2022.VII.13. BL-selejtező: Ferencváros – Tobol: 5-1

Öt gólt lőve győzött a Ferencváros, jöhet a Slovan!

A magyar bajnok sokkal jobb, mint a Tobol, a következő BL-körben a pozsonyi Slovan lesz az ellenfél…
A Ferencváros az idegenbeli 0–0 után idehaza 5–1-re legyőzte a kazah Tobolt a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, így továbbjutott a következő körbe, ahol a pozsonyi Slovan Bratislava lesz az ellenfele.

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője így várja a Tobol elleni visszavágót.

„Az idény kezdete sosem könnyű, de a felkészülésünk sikeres volt, és ne felejtsük el, hogy a kazah bajnokkal játszottunk a múlt héten. Kint nem futballoztunk rosszul, de talán a hosszú út is tompábbá tett minket, illetve úgy gondolom, némi előny lehet, ha egy csapat már játékban van, hiszen a kazah bajnokság már zajlik. Ne felejtsük el azt sem, hogy idegenben játszottunk nulla-nullát, nehéz mérkőzés volt, de rendezetten, szervezetten futballoztunk, s megvan a tervünk a szerdai visszavágóra. Tegnap elsősorban a védekezésre, a mai edzésen a támadásra fókuszáltunk, és maximálisan átbeszéltük a megfelelő taktikát.” 

Elmondta, nem tudja, hogy mekkora hátrányt jelenthet a kazahoknak a négyórás időeltolódás, nyilván a hosszú út semmiképpen sem előny, ezt ők is megtapasztalták a kinti meccsen. Viszont ahogy ők, úgy ellenfelük is fel lehet készülve ezekre a körülményekre.

  „Hosszú volt a repülőút, de nem volt annyira fárasztó, jól érezték magukat a játékosaim – kezdte Milan Milanovics, a Tobol 59 esztendős szerb mestere. – Érkezés után pihentünk, regenerálódtunk, úgyhogy remélem, minden a legnagyobb rendben lesz a szerdai összecsapáson. A játékosaim állapotáról még annyit elárulhatok, azok közül, akik a Ferencváros elleni első mérkőzésen kerettagok voltak, senki sem hiányzik, mindenki egészséges és készen áll a bevetésre. Az első meccsen nem lepett meg minket a Fradi, mert kielemeztük a játékát, mindenre felkészültünk. Kosztanajban addig játszottunk jól, amíg fel nem értünk ellenfelünk kapujáig, adódtak is helyzeteink, de a befejezésekkel hadilábon álltunk. Szerdán ki kell használnunk őket, s akkor meglepetést szerezhetünk.”

Olvasva a csapat legutóbbi, szombati találkozójáról szóló beszámolókat, élünk a gyanúperrel, hogy a kazah együttes mindent alárendel a Ferencváros elleni BL-párharcnak, ugyanis a Taraz ellen 6–1-re (!) elveszített Kazah Kupa-mérkőzésre a tartalékcsapatát küldte el a szakmai stáb, úgyhogy rákérdeztünk a vezetőedzőnél, a szerdai összecsapás mindennél előbbre való-e a klubnál.

  „Valóban a második csapatunk utazott el a messzi, kirgiz határnál fekvő Tarazba, mégpedig abból a megfontolásból, hogy amíg a fiatalok idegenben játszanak, a keret BL-ben szereplő futballistái a lehető leghasznosabban töltsék el a felkészülésre fordítható időt, és már a Ferencváros elleni visszavágó jegyében edzettünk szombaton is. Az első felvonás nulla nullával végződött, és a végeredmény ismeretében úgy vélem, ötven-ötven százalék a két fél esélye a továbbjutásra. Ha az első húsz-harminc percben az utasításaimnak megfelelően játszunk, lesz esélyünk. Szeretnénk a következő körbe jutni.”     

A mérkőzés:

Bajnokok Ligája, 1. selejtező kör, 2. mérkőzés:

Ferencváros — Tobol: 5-1 (3-1)
Groupama Aréna, 20:00. 17.347 néző.
Vezette: Krzysztof Jakubik (asszisztensek: Heinig, Niemirowski; tartalékjv.: Lasyk – lengyelek)

Ferencváros: Dibusz — Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 83.), Civic — Esiti (Loncar, 75.), Laidouni — Zachariassen (Mercier, 83.) — Nguen (Auzqui, 68.), Boli (Bassey, 68.), Traoré
kispad: Bogdán, Varga Á., Vécsei, Botka, Pászka, Marquinhos, Lisztes
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Tobol: Mokin — Kairov, Malyy, Tomasevic, Amanovic — Jovancic — Tosic (Zhaksylykov, 78.), Zharynbetov (Muzhikov, 68.), TagybergenBrígido (Vukadinovic, 75.) — Sergeev (Déblé, 75.)
kispad: Bussurmanov, Akmurzin, Asrankulov, Semchenkov, Vassilyev, Zhumashev, Marochkin, Kulpeisov
vezetőedző: Milan Milanovic

Gól: Traoré (4., 17.), Laidouni (21.), Bassey (74., 90+1.) illetve Sergeev (23.)
Sárga lap: Kovacevic (56.) illetve Muzhikov (78., 81.)
Kiállítva: Muzhikov (81.)

Továbbjutott: Ferencváros, 5–1-es összesítéssel

Éjfélt ütött az óra – amikor a lengyel Krzysztof Jakubik játékvezető sípjával megadta a jelet a kezdőrúgásra, akkor kazah idő szerint éjjel tizenkét óra volt. Milan Milanovics és legénysége nem akármilyen időpontban vágott neki a budapesti visszavágónak, ha nincs meccsnap, a játékosok odahaza az ágyukban feküdtek volna, a négyórás időeltolódás és a Bajnokok Ligája selejtezője azonban furcsa szituációba keverte őket.

A kezdés után pedig dörzsölhették is a szemeiket!

Alig indult útjára a labda, 58 másodperc után Tokmac Nguen estében máris a felső lécre rúgta, nem sokkal később Adama Traoré pedig a vezetést is megszerezte. A 26 esztendős mali válogatott támadó a második ferencvárosi mérkőzésén az első gólját szerezte, ezzel pedig a zöld-fehérek történelemkönyvébe is beírta magát, hiszen ez volt a Ferencváros századik BEK-/BL-találata. A gól láthatóan begyakorolt figurából esett, a szögletrúgást követően Eldar Civic és Tokmac Nguen összjátéka után előbbi tekert középre, a csatár pedig mesterien fejelt az alsó sarokba.

Sztanyiszlav Csercseszov egyébként két helyen változtatott a múlt szerdai első összecsapáshoz képest, Botka Endre helyét Henry Wingo foglalta el a védelem jobb oldalán, míg a középpályán Vécsei Bálint helyett Anderson Esiti kezdett – a vadonatúj gyepre kikocogó FTC-tizenegyben így egyetlen magyar labdarúgó, a kapus Dibusz Dénes szerepelt, az pedig a szakvezető legjobb döntése volt, hogy az új játékosok közül Adama Traorét a kezdőbe jelölte! Az afrikai futballista a következő tizenhat percben újabb gólt szerzett, majd Aissa Laidouninak adott gólpasszt. A harmadik találat olyannyira megnyugtatta a magyar bajnokcsapat játékosait, hogy a vendégek a következő ellentámadásukból, némi meglepetésre szépítettek – talán a zöld-fehérek futballistái sem vették komolyan a kazah akciót…

Ha az első mérkőzésen visszafogottan futballozott a Ferencváros, a visszavágón legalább három fokozattal feljebb kapcsolt: a csapat sorra vezette a támadásokat, az akciókat pedig rendre lövéssel fejezte be. Franck Boli és Tokmac Nguen szerezhetett volna újabb gólt, ám az új gyepszőnyeget a jelek szerint egyelőre szokniuk kell a labdarúgóknak… S amilyen unalmas volt a kosztanaji kilencven perc, annyira lüktetett a játék ezúttal Budapesten, és ez nem csak a Ferencvárosnak, a kazahoknak is köszönhető volt. Ha náluk volt a labda, próbáltak passzolni, átjutni a magyar együttes térfelére, még akkor is, ha a tudáskülönbség akkorra már kirajzolódott. Sztanyiszlav Csercseszov az oldalvonal mellett nem nyugodott meg, karjaival folyamatosan utasításokat adott játékosainak, a bekiabálásait azonban elnyelte a közönség zaja, a ferencvárosi ultrák megállás nélkül buzdították a csapatot, remek volt a hangulat a Groupama Arénában.

Érződött is a zöld-fehéreken, hogy nem elégednek meg a három rúgott góllal, unalmas passzolgatás helyett minden mozdulatból előre próbáltak játszani, a két szélső hátvéd – Henry Wingo és Eldar Civic – is rendre fellépett az akciókhoz. Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a tavasszal lapunknak adott interjújában arról beszélt, a kiválasztásban meghatározó szempont lett a futballisták futógyorsasága – nos, ezen a mérkőzésen szembetűnő volt a két csapat közötti sebességkülönbség. A jó kezdés ráadásul önbizalmat adott, bejöttek a cselek, szép sarkazások is voltak a mezőnyben, a tizenhatos előterében a támadók pedig azt lesték, melyik társukat hozhatják helyzetbe, esetleg van-e lehetőségük kapura lőni.

A második félidő nem egészen úgy kezdődött, ahogyan a hazaiak eltervezték. A Tobol többször is eljutott Dibusz Dénes kapujáig, hol a védőknek kellett nagyot menteniük, hol a kazahok rontottak – Sztanyiszlav Csercseszov egy-egy felelőtlen megoldásnál a kispados zónát elhagyva, mérgesen rontott a pálya széléig. Csapata az idő előrehaladtával ismét átvette a játék irányítását, a 72. percben mégis gólt szereztek a vendégek – ám a lengyel játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Néhány pillanatra elcsendesedett a Groupama Aréna, a szurkolók vártak a bíró ítéletére: ha a találat érvényes, nehéz hajrá várt volna a Ferencvárosra.

Ám ezután ismét a zöld-fehérek percei következtek, Sztanyiszlav Csercseszov jó érzékkel cserélt, a pályára küldött Fortune Bassey nem sokkal a beállása után a kapuba passzolta a labdát, lezárva az este lényegi kérdését, sőt, az utolsó pillanatokban újabb gólt ért el. A nigériai támadó találatai azért is voltak fontosak, mert így a keret újabb labdarúgója várhatja önbizalommal telve a Bajnokok Ligája következő fordulóját. A végére a Tobol játékosai elfogadták, hogy ezen az estén nincs keresnivalójuk, a hajrá perceire kiállítás miatt tíz emberre is fogyatkoztak.

A Fradi összességében könnyedén, jó játékkal hozta le a párharc második meccsét, egyértelműen igazolta, hogy erősebb és jobb csapat. A Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a pozsonyi Slovan vár a Ferencvárosra, az első mérkőzést jövő héten Budapesten rendezik.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

„Szerettünk volna agresszíven kezdeni és kilencven percen keresztül így futballozni, ami nagyjából sikerült is. Örülök a mai teljesítménynek, kielemezzük a látottakat és megyünk tovább, szeretnénk tovább fejlődni. Tudjuk, hogy nem a Tobol a legerősebb ellenfél ezen az úton, amin elindultunk” – kezdte a meccs utáni értékelését az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov, akit ezt követően az új szerzemények játékáról kérdeztünk. Arra voltunk kíváncsiak, mi az oka, hogy ezúttal is csak Adama Traoré került be a kezdőcsapatba a nyáron érkezett futballisták közül.

Nem mindig egyszerű az új embereket beépíteni. Vannak, akik hamarabb fel tudják venni a ritmust, ezt láthattuk korábban Eisti esetében, és ezt láthatjuk most Traorénál is, de senki nem kap semmit ajándékba, mindenért meg kell dolgozni” – válaszolt Csercseszov. A szakember hozzátette, mindig azok vannak a pályán, akik a  lehető legjobb formában vannak.

A szakember a Slovan ellen következő párharcról annyit mondott, ki fogják elemezni az ellenfelet, és ismeri a két csapat közös múltját is, de reméli, ez nem fogja befolyásolni a párharcot. A játékoskeret kapcsán azt is elmondta, hamarosan a sérüléséből visszatérő Ryan Mmaeéval is számolhat.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón a Tobol vezetőedzője elismerte, a Ferencváros más kategóriát képvisel, mint együttese.

A jobbik csapat jutott tovább. Az első húsz percben rosszul játszottunk, és a Ferencváros megmutatta, milyen erős gárda. Nem volt jó a kondíciónk, kicsit bele is aludtunk a meccsbe. A második félidő elején jól ment a játék, jó volt a hozzáállása a játékosaimnak, ebben a szakaszban jobbak voltunk, de aztán újabb gólt kaptunk, jött a kiállítás és egy kicsit feladta a mérkőzést az együttesem. Úgy gondolom, Ferencváros a legjobb csapat ebben a fordulóban, gyorsabb, jobb nálunk. Remélem, a gibraltári Lincoln Red Imps ellen már jobban fog menni a játék az Ekl selejtezőjében” – összegzett a Tobol vezetőedzője, Milan Milanovics, aki azt is kiemelte, Budapest az egyik kedvenc városa, remek hangulat volt az összecsapáson és nagyon korrektek voltak a hazai szurkolók.

Fortune Bassey:

Sajtóvisszhang: „A Tobolt húsz perc alatt eltaposták és kirúgták a BL-ből”

„A Tobol nagyon kikapott” – írja főcímében a zakon.kz, amely kifejti, hogy a vendégcsapat szurkolói húsz perc után felháborodtak (a Groupama Arénában mintegy ötven vendégdrukker volt  – a szerk.), hiszen akkor már három gólnál tartott a Ferencváros. A cikk a Tobol vezetőedzőjének, Milan Milanovicsnak a sajtótájékoztatón adott nyilatkozatával zárul, amelyben a szerb szakember elismerte, az erősebb csapat jutott tovább; illetve azzal, hogy a Tobol az Európa-konferencialigában folytathatja szereplését a gibraltári Lincoln Red Imps ellen.

Még élesebben fogalmaz a sport.kz beszámolója a Tobol 5–1-es budapesti veresége kapcsán. „A Tobolt húsz perc alatt eltaposták és kirúgták a Bajnokok Ligájából” – írja a sportportál, amelynek munkatársa, Alekszandr Sztrelnyikov a lefújás után kérdésünkre megjegyezte, a Tobol, kiváltképp a csapat védelme, sokkal gyengébb teljesítményt nyújtott annál, amire számítottak.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a szerdai mérkőzések után hogyan várja a szlovák sajtó a jövő heti, Ferencváros–Slovan találkozót, hiszen az FTC mellett a pozsonyiak is továbbjutottak: hosszabbításban, 0–1-ről fordítva búcsúztatták idegenben a grúz Dinamo Batumit. Az pedig már korábban eldőlt, hogy a magyar és a szlovák bajnok egymással mérkőzhet a következő körben.

„Váratlan fordulat Batumiban, a Ferencváros vár a Slovanra” – írja a kosiceonline.sk. A cikk a Slovan grúziai meccséről azt írja, hogy Holman Dávidék (a korábbi ferencvárosi a kezdőcsapat tagja volt – a szerk.) főleg az első félidőben játszottak fölényben, a 104. percben viszont, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést, úgy tűnt, eldőlt a továbbjutás. A Slovan azonban előbb váratlanul egyenlített, majd a 123. percben Vladimir Weiss szögletből csavart góljával tovább is jutott.

A szlovákok hőse, a győztes gól szerzője arról beszélt a lefújás után, hogy bízik benne, telt ház előtt fogadhatják a Ferencvárost.

A Ferencváros elleni BL-selejtezővel kapcsolatban több portál is közölte már a jegyvásárlással kapcsolatos információkat, illetve azt, hogy a párharc második meccsén, július 27-én, 20.30 órától fogadja a Slovan az FTC-t Pozsonyban.

pravda.sk képgaléria formájában mutatja be a Slovanra váró Ferencváros játékosait, hangsúlyozva, hogy szerdán csak egy magyar, Dibusz Dénes szerepelt az FTC-ben. „Futballzsoldosok orosz vezetés alatt – ez a Ferencváros. A híres magyar márka manapság már nem is annyira magyar. Csak egy magyar játékos játszik rendszeresen a kezdőcsapatában” – fogalmaz a szlovák oldal.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Tobol hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.VII.13. BL-selejtező: Ferencváros – Tobol: 5-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+6.

  PERC
  A hangosbemondó már fel is hívta a figyelmet, jövő héten szerdán jön a következő hazai BL-selejtező, a Slovan ellen…

  90+3.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3.

  PERC
  A 89. percben, amikorra a Ferencváros elhasználta az összes cserelehtőségét, és biztossá vált, hogy Dibuszon kívül újabb magyar válogatott játékos nem lép pályára, Marco Rossi szövetségi kapitány elhagyta a lelátót. Így talán már nem is látta Bassey második gólját, a Fradi ötödik találatát.

  90+2.

  PERC
  Wingo megindul, Laidounival háromszögez, középre ad, Bassey 11 méterről ballal a jobb alsóba lő.

  90+2.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (5–1) Bassey
  90+1.

  PERC
  ITT A VÉGE, AZ ÖTÖDIK, FORTUNE BASSEY ismét a jobb alsó sarokba lő. 5–1!

  90.

  PERC
  Kettő perc a ráadás.

  89.

  PERC
  Civic beadását Auzqui kapura csúsztatja, de Mokin védeni tud.

  87.

  PERC
  Laidouni jobbal a léc fölé lő a 16-os elől.

  86.

  PERC
  Továbbjutott a Slovan!

  85.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  85.

  PERC
  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/90/29/45/cikk_2902945/ftc6_960px.jpg

  85.

  PERC
  És már a Ferencváros szurkolói is a Slovannal foglalkoznak. Angolul üzennek a pozsonyi csapatnak… Aztán jön a Ria, ria, Hungária rigmus.

  84.

  PERC
  Vezet a Slovan, a kis Weiss a 120+3. percben lőtt gólt!

  84.

  PERC
  A Fradi négy gólt európai kupameccsen legutóbb 2019-ben, a litván Suduva ellen szerzett az El-selejtező rájátszásában 4-2-re megnyert hazai mérkőzésen.

  83.

  PERC
  Xavier Mercier be, Zachariassen le, karmester helyett karmester.

  82.

  PERC
  Mats Knoester válja a védelem tengelyében Kovacevicet.

  81.

  PERC
  AZAZ PIROS LAP!

  81.

  PERC
  Serikszan Muzsikov kap sárga lapot Laidouni felrúgásáért.

  81.

  PERC
  A 115. percben.

  81.

  PERC
  Egyenlített a Slovan.

  79.

  PERC
  Érdekes megfigyelni a ferencvárosi kispadnál a munkamegosztást: Csercseszov egyik segítője, Gintaras Stauce folyamatosan oda-odalép lép az orosz mester mellé és konzultálnak. Könnyen lehet, hogy a lelátón ülő videóelemzőkkel is ő tartja a kapcsolatot, mert a kazahok lesgóljánál a füléhez is nyúlt, miközben Csercseszovval beszélt.

  78.

  PERC
  Ajbar Zsakszilikov be, Tosics le, szélsőcsere.

  78.

  PERC
  Serikszan Muzsikovnak sárga lap Auzqui felvágásáért.

  75.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  75.

  PERC
  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/90/29/45/cikk_2902945/ftc4_960px.jpg

  75.

  PERC
  Stjepan Loncar fut be Esiti helyére, szűrőcsere.

  75.

  PERC
  Miljan Vukadinovics váltja Brígidót.

  75.

  PERC
  Déblé be, Sergeyev le, ékcsere.

  74.

  PERC
  Wingo passzát az ötös jobb sarkáról jobbal középre teszi Zachariassen, Bassey ballal a jobb alsóba lő középről, négy méterről. 4–1!

  74.

  PERC
  ELDŐLT VÉGLEG, FORTUNE BASSEY BETALÁL, TOVÁBBJUTOTT A FRADI!

  73.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (4–1) Bassey
  73.

  PERC
  Wingo jobb oldali beadását elrúgja Traoré s a jobb sarok elől Kairov.

  73.

  PERC
  Nem, mert les, Muzsikov passzát tanári módon helyezi kissé balról, 14-ről a bal alsóba Amanovics. De Tosics lesen volt, bár nem ért labdába, zavarta Dibuszt…

  71.

  PERC
  Ó, ITT EGY GÓL…

  68.

  PERC
  Fortune Bassey váltja Bolit, ékcsere.

  68.

  PERC
  Carlos Auzqui be, Nguen le, szélsőcsere.

  68.

  PERC
  Serikszan Muzsikov be, Zsarinbetov le. Karmester a pályán. Nomen est omen…

  68.

  PERC
  Boli tízméteres fejese rossz Laidouni szöglete után.

  67.

  PERC
  Laidouni szögletét elrúgja az ötös és Mmaee elől Tomasevics, Nguen 17 méteres lövése Tagibergen mellkasán csattan, az ötösön.

  66.

  PERC
  Zachariassen jobb oldali beadását elengedi a 16-oson belül már Nguen, így az éppen jó… Jovancsicsnak.

  66.

  PERC
  A Tobol azonnal elveszíti a labdát a felezőn túl.

  65.

  PERC
  Laidouni cselezget a bal szélen, ellöki őt Tosics… bedobás.

  65.

  PERC
  14-szer lőtt ma kapura a Fradi, háromszor a Tobol.

  64.

  PERC
  A budapesti mérkőzés pedig szép lassan csordogál.

  64.

  PERC
  Vezet a Dinamo Batumi a Slovan ellen a hosszabbításban!

  58.

  PERC
  A nagyon mozgékony, a támadó harmadban egymással folyamatosan helyet cserélő Boli, Nguen, Traoré trió mellett Zachariassent lehet még kiemelni, aki mind védekezésből, mind támadásból igyekszik kivenni a részét labdaszerzésekkel, illetve kulcspasszokkal, kiugratásokkal – írja Pór kolléga.

  58.

  PERC
  Hűha, mellé, az ötös bal sarkáról a bal felső mellé ollózza Jovancsics Amanovics nagyon szép beadását.

  56.

  PERC
  Akibe most Esiti rúg nagyot, hátulról.

  56.

  PERC
  Adnan Kovacevic kap sárga lapot Zsarinbetov felrúgásáért.

  55.

  PERC
  Laidouni emel balról Zachariassenhez, aki eladja a labdát a 16-oson… Csercseszov most sem örül éppen.

  54.

  PERC
  Traoré előkészítése után Zachariassen jobbal a jobb alsó mellé lő 17 méterről, középről, bő egy méterrel.

  53.

  PERC
  Civic rosszul lép a cselezgető Sergeyev elé, majd Tosics kapura törne a lecsorgóval, de les…

  53.

  PERC
  Az iménti kazah támadás után a meccsen először kapott “dührohamot” Csercseszov mester, aki elhagyta a számára a kispad előtt kijelölt helyet, és közvetlenül a vonal mellől kiabált játékosainak.
  Rá is szólt a negyedik játékvezető, ami után visszatért a helyére – jelentik a helyszínről.

  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/90/29/45/cikk_2902945/ftc5_960px.jpg

  Fotó: Török Attila

  52.

  PERC
  Tosics jobb oldali szabadrúgásáról éppen csak lemarad a jobb sarok elé berobbanó Jovancsics!

  51.

  PERC
  Szépen hozta fel a labdát előtte a jobbhátvéd Kairov.

  51.

  PERC
  Mmaee nagyot ment az ötösön Brígido kissé jobbról jövő, hatméteres, ballábas lövésénél, szép becsúszással. Majd eladja a labdát, szerencsére Kairov beadását nem éri el az ötösön bevetődő Sergeyev…

  48.

  PERC
  Civic jobb oldali szögletét felfejeli Zachariassen a levegőbe, most figyel Mokin kapus.

  47.

  PERC
  Wingo megindul a jobb szélen, de szereli őt Zsarinbetov, már az ötös csücskén.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A hivatalos nézőszám: 17 347.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  GÓLVIDEÓK ITT!

  FÉLIDŐ

  Fotók: Török Attila

  FÉLIDŐ

  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/90/29/45/cikk_2902945/ftc3_960px.jpg

  FÉLIDŐ

  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/90/29/45/cikk_2902945/ftc2_960px.jpg

  FÉLIDŐ

  A Slovan nulla nullára áll. A 88. percben.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  Egy perc lesz a ráadás.

  45+1.

  PERC
  Nguen rossz helyen veszít labdát, de Esiti kisegíti, szereli a 16-os előtt Tosicsot.

  44.

  PERC
  Kubatov Gábor tavasszal egy interjúban arról beszélt, a Ferencváros játékoskiválasztásában meghatározó szempont lett a játékosok futás gyorsasága. Ezen a mérkőzésen nagyon szembetűnő a két csapat közötti sebességkülönbség.

  42.

  PERC
  Traoré: 2 meccs a Fradiban, 2 góllal és 1 gólpasszal.

  41.

  PERC
  Sergeyev: 37 meccs a Tobolban, 17 góllal és 1 gólpsszal.

  40.

  PERC
  Aki 51-szeres montenegrói válogatott, a Partizan Beograd neveltje.

  39.

  PERC
  Igazából Boli ziccerben nagyon rosszul vette át a labdát, kezezett, majd estében megrúgta az őt ellökő bekket.

  39.

  PERC
  Nguen jobbal a jobb alsóba lő, de előtte Boli az ötösön ellökte Tomasevicset.

  36.

  PERC
  Mokin viharban, kiejti Nguen harmatos, 18 méteres lövését, éppen csak eléri Traoré előtt… majd jól leszidja a védőket, a kapusok ősi rutinja szerint.

  35.

  PERC
  De most is méterekről repült oda, ahogyan kell.

  35.

  PERC
  Civic jobb oldali szögletét a kapu elé fejeli Mmaee, Mokin elalszik, de Zachariassen közeli fejese rossz.

  35.

  PERC
  Nagyon érződik a Fradin, hogy újabb gólokat akar szerezni. A zöld-fehérek szögleténél az utolsó mezőnyjátékos, Henry Wingo is meglehetősen közel, mintegy 25 méterre helyezkedett az ellenfél kapujától – írja Pór kolléga.
  34.

  PERC
  GÓLVIDEÓK ITT!

  33.

  PERC
  A norvég légiós nagyon harcosan futballozik ma.

  33.

  PERC
  NAGY VÉDÉS, Nguen emel az ötösre, Zachariassen jobbal kapura pöcköli a labdát, Mokin azonban jól jön ki, fejjel menteni tud.

  31.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  30.

  PERC

  SIMÁN VEZET A FERENCVÁROS… (FOTÓ: TÖRÖK ATTILA)
  30.

  PERC
  Ismét helyzet, de a magyar kapu előtt, a 16-oson belül Tosics ballal feladja a kapusnak a labdát.

  29.

  PERC
  Boli ugratja ki Nguent, aki jobbal azonnal lő az ötös jobb sarkáról, de blokkol az őt szorosan fogó Kairov.

  28.

  PERC
  Zachariassen 13 méterről a kapu mellé lő, helyzet volt ez is!

  27.

  PERC
  Traoré balról jól ad be, Boli nem csúszik az ötösön a labdáért, majd már kisodródik, és rosszul ad be.

  27.

  PERC
  Traoré szerezte a Fradi 100. BEK-/BL-gólját.

  25.

  PERC
  Pedig úgy érzi, érzi mostanában a kaput.

  25.

  PERC
  Traoré jobbról ad középre, Boli jobbal 17-ről az égbe lő…

  23.

  PERC
  No, IGOR SERGEYEV szépít, 3–1! Tosics cselezget a jobb oldalon, jobbal Esiti lába között passzol középre, hét méterről gyengén, de pontosan a jobb alsóba talált az üzbég ék.

  23.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (3–1) Sergeyev
  22.

  PERC
  Ha a Tobol kiejtené az FTC-t, a magyar csapat az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében folytatná nemzetközi kupaszereplését, az északmacedón Skupi és a gibraltári Red Imps BL-párharcának vesztesével mérkőzne meg. A két csapat első meccsét a Skupi hazai pályán 3–0-ra megnyerte, a visszavágón 2–0-ra a gibraltári együttes nyert, s vár az FTC–Tobol párharc vesztesére.

  22.

  PERC
  Sokan emlékezhetnek arra, hogy 1992 szeptemberében a kétfelvonásos csatát a szlovákok nyerték meg, ám a pozsonyi első meccs a 4–1-es vereség mellett azért is rossz emlékű a Ferencvárosnak, mert a rendfenntartó erők brutálisan rátámadtak az FTC-szurkolókra, sokukat a lelátón vertek össze.

  22.

  PERC
  Kiélezett mérkőzésnek ígérkezik a szerdán 19 órakor kezdődött visszavágó, így egyáltalán nem biztos, hogy az FTC a Slovannal ütközhet meg a következő körben. S ha már a Slovan…

  22.

  PERC
  Érdemes fél szemmel követni a Slovan Bratislava és a Dinamo Batumi párarcának alakulását, továbbjutás esetén ugyanis annak győztesével mérkőzhet meg a Ferencváros a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. Az első, pozsonyi mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződött, az előzetesen lesajnált, esélytelenebbnek hitt grúz bajnokcsapat felvette a kesztyűt vetélytársával, a kiegyenlített mérkőzésen a vendégeknek volt valamivel több kaput eltaláló lövésük. Holman Dávidék kedden érkeztek meg a Fekete-tenger partjára, s kétórás időeltolódással kell megbirkózniuk a grúziai üdülővárosban, ahol telt házas összecsapáson, azaz mintegy húszezer néző előtt harcolnák ki a továbbjutást.

  21.

  PERC
  AISSA LAIDOUNI jobbal a bal alsóba gurít csoda okosan középről, 18 méterről. Traoré gurított vissza: 3–0!

  21.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (3–0) Laidouni
  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  20.

  PERC
  A Fradi a vezetés birtokában kezdi átadni a területet a pálya közepén a kazahoknak. Ugyanakkor az Nguen, Traoré, Boli trió kiugrásra készen várja, hogy Zachariassenék labdát szerezzenek középen. Egy ilyen labdaszerzés utáni szöktetés eredményezte az újabb gólt is – jelentik a helyszínről.

  19.

  PERC
  Boli kap most passzt Nguentől, az ék jobbal a bal alsó felé lő középről, 18 méterről, de Mokin vetődve eléri a labdát.

  18.

  PERC
  Tomasevics ismét alaposan lemaradt, ebből már gól lett, a 41 éves kapus, Mokin hiába vetődött jó irányba.

  18.

  PERC
  ADAMA TRAORÉ ISMÉT BETALÁL, Nguen okos passzát ballal a bal alsóba rúgja kissé balról, tíz méterről. 2–0!

  17.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (2–0) Traoré
  17.

  PERC
  Tagibergen 31 éves, szélső, 39-szeres kazah válogatott.

  15.

  PERC
  Tosics ballal nem találja el a labdát a 16-oson, középen, egy jobb oldali Tagibergen-korner után.

  14.

  PERC
  A tábor folyamatosan énekel, de a stadion többi részén egyelőre csendesen figyelik a meccset. A “csendet” a kereplőkkel felszerelkezett kazah drukkerek törik meg néha. Már amikor nem nyomja el őket a szemközti B-közép – jelentik a helyszínről.

  13.

  PERC
  Tosics a bal felső mellé lő az ötös bal sarka mellől, Jovancsics parádés indítása után… de les.

  12.

  PERC
  MELLÉ, Zachariassen harcosan labdát szerez, Wingo jobbról okosan visszagurít Nguennek, aki jobbal 12-ről gyatrán találja el a labdát, amely a bal alsó mellé csorog.

  11.

  PERC
  BOLI! Az ötös bal sarka előtt ballal nem találja el Nguen remek jobb oldali beadását. Hatalmasat hibázott előtte a beadást elmérő Tomasevics.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  8.

  PERC
  Kovacevic visszatér, Esiti szereli a 16-os előtt cselezgető portugál balszellőt, Brígidót. Tosics szöglete után.

  8.

  PERC
  A mérkőzés előtt volt olyan drukker, aki meglehetősen dühösen mondta kérdésünkre, hogy nagy csalódás volt neki az első meccs, amely után most legalább 5–0-s győzelmet vár a csapattól, és Traorétól is nagy javulást vár. Eddig elégedett lehet a látottakkal a megkérdezett szurkoló… – jelentik a helyszínről.

  7.

  PERC
  Fotó: P. K.

  7.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  7.

  PERC
  Kazahsztánból mintegy 50 szurkoló érkezett a meccsre.
  7.

  PERC
  Amanovic acélkemény volt most. Csere lesz?

  6.

  PERC
  Kazah szöglet, Kovacevic nekifut előtte egy ellenfélnek, elterül, ápolás a pályán.

  5.

  PERC
  Kisszöglet volt balról, Civic Nguennel passzolgatott, majd ballal remekül adott be.

  5.

  PERC
  Civic bal oldali beadását az ötös elől, nyolc méterről a jobb alsóba fejeli ADAMA TRAORÉ. Laza, könnyed mozdulattal, a kapus nem érhette el, Sergeyev lemaradt róla. Két védővel egyetemben: 1–0!

  4.

  PERC
  VEZET A FRADI!

  4.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–0) Traoré
  4.

  PERC
  Laidouni harcol meg a lecsorgóért, Esiti jobbal 21-ről a léc fölé lő, jócskán.

  2.

  PERC
  LÉC, balról, az alapvonalról Traoré ad be balla remekül az ötös elé, Nguen jobbal a lécre lő, középről, a balra elvetődő kapus fölött. Bolit lebirkózta középen Tomasevics, de nem járt érte büntető.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Fotó: Pór Károly

  Nincs elérhető leírás.

  A meccs előtt találkoztunk a Ferencváros válogatott, vb-ezüstérmes női vízilabdacsapat játékosaival, akiket Gálicz Péter vb-bronzérmes úszóval együtt köszöntenek majd a drukkerek a meccs szünetében. De már a stadion előtt is együtt fotózkodtak a szurkolókkal, Kubatov Gábor klubelnök társaságában.

  15 perccel a kezdés előtt még csöndes a stadion, de már most is több mint tízezren vannak a lelátókon, a kezdősípszóig ez megközelítheti a 20 ezret is a hírek szerint – jelenti a helyszínről Pór Károly.

  Fotók: Borbola Bence

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  BL: kazah bajnokira hasonlított a Tobol–Ferencváros mérkőzés.

  A 38 esztendős Krzysztof Jakubik csaknem 300 tétmérkőzést vezetett hazájában, a Bajnokok Ligájában ez lesz a második meccse, az Európa-liga-kvalifikációban négy, az Európa-konferencialigában egy mérkőzésen működött közre. A válogatott színtéren főleg az utánpótlásban számítottak rá, csupán egy Eb-selejtezőt kapott korábban – összegez az ulloi129.

  Krzysztof Jakubik személyében lengyel játékvezetője lesz a meccsnek.

  Dibusz Dénes a következőket mondta.

  „A Tobol természetesen úgy jön ide, hogy tovább akar jutni. Az első meccsen jól teljesítettek, meccsben voltak velünk végig, kiélezett, nyílt találkozó volt. Habár nem volt sok helyzet, bármelyik oldalra eldőlhetett volna a meccs. Nem szabad, hogy a visszavágón egy másodpercig is megforduljon a fejükben, hogy reális esélyük van a továbbjutásra. Határozottan, nagyon agresszíven kell pályára lépnünk, olyan domináns futballt kell bemutatnunk, amely az első mérkőzésen nem sikerült. Nem tudtunk rájuk olyan nyomást helyezni, illetve annyi helyzetet kialakítani, amennyit szerettünk volna. Így meg kellett elégednünk a döntetlennel. A hazai pálya viszont mindig nagy előnyt jelent, főleg, ha olyan szép számban látogatnak ki a szurkolók, ahogy az a hírek szerint megvalósul. Voltunk tegnap a stadionban, bejártuk a pályát, hiszen kicserélték a szünet alatt a gyepet, ezt is meg kell szokni. Az új játékosokon azt láttam, hogy tetszett nekik a stadion. Bizakodva várjuk a szerdai mérkőzést, reméljük, hogy szép estét szerzünk magunknak és a szurkolóinknak is.”

  Dibusz Dénes jobb eredményt várt a kazahsztáni meccstől (Fotó: Tumbász Hédi)
  „Az idény kezdete sosem könnyű, de a felkészülésünk sikeres volt, és ne felejtsük el, hogy a kazah bajnokkal játszottunk a múlt héten. Kint nem futballoztunk rosszul, de talán a hosszú út is tompábbá tett minket, illetve úgy gondolom, némi előny lehet, ha egy csapat már játékban van, hiszen a kazah bajnokság már zajlik. Ne felejtsük el azt sem, hogy idegenben játszottunk nulla-nullát, nehéz mérkőzés volt, de rendezetten, szervezetten futballoztunk, s megvan a tervünk a szerdai visszavágóra. Tegnap elsősorban a védekezésre, a mai edzésen a támadásra fókuszáltunk, és maximálisan átbeszéltük a megfelelő taktikát.”

  Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője így várja a Tobol elleni visszavágót.

  „Úgy fogom fel ezt a meccset, hogy ez lenne a legnagyobb siker, amit a nemzetközi színtéren karrierem során elérnék, mert minden, ami korábban történt, jelenleg eltörpül mellette, azaz mindig az adott nap és a következő mérkőzés a legfontosabb. Az a célunk, hogy a második selejtezőkörbe jussunk, csodálatos lenne, ha legyőznénk a Ferencvárost. Annak ellenére, hogy a magyar csapatot tartják a favoritnak, a latolgatásoknak nem érdemes különös jelentőséget tulajdonítani, a döntetlen után ötven-ötven százalék szerintem az esély, úgyhogy ki-ki meccs várható, amelyen mindent megteszünk a győzelemért.”     

  A 32 éves középhátvéd, Szerhij Malij rutinos labdarúgó, a nemzetközi kupaporondon negyven mérkőzés van a háta mögött a Transfermarkt adatbázisa szerint, az Asztanával többször is bejutott az Európa-liga csoportkörébe. Hogy az 58-szoros kazah válogatott védő hova helyezné pályafutásában az FTC kiejtését, arra lapunk kérdésére a következőket mondta:

    „Valóban a második csapatunk utazott el a messzi, kirgiz határnál fekvő Tarazba, mégpedig abból a megfontolásból, hogy amíg a fiatalok idegenben játszanak, a keret BL-ben szereplő futballistái a lehető leghasznosabban töltsék el a felkészülésre fordítható időt, és már a Ferencváros elleni visszavágó jegyében edzettünk szombaton is. Az első felvonás nulla nullával végződött, és a végeredmény ismeretében úgy vélem, ötven-ötven százalék a két fél esélye a továbbjutásra. Ha az első húsz-harminc percben az utasításaimnak megfelelően játszunk, lesz esélyünk. Szeretnénk a következő körbe jutni.”     

  Olvasva a csapat legutóbbi, szombati találkozójáról szóló beszámolókat, élünk a gyanúperrel, hogy a kazah együttes mindent alárendel a Ferencváros elleni BL-párharcnak, ugyanis a Taraz ellen 6–1-re (!) elveszített Kazah Kupa-mérkőzésre a tartalékcsapatát küldte el a szakmai stáb, úgyhogy rákérdeztünk a vezetőedzőnél, a szerdai összecsapás mindennél előbbre való-e a klubnál.

    „Hosszú volt a repülőút, de nem volt annyira fárasztó, jól érezték magukat a játékosaim – kezdte Milan Milanovics, a Tobol 59 esztendős szerb mestere. – Érkezés után pihentünk, regenerálódtunk, úgyhogy remélem, minden a legnagyobb rendben lesz a szerdai összecsapáson. A játékosaim állapotáról még annyit elárulhatok, azok közül, akik a Ferencváros elleni első mérkőzésen kerettagok voltak, senki sem hiányzik, mindenki egészséges és készen áll a bevetésre. Az első meccsen nem lepett meg minket a Fradi, mert kielemeztük a játékát, mindenre felkészültünk. Kosztanajban addig játszottunk jól, amíg fel nem értünk ellenfelünk kapujáig, adódtak is helyzeteink, de a befejezésekkel hadilábon álltunk. Szerdán ki kell használnunk őket, s akkor meglepetést szerezhetünk.”

  Hétfőn még Kosztanajban edzett a Tobol, az egyórás gyakorlást követően megebédelt az együttes, majd útnak indult Budapestre. A hosszú repülőút végén a kétszeres bajnokcsapat delegációja hétfő késő délután érkezett meg a magyar fővárosba, kedd kora este pedig a Groupama Aréna frissen cserélt gyepszőnyegén edzett – jól fest a játéktér, aligha ezen múlik majd a Bajnokok Ligája-selejtező színvonala. Miután UEFA-rendezvényről van szó, természetesen a kazah csapat is megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját.

  Milan Milanovics vezetőedző a Tobol tartalékcsapatát küldte el a szombati, idegenbeli kupameccsre, hogy játékosaival a Ferencváros elleni BL-selejtező visszavágójára készüljön – a szerb tréner a kosztanajinál hatékonyabb befejezést vár labdarúgóitól.

  Az előzetes hírek alapján csaknem húszezer szurkoló előtt játszhatnak majd a csapatok (vasárnapig 17 500 jegyet adtak el).

  Fotó: Török Attila
  Mint ismert, múlt héten meglepetésre csak csereként kapott lehetőséget a Tobol házi góllövőlistáját vezető Sergeyev, ám a helyén kezdő Zsakszilikov nem tudott veszélyt jelenteni a Fradi kapujára.

  „Igor Sergeyevnek a kezdőben a helye azok után, hogy az első meccsen hiába bízott Ajbar Zsakszilikov gyorsaságában Milan Milanovics, nem jött be a húzása” – fogalmazott a sport.kz újságírója.

  A Tobol összeállítása kapcsán kazahsztáni kollégánk, Alekszandr Sztrelnyikov elmondta, egy változásra számít a múlt heti gárdához képest.

  A múlt heti, kazahsztáni 0–0 után ezúttal csak a győzelem érne továbbjutást a csapat számára, vagy döntetlen esetén még a tizenegyesekben bízhatna az FTC, de az a keddi sajtótájékoztatón is elhangzott, odáig nem akarnak eljutni Dibusz Dénesék. Egyébként 2019 óta a BL-selejtező első két fordulóján mindig túljutott a Ferencváros, és a keret erőssége alapján ebben most is bízhat.

  Statisztikailag közelítve a Tobol–Ferencváros (0–0) BL-selejtezőhöz leszögezhetjük: a meccs képe, illetve a hazaiak játéka tökéletesen visszaigazolta azt, amire a statisztikák alapján számítani lehetett, amire a mérkőzést megelőző elemzésünkben is felhívtuk a figyelmet. A párharcokban erősebb, szerelésekben hatékonyabb Tobol masszív védekezésre rendezkedett be – ezt a védekezést pedig olyan egyéni villanásokkal lehetett volna feltörni, amelyek szerdán hiányoztak a Fradi játékából.

  A Ferencváros kazahsztáni BL-selejtezője után megvizsgáltuk az InStat Sport statisztikáit – a számokból látszik, hogy az a teljesítmény, amely itthon elegendő lehet a sikerhez, a nemzetközi porondon kevés.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–TOBOL BL-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ