gyengén, Nagy könnyen fogta.

  50.

  PERC
  Haris beadására Szécsi érkezett, és 12 méterről gyengén lőtt, pedig ebben a helyzetben több volt.

  49.

  PERC
  Bal oldalról végezhetett el szabadrúgást a Debrecen. Bódi ezúttal is kapura csavarta, Dibusz viszont most is védett.

  49.

  PERC
  Nagyon harcosan jött ki a második félidőre a Debrecen.

  48.

  PERC
  Szabadrúgáshoz jutott a Debrecen a tizenhatos bal sarkának közeléből. A beadás remekül csavarodott középre, ketten is emelkedtek, végül Avidjaj fejelte el 4 méterről, de Dibusz hihetetlen bravúrral védett.

  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő, csere nincs.

  45+2.

  PERC
  Vége az első félidőben, jobban játszik a Ferencváros, és megérdemelten vezet. 0–1

  45+1.

  PERC
  Még egy szöglet belefért az első félidőbe, méghozzá a Fraditól. Lanzafame beadását Haratin fejelte el, de Nagy könnyen megfogta a labdát.

  45.

  PERC
  Nincs tizenegyes! Haris esett el Frimpong ölelésében a tizenhatoson belül, majd feltűnően könnyen elvetette magát. A bí­ró viszont úgy í­télte meg, hogy ez nem ért tizenegyest.

  44.

  PERC
  ÓRIÁSI VÉDÉS! Haris óriási lövése bejutott volna a Fradi kapujába, ha Dibusz nem kapja ki a léc alól. Az más kérdés, hogy a partjelző „időtlen idők óta” jelezte, hogy egy korábbi esetnél les volt. így aztán sok hűhó semmiért.

  41.

  PERC
  A Ferencváros a legutóbbi 17 debreceni látogatásából csak kettőt tudott megnyerni (2 győzelem, 5 döntetlen, 10 vereség). A Fradi legutóbb 2015 augusztusában nyert bajnokit a cí­visvárosban (0–3).

  40.

  PERC
  Bódi végezhetett el szabadrúgást a Ferencváros térfelének közepéről, de a beadás nem talált debrecenit.

  39.

  PERC
  Avdijajt rúgta fel Dvali a felezővonalnál, de egyelőre nem nagyon megy a támadójáték a Debrecennek.

  34.

  PERC
  …aztán Fernando Gorriarán.

  34.

  PERC
  Végül mindketten kaptak egy sárgát, előbb Haris Attila…,

  34.

  PERC
  Gorriarán ment volna el a bal oldalon, egy csel után azonban felrúgta Haris, mire az uruguayi alaposan felkapta a vizet.

  33.

  PERC
  Varga Kevin lőtt távolról, és bár a kaput nem találta el, legalább lövés volt, méghozzá az első a hazaiaktól.

  32.

  PERC
  Megmutatjuk a Fradi vezető gólját.

  32.

  PERC
  A debreceniek lest reklamáltak, de az ismétlésen jól látszott, hogy rosszul léptek ki a védők, Dvali nem lesről lőtte a gólt.

  29.

  PERC
  GÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS, EGY NEM MINDENNAPI GÓLLAL. Már a negyedik szögletét végezhette el a Ferencváros. Lanzafame ment ki a bal odlali szögletzászlóhoz, s a hazai nézők szidalmai közepette adott középre, és bár kijött a labda, középre, éppen Lovrencsics elé, aki 25 méterről, jobbal lőtt, a lecsúszott lövésbe belekapott a kaputól 7 méterre tanyázó Dvali, akinek a jobb lábáról a kapu jobb alsó sarkába perdült a labda. 0–1

  26.

  PERC
  Szöglethez jutott a Debrecen. Tőzsér adott középre a jobb oldalról, de a veszélyesen kapura csavarodó labdát Dibusz kiöklözte.

  25.

  PERC
  Sigér remek ütemben adta az előrehúzódó Dvali elé a labdát, de a grúz védő ügyetlen mozdulattal kapu fölé fejelt, pedig senki sem zavarta.

  24.

  PERC
  SZIHNYEVICS! Középen tűnt föl a fehérorosz csatár, aki spiccel igyekezett kapura lőni, de a középre tartó labdát szögletre védte Nagy Sándor.

  22.

  PERC
  A két csapat legutóbbi hat bajnokijából öt döntetlenre végződött (0–0, 0–0, 0–0, 1–1, 2–2).

  21.

  PERC
  NAGY HELYZET! Lovrencsics remekül adott középre a jobb oldalról, a védők elvétették, Lanzafame lecsapott a labdára, majd egy fordulás után Gorriarán elé készí­tette le, az uruguayi azonban 13 méterről nem tudott erősen lőni, mert a lövés pillanatában elcsúszott…

  19.

  PERC
  Petrjak indult meg a jobb oldalon, középre húzott, majd sarokkal Lanzafamét hozta játékba, aki elrontotta a beadást.

  13.

  PERC
  Szécsi indult meg egy kontratámadással, de mivel nem volt társa, utolérték a védők. Még Bódi lecsapott a labdára, de 25 méteres lövése lepattant egy védőről.

  11.

  PERC
  A Ferencváros 2016 áprilisa óta nem kapott ki a Debrecentől, a legutóbbi hét, Loki elleni mérkőzését vereség nélkül abszolválta. A Fradinak ilyen hosszú veretlenségi sorozata évtizedek óta nem volt a Debrecennel szemben: 1985 és 1994 között volt egy tizenkettes szériája.

  10.

  PERC
  Egyelőre sokkal veszélyesebb a Ferencváros, nem nagyon tud átjönni a felezővonalon a Debrecen.

  9.

  PERC
  HELYZET! Szihnyevics húzta meg a jobb oldalon, remekül adott középre, ahol érkezett Petrjak, aki 6 méterről a bal alsót vette célba, de Nagy bravúrral szögletre mentett.

  5.

  PERC
  Szécsi küzdött meg a labdáért a Fradi tizenhatosának közelében, visszagurí­tott Bódinak, aki beadott, de a védelem tisztázott.

  5.

  PERC
  Kereken 90 élvonalbeli bajnoki mérkőzést játszottak eddig egymással, az örökmérleg debreceni szemszögből 25–25–40.

  4.

  PERC
  A tizenhatos jobb sarkával egy magasságban, az oldalvonal közeléből végezhetett el szabadrúgást Lanzafame, de a beadás csak a védőknek volt jó.

  4.

  PERC
  Lanzafame lódult meg középen, egy darabig nem tudták utolérni, de aztán sikerült, ezért lekészí­tette Petrjaknak, aki 14 méterről lőtt, csakhogy egy becsúszó lábon lelassult a labda, amelyet Nagy könnyedén megfogott.

  2.

  PERC
  Lovrencsics igyekezett beadni a jobb oldalról, de a védők bedobásra mentettek. A bedobásból lett egy Debrecen-kirúgás…

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a Debrecen tiszta fehérben, a Ferencváros a szokásos, zöld-fehér csí­kos szerelésében játszik.

  Lezárult az átigazolási szezon az NB I-ben, az utolsó napok hí­re volt, hogy a Ferencvárost elhagyó Amadou Moutarival erősí­tett a Mezőkövesd labdarúgócsapata . A 25 éves szélső nem kölcsönbe, hanem végleg igazolt a kövesdiekhez.

  „Teher nélkül léphetünk pályára, annyi a feladatunk, hogy tudásunk legjavát nyújtsuk – mondta lapunknak a forduló rangadója előtt Tőzsér Dániel, a Debrecen középpályása. – A múlt heti vereség után megbeszéltük a történteket, sok fiatal szerepel nálunk, ők érthetően nehezebben dolgozzák fel a rosszul sikerült meccseket, de minden csapat életében akadnak pocsék napok és kisebb hullámvölgyek. Biztos, hogy a Fradi ellen mindenki összekapja magát, és bár az ellenfél meggyőző előnnyel vezeti a tabellát, a dobogóért küzdő csapat játékosaként azt mondom, nem számí­tana olyan nagy bravúrnak a győzelmünk.”

  „Az utóbbi években hatvanöt-hetven százalékban birtokoltuk a labdát, az ellenfelek többsége beásta magát a kapuja elé, és hiába játszottunk meddő mezőnyfölényben, olykor nem tudtunk reagálni a zárt védekezésre – mondta Lovrencsics Gergő, a Ferencváros 28-szoros válogatott hátvédje. – Legalább ilyen fontos, hogy mi is megtanuljunk zárt védekezésből kontrákat vezetni. Ezzel a játékkal területet nyithatunk a kitámadó ellenfél mögött, és megvannak a gyors futballistáink ahhoz, hogy góllal fejezzük be az ellentámadásokat. Minél több szerkezetben tudunk futballozni, annál erősebbé válunk, ezzel a felfogással némileg már a nemzetközi porondra is készülünk. A Vidi is elsősorban a stabil védekezésének köszönhette az európai menetelését. Tudom, hogy ez a játék kevésbé látványos, de muszáj megtanulni, mert a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában nincs olyan ellenfél, amelyet kilencven percen keresztül be lehetne szorí­tani. Minden meccsnek vannak olyan időszakai, amikor nekünk kell átvészelnünk rohamokat.”

  Érdekesség, hogy a vendégeknél Böde Dániel lázas volt a héten, ezért nem került be a keretbe.

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Debrecenben a DVCS–Ferencváros mérkőzés a labdarúgó NB I 21. fordulójából. Nem lesz könnyű győznie a Ferencvárosnak, de ha sikerül, nagy lépést tesz a bajnoki cí­m megszerzése felé. Tartsanak velünk, kövessék figyelemmel élő közvetí­tésünket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ