2023.XI.12. Ferencváros – Fehérvár FC: 0-1

Először nyert a Fehérvár bajnokit a Groupama Arénában

A csereként beálló Szabó gólja döntött, tavaly október után először nyert idegenben a Vidi.
A labdarúgó NB I 13. fordulójában a Ferencváros 1–0-a kikapott odahaza a Fehérvártól, a vendégek először nyertek bajnokin a zöld-fehérek új stadionjában. Meglepetés? A Fradi nem volt elég friss, míg a Fehérvár kimondottan jól futballozott, így a piros-kékek folytatták jó sorozatukat.

Nyilatkozatok:

Dejan Stankovic:  A Genk elleni eredményt el kellett fogadnunk, még akkor is, ha nem voltunk elégedettek a helyzettel. Ezen most már túl kell lépnünk, mert fontos feladat vár ránk a hétvégén. A Fehérvár az utóbbi fordulókban jelentős fejlődést mutatott, veszélyes ellenfél lesz. Ugyanakkor nekünk nem lehet kérdés, hogy a múlt heti kecskeméti vereségünket feledtetni kell, ráadásul hazai közönség előtt. Alaposan kielemezzük a fehérváriakat, de ugyanazt a mentalitást és bátor játékot szeretném látni a pályán, amelyet csütörtökön mutattunk a belgák ellen.

A mérkőzés:

Ferencváros — Fehérvár FC: 0-1 (0-0)
Groupama Aréna, 16:00. 11.007 néző.
Vezette: Karakó Ferenc (asszisztensek: Albert, Belicza; Videóbíró: Erdős József; VAR asszisztens: Buzás; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Dr. Csonka)

Ferencváros: Dibusz — Wingo, Cissé, Abena (Owusu, 70.), Ramírez (Gojak, 86.) — Esiti (Sigér, 46.), Makreckis — Traoré (Civic, 78.), Ben Romdhane (Lisztes, 46.), Marquinhos — Pesic
kispad: Varga Á., Besic, Pászka, Baráth P., Aaneba
vezetőedző: Dejan Stankovic

Fehérvár FC: Tóth B. — Serafimov, Csongvai, Gergényi — Bese, Christensen (Pinto, 80.), Flores, Katona M. (Kalmár Zs., 55.), Schön — Kodro (Karamoko, 80.), Lirim M. Kastrati (Szabó L., 64.)
kispad: Kovács D., Gergely, Spandler, Bambock
vezetőedző: Bartosz Grzelak

Gól: Szabó L. (67.)
Sárga lap: Ben Romdhane (35.), Marquinhos (82.), Nenad Sakic (82.), Sigér (86.) illetve Flores (90+2.), Tóth B. (90+6.), Pinto (90+7.)

Mennyire lesz friss a Fradi? A megterhelő csütörtöki európai kupamérkőzéseket követően ez mindig fontos kérdés, így nem volt meglepő, hogy a Genk elleni 1–1 után Dejan Sztankovics, a zöld-fehérek szakvezetője több helyen is változtatott a megszokott összeállításon. Az Európa-konferencialiga-mérkőzést követően a csütörtöki kezdőcsapatból Dibusz Dénes, Ibrahim Cissé, Cebrail Makreckis, Marquinhos, Adama Traoré, Alekszandar Pesics maradtak – vagyis a mezőnyjátékosok közül öten, míg öt új játékos került be az együttesbe.

A másik oldalon az egyre jobb formában futballozó Fehérvár nagyon megszervezte a védekezését, ez már a meccs elején megmutatkozott. A három belső védő előtt Deybi Flores védekezett, tőle jobbra és balra is két-két futballista helyezkedett el, de amikor a Ferencváros birtokolta a labdát, a jobb szélen Bese Barnabás, a túloldalon Schön Szabolcs zárt vissza a belső védők vonalába, olyankor öt védővel és három belső középpályással zárta le a kapuja felé vezető utakat a csapat.

Ezt a fegyelmezett, zárt védekezést kellett felbontaniuk a hazaiaknak, persze arra is figyelve, nehogy túlságosan kinyíljanak hátul – az első veszélyes helyzet a fehérváriak előtt adódott, akik bár túljutottak Dibusz Dénesen is, nem tudták megszerezni a vezetést. Ahogyan arra számítani lehetett, a Ferencváros birtokolta többet a labdát, a fehérvári térfélen zajlott a játék, de mert a legtöbbször Dibusz Dénesen kívül mindenki azon az oldalon helyezkedett, az első fél órában igazán nagy helyzetbe nem tudott kerülni az együttes. Dejan Sztankovics az oldalvonal közelében folyamatosan mutogatott, integetett, instruálta csapatát, tíz méterre tőle Bartosz Grzelak nyugodtan állt a kispad előtt.

Csaknem fél óra eltelt már a mérkőzésből, amikor Marquinhos lövését kellett Tóth Balázsnak védenie, a kipattanó labda Anderson Esiti elé került, aki a kapu mellé lőtt – először hördült fel a hazai publikum. A középpályán zajló küzdelem egyhangúságát két veszélyes lövés törte meg. Előbb Alekszandar Pesics helyzeténél Tóth Balázs hárított, majd a túloldalon Katona Mátyás remek lövésénél Dibusz Dénes. Úgy tűnt, mintha a fehérváriak arra kényszerítenék az ellenfelüket, hogy Anderson Esiti szervezze a játékot – mert az neki nem megy. Sokszor szerez labdát, de nagyjából ugyanannyiszor el is adja… A pontatlan passzok miatt nem lehetett folyamatos a Fradi játéka.

Nem is volt meglepő, hogy a védekező középpályást lecserélte az edzője, mellette Mohamed Ben Romdan is az öltözőben maradt, és mert Lisztes Krisztián érkezett Sigér Dávid mellett, ez azt jelentette, hogy Dejan Sztankovics kissé átszervezte csapatát: Marquinhos lépett vissza egy sorral, így még támadóbb lett a Fradi. Talán ennek is köszönhető, hogy Alekszandar Pesics rögtön a szünet után a hálóba talált, de les miatt érvénytelenítették a gólt, míg a túloldalon Schön Szabolcs veszélyeztette Dibusz Dénes kapuját. Aztán a cserék meghozták a fordulatot, csak éppen a vendégek oldalán! Kalmár Zsolt beállásával élénkebb, életerősebb lett a Vidi futballja, és a válogatott játékos beívelése után egy másik, a kispadról beszálló játékos, Szabó Levente a hálóba fejelt (0–1). Természetesen ezt nem nézhette tétlenül a FTC szerb szakvezetője, aki egy belső védőt,  Myenti Abenát csatárra, Owusu Kwabenára cserélte.

Totális futball öt támadóval! Ezzel a húzással Dejan Sztankovics betolta a fehérvári csapatot a kapuja előterébe, és a hazaiak hol jobbról, hol balról próbáltak a piros-kék védelem mögé kerülni. A hajrában már tizenkét emberrel támadott a Fradi – időnként Dejan Sztankovics is belépett a pályára, miközben zajlott a játék, látszott, hogy szíve szerint nem az oldalvonalnál, hanem ahogy annak idején az Interben, a pálya közepén küzdene a győzelemért. De ezúttal a Fradi túlságosan fáradt volt ahhoz, hogy helyzeteket dolgozzon ki, a Vidi pedig rendkívül szervezetten és okosan játszott, így mind a három pontot elvitte a Groupama Arénából (bajnoki meccsen először) – a piros-kékek az utóbbi hat bajnoki mérkőzésük közül ötöt megnyertek!

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta a vereségről.

„Ha a Ferencváros kétszer egymás után veszít a magyar bajnokságban, annak hírértéke van. Több játékost is nélkülöznöm kellett ma: Abu Fani a nemzeti válogatottjában szerepel, Botka belázasodott, Zachariassen sérült. Szerettem volna, ha gyorsan regenerálódik a csapat, és erős összeállításban tudunk felállni a Fehérvár ellen. Az első félidőben megfelelő nyomást helyeztünk rájuk, de az utolsó passzok hiányoztak, a kapu előtt rossz döntéseket hoztunk. Ettől egy idő után idegessé váltunk. A cserékkel igyekeztünk javítani a támadósoron, agresszívabbá akartuk tenni. De lehet bármennyire koncentrált egy csapat, egy pontrúgás eldönthet mindent. Nem vagyok boldog, szerettem volna, ha agresszívebbek vagyunk a kapu előtt, azt látni a játékosokon, hogy gólra éhesek. Talán ha az első félidőben sikerül gólt szerezni, akkor másképp alakul a meccs. Vállalom a felelősséget a vereségért.”

Arra is válaszolt, hogy a 70. perc környékén valóban le akarta-e cserélni a szünetben beállt Lisztes Krisztiánt.

„Lenyűgöző játékos, egy az egy elleni szituációkban talán a legkiválóbb a magyar bajnokságban. De ma nem azt kaptam tőle, amit elvártam, voltak rossz döntései, még nagyon fiatal. Kihívtam a pálya széléhez, elmondtam, mit szeretnék látni tőle a pályán, és végül nem cseréltem le.”

Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője így értékelt a győzelem után.

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz találkozó vár ránk idegenben a Ferencváros ellen, ezért igyekeztünk mentálisan felépíteni a játékosokat a mai mérkőzésre. Elmondtuk nekik, hogy ezen a meccsen nincs túl sok veszítenivalónk, nem várnak tőlünk győzelmet, viszont azt nem akartuk, hogy elveszítsék a magabiztosságukat. Az olyan részletekre figyeltünk, mint hogy az FTC fogja birtokolni többet a labdát, s nekünk ezt el kell fogadni, hogy vannak ilyen meccseink, nem szabad, hogy emiatt elveszítsük a koncentrációt, segíteni kell egymást, s megpróbálni a tizenhatosunkon kívül tartani az ellenfelet. Két-három helyzetünk volt, ebből egyet be kellett lőnünk, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Csakúgy, mint az Újpest ellen, most is csereként állt be a gólpasszt adó Kalmár Zsolt. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a középpályás a legutóbbi válogatott szünet óta csak alkalmanként tudott együtt edzeni a csapattal, ezért inkább olyanokat jelölt a kezdőbe, akik végig bírnak játszani kilencven percet. Viszont azzal is tisztában volt, hogy Kalmár az utolsó harminc percre beállva is meg tudja változtatni a játék képét. Védekezésben tudta segíteni Gergényit és Schönt Traoréval szemben, támadásban pedig azt hozta, amit tud, megtalálta a helyeket és ezzel sokat segített együttesének.  

A Fehérvár a rossz idénykezdet után, zsinórban a harmadik összecsapását megnyerve jelenleg a tabella negyedik helyén áll. Ráadásul most már idegenben is van egy győzelme.

„Edzőként hinni kell a saját elképzelésedben és a folyamatos előrelépésben. Az elmúlt hónapban változtattunk egyrészt a formáción, és mondhatom, hogy minden meccsre megtaláltunk egy olyan tervet, ami működik. Azt nem várhatom el, hogy a játékosok minden héten szállítsák ezt a teljesítményt, dolgoznunk kell azon továbbra is, hogy fejlődjünk. Természetesen az önbizalom több a játékosokban a sikerek után, és most már, remélem, azt is elhisszük, hogy idegenben is tudunk nyerni, pontokat szerezni.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Fehérvár FC hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2023.XI.12. Ferencváros – Fehérvár FC: 0-1 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+9.

    PERC
    A Vidi tavaly október 29. után nyer újra idegenbeli bajnokit az NB I-ben, ebben a stadionban pedig még soha nem győzött korábban!

    90+9.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+9.

    PERC
    A hazai drukkerek egy része a lábával szavaz közben…

    90+9.

    PERC
    Ápolni kell Gergényit, ráesett Pesics, és közben kiderült, Civic rosszul adott be, már kint volt a labda…

    90+8.

    PERC
    Civic beadása a védőké.

    90+8.

    PERC
    Jön az utolsó fél perc és egy hazai korner. Megy fel Dibusz is!

    90+7.

    PERC
    Rúben Pinto kap sárga lapot Lisztes ellökéséért.

    90+6.

    PERC
    Tóth Balázs sárga lapot kap. Kitalátták, időhúzásért.

    90+6.

    PERC
    Gergényivel ütközött, a védő begörcsöl… de máris rendben van.

    90+6.

    PERC
    Marquinhos passza hosszú Makreckisnek a jobb szélen.

    90+6.

    PERC
    Pesics rossz passza az ötösön Sigér indítása után Gergényié.

    90+4.

    PERC
    Pesics ballal 16-ról Tóth ölébe küldi a labdát, Grzelak örül.

    90+2.

    PERC
    Civic beadása Karamokóé, a bosnyák újabb, immár jobb oldali beadása Traoréé, aki tízről a jobb alsóba fejelne… véd Tóth vetődve.

    90+1.

    PERC
    Deybi Flores sárga lapot kap Marquinhos ellökéséért. Jogos ez is.

    90+1.

    PERC
    10-szer lőtt kapura a Fradi, 6-szor annak felületére, a másik oldalon ez az arány 7/5.

    90.

    PERC
    Owusu: 19 meccs az idényben, 8 kanadai ponttal.

    90.

    PERC
    Nyolc perc a ráadás!

    88.

    PERC
    Civic balról, Owusu jobbról ad be rosszul, Csongvai begörcsöl.

    88.

    PERC
    Szabó: 12 meccs az idényben, 4 góllal és 2 gólpasszal. 550 perc alatt.

    86.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    86.

    PERC
    Amer Gojak váltja Ramírezt, szélső mindenes helyett karmester.

    85.

    PERC
    Lisztes három remek csel után balról pontatlanul ad be.

    85.

    PERC
    Sigér Dávid sárga lapot kap Flores buktatásáért.

    85.

    PERC
    Ott volt a 2000-es Eb-n is.

    84.

    PERC
    Szakics a Lecce és a Sampdoria egykori acélkemény bekkje volt, 6-szoros jugoszláv válogatott.

    83.

    PERC
    Kalmár jobbal 24-ről fejen találja a sorfalban felugró Civicet.

    83.

    PERC
    Sárga lap a reklamáló Nenad Szakicsnak a hazai kispadra.

    81.

    PERC
    Marquinhos sárga lapot kap Schön felrúgásáért.

    81.

    PERC
    Eközben Zalaegerszegen…

    79.

    PERC
    Mamoudou Karamoko be, Kodrónak nem ment ma. Csongvai az új csk.

    79.

    PERC
    Rúben Pinto be, Christensen le, szűrőcsere.

    78.

    PERC
    Sztankovics és Leandro magyaráz Lisztesnek.

    77.

    PERC
    Eldar Civic be, Traoré le, szélső helyett szélső védő! Ramírez megy előrébb?

    77.

    PERC
    Mert nem Lisztes jön le!

    76.

    PERC
    Sztankovics int Civicnek! Hogy még várjon picit, nem áll még be.

    75.

    PERC
    Sigér beadása Tóthé.

    74.

    PERC
    Sztankovics mérges Lisztesre, aki sokat önzősödött, Traoréék is szóvá tették ezt neki.

    74.

    PERC
    Fotó: Török Attila

    74.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    73.

    PERC
    Lisztes a bal szélen, a beadása Floresé!

    72.

    PERC
    Marquinhos indítását jobbal kapura teszi 12-ről Traoré, de blokkol a hősiesen bevetődő Gergényi!

    71.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    71.

    PERC
    A Vidi idegenben még nyeretlen, és egyedül Felcsúton csípett el egy pontot (2–2), a többi 4 meccsét elbukta. Vendégként mindössze 4 gólt szerzett, ami holtversenyen a legkevesebb a magyar élvonalban.

    71.

    PERC
    Az FTC otthoni mérlege 4–1–1, ezzel csak a középmezőnyben van a hazai táblázaton, eddig a PAFC (1–2) és a Loki (1–1) ellen vesztett pontokat.

    71.

    PERC
    A Fehérvár hátrányból, az utolsó 10 percben fordítva gyűrte le 2–1-re az Újpestet. Az előző 5 bajnokijából 4-et megnyert – csak Debrecenben kapott ki – és vezeti a formatabellát.

    71.

    PERC
    Lisztes cselezget az ötös bal sarkán, közbelép a visszaérő Csongvai.

    69.

    PERC
    Kwabena Owusu be, Abena le, bekk helyett szélső. Wingo megy be középre.

    69.

    PERC
    Christensen megindul, ketten is üresen mellette, de elesik a légiós a Fradi 16-osán.

    69.

    PERC
    Wingo beadása Tóthé.

    68.

    PERC
    Kalmár jobb oldali, jobblábas szabadrúgását picit jobbról, 15 méterről Traoré mellől tökéketes ívben a jobb felső sarokba fejel SZABÓ LEVENTE! 0–1!

    67.

    PERC
    VEZET A VIDI!

    67.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–1) Szabó L. Levente
    65.

    PERC
    Kalmár jobb oldali szabadrúgását Dibuszhoz fejeli Kodro a rövid oldali ötössarokról, mélyre guggolva.

    63.

    PERC
    Szabó Levente váltja Kastratit, szélső helyett ék.

    63.

    PERC
    Lisztes 16-ról Csongvaiba lő, megindul a balon, a beadást nem éri el jól Tóth kivetődve, de kisegíti őt Flores.

    59.

    PERC
    Kalmár jobbal az égbe lő 24-ről.

    58.

    PERC
    A Ferencvárosnak legutóbb Kecskeméten (1–2) megtört a 16 tétmeccses veretlensége, és először kapott ki szerb mesterével, Dejan Sztankoviccsal, akivel a bajnoki mérlege 5–1–1.

    58.

    PERC
    A Vidi 11 bajnoki fellépés után is nyeretlen még a Groupama Arénában, ikszelni is csak 3-szor tudott. A Magyar Kupában viszont az említett 2021-es siker mellett 2016-ban (1–0) és 2019-ben (2–1) is győzni tudott – egyedül a 2015-ös MK-finálét bukta el az FTC ellen (0–4).

    56.

    PERC
    Marquinhos jobb oldali beadását Lisztes ballal hétről a kapu kezébe emeli. HELYZET VOLT! Gergényi meg ráült előtte a labdára, de így zavarta meg az ellent.

    55.

    PERC
    Kalmár Zsolt be, Katona Mátyás le, karmestercsere.

    55.

    PERC
    Sigér 16-os előtti lövése Tóthé, aki vetődve csípi el a jobb alsó előtt a jobblábas, 24 méteres próbálkozást.

    53.

    PERC
    Schön a jobb felső mellé lő kissé balról, 17-ről.

    52.

    PERC
    Bizony les volt.

    52.

    PERC
    Albert sporinak sasszeme van, ezt jegyezzük meg és fel.

    52.

    PERC
    Videobíró.
    51.

    PERC
    Marquinhos passzol elé, ő és Traoré is lesen volt.

    50.

    PERC
    Pesics a jobb felsőbe lő az ötös jobb sarkáról, de les.

    46.

    PERC
    Marquinhos átment a jobb oldalra.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Fotó: Török Attila

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Lisztes Krisztián be, Ben Romdan le. Karmester helyett szélső.

    FÉLIDŐ

    Sigér Dávid be, Esiti le. Motorcsere.

    FÉLIDŐ

    A fehérváriaknak bajnoki meccsen 12-szer sikerült győzniük az FTC vendégeként, legutóbb 2013 augusztusában, a régi Puskás-stadionban 2–0-ra. A zöld-fehérek pályaválasztóként 31-szer diadalmaskodtak, 10 meccsük zárult iksszel, a máig utolsó idén áprilisban (2–2).

    FÉLIDŐ

    Tétmeccsen a legutóbbi fehérvári győzelem több mint két és fél éve, 2021 februárjában jött össze: a Magyar Kupa negyeddöntőjében a megbízottként Szalai Tamás dirigálta piros-kékek 2–1-re nyertek az Üllői úton, és kiejtették a zöld-fehéreket.

    FÉLIDŐ

    Az augusztusi meccsükön a bajnokság egálban legtöbb gólt hozó mérkőzését játszották, amelyen több fordulat után 5–3-ra nyertek Lisztes Krisztiánék. A ferencvárosiak így már 10 meccs óta veretlenek a fehérváriakkal szemben (7 siker, 3 iksz), legutóbb 2020 júniusában, még Szerhij Rebrov irányításával, már biztos bajnokként kaptak ki 1–0-ra a Sóstói Stadionban. Az előző 14 NB I-es összecsapásukon ez a Vidi egyetlen sikere.

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    77 százalékban volt a labda a hazaiknál ma, 6-szor lőttek kapura, 3-szor annak felületére, a másik oldalon ez az arány 2/2.

    FÉLIDŐ

    E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
    Horváth Ferenc 10
    Nikolics Nemanja 8
    Ryan Mmaee 6
    Böde Dániel 6
    Stopira 6

    FÉLIDŐ

    A FRADI NEHÉZ, FÁRASZTÓ meccset játszott csütörtökön, várható, hogy változik a kezdője, mert ilyen gyorsan képtelenség regenerálódni. Vannak sérültek, miközben a Vidi egyre jobb eredményeket ér el – de a Groupama Arénában mindent mérlegre téve a hazaiak az esélyesek, és meg is szerzik a három pontot. SOMOGYI Zsolt a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+1.

    PERC
    Kastrati labdát szerez a 16-os előtt, de nem lő, inkább elesik Esiti mellett, tovább.

    45.

    PERC
    Pesics visszapassza rossz Wingónak, közbelép a 16-oson Christensen.

    44.

    PERC
    Romdan: 20 meccs a Fradiban, 6 gólpasszal.

    44.

    PERC
    Makreckis emelése a Pesicset megelőző Tóthé.

    43.

    PERC
    Bese szereli a 16-oson belül Romdant.

    42.

    PERC
    Marquinhos a bal alsót veszi célba a 16-os elől, jobbal, vetődve véd Tóth.

    41.

    PERC
    Makreckis passza és Traoré beadása sem az igazi.

    36.

    PERC
    Christensen beadását Csongvai 16-ról Dibusz elé fejeli.

    35.

    PERC
    Mohamed Ali Ben Romdan sárga lapot kap Christensen lebirkózásáért.

    34.

    PERC
    Katonát nem támadják, ballal a léc alá lőne 19-ről, picit jobbról, de véd Dibusz, szép homorítással.

    34.

    PERC
    Makreckis remekül megy el a jobb szélen Flores mellett, jobbal laposan középre ad, Pesics kapkod, tízről jobbal kapura lő, balra vetődve fogja a labdát Tóth.

    30.

    PERC
    Christensen emelését Katona elé fejeli Abena, a középpályás jobbal 25-ről a kapus elé lő, laposan.

    28.

    PERC
    Végre valami izgalom a mezőnyharc után.

    28.

    PERC
    Marquinhos betör balról a 16-oson belülre, Bese mellől 13-ról jobbal kapura lő, véd Tóth, vetődnie sem kell ehhez. Esiti jobbal 17-ről a jobb alsó mellé lő.

    26.

    PERC
    A Fehérvár az utóbbi hetekben megtáltosodott, már az ötödik helyen áll, de inkább pályaválasztóként gyűjti a pontjait. Vendégként öt mérkőzésen mindössze egyetlen pontot szerzett eddig az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényében. A Ferencváros ellen, a Groupama Arénában, április elején 2–2-t játszott, de előtte, ugyancsak vendégként, öt bajnoki mérkőzésen kapott ki, sorozatban (mlsz.hu).

    26.

    PERC
    A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésére a címvédő ismét egy nehéz nemzetközi kupamérkőzés után áll ki. A bajnokságban legutóbb vereséget szenvedett Kecskeméten, de pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzéséből csak a Debrecen ellen nem nyert az OTP Bank Ligában.

    25.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    19.

    PERC
    Marquinhos beadását kifejeli Szerafimon az ötösről.

    18.

    PERC
    Traoré jobb oldali beadása után Pesiccsel sikeresen birkózik meg a rövid sarok előtt Csongvai. Marquinhos beadását meg Flores teszi a kapu mellé. Újabb sarokrúgás.

    17.

    PERC
    Kodro eljátssza, hogy kapott egy sallert Esititől.

    16.

    PERC
    A stábbal együtt 20 légiós a Fradiban, 11.

    15.

    PERC
    Ramírez bal oldali beadását rosszul találja el középen fejjel Pesics.

    15.

    PERC
    Egy magyar a hazai kezdőben, hat a másik oldalon.

    15.

    PERC
    Marco Rossi is a lelátón.

    13.

    PERC
    A KTE várdai sikerével immár a Vidi a leggyengébb idegenben: 1 pont.

    12.

    PERC
    Marquinhos jobb oldali, jobblábas kornerét Abena a bal alsó mellé fejeli nyolcról, jócskán.

    10.

    PERC
    A brazil szélső felrúgja Florest keményen, Kodro nagyot kap Abenától. Rangadó.

    10.

    PERC
    Christensen szereli a 16-oson belül keményen Marquinhost, tovább.

    10.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    8.

    PERC
    Csongvai emelését elkapja Dibusz Katona elől.

    7.

    PERC
    Kastrati elmegy már Dibusz mellett is, de szereli őt a 16-oson belül Abena! Egy hosszú indítást a védő fejelt el kapusa és a szélső elől is a 16-oson, végül is jó ötlet volt.

    6.

    PERC
    Esiti Traoré elé passzol, aki jobbal a léc fölé lő az ötös jobb sarkáról, előtte Tóth középre ütötte ki Ramírez bal oldali, ballábas beadását, de megúszta.

    3.

    PERC
    Pesics visszapasszát Makreckis jobbal a bal alsó mellé vágja középről, 20-ról.

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek piros-kék mezben és kék nadrágban.

    Egy kis örökmérleg! Eddig 111-szer csaptak össze bajnokin, a zöld-fehérek fölénye jelentős, hiszen egy híján kétszer annyi a győzelmük száma, mint a fehérváriaké, az örökmérleg: 53 Fradi-siker, 31 döntetlen, 27 Vidi-diadal, 182, ill. 120 góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Fehérvártól a Ferencvároshoz:
    2012, Milan Perics, kölcsönbe
    2012, Máté János, ingyen
    2007, Baranyai Tibor
    2001, Zombori Zalán
    2000, Németh Gábor
    2000, Marius Cheregi
    1996, Lőrinc Antal
    1996, Bekő Balázs
    1996, Horváth Ferenc
    1996, Miriuta László
    1995, Zoran Kuntics
    1995, Jagodics Zoltán
    1994, Czéh Lajos
    1986, Vaszil Gyula
    1984, Zsinka János
    1969, Kű Lajos
    A Ferencvárostól a Fehérvárhoz:
    2021, Marcel Heister, i.
    2020, Papp Marcell
    2018, Tamás Olivér
    2015, Haraszti Zsolt
    2012, Tajti Mátyás, i.
    2007, Bölcsföldi Viktor
    2004, Kriston Attila
    2003, Szabó Tibor, kölcsön után végleg
    2000, Rob Kornél, k.
    1999, Fodor Tibor

    Eltiltott nincs.

    A hazaiaktól Abu Fani, Botka, Nguen, Halmai, S. Mmaee (bokaszalag-húzódás), Varga B. (combizomhúzódás) és Zachariassen (lovaglóizom-húzódás) sérült, a vendégektől Berki, Fiola (bokaszalag-szakadás), Hangya (térdműtét után), Larsen (térdszalaghúzódás), Pető (alkartörés) és Rockov (felső légúti megbetegedés) maródi.

    „A Genk elleni eredményt el kellett fogadnunk, még akkor is, ha nem voltunk elégedettek a helyzettel. Ezen most már túl kell lépnünk, mert fontos feladat vár ránk a hétvégén. A Fehérvár az utóbbi fordulókban jelentős fejlődést mutatott, veszélyes ellenfél lesz. Ugyanakkor nekünk nem lehet kérdés, hogy a múlt heti kecskeméti vereségünket feledtetni kell, ráadásul hazai közönség előtt. Alaposan kielemezzük a fehérváriakat, de ugyanazt a mentalitást és bátor játékot szeretném látni a pályán, amelyet csütörtökön mutattunk a belgák ellen” – így Dejan Sztankovics a fradi.hu-n.

    A Fradi elleni rangadó után következik a válogatott szünet. Helyet kapott Marco Rossi szövetségi kapitány keretében, így készülhet a Bulgária és Montenegró elleni Eb-selejtezős csatára.

    Már Bulgáriában ki akarjuk harcolni az Eb-részvételt, győzni akarunk! Új szövetségi kapitányuk van a bolgároknak,
    valószínűleg új rendszert alkalmaz és új játékosoknak is lehetőséget ad, nem tudjuk, mire készülnek, de nekünk csak magunkkal kell foglalkozni. Tisztességesen felkészülünk, mindent megteszünk, hogy győztesen utazzunk haza.

    Mivel évekig légiós volt, nem meglepő, hogy a Ferencváros ellen csak egyszer játszott, kétezertizennégy márciusában még a Győr játékosaként.

    Fiatal voltam, végigjátszottam a találkozót, nagy élmény volt a régi Puskás Ferenc Stadionban pályára lépni a Fradi ellen. Jól emlékszem, Leonardo góljával megszerezte a vezetést az FTC, ám Varga Roland a hajrában egyenlített, jó eredmények számított az egy egy, hiszen nagyszerű csapata volt akkor is a Ferencvárosnak. Horváth Ferenc irányításával remek idényünk volt, a bajnokság második helyén végeztünk. Valóban, a Groupama Arénában most lépek pályára először ellenfélként, a válogatottal már többször játszottam ott. Várom már a meccset, nem vagyok izgulós típus, sok forró hangulatú mérkőzésen játszottam már, engem feldob ez a légkör, még inkább motivál.

    Vélhetően az idény egyik legnehezebb mérkőzése vár a Fehérvárra: vasárnap a Groupama Arénában lépnek pályára a címvédő Ferencváros ellen. Mit vár az összecsapástól?

    Nem lesz könnyű. Hiába játszott csütörtökön az Európa-ligában nagy iramú európai kupameccset a Fradi a Genk ellen, ez nem előny nekünk, hiszen bő a kerete, Dejan Sztankovics vezetőedző tudja váltogatni a játékosokat. Hozzáteszem, a nemzetközi kupában szurkolok a Ferencvárosnak, remélem, továbbjut a csoportból, hiszen a magyar futballnak ez lenne a legjobb. Eddig hazai pályán értünk el jó eredményeket, itt az ideje, hogy idegenben is elkezdjük a pontgyűjtést, erre itt a nagy lehetőség a Groupama Arénában.

    Örülök, hogy gyorsan be tudtam illeszkedni, bár nem volt nehéz, mert remek közegbe kerültem – mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, a 34-szeres válogatott középpályás, aki a bajnoki idényben kilenc mérkőzésen három gólt és öt gólpasszt jegyez. – Sok játékost ismertem a nemzeti csapatból, megtaláltuk a közös hangot. Úgy jöttem a Vidihez, hogy kijelentettem: vezéregyéniség akarok lenni és szeretnék sikereket elérni a klubbal. Sokat beszélgetünk az öltözőben, elemezzük a taktikát, mit, hogyan kell csinálni, hozzá akarom tenni azt a pluszt és bátor futballt, ami jellemez. Úgy néz ki, ez működik, s az is jó döntés volt a szakmai stábtól, hogy átálltunk a három−öt−kettes hadrendre. Jó formában vagyunk, meccsről meccsre fejlődünk.

    Remélem, meghatározó játékossá tudok válni – ezt nyilatkozta augusztusban, miután aláírt a Fehérvárhoz. Gyorsan
    így lett, hétről hétre remek teljesítményt nyújt a Vidiben.

    Kalmár Zsolt, a Fehérvár FC válogatott középpályása ellenfélként először lép pályára a Groupama Arénában a Ferencváros ellen. Nehéz meccset vár, de hozzátette: itt az ideje, hogy idegenben is elkezdjék a pontszerzést.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–FEHÉRVÁR MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ