2019.VII.4. Ferencváros – Royal Excel Mouscron: 2-0

Megnyomta a hajrát a Ferencváros a Mouscron ellen

Kevés érdekességet tartogatott a belga csapat elleni mérkőzés, de a végén két gyönyörű gól született.
A Ferencváros legyőzte felkészülési mérkőzésen az élvonalbeli belga Royal Excel Mouscron együttesét ausztriai edzőtáborozása közben.


A mérkőzés:

Ferencváros — Royal Excel Mouscron: 2-0 (0-0)
Hopfgarten, 18:00. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Dibusz (Gróf, 46.) – Lovrencsics G. (Botka, 83.), Blazic, Dvali (Frimpong, 83.), Heister (Civic, 76.) – Haratin (Sigér, 69.), Ihnatenko (Csonka, 83.) – Zubkov, Rui Pedro (Skvarka, 76.), Nguen (Priskin, 46.) – Varga R.
kispad: Leandro, Szihnyevics, Szerető
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Royal Excel Mouscron: Butez (Vaszics, 46.) – De Medina, Dussenne, Godeau (Sadiku, 46.) – Antonov (Dione, 46.), Van Durmen (Palmieri, 46.), Hocsko (Boya, 46.), Mohamed (Spahiu, 46.), Kuzmanovic (Campins, 46.) – Osabutey (Allagui, 46.), Olinga (Ippolito, 46.)
kispad:
vezetőedző: Bernd Hollerbach

Gól: Priskin (81.), Skvarka (90+2.)
Sárga lap: Blazic (56.) illetve Spahiu (74.)

Keresi-kutatja még Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője, ki legyen a középcsatár az új idény kezdetén, mert a Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Ihnatenko – Zubkov, Rui Pedro, Nguen tí­zes előtt ezúttal Varga Roland játszott középcsatárt. Látszott, hogy nem ez az ék „igazi lakhelye”, nem sok veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, még a beadásai is pontatlanra sikerültek. Az első félidőben nem született gól, de tanulságos, hogy a zöld-fehérek néha látványosan nem tudtak mit kezdeni a belga ellenfél, az első osztályban szereplő, Bernd Storck által nemrégiben otthagyott Royal Excel Mouscron letámadásával, illetve kiderült, hogy nagyon jó átigazolásnak tűnik a kőkemény szűrő, Ihnatenko.

A szünetben Rebrov becserélte a csatár Priskin Tamást a balszélső Nguen Tocmac helyére, az egy nagy védést bemutató Dibusz Dénes helyére Gróf Dávidot állí­totta. A belgák mestere, Bernd Hollerbach szinte az egész csapatát lecserélte, beállt a Fehérváron is megfordult Joan Campins is, ennek ellenére eseménytelen mezőnyjátékba fulladt a második félidő zöme.

A hajrában felélénkült a mérkőzés, Lovrencsics Gergő zseniális passzát Priskin Tamás higgadt megoldással juttatta a kapuba, majd a legvégén Michal Skvarka lőtt nagyon szép gólt: győzött a Fradi, ez mindenképpen biztató.

További képek: fradi.hu

Szerhij Rebrov: — Természetesen örülök neki, hogy győzelemmel tudtuk zárni a második edzőtábort. Az első félidőben is jól játszottunk, de akkor még nem tudtunk betalálni, a második játékrészben viszont lőttünk két szép gólt. Sok pozí­cióban próbálkoztunk különböző játékosokkal, megnéztünk más felállásokat is, a következő néhány nap a tanulságok feldolgozásáról szól majd. Nem az a fontos, hogy most milyen eredményt értünk el, majd a tétmeccseken, először is a BL-ben kell bizonyí­tanunk. Azért dolgozunk még a következő napokban, hogy a lehető legfelkészültebbek legyünk a Ludogorec ellen.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu valamint a Ferencváros és a RE Mouscron hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    92. PERC AZONNAL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    92. PERC MOST MEG ELŐREFELÉ MEGY A JÁTÉK: hátulról Botkáék felí­velik a labdát, MICHAL SKVARKA meg az ötösről a kapuba lövi azt, akrobatikus mozdulattal. Estében, jobbal, a jobb felső sarokba: 2–0!

    90. perc Skvarka passzát Priskin az ötösről nem tudja ellőni a kapus mellett!

    90. perc Zubkov villog a balon, kifut elé a kapus, ment, majd pontatlan az ukrán beadása. Varga kiharcol még egy szabadrúgást a végére… De visszafelé játszik a Fradi.

    86. perc Priskin visszalép, indí­tja Zubkovot, aki jobbal 16-ról laposan a jobb sarok mellé lő.

    83. perc Botka Endre, Csonka András és Abraham Frimpong a pályán Lovrencsics, Ihnatenko és Dvali helyett.

    Jöhet a Kán-kán zene. Damasz Priszkin, Ferenszvarossz Budapesszt, mondja a hangos, einsz cu null.

    82. PERC VEZET A FRADI! Lovrencsics zseniális, lapos passzt ad PRISKIN TAMÁSNAK, aki az ötös jobb sarkának előterében kicselezi a kapust, és jobbal a kapu jobb alsó sarkába lő. Tí­z méterről: 1–0!

    80. perc De nagy védés! Spahiu nagy labdát kap a balon Campinstól, az ötös bal sarka elől lő is, de jobbra vetődve hatalmasat véd Gróf. Kontra, Priskin nagyon rosszul teszi le a labdát Vargának, közbelépnek a védők.

    76. perc Heister és Rui Pedro le, Eldar Civic és Michal Skvarka be.

    74. perc Sebastjan Spahiu kap sárga lapot, nagyot rúgott a bal szélen Lovrencsicsbe.

    70. perc A pályán unalmas mezőnyjáték, a lelátón felbukkan egy hangos Diósgyőr-drukker. Ennyi izgalmas dolog történt az elmúlt tí­z percben.

    69. perc Sigér Dávid be, Haratin le.

    67. perc Ivószünet.

    Szihnyevics kispados, nincs csúcsformában, Lanzafame sérült, Otigba és Szpirovszki még nem százszázalékos.

    60. perc Spahiu, az albán-belga hatalmasat rúg Ihnatenkóba, kap egy… utolsó szóbeli figyelmeztetést. Spahiu albán U21-es válogatott, belga útlevéllel.

    A görög tengerparton egy hét alatt kipihente magát Varga Roland, a Ferencváros szélsője, aki most még a kemény munkára koncentrál, s csúcsformába a Ludogorec elleni labdarúgó BL-selejtezőre akar kerülni. NAGYINTERJÚ ITT!

    56. perc A nagyon aktí­v Spahiu lő a 16-os elől a léc fölé, nagyon magasan.

    56. perc Miha Blazic odalép Palmierinek, sárga lap. Az első a meccsen.

    52. perc Spahiu lő középtávolról a jobb sarok mellé.

    47. perc Ihnatenko menti szépen a kapu előtt Spahiu szabadrúgását.

    46. PERC FOLYTATJUK!

    46. perc Dibuszt Gróf Dávid, Nguent Priskin Tamás váltja. A belgák teljes csapatot cseréltek.

    Nagy erőkkel locsolják a pályát a szünetben.

    NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
    Érkezők: Eldar Civic (bosnyák, Sparta Praha – Csehország), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia), Szécsi Gergő (Balmazújváros)
    Kölcsönbe érkezők: Danilo Ihnatenko (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
    Kölcsönből visszatérők: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd)
    Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Pócsik Botond, Szabó Richárd
    Kiszemeltek: Haitam Aleesami (norvég, US Palermo – Olaszország), Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
    Távozók: Böde Dániel (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks), Julian Koch (német, szabadon igazolható)
    Kölcsönbe távozók: Dejan Georgijevics (szerb, Partizan Beograd-kölcsön után Irtis Pavlodar – Kazahsztán)
    Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
    Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

    Pócsik és Szabó egyaránt 2000-ben született, az előző idényben még a Ferencváros U19-es csapatát erősí­tették. A középpályás Szabó húsz bajnokin egyszer volt eredményes, mí­g a szélső Pócsik huszonöt mérkőzésen összesen tizenkétszer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

    Mindkét FTC-nevelés szerepelt a magyar korosztályos válogatottban korábban. Pócsik 2015, Szabó 2013 óta futballozik a népligetieknél. Utóbbi nemrég részt vett az NB I-es együttes ausztriai edzőtáborában, sőt pályára lépett a Celje elleni találkozón.

    Pócsik Botond és Szabó Richárd profi szerződést kötött a fővárosi zöld-fehér klubbal.

    „Tizenöt vagy tizenhat éve már í­gy jelzem a pályán, ha elkérem a labdát. Ez mindig jó akkor, ha valaki közel van hozzám, mert í­gy könnyen fel tudom hí­vni a figyelmet magamra. Brazí­liában sok játékos csinálja ezt, bevett szokásnak számí­t” – mondta egy videóban Isael, aki ezután röviden beszélt az eddigi felkészülésről is.

    Csütörtök 10 órától elérhetőek azok a voucherek, amelyeket a Ferencváros szurkolói belépőjegyekre válthatnak a Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójának helyszí­nén, a Ludogorec Arénánál – í­rja a fradi.hu. Fontos információ, hogy az első 24 órában kizárólag a bérletesek tehetik meg ezt, a szurkolói kártyával rendelkezők számára péntek 10 órától válnak elérhetővé a voucherek. A Ferencváros összesen 2200 jegyet kapott a visszavágóra, a belépők ára egységesen 1700 forint.

    45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    42. perc Egy jobb oldali szöglet után Ihnatenko ment hősiesen Van Durmen elől, aki véletlenül fejen rúgja az ukránt. Ijedelem, ápolás, de szerencsére kemény fából faragták a szűrőt. Jean-Claude van Durmen…

    40. perc Varga jobb oldali, jobblábas szabadrúgása pontatlan.

    36. perc Dibusz passzogat hátul csoda nyugodtan. Majd kollégája is, a másik oldalon.

    Érdekes az edzőpálya elrendezése, egy nagyáruház parkolójának a szomszédságában van a gyep. Néha lassí­tanak a parkolóból kijövő autók, lesik a támadásokat. Vagy akkor nézik át a blokkot, nem tudni.

    31. perc Blazic rúgja meg a 16-os előtt Hocskót, a szabadrúgást kissé balról, 21-ről. A jobb sarokba küldené a sértett passzából Dussenne, de hatalmasat véd Dibusz. “Háromcsillagos parádé” – í­rja a belgák Twittere. Aztán korner, veszélytelen.

    Látványosan nem tud mit kezdeni a letámadással a Fradi.

    31. perc Letámad a REM, Lovrencsics is hátrafelé passzol, Rebrov hatalmas Open!-kiáltásban tör ki, de a balon szerelnek a belgák.

    30. perc Belépő belépő hátán, most Zubkov kap hatalmasat Kuzmanovictól.

    28. perc Hocsko Antonovhoz passzol, aki 28-ról Dibuszhoz lő.

    26. perc Lovrencsics is felfrissült, nagyot rúg a balon Kuzmanovicba. Osabutey sokadik balról jövő szabadrúgása is nagyon pontatlan, bedobás.

    24. perc Ivószünet.

    21. perc Varga és Pedro játszik össze ismét, Varga már az ötös előterében, de nem lő azonnal, közbelép gyorsan De Medina, az egyszeres belga U21-es válogatott középső és jobb oldali védő.

    18. perc Ihnatenko passzát Zubkov jobbról jobbal túl mélyen adja be Pedrónak, majd Mohamed ment el a balon válaszként, ballal szépen is nyesett középre, de nyolcról a bal sarok mellé fejel kissé jobbról Olinga.

    14. perc Heister lő ballal a bal alsó mellé, nem is sokkal, majd majd Varga indí­totta Zubkovot a szélen, ő Pedrót futtatta, aki kiosztott egy kötényt, de szerelte végül Dussenne.

    8. perc Nguen villan meg a balon, beadását azonban kivágják az előretörő Pedro elől. Kontra, most meg Dvalinak kellett utolsó védőként tisztáznia.

    6. perc Varga ballábas szabadrúgását nem éri el jól középen fejjel a Varga-célpont Dvali.

    2. perc Nguen passzával Heister húzta meg a bal szélt, de egy szép csel után szerelik.

    1. perc ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS

    A Fradi zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a belgák piros-fehér mezben és piros nadrágban.

    „A Mouscron a 2010–2011-es szezont még a negyedosztályban töltötte, 2014-ben azonban már feljutott az élvonalba, és azóta is ott szerepel, általában a kiesés ellen küzdve. Magyar kötődés, hogy a klubot tavaly augusztustól idén májusig válogatottunk korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck irányí­totta, mielőtt a szintén német Bernd Hollerbach leváltotta, aki a Hamburgtól érkezett a belga együtteshez” – olvashatjuk ott.

    Közvetí­tésünk a fradi.hu alapján készül.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–RE MOUSCRON LABDARÚGÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ