2023.I.15. Piast Gliwice – Ferencváros: 1-0

Halmai és Lisztes is játszott, a Ferencváros egy góllal kikapott lengyel ellenfelétől

A ghánai próbajátékos, Bonsu is kezdett, a spanyolországi felkészülési találkozón keveset mutatott az FTC a Piast Gliwice ellen.
A Ferencváros folytatta edzőmérkőzései sorát Spanyolországban, ahol az Augsburg elleni győzelem után gyengébb játékkal egygólos vereséget szenvedett a lengyel bajnokság 16. helyén álló Piast Gliwicétől.

A mérkőzés:

Piast Gliwice — Ferencváros: 1-0 (1-0)
La Nucia, 15:00. ? néző.
Vezette: ?

Piast Gliwice:  Szymański — Pyrka (Mokwa, 46.), Muñoz, Czerwiński (Mosór, 46.), Holúbek (Katránis, 46.) — Kądzior (Mucha, 46.), Hateley (Kaput, 46.), Dziczek (Chrapek, 46.), J. Félix, Ameyaw (Tomasiewicz, 46.) — Wilczek (Kirejczyk, 46.; Sappinen, 59.)
vezetőedző:

Ferencváros: Bogdán — Wingo (Halmai, 54.), S. Mmaee (Knoester, 37.), Kovacevic, Pászka — Esiti (Sigér, 65.), Vécsei — Lisztes (Haraisvili, 46.), Auzqui, Bonsu Osei (Varga Z., 65.) — R. Mmaee (Marquinhos, 79.)
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Wilczek (18.)
Sárga lap: Katránis (?) illetve Auzqui (28.), Pászka (?), Esiti (57.)

Ezúttal nem éppen a legerősebb összeállításában lépett pályára a Ferencváros a spanyolországi edzőtáborozás második edzőmeccsén, a lengyel Piast Gliwice ellen. Amúgy sem pörgött valami magas fordulatszámon a magyar bajnok, így a lengyelek lelkes játéka jobban érvényesülhetett.

Viszonylag korán, már a 18. percben vezetést szerzett Wilczek révén a Piast (0–1), amely az első félidőben jobban játszott, több helyzete volt, miközben a Ferencváros jószerivel el sem jutott a kapujáig.

A második félidőben sem változott a játék képe, többnyire a lengyeleknél volt a labda, értékelhető támadást a cserék ellenére egészen a 80. percig nem tudott felmutatni a Fradi, igaz, a lengyelek sem veszélyeztettek. Az unalmas találkozó a 82. percben élénkült meg, amikor Marquinhos fejese után a labda kijött a jobb kapufáról. Három perccel később megduplázhatták volna előnyüket a lengyelek, de Mucha kihagyta a ziccerét. 0–1

Folytatás hétfőn, 15 órakor a cseh Viktoria Plzen ellen.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: — Ez egy edzőmérkőzés volt, ami remekül szolgálta a felkészülésünket, messzemenő következtetéseket kár volna levonni belőle. Az ellenfelünk agresszív volt, de jó meccset játszottunk. Mi vétettünk egy hibát, amiből gólt kaptunk, és kikaptunk. Időnként kompaktak voltunk, volt aktív időszakunk is, de ez már a múlt, már a következő feladat a fontos. A harmadik, hétfői meccs után már tisztábban látjuk majd, hogy mennyire állunk készen a bajnokság folytatására.

(A Ferencváros és a Piast Gliwice hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100111ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    MÁSODIK FÉLIDŐ

    90+1. perc: Vége a mérkőzésnek, nyert a Piast Gliwice. 0–1

    89. perc: A szögletből nem lett semmi, de aztán jött egy újabb beadás a jobb oldalról, Marquinhos fejesét ütötte ki balra a lengyel kapus.

    88. perc: Marquinhos elől vágták ki a labdát az utolsó pillanatban, FTC-szöglet jön.

    85. perc: Jött egy lengyel kontra, Mucha ugrott ki a védők közül, elhúzta a kirontó Bogdán mellett is, de már kisodródott jobbra, így nem tudta belőni…

    83. perc: Jön előre a Ferencváros, és az utóbbi három percben veszélyesebb, mint eddig az egész meccsen.

    82. perc: KAPUFA! Halmai adott jobbról középre, jött egy fejes Marquinhostól, amely a jobb kapufáról lejött, de a közelben álló Haraisvili nem tudta bekotorni.

    79. perc: Cserélt a Ferencváros, a szinte láthatatlan Ryan Mmaee helyére jött Marquinhos.

    77. perc: Szöglethez jutott az FTC a bal oldalról, és Knoester fejéről ment vagy egy méterrel fölé a labda.

    72. perc: Elég kocogós az iram, ráadásul a lengyelek a saját térfelükön passzolgattak, majd gyors ellentámadásba mentek át, és csak üggyel-bajjal tudott felszabadítani a magyar bajnok védelme.

    68. perc: Szöglethez jutott a Piast a jobb oldalról, a rövidre tartó labdát sikerült kivágni, de nem messzire, viszont a lengyelek újabb beadása már eredménytelen volt.

    65. perc: Esiti helyett Sigér, Bonsu Osei helyett Varga Zétény a Fradiban.

    62. perc: Továbbra sem sikerült helyzetbe kerülnie az FTC-nek, az imént Pászka beadását fogta könnyen a kapus.

    57. perc: Esiti rúgott oda úgy, hogy még neki is nagyon megfájdult, ettől függetlenül sárgát kapott.

    54. perc: Wingo helyére Halmai állt be.

    47. perc: Jött egy jó nagy lövés vagy 25 méterről, Bogdán azonban biztosan védett. Nem volt könnyű dolga, de szépen megoldotta.

    46. perc: Elkezdődött a második félidő, Lisztes helyére Haraisvili állt be a szünetben.

    ELSŐ FÉLIDŐ

    45. perc: Vége az első félidőnek, nem érdemtelenül vezet a Piast Gliwice. 0–1

    44. perc: A szöglet után nagy lengyel helyzet maradt ki, bár ha gól, akkor sem adják meg, mert les volt.

    44. perc: Hateley lőtte el vagy 24 méterről, és az erős löket megpattant egy védőn, így lett belőle szöglet.

    40. perc: Újból feltűnt a Piast Gliwice a ferencvárosi kapu előtt, a beadást azonban Bogdán lehúzta.

    37. perc: Samy Mmaee-nak nem ment a játék, Csercseszov lekapta a pályáról, Knoestert küldte be a helyére.

    35. perc: Szabadrúgáshoz jutottak a lengyelek a ferencvárosi tizenhatos bal oldalánál, az alapvonal közelében. Hateley kapura csavarta, Bogdán azonban szögletre mentett.

    33. perc: Beszorult a Gliwice, de ez még kevés ahhoz, hogy helyzetbe kerüljön az FTC.

    28. perc: Jó tíz perc eseménytelenség után szögletet végezhetett el a Ferencváros, de a védőknek nem okozott gondot a fölszabadítás, sőt Auzqui még könyökkel találkozott az ellenféllel, ezért sárgát kapott a zöld-fehér játékos.

    18. perc: GÓL! VEZET A PIAST GLIWICE! A tizenhatos előterében adta el a labdát Samy Mmaee, lecsapott rá Kadzior, majd középre gurított a rá kirontó Bogdán mellett, ahol érkezett Wilczek, aki könnyű gólt szerzett

    17. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros 25 méterre a lengyelek kapujától, Pászka adott középre, de elég laposan, felszabadított a védelem.

    15. perc: Bal oldali lengyel szöglet után röviden szabadított fel a védelem, de az ellenfél végül feladta a labdát Bogdánnak.

    9. perc: Aktívabbak egyelőre a lengyelek, jött egy beadás a ferencvárosi tizenhatoson belülre, Kadzior el is tudta fejelni, a labda a léc felett hagyta el az alapvonalat.

    4. perc: Wilczek próbálkozott egy gyengécske lövéssel, amely nem találta el a kaput.

    1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban, a Piast Gliwicze piros-kék mezben, kék nadrágban játszik.

    ELŐZMÉNY

    A spanyolországi felkészülés első találkozóján Xavier Mercier duplázott a német Bundesliga-csapat ellen, ezúttal a lengyel bajnokság 16. helyén szerénykedő Piast Gliwice lesz az ellenfél.

    A Ferencváros felkészülési mérkőzései La Nuciában
    FTC–Augsburg (német) 2–0 (0–0)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ