2022.III.13. MOL Fehérvár – Ferencváros: 0-2

A Mol Fehérvár kikapott odahaza a Ferencvárostól is

Kimagyarázzák ezt is? A Ferencváros fél gőzzel is magabiztosan győzött Fehérváron, R. Mmaee csereként beállva duplázott.
A Mol Fehérvár FC 2–0-ra kikapott odahaza a Ferencvárostól a labdarúgó NB I 24. fordulójának záró mérkőzésén.


Nyilatkozatok:

Michael Boris: — Ki kell jönnünk ebből a helyzetből, amibe az elmúlt hetekben kerültünk, hiszen úgy érzem, például a Zalaegerszeg elleni mindkét kapott gólunkat kivédekeztük volna, akkor, amikor jobb szériában van a csapat. A Ferencváros jelenleg a magyar bajnokság legjobb együttese, így ha választhattam volna ellenfelet a hétvégére, jelen helyzetben valószínűleg nem őket mondtam volna, de ez a sorsolás, az FTC ellen kell játszanunk. Tökéletes teljesítményre lesz szükségünk, a jó nem elég ahhoz, hogy legalább egy pontot szerezzünk. Ez az első alkalom, hogy egy teljes hetünk rendelkezésre állt a hétvégi bajnokira való felkészülésre, sokat beszéltünk a játékosokkal és dolgoztunk a hibák kijavításán, a stáb feladata pedig az, hogy megtalálja a legjobb kezdő tizenegyet és a legjobb cseréket a mérkőzésre. A hibák dönthetik el a Ferencváros elleni bajnokit, maximális koncentrációval kell pályára lépnünk, mert látjuk, hogy a Fradi képes ritmust váltani mérkőzés közben is, e mellett a támadások terén is előre kell lépnünk

Sztanyiszlav Csercseszov: — Igen, jó előnyünk van, de még van hátra jó néhány mérkőzésünk, szóval ennek jelenleg nincs jelentősége. Nem gondolok arra, hogy a MOL Fehérvár FC a legutóbbi hat bajnokiját elveszítette, hiszen ilyen a sport – néha nyerünk, néha veszítünk. Mi mindig a saját csapatunkkal foglalkozunk, számomra az az elsődleges, hogy a Ferencváros felkészült legyen a vasárnapi bajnokira, hogy a csapat a legjobb teljesítményt nyújtsa.

A mérkőzés:

MOL Fehérvár — Ferencváros: 0-2 (0-0)
Székesfehérvár, MOL Aréna, 17:00. 6.989 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Kóbor, Georgiou; Videóbíró: Solymosi Péter; VAR asszisztens: Buzás; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Karakó)

MOL Fehérvár: Kovács D. — Bese (Petrjak, 76.), Rus, Stopira (Nikolics, 85.), Sabanov, Hangya — Nego, Fiola, Zulj (Makarenko, 85.) — Dárdai P. (Bamgboye, 76.), Kodro
kispad: Kovácsik, Szendrei N., Rúben Pinto, Lüftner, Lednyev, Alef
vezetőedző: Michael Boris

Ferencváros: Dibusz — Botka (Wingo, 57.), Blazic, Kovacevic, Civic — Esiti (Vécsei, 65.), Laidouni — Zachariassen (R. Mmaee, 57.), Nguen, Zubkov (Loncar, 85.) — Boli (Marquinhos, 65.)
kispad: Bogdán, Besic, Bassey, Mak, Marin, Pászka, Auzqui, Gavric
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: R. Mmaee (68., 90+1.)
Sárga lap: Dárdai P. (18.), Fiola (66.), Zulj (70.) illetve Zubkov (85.), Loncar (87.), Blazic (88.)

Ki lő itt gólt? A Mol Fehérvár FC összeállítását látva ez lehetett a szurkoló első gondolata, elvégre Michael Boris nyolc olyan futballistát küldött pályára, akinek elsősorban a védekezés a feladata – mi lett volna, ha a sérülése miatt ezúttal a keretbe sem kerülő Marcel Heister is bevethető… A felállás alapján egyértelműnek tűnt a tavasszal valamennyi bajnokiját elveszítő hazai együttes célja: a Ferencváros elleni rangadón semmiképp sem maradhat pont nélkül.

Ennek ellenére kevés hiányzott, hogy a címvédő már az első tíz percben megszerezze a vezetést, a találkozó elején előbb Olekszandr Zubkov közeli lövését védte Kovács Dániel, majd a kipattanóból Anderson Esiti lőtt kis híján bombagólt, ám a léc megmentette a Fehérvárt. Ahogy az várható volt, a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát, olykor a széleken, máskor a mélységi indítások után kerültek a védelem mögé, ám a vezetés korai megszerzése nem jött össze. Ezzel szemben a piros-kékek a labdaszerzések után a lehető leghamarabb igyekeztek eljuttatni a labdát a Fradi kapuja elé, ám azzal nem bíbelődtek, hogy megpróbálják ziccerig játszani az akciót (ehhez nem is volt elég ember a Fradi térfelén), többnyire átlövésekkel próbálkoztak, ám a távoli kísérletek nem okoztak gondot a hónapok óta remek formában védő Dibusz Dénesnek.

A másik kapunál Stopira sokat kockáztatott és nagyot nyert, amikor hátulról, becsúszva szerelte a gólhelyzetben kilépő Franck Bolit, ezt követően pedig egyre csökkent az FTC mezőnyfölénye, egyre többet birtokolta a labdát a fehérvári együttes, helyzetig viszont egyik fél sem jutott el. A Fradi játékából a gyorsaság és az ötletesség is hiányzott, úgy tűnt, megelégszik azzal, hogy nem enged helyzetet a vetélytársnak és bízik benne, hogy előbb-utóbb megtalálja a rést a pajzson. Az első félidő utolsó említésre méltó eseményeként Bese Barnabás lövése suhant el a jobb alsó sarok mellett, így döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A fordulás után a technikai zóna szélén Sztanyiszlav Csercseszov előbb széles karmozdulatokkal kért nagyobb erőbedobást játékosaitól, majd Franck Bolit hívta magához rögtönzött taktikai értekezletre. Nem csoda, ha nem volt elégedett, a szünet után a hazai együttes a bal oldalon kétszer is megbontotta a zöld-fehér védelmet, Loic Nego lesről született gólja pedig újabb figyelmeztetés volt a meccset kissé álmosan folytató Fradinak. Az orosz edző Ryan Mmaee becserélésével próbálta támadóbbá tenni a csapatát, újabb helyzet mégis a hazai együttes előtt adódott, ám Hangya Szilveszter remek indítása után Kenan Kodro éles szögből Dibusz Dénes kezeibe lőtte a labdát. Ezt követően viszont az addig támadásban keveset mutató Ferencváros percei következtek, a csereként pályára lépő marokkói támadó szépségdíjas villanása után már a Fehérvárnak kellett futnia az eredmény után, és ha a szintén csereként beálló Marquinhos lövésénél a kapufáról nem kifelé pattan a labda, alighanem már húsz perccel a vége előtt eldől a meccs.

Így viszont a Fradi kapusa is kellett ahhoz, hogy ne változzon az eredmény – a bravúr és a remek egyéni villanás ezúttal elegendő volt a győzelemhez, sőt, a hajrában a duplázó Ryan Mmaee végleg elvarrta a szálakat. A Ferencváros újabb lépést tett a bajnoki cím felé, míg a negatív rekordot jelentő, sorozatban hetedik vereség után (1998 őszén egyhuzamban hat bajnokit veszített el) a Fehérvárnak azt kell tennie, amire az idény elején senki sem számított: figyelnie, hogy hány pontra van a kiesőzónától.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Sztanyiszlav Csercseszov nagyon fontos győzelemről beszélt.

„Tudtuk, hogy a nehéz helyzetben lévő Fehérvár nem fogja megkönnyíteni a dolgunkat. Örülök, hogy az első félidőben kontrollálni tudtuk a játékot. A második játékrész kicsit kicsúszott a kezünkből, de nagyon örülök, hogy Ryan Mmaee visszatért, és így szállt be a meccsbe, nagyon fontos két gólt szerzett.”

A Mol Fehérvár vezetőedzője, Michael Boris szerint a végeredménytől függetlenül csapata előrefelé játszott ezen a mérkőzésen.

„Ezt mindenki láthatta. Az első félidőben akadtak gondjaink, majd a másodikban távolabb tudtuk tartani a Fradit, helyzeteink voltak. Utána egy gyönyörű gólt szerzett az ellenfél, ez megint a forduló találata volt. Aztán még támadóbb felállásban folytattuk, de nem sikerült gólt szereznünk. Dolgozunk tovább, megyünk előre.”

A találkozó után lehetett látni, hogy Fiola Attila összekapott a szurkolókkal. Borist arról kérdezték, mit lehet tenni azért, hogy megnyugodjanak a kedélyek?

„Nyerni kell, és akkor mindenki boldog. Én sem azért jöttem ide, hogy zsinórban öt mérkőzésen veszítsek. A csapat nagyon akart, sokat dolgoztunk, azonban megértjük, hogy a szurkolók számára ez e legmélyebb pillanat. Mi mindent megteszünk, de megértjük, hogy a meccsek után előtörnek az érzelmek a játékosokból és a nézőkből is. Úgyhogy a recept a siker, mi ezért teszünk minden rohadt héten.”

A Nemzeti Sport arról is megkérdezte: nem tart-e attól, hogy későn ér véget a negatív spirál, és akkor a kiesés ellen kell majd küzdeniük?

„Már most a kiesés ellen küzdünk, ez a ZTE elleni mérkőzés után nyilvánvalóvá vált. Nagyon sokat próbálkoztunk, sokat küzdöttünk, belementünk a párharcokba, nyertünk is párharcokat, de a jelenlegi valóság ez. Mostantól lefelé kell tekintenünk.”

Ryan Mmaee:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Fehérvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.III.13. MOL Fehérvár – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  A Fradi-tábor ünnepli övéit, ott sokkal jobba a hangulat.

  90+4.

  PERC
  Lehet most szidni Fiolát, de ő odaáll a drukkerek elé legalább.

  90+4.

  PERC
  Nikolics is az öltözőbe ballag.

  90+4.

  PERC
  Nego is hiába húzza vissza Fiolát, aki tovább veszekszik a szurkolóival. EGYEDÜL ÁLL OTT.

  90+4.

  PERC
  Fiola nagyon mérges, odakiabál a szurkolóknak.

  90+4.

  PERC
  Kovácsik lefogja Fiolát, a védőt a hazai szurkolók nem éppen örömükben akarják magukhoz hívni.

  90+4.

  PERC
  Az FTC negyedgőzzel is legyőzte az idény kezdetekor még – egyes vélemények szerint – bajnokesélyesként emlegetett Vidit.

  90+4.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3.

  PERC
  …majd RYAN MMAEE ballal az ötösről a jobb alsóba lőne, Nego blokkol, ám a gólvonal mögül már. 0–2!

  90+3.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (0–2) Mmaee
  90+3.

  PERC
  Loncar passzol, Nguen elfut a jobb szélen, a beadását Ryan Mmaee a gólvonalon jobbra elvetődő kapusba rúgja hat méterről…

  90+2.

  PERC
  Sabanov emel az ötös elé, Nikolics Blazicba lő tíz méterről.

  90+1.

  PERC
  Három perc a ráadás!

  89.

  PERC
  Rus jobbal a sorfalba lő.

  89.

  PERC
  Nikolics: 21 bajnoki az idényben, 4 góllal.

  88.

  PERC
  Miha Blazicnak Kodro ellökéséért jár a sárga lap. Nego indított szépen. Szabadrúgás középről, jó 26 méterről.

  88.

  PERC
  Fotók: Tumbász Hédi.

  88.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  87.

  PERC
  Stjepan Loncar odalép Rusnak, sárga lap.

  86.

  PERC
  Nikolics Nemanja váltja Stopirát, ék be, védő le.

  86.

  PERC
  Stjepan Loncar váltja Zubkovot, szélső helyett szűrő.

  86.

  PERC
  Jevhen Makarenko be, Zulj le, motorcsere.

  86.

  PERC
  Helyzet, Zulj lő ballal kapura az ötös bal sarka elől, Dibusz vetődve eléri a labdát!

  85.

  PERC
  Evandrót 600 ezer euróért vették, ebben az idényben a magyar élvonalban már játszott is 21 percet!

  84.

  PERC
  Lamin Jallow: 7 bajnoki az idényben, 199 perc futballal. Egyetlen kanadai pont nélkül.

  84.

  PERC
  Nego beadását rosszul csúsztatja meg az ötösről Bamgboye, oda a helyzet.

  83.

  PERC
  De az 1 millió 500 ezer euróért vett játékos 6 percet azért kapott a Magyar Kupában…

  82.

  PERC
  Luxus és szakértelem a köbön: Armin Hodzic egyetlen percet sem játszott ebben az idényben a Vidiben az NB I-ben!

  81.

  PERC
  Rus ad balra egészen rossz passzt Hangyának, jő Nikolics.

  81.

  PERC
  Bamgboye: 16 meccs az idényben, 1, azaz egyetlen egy kanadai ponttal!

  80.

  PERC
  Baturina ebben az idényben nem játszott az NB I-ben.

  80.

  PERC
  Bassey: 7 meccs a magyar bajnokságban, 1 kanadai ponttal.

  79.

  PERC
  Fotók: Tumbász Hédi.

  79.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  78.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  78.

  PERC
  Fiola passzát Petrjak a tizenhatos bal sarka elől jobbal a bal alsó sarok mellé tekeri.

  77.

  PERC
  Ivan Petrjak váltja Besét, védő helyett szélső.

  77.

  PERC
  Bamgboye Funsho be, Dárdai le. Szélsőcsere.

  76.

  PERC
  Boli az előző 12 bajnokiján 2 gólt szerzett…

  75.

  PERC
  Michael Boris három bajnoki vereséggel nyitott Fehérváron, ilyen negatív sorozata az előző szezonban, 2020 szeptember-októberében volt az MTK-val, de hosszabb akkor sem. A német szakvezető abban a kiírásban a kék-fehérekkel nem tudott nyerni az FTC ellen, hazai pályán 2 döntetlen, idegenben 1 vereség volt az egyenlege.

  75.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  75.

  PERC
  Kontra, nem is rossz, Ryan Mmaee jobbal tíz méterről az előtte álló Sabanovba lő!

  75.

  PERC
  NINCS BENT, Rus ad be jobbról jobbal, Kodro hatról, középről félmagasan a jobb sarokba fejelne, de vetődve véd Dibusz.

  74.

  PERC
  A Vidi ellen 3 meccsen 3 gólt szerzett, 1 gólpassz mellett.

  73.

  PERC
  Ryan Mmaee: 17 bajnoki az idényben, 10 góllal és 5 gólpasszal.

  72.

  PERC
  Marquinhos Civic indítása után a jobb oldali kapufa tövére lő kissé balról, tíz méterről, Rus és Stopira közül. MAJDNEM GÓL!

  72.

  PERC
  Az előző 28 idegenbeli NB I-es találkozójából csak kettőt bukott el az FTC: Debrecenből, majd Felcsútról tért haza pont nélkül.

  70.

  PERC
  Peter Zulj akasztja a jobb szélen meginduló Ryan Mmaeét, sárga lap.

  69.

  PERC
  Marquinhos passza után kicselezi a tétova Rust, és kissé balról, 18 méterről jobbal a bal, azaz a túlsó felső sarokba lő. 0–1!

  68.

  PERC
  RYAN MMAEE BETALÁL ISMÉT A FEHÉRVÁRNAK!

  63.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (0–1) Mmaee
  63.

  PERC
  Boli 14 bajnokin 4 gólt szerzett az idényben…

  62.

  PERC
  Fiola Attila kap sárga lapot Ryan Mmaee ellökéséért.

  61.

  PERC
  Marquinhos be, Boli le.

  60.

  PERC
  Hangya remek, balról jövő, ballábas beadását követően Kodro lő kissé jobbról hétről Dibusz ölébe.

  60.

  PERC
  Vécse Bálint be, Esiti le. Mit mondjunk? A légiós egyelőre nem igazolta megvétele jogosságát.

  60.

  PERC
  Rus szerel, Nego indít, Wingo ellöki Kodrót.

  60.

  PERC
  A Fehérvár az előző öt bajnokiján egyszer sem úszta meg két kapott gól alatt.

  59.

  PERC
  Zubkov jobb oldali, jobblábas, lapos beadása Fioláé. Kontra, rossz, Blazic visszaadja Kodrónak, aki hátrafelé passzol…

  58.

  PERC
  Kettős csere lesz a vendégeknél.

  56.

  PERC
  A Vidi sokáig vezette a hazai tabellát, miután azonban az előző két otthoni bajnokiján alulmaradt (1–2 a DVSC, majd az Újpest ellen), a Kisvárda megelőzte és már csak második.

  56.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  54.

  PERC
  Nguen lövése a védőké, Boli jobbal kapura ollóz 11 méterről, a jobb alsó előtt vetődve véd Kovács. Fogja is a labdát.

  52.

  PERC
  Ryan Mmaee váltja Zachariassent, szélső helyett ék.

  52.

  PERC
  Henry Wingo be, Botka le.

  52.

  PERC
  Hangya bal oldali beadása magas Kodrónak.

  50.

  PERC
  Zubkov ad be balról ballal, az ötösön Nguen elől ment bevetődve Sabanov. Kap egy nagy pacsit a kapusától.

  49.

  PERC
  Nego lő jobbal hatról a kapu közepébe Kodro labdaszerzése és Bese jobb oldali beadása után, de les.

  48.

  PERC
  Esiti futtatja a balon Ngunet, de közbelép Zulj.

  48.

  PERC
  Hangya bal oldali, ballábas beadását leüti Kodro fejéről az ötösön Dibusz.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros idegenben eggyel kevesebb meccsből is eggyel több pontot szerzett (25), mint a Groupama Arénában (21), és 8–1–2-es mutatójával vezeti a vendégtabellát.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Az FTC a Paks elleni kijózanító vereség óta nem kapott ki, 2-szer nyert és 2-szer ikszelt az NB I-ben, továbbá közben a Magyar Kupában is bejutott az elődöntőbe.

  FÉLIDŐ

  A Fehérvár az előző körben Zalaegerszegen sorozatban a hatodik bajnokiját vesztette el, ilyen rossz szériája egyetlen másik csapatnak sem volt a most folyó bajnokságban (a Honvéd jutott el zsinórban négy vereségig). Ezzel a Vidi egyben beállította 1998. őszi negatív klubrekordját. Akkor az első meccsen még Csongrádi Ferenc, a következő ötön Verebes József irányította a csapatot. A hetedik találkozón aztán egy Dunaferr elleni 4–4-gyel szakadt meg a sorozat, amely egyébként 12 fordulón át tartó nyeretlenségi szériába ékelődött és akkor végül kiesett a Videoton.

  FÉLIDŐ

  Tavaly februárban a Magyar Kupában is összekerültek, akkor a Szalai Tamás irányította Fejér megyei gárda nyert 2–1-re az Üllői úton, mostanáig tétmeccsen ez a piros-kékek utolsó diadala a IX. kerületiekkel szemben.

  FÉLIDŐ

  55 százalékban a vendégeké volt a labda, 5-ször lőttek kapura, a kapu felületét 3-szor találták el. A hazaiak ezen mutatója 4/2.

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros az előző hét bajnoki mérkőzéséből csak hármat nyert meg, vendégként legutóbb gól nélküli döntetlent játszott az MTK-val. A Vidi a legutóbbi öt, a Ferencváros ellen hazai pályán játszott mérkőzéséből csupán egyen nyert meg (mlsz.hu).

  FÉLIDŐ

  Évek óta az idény egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója a két csapat mérkőzése. Most a listavezető egy olyan csapathoz látogat, amelyik mind a hat eddigi tavaszi bajnokiját elveszítette. Ettől nem lesz könnyű dolga. A száraz tények: a Fehérvár a legutóbbi két hazai bajnokiját (egyaránt 2–1-re) elveszítette.

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
  Horváth Ferenc 10
  Nikolics Nemanja 8
  Böde Dániel 6
  Wukovics László 5
  Lipcsei Péter 5

  FÉLIDŐ

  EGYSZER MINDEN SOROZAT MEGSZAKAD, a Mol Fehérvárnál abban bíznak, hogy ez a pillanat éppen vasárnap, a Ferencváros ellen jön el. A listavezető ellenben újabb lépést tenne a bajnoki cím felé, izgalomból és feszültségből így aligha lesz hiány, nem lenne meglepetés, ha döntetlennel végződne a mérkőzés. BABJÁK
  Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45.

  PERC
  Besét ellöki Zubkov, szabadrúgás.

  44.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  44.

  PERC
  Laidouni emel Nguen elé balra, középre ad, Kovacevic indítását Nego mellel teszi haza a kapusához.

  42.

  PERC
  Nego indításából Bese lő jobbal nem sokkal a jobb alsó sarok mellé kissé jobbról, 23 méterről. HAZAI HELYZET!

  41.

  PERC
  Civic ad be balról ballal, Botka a léc fölé fejel hatról, jócskán, Sabanov mellől.

  38.

  PERC
  Nem is, Bese volt az.

  38.

  PERC
  Boli beadását átveszi a tizenhatoson belül Zachariassen… de rosszul, Rus odalép.

  37.

  PERC
  Zubkov futtatja a balon Civicet, de a beadás nem jó. Esitié jobbról dettó.

  36.

  PERC
  Zulj szépen hozza ki a labdát, de Blazichoz passzol.

  36.

  PERC
  A Ferencváros a Vidi elleni előző 11 idegenbeli bajnokijából – a fehérváriak stadionjának építése miatt ötször a felcsúti Pancho Arénában meccseltek – csak hármat nyert meg, mindegyiket egy góllal (kétszer 2–1-re, majd legutóbb 1–0-ra).

  36.

  PERC
  Az FTC még akkor is jobban áll, ha csak a fehérváriak pályaválasztása mellett megrendezett bajnokijaikat vesszük figyelembe: az 55 találkozón 15 Vidi-siker, 20 iksz és 20 FTC-győzelem született.

  35.

  PERC
  Civic bal oldali beadását Hangya bedobásra vágja.

  35.

  PERC
  A Ferencváros négy forduló óta nem talált legyőzőre (2–2–0), már ötpontos előnnyel áll az élen. A pályán mutatott játékával viszont még mindig nincsenek megelégedve a szurkolók, idén már kétszer is belefutott kínos vereségbe. Ennek ellenére egyértelmű esélyese a hétvégi mérkőzésnek, mivel a Fehérvár rég nem látott mélyponton van. A múlt héten búcsúzott a kupától az NB II-es ETO ellen, a bajnokságban pedig már hat meccs óta nem szerzett pontot.
  Fehérvár–Ferencváros 2018–2019: 2–1, 1–4, 2–2, kupa: 2–0, 2–1, 2019–2020: 1–0, 1–2, 0–1, 2020–2021: 1–1, 1–2, 0–2, kupa: 2–1, az ősszel: 0–1, 0–3

  34.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  32.

  PERC
  Esiti 22 méteres lövését blokkolja Sabanov.

  30.

  PERC
  Zulj balról, 18 méterről ballal a bal alsó mellé lő. Dibusz éppen elé ütötte Kodróval ütközve Dárdai bal oldali beadását.

  26.

  PERC
  Bese beadását kivágja a kapu elől Kovacevic a gólra éhes Kodro elől.

  25.

  PERC
  Fotó: Tumbász Hédi

  25.

  PERC
  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/88/15/19/cikk_2881519/Fehervar1200_960px.jpg

  24.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  24.

  PERC
  A Fehérvár a legutóbbi kilenc NB I-es összecsapásukon csak egyszer – 2020 júniusában Juhász Roland tizenegyesből lőtt góljával (1–0) – tudott győzni, hétszer kikapott, míg egyszer döntetlent játszottak.

  24.

  PERC
  Hangya bal oldali, ballábas beadását kifejeli Kovacevic.

  17.

  PERC
  Dárdai Pál odalép Laidouninak a felezőnél, sárga lap.

  16.

  PERC
  …nem piros lap.

  16.

  PERC
  De szabadrúgás. A VAR szerint…

  15.

  PERC
  Dárdai 23 méteres lövését fogja balra ledőlve Dibusz.

  15.

  PERC
  Nguen passzol Boli elé, akit szerel Stopira, még a tizenhatos előtt.

  13.

  PERC
  Boli beadását az ötösről Nguen a kapushoz tolja, jobbal, de les.

  12.

  PERC
  HELYZET! Nego emel Dárdai elé, aki kissé balról, tízről ballal Dibuszba lő.

  12.

  PERC
  Botka jobb oldali beadását Boli nyolc méterről a léc fölé fejeli.

  8.

  PERC
  …Esiti meg jobbal 18 méterről a lécre vágja a kipattanót! Kovács hiába kapaszkodott.

  7.

  PERC
  Nguen beadását kivágja az ötösről Zachariassen elől, Zubkov ballal az ötös bal sarka elől ballal Kovács kapusba rúgka…

  6.

  PERC
  Nguen lő jobbal kapura a tizenhatos elől, Rus blokkol.

  6.

  PERC
  Bese megindul a jobb oldalon, Zubkov azonnal felrúgja őt.

  2.

  PERC
  Laidouni jobb oldali beadását Kovacevic tízről a kapushoz fejeli.

  1.

  PERC
  A hazaiak piros-kékben, a vendégek zöld-fehérben és fehér nadrágban.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Egy kis örökmérleg! A két csapat 106 alkalommal találkozott élvonalbeli bajnokin, az örökmérleg a házigazda Fehérvár szemszögéből 27 győzelem, 29 döntetlen, 50 vereség.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Viditől a Ferencvároshoz:
  2012, Milan Perics, kölcsönbe
  2012, Máté János, ingyen
  2007, Baranyai Tibor
  2001, Zombori Zalán
  2000, Németh Gábor
  2000, Marius Cheregi
  1996, Lőrinc Antal
  1996, Bekő Balázs
  1996, Horváth Ferenc
  1996, Miriuta László
  1995, Zoran Kuntics
  1995, Jagodics Zoltán
  1994, Czéh Lajos
  1986, Vaszil Gyula
  1984, Zsinka János
  1969, Kű Lajos
  A Ferencvárostól a Vidihez:
  2021, Marcel Heister, i.
  2020, Papp Marcell
  2018, Tamás Olivér
  2015, Haraszti Zsolt
  2012, Tajti Mátyás, i.
  2007, Bölcsföldi Viktor
  2004, Kriston Attila
  2003, Szabó Tibor, kölcsön után végleg
  2000, Rob Kornél, k.
  1999, Fodor Tibor

  Eltiltott sincs.

  Sérült nincs.

  „A jelenlegi helyzetünkben az a legfontosabb, hogy vasárnap úgy menjünk ki a pályára, hogy az első perctől mindent megteszünk azért, hogy változtassunk a sikertelen sorozatunkon. A Ferencváros a bajnokság listavezetőjeként bizonyára a három pont megszerzéséért érkezik Fehérvárra, a feladatunk viszont az, hogy mi örülhessünk a mérkőzés után. Szeretnénk megszerezni a három pontot, ami nem lesz egyszerű, de mindent bele fogunk adni, hiszen el kell kezdenünk nyerni. Úgy érzem, egy győzelem kéne ahhoz, hogy átforduljon sikeresre a teljesítményünk, és főleg nagy lökést adna, ha pont a Ferencváros ellen aratnánk az első sikert” – mondta a molfehervarfc.hu-n Loic Nego .

  Kossuth Lajos azt üzente… (Fotó: Nagy-Pál T.)

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  „Igen, jó előnyünk van, de még van hátra jó néhány mérkőzésünk, szóval ennek jelenleg nincs jelentősége. Természetesen örülünk a Kisvárda elleni győzelemnek, de az már a múlt. Még semmi nem dőlt el, ezért a héten már a következő feladatra, a Fehérvár elleni mérkőzésre készültünk. Van olyan játékos, aki a hét második felében már tudott csatlakozni a kerethez, de például a legutóbbi edzéseken már a komolyabb sérüléssel bajlódó Ryan Mmaee is együtt gyakorolhatott a többiekkel. Hamarosan talán Samy Mmaee is visszatérhet. Egy játékos visszajön, egy másik éppen beteg vagy sérült, ilyen a futball… Néha nyerünk, néha veszítünk. Mi mindig a saját csapatunkkal foglalkozunk, számomra az az elsődleges, hogy a Ferencváros felkészült legyen a vasárnapi bajnokira, hogy a csapat a legjobb teljesítményt nyújtsa” – nyilatkozta Sztanyiszlav Csercseszov a fradi.hu-nak.

  Minden eladott jegy után ötszáz forintot adományoz a Mol Fehérvár FC a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a kárpátaljai menekültek megsegítésére. Az egyesület a vasárnapi, Ferencváros elleni hazai bajnoki kapcsán hirdette meg a kezdeményezést: az első csapat játékosai korábban gyűjtést szerveztek az öltözőben, emellett a klub honlapjának tájékoztatása szerint a szurkolók különböző tárgyakra való licitálása révén mintegy 120 ezer forint gyűlt össze a kárpátaljai menekültek részére. A vasárnapi bajnokira a szurkolók személyesen és online egyaránt belépőt válthatnak, továbbá a drukkerek saját gyűjtésüket is elindították, az adományokat a MindigVár Non-Stop üzletben (Prohászka Ottokár u. 67), illetve a Videoton Box Clubban (Bátky Zsigmond u 5.) várja az RBD. 

  Az interneten mindenhol azt írják, hogy a nyáron lejár a szerződése, és ingyen távozhat. Jól tudom, hogy ez nem igaz?
  Valóban nem jár le a szerződésem. Én is láttam, hogy a leghitelesebb oldalakon is kettőezerhuszonkettő júniusa van feltüntetve dátumként. A jövőm nem csak tőlem függ. Ne felejtsük el, ha a klub pénzt szeretne értem kapni, most nyáron teheti meg utoljára, a télen már
  bármelyik klub ingyen megegyezhet velem. Egy biztos, szeretek a Ferencvárosban futballozni.

  Bekötött kézzel lépett pályára a hétvégén. Mi a gond?
  A Gyirmót elleni hazai mérkőzésünkön estem rá, az egyik védővel való ütközést követően rosszul értem talajt. Még mindig fájdalmaim vannak. Félő, hogy ismét ráesek, a rögzítéssel próbáljuk megelőzni a bajt. Szerencsére a játékban nem akadályoz, ez a legfontosabb.

  Ha szigorúan vesszük, gólpasszt is adott Tokmac Nguennek, hiszen a második gól előtt az ön lábáról pattant elé a labda. Megköszönte a barátja a passzt?

  Viccelődtünk ezzel az öltözőben, de mindketten tudtuk, szerencsém is volt annál a mozdulatnál. Jó helyre pattant a labda a lábamról, neki pedig csak arra kellett koncentrálnia, hogy elhelyezze a kapus mellett.

  A győzelemmel öt pontra növelték az előnyüket. Jót tett a lelkeknek a siker?
  Muszáj volt megnyernünk azt a mérkőzést. A találkozó előtt is sokat beszélgettünk arról, több hiba, kisiklás már nem fér bele. A döntetlen is kudarc lett volna. Éppen ezért volt nagy fegyvertény, hogy egy félidő alatt hátrányból fordítottunk.

  A múlt hétvégi, Kisvárda elleni gólja újra egyenesbe fordította?
  Nagyon jót tett a lelkemnek. A gólörömömön ez talán nem látszott, óriási feszültség szabadult fel bennem.

  Tipikus Boli-gól volt, jókor volt jó helyen.
  Valóban ez a specialitásom. Az edzéseken is sokat gyakorolom ezeket a szituációkat. Ha a szélen Henry Wingo vagy éppen Eldar Civic meglódul, nincs más dolgom, mint a k apu előterében megtalálni az üres területet. Így volt ez a Kisvárda ellen is. Rutinos játékos vagyok, tudom, hova kell helyezkednem ahhoz, hogy megtalálhasson a labda.

  Az elefántcsontparti csatár nem szívesen beszél a Peter Stögerrel való nézeteltéréséről, a Fehérvár ellen is inkább gólokat szerezne. Kezdhetjük a kényes témával…? Idény közben Peter Stöger kitette a keretből, száműzte a felnőttcsapat öltözőjéből. Túltette magát a kellemetlen perióduson?

  Nehéz időszakot tudhatok magam mögött – felelte Franck Boli, a Ferencváros elefántcsontparti csatára. – Volt időm gondolkodni a akkori konfl iktuson. De most csak a futballra szeretnék koncentrálni. Hátravan még tíz mérkőzés a bajnokságból, élvezni szeretném a bajnoki hajrát. Még véletlenül sem akarom elterelni a figyelmemet azzal, hogy feltépem a sebeket.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MOL FEHÉRVÁR–FTC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ