2024.III.22. Magyarország – Törökország: 1-0

SZOBOSZLAI GÓLJÁVAL ISMÉT LEGYŐZTÜK A TÖRÖKÖKET!

Gulácsi és Schäfer győztes meccsen tért vissza, ismét telt ház volt a Puskás Arénában.
A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a telt házas Puskás Arénában Törökországot, a találkozót eldöntő gólt Szoboszlai Dominik szerezte büntetőből.

MAGYARORSZÁG — TÖRÖKORSZÁG 1-0 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna, ~58.000 néző.
vezette: Bartosz Frankowski (asszisztensek: Boniek, Winkler; tartalékjv.: Kos; VAR: Piotr Lasyk, VAR asszisztens: Jakubik – lengyelek)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi — Balogh B. (Dárdai M., 67.), Lang, Szalai A. — Nego (Bolla, 46.), Nagy Á. (Styles, 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 60.) — Sallai (Kleinheisler, 80.), Szoboszlai — Varga B. (Ádám M., 80.)
kispad: Dibusz, Tóth B., Mocsi, Gazdag, Horváth K., Vancsa, Szalai G.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

TÖRÖKORSZÁG: Günok — Celik (Aktürkoglu, 77.), Kabak, Akaydin, R. Yilmaz (Müldür, 27.) — Yüksek, Kökcü (Güler, 61.) — Akgün (B. Yilmaz, 77.), Calhanoglu, Yildiz (Uzun, 77.) — Ünal (Yazici, 61.)
kispad: Kocuk, Cakir, Demiral, Özcan, Kahveci, Ömür, Ayhan, Özkacar, Aydin
Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella

Gól: Szoboszlai (48. – 11-esből)
Sárga lap: Nagy Zs. (87.), Kleinheisler (90+6.) illetve Akaydin (58.)

A sarki kebabos dörzsölte a tenyerét. A Thököly és Dózsa György út sarkán lévő török étkezde előtt kígyózott a sor, magyar zászlókat és sálakat szorongató szurkolók vártak türelmesen a hatalmas nyárson piruló húsdarabokra, az erős hagyma- és fűszerillat közepette is volt miről beszélgetni – újra pályára lépett a válogatott! Néhány sarokkal odébb, a Keleti pályaudvar szomszédságában lévő Jobbágy utcában ekkor már javában hangoltak az ultrák, dobpergés és éneklés hallatszott, a magasban pedig tűzijátékok fényei világították meg a házak ablakait. A környéken sétálgató turisták nyújtogatták nyakukat, mi ez a nagy felfordulás, pedig ekkor még két óra volt hátra a meccskezdésig.

A 2024-es esztendő ugyanúgy indult, ahogy a legutóbbi befejeződött: a Puskás Arénában gombostűt nem lehetett leejteni, a válogatott ezúttal is zsúfolt lelátók előtt léphetett pályára. S mikor a nézők elfoglalták a helyüket, addigra egy nagy kérdés eldőlt: Gulácsi Péter kezdett kapuban, s ki ne tudná, a Lipcse légiósa küzdelmes időszakot tudhat maga mögött. Azzal, hogy péntek este Törökország ellen visszatért a nemzeti együttes kapujába, újabb mérföldkőhöz érkezett. Ami a kezdés előtti pillanatokban is kérdés volt, hogy vajon a Marco Rossi irányította válogatott képes lesz-e tovább nyújtani a 12 mérkőzés óta, néhány nap híján másfél éve tartó veretlenségi sorozatát, vagy az ugyancsak Eb-résztvevő és szintúgy kiváló futballistákat felvonultató Törökország ellen ez a széria megszakad…

Azt mindenesetre fél óra elteltével megállapíthattuk, a két szövetségi kapitány, Marco Rossi és Vincenzo Montella látnoknak is jó lenne, a találkozó pontosan úgy alakult, ahogy azt megjósolták. Mindkét csapat higgadtan, türelmesen járatta a labdát, ha pedig olyan szituáció adódott, rögtön megpróbálták a begyakorolt figurákat erőltetni. A magyar válogatott játékában érdekes volt megfigyelni, hogy a labdakihozataloknál Schäfer András gyakran hátralépett Szalai Attila helyére (aki kihúzódott a vonal mellé), s feltűnt, nem véletlenszerű mozgásokról, hanem a szakmai stáb által kért elemről volt szó. Előfordult az is, hogy a két hátsó játékos, Schäfer András és Szoboszlai Dominik volt, amint ők mélységből megpróbálták mozgásba, lendületbe hozni a csapatot, a védők visszazártak mögéjük. Jól működött, amikor a török válogatott kirúgásainál Varga Barnabásék nem engedték, hogy a kapus, Mert Günök kipasszolja a labdákat védőtársainak, a kellemetlen stílusú letámadás láthatóan nem ízlett a vendégeknek. Ami viszont gond volt, hogy Willi Orbán hiányában – némiképp – bizonytalan volt a hátsó hármas: Szalai Attila mozgásán, passzain látszott a játékhiány, Balogh Botond többször is rossz irányba fordult, és az indításai sem jöttek be, középen Lang Ádámnak is akadt egy-két rossz ütemű felugrása, pontatlan előre ívelése. Gulácsi Péternek háromszor is védenie kellett az első félidőben, az elsőnél úgy ragadt a labda a kesztyűjébe, mintha csirizzel lett volna bekenve, a másodiknál és a harmadiknál magabiztosan, oldalra eldőlve védett. Sallai Roland állt legközelebb a gólszerzéshez, a Freiburg légiósa próbálkozott távolról és közelről is, de Varga Barnabásnak is akadt veszélyes fejese.

Az első félidő színvonalban, iramban úgymond beleillett a felkészülési találkozók sorába, egyik csapat sem szeretett volna túlzottan sokat kockáztatni, a lényeg a gyakorlás, a játék volt. A magyar szurkolókat azonban ez sem zavarta, szokásukhoz híven megállás nélkül biztatták a csapatot, volt, amikor az egyik oldal a Marcót, a másik a Rossit kiabálta a pesti éjszakába. Csakhogy az első félidőben látottakkal a szövetségi kapitány aligha volt elégedett, és a szünetet jelző sípszó pillanatában a labdába dühösen nagyot rúgó Szoboszlai reakciójából is érzékelhető volt, csapatkapitányként többet várt – tegyük hozzá: okkal.

Egy perc sem – egészen pontosan 52 másodperc – telt el a középkezdést követően, amikor Lang Ádám fejese nyomán a mellette felugró Enes Ünal kezére pattant a labda, a tizenegyest pedig Szoboszlai Dominik végezte el. A Liverpool támadója egy ilyen átlagosnak mondható szituációnál is bizonyította, klasszis, a labdát elemi erővel lőtte a jobb kapufa mellé – védhetetlen lövés volt. Góllal kezdte tehát a második félidőt a magyar válogatott, majd, ahogy arra számítani lehetett, mindkét csapat elkezdte a cseréket. Marco Rossi a 66. percben újoncot is avatott, érkezett a pályára Dárdai Márton, akit a magyar szurkolók óriási tapssal fogadtak – az újoncnak aztán meglehetősen zaklatottra sikerült első néhány pályán töltött perce… Sokszor csak a szerencsén múlott, hogy a törökök nem egyenlítettek, a találkozó hajrájában egyértelműen több helyzetük volt, Gulácsi Péternek észnél kellett lennie, hogy megőrizze kapuját a góltól. De a lényeg, hogy megőrizte!

A válogatott veretlenségi sorozata tovább tart, immár 13. mérkőzésén sem talált legyőzőre, ráadásul győzelemmel kezdte a 2024-es esztendőt. A szurkolók felállva tapsolták és ünnepelték a csapatot, a futballistáknak pedig, ha ezer mezük lett volna, az is kevésnek bizonyult kidobni a rajongóknak…

A válogatottat 60. meccsén irányító Marco Rossi – aki az örökrangsorban ezzel egy mérkőzésre megközelítette a harmadik helyen álló Mészöly Kálmánt – győzelemmel ünnepelt, együttese ezúttal a remek erőkből álló Törökországot fektette két vállra.

Kedden 19 órától – ugyancsak felkészülési találkozón – Koszovó következik. 1–0

További képek: mlsz.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

„Ha nem tévedek, ez volt a hatvanadik mérkőzésem a válogatott kispadján. Ez számomra elismerés. Mélypontról kezdtük, de látjuk, hol tartunk most. Elmondtam a srácoknak, legyenek rá büszkék, hogy egy ilyen találkozón, egy felkészülési meccsen is telt házas a Puskás Aréna” – kezdte Marco Rossi, aki külön beszélt Dárdai Márton, Schäfer András és Gulácsi Péter teljesítményéről.

„Dárdai Márton teljesítményét ki kell emelnünk, mert nem volt sok ideje összerázódni a többiekkel, de a mai meccsen máris beállt a második félidőben. Változtatnunk kellett a védelem tengelyén, ez nem volt egyszerű, de ő megoldotta, amit kértem tőle. Ami Schäfert illeti: régóta ismerem, tudom, mire képes, nagyon jó meccset játszott, de számítottunk erre. Reméljük, a jövőben elkerülik a sérülések. ”

„Gulácsi egészen kiválóan védett, de ez egyáltalán nem lepett meg. Ő az RB Leipzig kapusa, nem lehet vitatni egy ilyen kvalitású kapust. Ami a császáré, azt adjuk is meg neki… Dibusz érdemeit sem lehet elvitatni, ősszel végig ő védett, de most visszatért Gulácsi a kapuba, és a tőle megszokott jó teljesítményt nyújtotta” – értékelt a kapitány, aki olasz kollégájáról, a törökök szövetségi kapitányáról is ejtett pár szót.

„Vincenzo Montella labdarúgóként, emberként és szakemberként is kivételes. A török válogatott élén ez még csak az ötödik meccse volt, de látjuk a munkájának nyomát. Jó kerete van, intenzív, presszingre épülő játékot játszanak, sok potenciál van bennük.”

„Ami a meccsen történeteken illeti, próbáltuk lelassítani a törökök presszingjét, nem szerettük volna, hogy legyen lehetőségük kontrázni, mert abban erősek. Ma este a három támadónk közül senki nem játszotta a legjobb meccsét, sok volt a pontatlanság, nem sikerült kihasználni a lehetőséginket, amik a támadóharmadban adódtak” – mondta a kapitány a Nemzeti Sport kérdésére.

„Szoboszlai Dominik ezen a mérkőzésen sokszor lépett vissza a védelembe, ez nem volt véletlen. Ő a legtehetségesebb játékosunk, ő megy hátra irányítani. Át tudta lőni a törökök letámadását, képes ezekre az ötven-hatvan méteres labdákra, ezt így terveztük” – zárta gondolatait Rossi.

„A teljesítményünkkel elégedett vagyok. Ha megnézzük, milyen jól játszott Magyarország mostanában, akkor kijelenthetjük, felvettük a kesztyűt, nem kell aggódnunk a játékunk láttán. Sokkal jobbak voltunk, mint a legutóbbi, Wales elleni meccsen, kiegyenlített összecsapás volt, de megváltoztatta a mérkőzést, amikor az ellenfelünk a második félidő elején büntetőt kapott” – kezdte Vincenzo Montella, aki a török újságírók kérdésére a Hakan Calhanogluval kapcsolatos kritikákra is reagált.

„Véleményem szerint egy pazar labdarúgó. Érett, jó játékos, aki képes lassítani, gyorsítani a tempót, kiosztani a legfontosabb labdákat. Őszintén, nem értem, miért kritizálják.”

„Pár nap múlva Ausztria ellen játszunk, de még nem tudom, akkor, hogyan állunk fel. Ki kell értékelnünk ezt a meccset, ahol még egyszer mondom, jobban teljesítettünk, min korábban!” – zárta gondolatait a török kapitány.

„CALHANOGLU TEGNAPIG OLYAN VOLT, MINT PIRLO; ÚGY TŰNT, KIHOZTA A BELSŐ GATTUSÓJÁT” – TÖRÖK LAPSZEMLE

A mérkőzés előtt Vincenzo Montella, a törökök szövetségi kapitánya többek között arról beszélt, hogy a németek ellenihez hasonló lesz a magyarok elleni találkozójuk.

„Alacsony volt a tempó, a csapat távol volt a szerelésektől és a párharcoktól. Egy másik, fegyelmezettebb, komolyabb meccset láttunk. A magyarok is a saját játékukat akarták játszani és a tervüknek megfelelően alakították ki a passzútvonalakat, várták együttesünk nyomását és a lehetőséget. Tervük megvalósításának irányítója a Liverpool vezére, Szoboszlai volt. Mindig megalapozta a játékot, gólra váltotta a büntetőt és mesteriek voltak a szabadrúgásai. Fiaink kapitánya, Hakan Calhanoglu jól játszott, de nem úgy, mint egy vezér. Olyan meccset vívtunk, amelyen okosan elosztották a feladatokat a játékosok, védekezésben és támadásban is az együttműködés került előtérbe” – írta a Milliyet újságírója, Attila Gökce, aki szerint amikor Enes Ünal a középcsatár, a szélsőknek is eredményesebbnek kell lenniük, Ünal lecserélése után viszont több helyzetet alakítottak ki.

„Sajnos nem tudták megszerezni a megérdemelt döntetlenhez szükséges gólt. De van egy javaslatom: ne nézzük az eredményt, nézzük a hozzáállást, az erőfeszítést, az odaadást és a szolidaritást. Ez a játék működni fog az Eb-n” – zárta cikkét Attila Gökce.

Fanatik újságírója, Serkan Akcan azt emelte ki, hogy a törökök az első félidőben fizikailag erősnek tűntek, de támadójátékban a várakozások alatt teljesítettek.

„Bár egy büntetővel kikaptunk Magyarországtól, pozitívum, hogy néhány mutatóban javultunk” – kezdte elemzését, majd ő is kitért Hakan Calhanoglura.

„Hakan Calhanoglu tegnapig olyan volt, mint Pirlo, Magyarország ellen, úgy tűnt, kihozta a belső Gattusóját. Fizikailag erős volt, sikeres volt a párharcokban” – jegyezte meg, majd arról írt, Montella számára körvonalazódik az Európa-bajnoki keret, melynek egyik fontos láncszeme lehet a Juventust erősítő Kenan Yildiz, aki a Fanatik újságírója szerint szorgalmasan és nagy önbizalommal játszott, de jobb lett volna, ha még többször cselez.

Serkan Akcan végezetül a befejező csatárról beszélt, megemlítve, hogy Enes Ünal az egyetlen klasszikus center a törökök jelenlegi keretében.

„Ezért van szüksége Montellának Semih Kilicsoyra, de ahhoz az első repülőt érte kell küldeni, ha már elküldték az U21-es válogatottba” – zárta szavait Akcan.

Hürriyet elemzésében arról írt, hogy a törökök Budapesten is próbálták azt a lendületes futballt játszani, amit Montella igyekszik megalapozni.

„Amikor a hazaiak nem tudtak befejezni egy akciót, gyorsan visszatámadtunk a megszerzett labdákkal. Ezért részesíti előnyben Kenant (Yildiz) és Yunust (Akgün) a széleken. Hakan (Calhanoglu) mélyen játszott és a lehető leggyorsabban passzolta előre a labdát. Élénkebbek voltunk, miután Arda (Güler) és Yusuf (Yazici) váltotta Orkun Kökcüt és Enes Ünalt, de a végső döntésekben középszerűek vagyunk. A meccs közben gyakran feltettem a kérdést: ki fog gólt szerezni? Remélem, az olasz edző javítja hibáját. Azt érzem, Montella álma a holland stratégia, mellyel harmadikak lettek a 2014-es világbajnokságon. Van Gaal direkt játéka Spanyolország és Brazília ellen. Ez az álom inkább lehetséges azzal a tizenegyünkkel, amely befejezte a meccset, mint amelyik elkezdte, Barisszal (Alper Yilmaz) jobbhátvédként, Ardával (Güler) tízesként” – fejtette ki a Hürriyet újságírója, Ugur Meleke.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111101000ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    95′
    VÉGE
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    95′
    Sárga lap
    Kleinheisler László kap még egy sárga lapot a jelek szerint.

    95′
    Sárga lap
    Ismail Yüksek dettó.

    95′
    ÖSSZEFOGLALÓ, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    94′
    Kleinheisler felszabadít Calhanoglu szabadrúgása után, majd kisebb lökdösődés a pályán.

    93′
    Güler lő a kapu mellé a 16-os elől.

    92′
    Kleinheisler jobbal 16-ról kapura lő, Günok kiejti a labdát, Schäfer András jobbal a kapu közepébe lő nyolcról, középről. 2–0? Nem, lesen volt a gólszerző Kleinheisler lövésénél.

    91′
    Szoboszlait ellökik a bal szélen, de tovább, pohárzápor.

    91′
    Négy perc a ráadás.

    91′
    ELDŐLT, KETTŐ NULLA! Ha ér a gól…

    90′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    90
    Nyomnak, nyomnak a törökök.

    90
    Szalai fejjel, Styles lábbal takarít, Kleinheisler megindul, Bollához passzol, de szereli őt már a bal szélen Müldür.

    89′
    Calhanoglu ad be, jobbal, Kabak nyolcról Gulácsi elé fejeli a labdát, szép ívesen.

    88′
    Szabadrúgás jobbról, fordított Détári-szögből, előtte ápolás.

    87′
    Sárga lap
    Nagy Zsolt kap sárga lapot Yilmaz felrúgásáért.

    86′
    Be is adja, ballal, Yilmaz lapos passzát jobbal 13-ról az előtte álló védőkbe vágja Uzun, Styles felszabadít.

    85′
    Güler kiharcol a bal szélen egy szögletet.

    84′
    Szoboszlai jobb oldali beadása a védőké.

    81′
    CSERE
    Kleinheisler László be, Sallai le.

    80′
    CSERE
    Ádám Martin be, Varga le, ékcsere.

    79′
    Yazici a jobb alsó mellé lő 10-ről Calhanoglu emelése és Yilmaz jó beadása után.

    78′
    CSERE
    Baris Alper Yilmaz be, Akgün le.

    A nagy csatár, Burak Yilmaz tavaly visszavonult, lassan 40 éves már.

    78′
    CSERE
    Kerem Aktürkoglu be, Celik le.

    78′
    CSERE
    Can Uzun váltja a jobb szélen Yildizt.

    77′
    Hármas török csere lesz.

    77′
    MELLÉ! Calhanoglu jobbal középre ad egy szögletet, Nagy középre fejeli a labdát, Kabak előterör, és jobbal az ötös jobb sarkáról… a bal, azaz a rövid sarok mellé lő!

    76′
    Güler jobb oldali, ballábas, 12 méteres lövését elpaskolja a jobb felső elől Gulácsi.

    75′
    Dárdai elfejeli Calhanoglu bal oldali beadását Güler mellől, nincs 11-es. A következő korner Szalaié.

    74′
    MEKKORA VÉDÉS! Yildiz meglép Dárdai mellől Kabak remek ívelésével, jobbal 14-ről, középről kapura lő, véd balra elmozdulva Gulácsi!

    73′
    Szoboszlai és Güler összekap.

    72′
    Szoboszlai jobb oldali beadását rosszul találja el fejjel a 16-oson belül Dárdai.

    71′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    70′

    Fotó: Árvai Károly

    69′

    Fotó: Árvai Károly

    68′

    Fotó: Árvai Károly

    67′
    CSERE
    Dárdai Márton be, Balogh le, újoncavatás.

    66′
    ZICCER! Szoboszlai és Sallai remek játéka után utóbbi lapos, remek passzát Varga ballal 12-ről a kapusba vágja!

    64′
    Jön Dárdai Márton!

    63′
    Calhanoglu bal oldali beadása éppen csak magas középen Akgünnek, aki csak oldalra tudja csúsztatni fejjel a labdát.

    62′
    Balogh szereli szép becsúszással a bal oldalon meginduló Müldürt.

    62′

    Fotó: Árvai Károly

    61
    CSERE
    Arda Güler be, Kükcü le.

    61′
    CSERE
    Yusuf Yazici váltja Ünalt, ékcsere.

    61′
    Sérülés
    Callum Styles be, Nagy Ádám le, cserék posztokra.

    60′
    CSERE
    Nagy Zsolt be, Kerkez le.

    58′
    Szabadrúgás picit balról, 19-ről… Szoboszlai jobbal két méterrel a léc fölé tekeri a labdát.

    57′
    Nagy passzol Szoboszlai elé, aki rosszul továbbítja a labdát a 16-oson.

    57
    Celik passzol a jobbon felfutó Akgün elé, a beadást blokkolja Szalai.

    57
    Sárga lap
    Nagy és Schäfer jeleskedik a 16-oson, kontra, Szoboszlai megindul, balra passzol Sallainak, a 16-os előtt fellöki őt Samet Akaydin, sárga lap.

    56′
    Sallai bal oldali beadását elfejeli az ötösön Lang elől a rutinos Akaydin.

    55′
    Calhanoglu lő jobbal kapura kissé balról, 21-ről, Gulácsi kiüti a szitáló labdát a bal felső elől, de középre… Yilmaz jobbal hatról a jobb alsó mellé ollózza a labdát.

    52′
    Celik lő jobbal 14-ről Kerkezbe, előtte Lang rossz helyre szabadított fel, majd derékkal blokkolja az ötösön Kökcü jobblábas, 17 méteres csavarintását.

    51′
    Schäfert felrúgják, előnyszabály, Celik szereli a 16-os bal sarka előtt a kissé bizonytalan Kerkezt.

    50′
    Szalai bizonytalan, de Gulácsi kisegíti, a labáért rajtoló Akgün így hoppon marad.

    49′
    Günok érezte az irányt és a magasságot is, de ezt nem érhette el.

    48
    11-es
    SZOBOSZLAI DOMINIK JOBBAL A JOBB ALSÓBA LŐ! 1–0!

    GÓLVIDEÓ ITT!

    47
    JOGOS A 11-ES.

    47
    A VAR szerint is.

    47
    Második félidő
    FOLYTATJUK!

    47
    BÜNTETŐ! Szoboszlai ível balról jobbal a kapu elé, Lang nem éri el fejjel a labdát rendesen, de nem baj, mert mögötte Ünal jobb kezére pattan a labda.

    45′
    Szünet
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45′
    Szoboszlai mérgesen elrúgta a labdát a lefújás után, nem elégedett ő sem a csapatunk játékával.

    45′
    12-nél több veretlen meccs sorozatban? Puskáséknak sikerült – most Szoboszlaiéknak is összejöhet

    45′
    Pedig… A 21. század legértékesebb magyar válogatottja játszik a törökök ellen!

    45′
    56 százalékban volt nálunk a labda ma, 3-szor lőttünk kapura, 2-szer annak felületére, a másik oldalon ez az arány 5/3.

    45′
    CSERE
    Bolla Bendegúz be, Nego le.

    44′
    Schäfer passza után elcsúszik a felezőnél Varga, Kabak a nevető harmadik.

    44′
    Eközben követező ellenfelünk, Koszovó…

    44′
    Egy perc a ráadás!

    44′
    A pályán mezőnyharc.

    44′
    Szoboszlai átment a bal szélre, Kerkez elé.

    43′
    Jobbról ballal 15-ről kapura lő Akgün, jobbra vetődve véd ismét Gulácsi, sőt fogja is a labdát.

    43
    De török ziccer volt ez, akárhogyan is nézzük!

    43
    Mert balról remekül ad középre, ballal 12-ről kapura lő Kökcü, de nem nagy erővel, Gulácsi gyors vetődéssel megfogja a labdát.

    42′

    Fotó: Árvai Károly

    42′
    Rossi nagyon mérges, nem tetszik neki sokszor, amit lát.

    41′
    Kell még pár pontrúgás…
    Cristiano Ronaldóéhoz hasonlította Szoboszlai szabadrúgásait a Liverpool védője

    40′

    Fotó: Szabó Miklós

    40
    Kerkez szereli szépen a jobb oldalon meginduló Celiket, az AS Roma jobb oldali mindenesét.

    40
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    40
    Kerkez passzát balról középre adja nagy erővel Sallai, de takarít Kabak.

    39′
    MELLÉ! Szoboszlai jobbalábas, bal oldali szögletét a jobb, azaz a rövid sarok mellől, egy méterről Varga a jobb sarok mellé fejeli, a kapust megelőzve. Kirúgás, nem volt kapustámadás.

    37′
    NAGY VÉDÉS! Szoboszlai jobbal lágyan az ötös bal sarkára íveli a szabadrúgást, Szalai nem éri el fejjel a labdát, Sallai jobbal belsővel a léc alá lőne, de véd szép robinzonáddal Günok.

    35′
    Sallai a 16-os előtt, jobbal éppen jobbra passzolna a szabadon, egyedül felfutó Nego elé, amikor felrúgja őt Calhanoglu.

    34′
    Szalai és Lang szereli közös erővel a 16-oson belül a Calhanoglu indította Yükseket.

    31′
    A nyerő csapat? Reméljük!

    30′

    Fotó:

    28′
    Nego passzát egy finom, bokából indított csel után Sallai jobbal a jobb alsóba rúgná picit jobbról, 17-ről, vetődve fogja a labdát Günok.

    28′
    CSERE
    Mert Müldür be, Yilmaz le.

    28′
    A pályán kell ápolni Yilmazt, csere lesz. Negóval ütközött az előbb.

    28′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    27′
    Celik jobb oldali beadása magas Yildiznek.

    26′
    Szoboszlai jobb oldali szabadrúgását az ötös bal sarka elől jobbal kapásból középre teszi Sallai, középen kifejeli a labdát Akaydin. Szalai nem igazán ugrott fel mellette.

    24′
    Szoboszlai szereli keményen a felezőnél Calhanoglut, ászok egymás között.

    20′
    Yildiz passzával Yüksek indul meg a bal oldalon, Balogh mellől ballal kapura lő az ötös bal sarka elől, de félmagasan és középre, véd is szépen Gulácsi.

    20′
    Ez meg Celiktől érdekes húzás, de aztán kirúgják a második labdát a bedobás után… Folytatjuk.

    19′
    Szoboszlai most gyakorlatilag Bozsik József posztján játszik, érdekes húzás Rossitól.

    17′
    Schäfer indítása pontatlan Sallainak, Celik dobhat. Ünal jön hátra, előreível, Szoboszlai szereli hátul a felfutó Yildizt.

    16′
    Védőtársa, Akaydin 30-at a Panathinaikoszban. Kabak egyébként volt a Liverpool légiósa is egy ideig.

    15′
    Balogh 15 meccset játszott a Parmában ebben az idényben, a túloldalon Kabak 20-at a Hoffenheimben.

    13′
    Yildiz beadása magas balról, Celik jobbról laposan próbálkozik, az ötösről középre ment ismét Balogh, most kisegíti őt Schäfer.

    12′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    10′
    Schäfer passzol balra Kerkeznek, a ballábas beadást kifejeli Varga elől Kabak.

    7′
    Higgadtan passzolgatnak a törökök a 16-osukon. Calhanoglu a védők között játszik.

    7′
    Balogh szereli Enest a 16-oson, a kipattanót jobbal a bal sarok mellé rúgja kissé jobbról, 17-ről Kökcü.

    6′
    Balogh indítása a kapusé.

    5′
    Nagy labdát szerez az ellenfél térfelén, Varga jobbról visszapasszol neki, de szereli a 16-os bal sarkán őt Celik.

    4′
    Török után magyar letámadás a pályán.

    3′
    Szoboszlai kap jó passzt Kerkeztől, de szerelik, hiába ugrik közbe aztán az agilis Kerkez is. Kirúgás.

    1
    Meccs indítása
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
    A mieink vörös mezben és fehér nadrágban, a vendégek fehér mezben és piros nadrágban.

    Marco Rossi és Gulácsi Péter nyilatkozata itt!

    Fotók: Cselőtei Márk

    Inkább az Eb-n! – Thury Gábor jegyzete

    Olvasóink a válogatott kezdőjébe várták Dárdai Mártont a törökök ellen.

    Fotó: Szabó Miklós

    Vincenzo Montella ismeri a törökök lelkületét, ezért is lehet sikeres a válogatottal.

    A MAGYAR ÉS AZ OSZTRÁK VÁLOGATOTT ELLEN KÉSZÜLŐ TÖRÖK KERET (28 fő)
    Kapusok: Ugurcan Cakir (Trabzonspor), Mert Günok (Besiktas), Muhammed Sengezer (Istanbul Basaksehir), Okan Kocuk (Samsunspor)
    Védők: Merih Demiral (Al-Ahli SFC – Szaúd-Arábia), Ozan Kabak (Hoffenheim – Németország), Cenk Özkacar (Valencia – Spanyolország), Fredi Kadioglu (Fenerbahce), Zeki Celik (AS Roma – Olaszország), Mert Müldür (Fenerbahce), Ahmetcan Kaplan (AFC Ajax – Hollandia), Samet Akaydin (Panathinaikosz – Görögország)
    Középpályások: Kaan Ayhan (Galatasaray), Hakan Calhanoglu (Inter – Olaszország), Ismail Yüksek (Fenerbahce), Orkun Kökcü (Benfica – Portugália), Salih Özcan (Borussia Dortmund – Németország)
    Támadók: Arda Güler (Real Madrid – Spanyolország), Cengiz Ünder (Fenerbahce), Irfan Can Kahveci (Fenerbahce), Yunus Akgün (Leicester City – Anglia), Kerem Aktürkoglu (Galatasaray), Baris Alper Yilmaz (Galatasaray), Semih Kilicsoy (Besiktas), Abdülkadir Ömür (Hull City – Anglia), Can Uzun (Nürnberg – Németország), Enes Ünal (AFC Bournemouth – Anglia), Kenan Yildiz (Juventus – Olaszország), Yusuf Yazici (Lille – Franciaország)

    Az AS Roma védője, Zeki Celik elmondta a véleményét a magyar válogatottról.

    „Nagyon energikus csapat, nem vár ránk könnyű meccs. Hosszú ideje dolgozik Marco Rossi a válogatottal. Fontos erőpróba lesz ez számunkra az Eb előtt, amin szeretnénk jó teljesítmény nyújtani. A magyar válogatott játékstílusa nagyon hasonlít a miénkre, de nekünk és nekik is saját taktikájuk van, úgyhogy mindkét csapat számára fontos teszt lesz. Az Eb-n persze más lesz a hangulat, ott az lesz az elsődleges célunk, hogy továbbjussunk a csoportból.”

    Vincenzo Montella szövetségi kapitány elárulta, hogyan ismerkedett meg a magyar válogatottat irányító honfitársával, Marco Rossival.

    „Néhány éve véletlenül futottunk össze egy vakációzás során. A magyar válogatottnak elég megnézni az eredményeit az elmúlt évekből, gondosan felépítette a csapatot. Bízom benne, hogy hasznos mérkőzés lesz, ami jól szolgálja a felkészülésünket. A magyar válogatott sokat fejlődött taktikai szempontból, védekezésben és támadásban is többféleképpen tudnak felállni, ezért gondoltam azt, hogy Magyarország megfelelő ellenfél lesz számunkra.”

    Dárdai Márton: Jobban szurkolok a magyaroknak, mint a németeknek.

    Fotó: Török Attila

    Ki álljon a kapuban? Dibusz Dénes saját magát és riválisát, Gulácsi Pétert is kellően intelligensek tartja, hogy a konkurenciaharc ne okozzon súrlódást közöttük. A 33 éves kapus harmadik Eb-jére készül.

    – Elmúlt harminchárom éves. Ez lehet az utolsó Európa-bajnoksága? Vagy elképzelhetőnek tartja, hogy négy év múlva még ugyanígy csúcsformában legyen?
    – Való igaz, szép lassan benne leszek a korban. Alighanem ez az utolsó Európa-bajnokságom. Ezért is lenne jó pályára lépni Németországban. De ha másként alakul, és ezúttal is a kispadon ülöm végig a meccseket, akkor sem ugrom le az ötödikről… Ami pedig a közeljövőt illeti, a mostani fejemmel legfeljebb a világbajnokságig látok.

    – Gulácsi Péterrel az edzőtáborban beszélgettek már a kialakult helyzetről?
    – Többször is. Ő hozta fel a témát, mondván, nem ismeretlen neki a szituáció. Az utóbbi időben Lipcsében gyakran voltak ilyen jellegű beszélgetései a szakmai stábbal és a kapustársaival. Megbeszéltük, bárkire esik a kapitány választása, a másik teljes mellszélességgel áll mellette, mögötte. Mindenben támogatja az első számú kapus munkáját. Nem lesz feszültség, sértődöttség közöttünk. Mind a ketten elég intelligensek vagyunk ahhoz, hogy átlássuk a helyzetet.

    Fotó: Borbola B.

    Fotó: Borbola B.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ