2024.III.26. Magyarország – Koszovó: 2-0

SZOBOSZLAI ÉS NAGY ZSOLT BETALÁLT, MEGVERTÜK KOSZOVÓT A PUSKÁS ARÉNÁBAN

Alaposan feljavult a második félidőre a mieink játéka.
A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-ra megverte Koszovót felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában.

MAGYARORSZÁG — KOSZOVÓ 2-0 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna, ~56.000 néző.
vezette: Ovidiu Hategan (asszisztensek: Grigoriu, Ghinguleac; tartalékjv.: Chivulete; VAR: Catalin Popa, VAR asszisztens: Coltescu – románok)

MAGYARORSZÁG: Dibusz — Lang, Dárdai M., Szalai A. — Bolla (Nego, 68.), Nagy Á. (Schäfer, 46.), Styles (Vancsa, 84.), Nagy Zs. (Mocsi, 88.) — Gazdag (Kleinheisler, 46.) Szoboszlai — Ádám M. (Varga B., 46.)
kispad: Gulácsi, Tóth Ba., Balogh B., Sallai R., Horváth K., Szalai G.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

KOSZOVÓ: Muric — Vojvoda, Am. Rrahmani, Aliti, Rrudhani (Hadergjonaj, 71.) — Idrizi (Loshaj, 83.), V. Berisha (Al. Rrahmani, 83.) — Zhegrova (Bytyqi, 64.), Muslija (Celina, 65.), Rashica — Muriqi (Rashani, 64.)
kispad: Bekaj, Avdyli, Kryeziu, Dellova, I. Krasniqi, Hazrollaj
Szövetségi kapitány: Franco Foda

Gól: Szoboszlai (58.), Nagy Zs. (86.)
Sárga lap: — illetve Am. Rrahmani (74.), Aliti (79.), V. Berisha (82.), Hadergjonaj (87.), Vojvoda (90+1.)

BŐSÉGESEN TAGLALTUK a napokban, hogy már tizenhárom mérkőzés óta veretlen a válogatottunk, ezzel a leghosszabb ilyen szériát produkálja az Aranycsapat óta. Akkor azt is megpendítettük, hogy kedden minden bizonnyal tizennégyre nő az egymás utáni veretlen meccsek száma, mert igencsak nehéz elképzelni, hogy Koszovó győztesen hagyja el a Puskás Arénát. A Marco Rossi vezette magyar válogatott már elérte azt a szintet, hogy Koszovó erősségű gárdák ne lepjék meg a saját oroszlánbarlangjában, ahová csupán nagy nehézségek árán lehet belépőjegyhez jutni. A koszovói válogatott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) aktuális világranglistáján a 102. helyet foglalja el, vagyis nagyjából „félúton” van legutóbbi Eb-selejtezős csoportellenfeleink közül Bulgária és Litvánia között, márpedig mindkettőt magabiztosan felülmúlta a nemzeti csapat itthon a tavalyi sorozatban. A meccsre tartó magyar szurkolókat hallgatva is lényegében mindenki két, három, négy gól különbségű, könnyed győzelemmel számolt.

Nagy kérdés volt, hány poszton változtat a kezdő tizenegyen a szövetségi kapitány. Marco Rossi a találkozó előtti napon Telkiben elmondta, lesznek változtatások, de esze ágában sincs agyba-főbe kísérletezni. Viszont ha valamikor, most volt itt az ideje a kísérletezésnek, hiszen az ellenfél akár tartalékosabb csapattal is verhető, és az ezután hátralévő két felkészülési mérkőzés pedig már közvetlenül az Európa-bajnokság előtti napokban lesz. A különösen izgalmas kapuskérdésben sem tisztult a kép a Törökország elleni meccs után (sőt!), ám azt sejteni lehetett, hogy ezúttal Dibusz Dénes kap lehetőséget.

Így is történt, ez volt az egyike a hét módosításnak, vagyis a kapitány azért igencsak belenyúlt a csapatba. Ahogy azt várni lehetett, Dárdai Márton címeres mezben először lett kezdő, azonban nem Szalai Attila helyén, hanem a sérült Willi Orbán posztján, középső védőként, így a három belső védő közül Lang Ádám került ki a jobb oldalra, ahol egyébként is a leggyakrabban szokott szerepelni, és ahová Törökország ellen a Hertha BSC játékosának becserélése után szintén középről került. Szerkezetet nem váltott Marco Rossi, kizárólag posztra cserélt; Bolla Bendegúz, Callum Styles, Nagy Zsolt, Gazdag Dániel és Ádám Martin is a kezdőben kapott helyet, a hét új ember közül csak Dibusz és Gazdag nem állt be a törökök ellen csereként.

Ahogy azt várni lehetett, a magyar együttes azonnal a kezébe vette az irányítást, és támadott. Az is hamar kiderült, hogy zavarba hozható a vendégcsapat, az első tíz percben kétszer szereztünk labdát a kapuja közelében. A második esetben, a nyolcadik percben a kapus, Arijanet Muric röviden passzolt oldalra Szoboszlai Dominik mellett, a Liverpool légiósa el is csípte az átadást, abból a lehetőségből többet is kihozhatott volna, de odalett a helyzet. Igaz, a következő percben az ellenfélnek volt gólszerzési esélye, Edon Zhegrova szép szóló után kinézte a jobb felsőt, szerencsére beleértek a lövésébe, így szöglet lett.

A félidő közepére teljesen magához tértek kezdeti bágyadtságukból a koszovóiak, többször is zavart okoztak a védelem soraiban. Miközben ugyanazt láttuk, mint Törökország ellen: Szoboszlai Dominik gyakran visszahúzódott egészen a védővonalig, elkérte a labdát csaknem valamennyi kihozatalnál. És közben elment úgy fél óra, hogy a válogatott tulajdonképpen nem vezetett egy jó támadást sem, hiányzott a kreativitás, az ötlet a játékunkból. Szoboszlai Dominik pedig talán önzetlenebb volt a kelleténél, kétszer-háromszor is volt lövőhelyzete vállalható távolságból, de inkább passzolt. A játékosok sokszor tették ki a labdát a szélre, ám mindkét oldalról rendre rossz beadások érkeztek, míg a középcsatár, Ádám Martin teljesen elveszett a védők tengerében.

Azért csak meg kellene nyerni ezt a meccset, ha már kijött több mint ötvenezer ember a stadionba, gondolhatta a szünetben Marco Rossi, és kettőt is cserélt a szünetben, Nagy Ádám helyére Schäfer Andrást, a szinte teljesen észrevehetetlen Gazdag Dániel és Ádám Martin helyett Kleinheisler Lászlót és Varga Barnabást küldte be. Azonnal adódott is egy helyzet, Kleinheisler passzából Bolla Bendegúz lőtt, kevéssel fölé.

Nyomott, hajtott a csapat a gólért, és tíz perccel később meg is született a magyar találat! Schäfer András remek, jobbról érkező beadását a negyvenedik válogatott mérkőzését játszó Szoboszlai Dominik váltotta gólra tíz méterről. Folytatódott hát az ő remek egyéni szériája is: zsinórban a harmadik meccsen talált be, az elmúlt öt összecsapás mindegyikén szerzett gólt vagy adott gólpasszt, és a legutóbbi öt meccsünk mind a kilenc góljában szerepet vállalt valamilyen formában (ötöt ő maga jegyzett, három gólpasszt adott, egyszer pedig az ő lepattanó szabadrúgásából talált be Nagy Ádám)! Továbbá utolérte Sallai Rolandot a jelenlegi kerettagok között a gólok számában, így mindketten tizenkettőnél tartanak a válogatottban.

Érezhetően megjött a gárda játékkedve a szünet után, és a közönség is magasabb hangfokozatra kapcsolt, immár látványosabb és kockázatosabb megoldásokkal is mertek élni a játékosok. A 75. percben lélegzet-visszafojtva várta a publikum Szoboszlai huszonkét méteres szabadrúgását, ami nem volt rossz, de magabiztosan védte Arijanet Muric. A 79. percben pedig Varga Barnabás kapott nagy tapsot, mert rendkívül jó ütemben tolta el a védője mellett a labdát, és csak szabálytalanul, egy sárga lap ellenében tudta megakadályozni a ziccert Fidan Aliti.

Ebben az időszakban már abszolút kézben tartotta a mérkőzést a magyar csapat. A hajrában a szövetségi kapitány lehetőséget adott a Callum Styles helyére beálló Vancsa Zalánnak is, akiből ennél is többet szívesen láttunk volna a két meccsen, mivel a klubjában, a belga Lommelben kirobbanó formát mutat jó ideje.

Semmi sem veszélyeztette a mieink győzelmét a 86. percig sem, akkor viszont tényleg eldőlt, Nagy Zsolt remek góljával! Már Lang Ádám előtt is kitűnő lövőhelyzet kínálkozott, ám ő nagyon okosan passzolt még egyet, az pedig ziccer volt a Puskás Akadémia saját nevelésű játékosának. Lang Ádámnak a jelek szerint az a specialitása, hogy védőként védőknek ad gólpasszt – emlékezetes, hogy Belgrádban a szerbek ellen Willi Orbánnak adott egy asszisztot.

Ha egyfajta tavaszköszöntő fiesztahangulatot vártunk ettől a mérkőzéstől, a végére megkaptuk. Ekkor már élvezte is a játékot a csapat, a közönség pedig rágyújtott az Éjjel soha nem érhet véget című nótára, kifejezve, hogy: csak így tovább!

További képek: Farkas Zsolt, mlsz.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

„Minden egyes alkalom, amikor négy hónap után találkozom először a csapattal, egy sajátságos helyzet. Most ezen a második meccsen látni szerettem volna olyan játékosokat is, akik eddig nem kezdtek. Ezért jó lehetőséget láttam egyes játékosok tesztelésére. Nyilván amikor hét futballistát cserélünk a kezdőben, akkor nem biztos, hogy úgy játszunk, ahogy szeretnénk. Most Kerkez és Sallai nem sokkal a meccs előtt estek ki, nem tudták vállalni a játékot. Valóban nem kezdtünk jól, de sokkal jobban nézünk ki, mint 2020 előtt. Hosszú idő telt el úgy, hogy mindössze kétszer kaptunk ki. Nem szabad azt hinni, hogy Magyarország bárki ellen végig dominálni tud egy meccsen, ám ettől még sokat fejlődtünk, ma is megvoltak a lehetőségeink. Az Eb-n nagyon magas színvonalú csapatok ellen fogunk pályára lépni és mindent megteszünk majd a továbbjutásért, de ezt nem lehet reálisan célul  kitűzni”– kezdte értékelését Marco Rossi.

Kiderült az is, hogy Kerkez a hétfői, utolsó edzésen panaszkodott a vádlijára, Sallai pedig egy kisebb probléma miatt, elővigyázatosságból nem játszott, viszont ha most az Eb-n lettek volna, mindketten játszottak volna, mert nincs szó súlyos sérülésről.

A szövetségi kapitányt kérdeztük az Eb-keretről és Gazdag Dániel teljesítményéről.

„Nem szeretek külön, egyénekről beszélni, de el kell mondjam, Gazdag Dánieltől többet várok. Megkapja a lehetőséget, azonban nem tejesített jól ma este sem. Más szerepben játszik a klubjában, mint amit mi kértünk tőle, azt, hogy mélységből indulva támadjon többet, de visszahúzódott és nem nyílt előtte lehetőség. Ami a keretet illeti, remélem, hogy vissza lehet még hozni néhány játékost a csapatba, akire most nem számíthattam, és akkor még nagyobb lesz a merítési lehetőségem. Mindenkit szemmel tartok és aki megdolgozik a lehetőségért, az megkapja az esélyt, mint ahogy ma Mocsi Attila is lehetőséget kapott.  Dárdai Márton is olyan labdarúgó, aki meggyőzött arról, hogy érdemes őt pályára küldenem. Viszont számít az ellenfél is, például most volt egy 190 centiméternél magasabb támadó az ellenfélnél. Ki fedezte őt? A sokat kritizált Szalai Attila. Aztán van két kiváló kapusunk. Az a jó, hogy van verseny bizonyos posztokon. Sajnos nem minden poszton van ez így. Ha Sallai vagy Szoboszlai hiányzik, nem tudok hozzájuk hasonló játékost beválogatni.”

Rossi a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, érzi a szurkolók szeretetét, de az nem jó, ha ő nagyobb üdvrivalgást kap, mint  mondjuk Szoboszlai, hiszen a meccset a játékosok döntik el, a játékosok az igazi főszereplők, őket kell megünnepelni.

Kérdésre válaszolva a sérülése után idén visszatérő Schäfer Andrásról is beszélt. Elmondta, régóta rokonszenvez vele, és nagyon jó hatással van a csapatra az öltözőben is.

„Előre eldöntöttem, hogy ma csereként játszani fog, s ha így folytatja, egészen biztosan számíthat a meghívóra az Eb-n is” – fogalmazott Rossi az Union Berlin középpályásáról.

„Hatvan percen keresztül jól játszottunk, labdabiztosak voltunk, annak köszönhetően, hogy megfelelően felkészültünk a magyar válogatottból. Utána viszont a labdavesztésünkből gólt szerzett az ellenfél, ez megváltoztatta a meccs menetét. A magyar válogatott ezután már kivárásra játszott, és ebben, illetve a kontrajátékban nagyon jó a magyar csapat” – értékelt a koszovóiak szövetségi kapitánya, Franco Foda.

A német szakember hozzátette, a magyar csapat képes lehet az Európa-bajnokságon is meglepetésre, mert nagyon egységes együttes és Szoboszlai Dominik személyében van egy kiemelkedő játékosa.

„Szoboszlai Dominikot sokáig jól kezeltük, szorosan védekeztünk vele szemben, de miután a magyar válogatott megszerezte a vezetést, már nem tudtuk ugyanazt a játékot játszani, mint hatvan percig” – mondta Foda.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111101000ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    95′
    ÖSSZEFOGLALÓ, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    95
    VÉGE
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    94
    Szoboszlai megindul, de rossz a beadása középre Schäfernek.

    93′
    Szoboszlai jobbal a léc fölé lő kissé jobbról, 19 méterről. Nem is sokkal!

    92′
    Sárga lap
    Mergim Vojvoda kap sárga lapot Nego lerántásáért.

    91′
    Három perc a ráadás.

    90′
    Nego jobb oldali beadása a kapusé.

    88
    GÓLVIDEÓ ITT!

    88′
    Szoboszlai egy jót dekázott közben.

    87′
    CSERE
    Mocsi Attila be, Nagy le, újoncavatás.

    86′
    GÓL
    AKKOR EZ EL IS DŐLT, KÉREM! Lang megindul, ballal a 16-os jobb sarkán belülről NAGY ZSOLTHOZ passzol, aki jobbal a jobb alsóba lő az ötös bal sarka elől, hat méterről. 2–0!

    85′
    CSERE
    Vancsa Zalán váltja Stylest.

    84′
    CSERE
    Albion Rrahmani be, Berisha le.

    83′
    CSERE
    Florian Loshaj be, Idziri le.

    82′
    Sárga lap
    Valon Berisha belerúg Vargába a felezőnél, sárga lap neki is.

    80′
    Sárga lap
    Fidan Aliti ellöki a felezőnél meginduló Vargát, és őt kell ápolni. Plusz kap egy sárga lapot.

    77′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    76′
    Szoboszlai kissé jobbról, 18 méterről a jobb, azaz a túlsó felsőbe emelné jobbal a labdát, de elkapja azt Muric, és vetődnie sem kell ehhez.

    75′
    Sárga lap
    Kleinheisler indítja vargát, akit fellök a 16-os jobb sarka előtt Amir Rrahmani. Sárga lap is.

    73′
    Hadergjonaj 2017-ben játszott a svájci felnőttválogatottban, de csak felkészülési mérkőzésen.

    72′
    CSERE
    Florent Hadergjonaj be, Rrudhani elfáradt.

    69′
    MURIC! Varga passzát Nagy ballal estében tízről kapura vágja, véd a jobb alsó előtt Muric, villámgyors vetődéssel! Meglepő módon kirúgással folytatódik a mérkőzés. Lesen volt Varga?

    68′
    Aliti ballal a léc fölé kanalazza az ötös bal sarka elől Lang rossz helyre tartó fejesét.

    68′
    CSERE
    Loic Nego be, Bolla le.

    67′
    CSERE
    Elbasan Rashani be, Muriqi le.

    67′
    CSERE
    Zymer Bytyqi be, Zhegrova le.

    67′
    CSERE
    Bersant Celina be, Muslija le.

    67′
    Most a felelgetős így szól: Szoboszlai! – kiáltja az egyik oldal. Dominik! – kiáltja a másik.

    66′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    65′

    Fotó: Koncz M.

    64′

    Fotó: Árvai K.

    63′
    Megjött a a menetrend szerinti Szoboszlai-gól…
    Sorozatban a harmadik meccsén szerzett gólt és egymás után az ötödiken ért el gólt vagy gólpasszt (P. K.).

    63′
    Styles és Schäfer hoz össze egy lövőhelyzetet Nagynak, aki ballal 19-ről jócskán a léc fölé lő.

    62′
    Zhegrova jobbról ballal az ötösre emeli a labdát, amelyet tízről a jobb alsó mellé fejel Rrahmani.

    60

    Fotó: Koncz Márton

    60

    Fotó: Koncz Márton

    59
    GÓLVIDEÓ ITT!

    58′
    GÓL
    VEZETÜNK, Schäfer rossz passza után visszaszerzi a labdát Bolla, aki indítja Schäfert, ő jobbról jobbal laposan okosan visszagurít, picit jobbról, 11 méterről kapura lő jobbal SZOBOSZLAI DOMINIK… a kapu előtt álló Rrahmani mellkasáról a jobbra vetődő kapust becsapva a labda a kapu bal alsó sarkába pattan. 1–0!

    55′
    Szoboszlai ellöki hátulról a cselezgető Zhegrovát.

    53′
    Rashica balról ballal középre ad, Bolla közbevetődik, Dibusz ismét a nevető harmadik.

    52′
    Rrudhani szépen megy el a bal szélen, ballal középre ad, de nagyot nyújtózkodva eléri a labdát Lang, Dibusz meg vetődve elkapja azt a jobb alsó előtt.

    50′
    Kleinheisler passzát Bolla jobbal 17-ről, picit jobbról kapura teszi, véd Muric szép robinsonáddal.

    49′
    Dárdai szereli nagy csatában a jobb szélen Zhegrovát.

    47
    Második félidő
    FOLYTATJUK!

    46
    CSERE
    Kleinheisler László be, Gazdag le.

    46
    CSERE
    Varga Barnabás be, Ádám le, ékcsere.

    46
    CSERE
    Schäfer András váltja Nagy Ádámot, szűrőcsere.

    45′
    A legutóbbi négy meccsünkön nyolc gólt szereztünk és mindegyikhez volt köze Szoboszlai Dominiknak. Négy gólt lőtt, három gólpasszt adott, egyszer pedig az ő lepattanó szabadrúgásából talált be Nagy Ádám. Jelenleg azonban úgy tűnik, ha Szoboszlai elöl nem tud villanni, akkor más sem… (P. K.)

    45′

    Fotó: Árvai Károly

    45′

    Fotó: Árvai Károly

    45′

    Fotó: Árvai Károly

    45′
    51 százalékban volt nálunk a labda ma, 3-szor lőttünk kapura, egyszer sem a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 3/0.

    45′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    45′
    Szünet
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    44′
    Két perc a ráadás.

    44′
    Szalai bal oldali beadását Ádám nem éri el jól fejjel középen!

    44
    Muslija jobb oldali beadása sem sikertörténet. Az előbb a 194 centiméter magas Muriqi szorgoskodott hátul.

    44
    Szoboszlai és Bolla beadása is a vendégeké.

    44′
    Aliti blokkolt.

    43′
    Szoboszlai nem emeli majd a kapu elé, Stylest futtatja, a beadását ballal egy védőbe vágja középről, 16-ról Dárdai.

    43′
    Közben már melegítenek a cserejátékosaink.

    42
    Ádám kiharcol egy szabadrúgást a felező környékén.

    42′
    Mégiscsak ápolni kell Langot, rávetődött Muqiqi földharcban. Rögtönzött edzői eligazítás a két kispad előtt.

    42′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    41′
    Lang a földön marad, de folytatja.

    40
    Szoboszlai jobbhátvédként szerepel most, kioszt egy kötényt, de a passza nem jó Gazdag felé.

    40
    Most felharsan a megszokott felelgetős skandálás. Az egyik oldal azt zengi a lelátón, hogy Hajrá!, a másik pedig Magyarok!-kiáltással válaszol.

    40
    Styles remekül fordít jobbra Bollának, aki passzolgat picit Szoboszlaival, majd jobbal az ötösre ad, de közbelép Aliti.

    39′
    Zhegrova passzát a 16-os előteréből jobbal kapura perdíti azonnal Idzizi, de közbelép azonnal, és blokkol Lang.

    36′
    Hátul passzolgat Koszovó, megindul Rrudhani, a passza Muriqi és Rashica közé megy… Dibuszé.

    35′
    A szurkolók nagyon lelkesek, zúg a Mindent bele!

    34′

    Fotó: Árvai Károly

    33′

    Fotó: Árvai Károly

    31′
    Rrudhani bal oldali beadását kifejeli Lang, Idrizi indítása hosszú, Aliti odalépett Szoboszlainak, Ádám meg Rrudhaninak, ez volt az előző 2 perc krónikája.

    30′
    Ezen a mérkőzésen is azt láthatjuk, hogy a kirúgásainknál teljesen hátrajön Szoboszlai, ő vezeti fel a labdát, csak így rengeteg energiájába telik felérni, és mire felérne, már lehet, hogy el is veszítjük a labdát…

    26′
    Szalai keresztpassza éppen csak hosszú a jobb oldalon meginduló Bollának.

    25′
    Mellé, Muriqi estében 10-ről jobbal nagyon a jobb alsó mellé lő, Idrizi passzolt elé Zhegrova nagyon szép megindulása után.

    24′
    Ötlettelennek tűnik most a játékunk. Ha meg is szerezzük a labdát nem igen tudunk vele mit kezdeni, amikor pedig az ellenfélnél van a labda nem elég agresszív és hatékony a letámadásunk – írja Pór Károly.

    23′
    Mezőnyharc.

    20
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    20
    Rossi nem nyugodt. A zónáját elhagyva kiabálta be utasításait az iménti koszovói helyzet után.

    20
    Burnley – Torino, Napoli, Alanyaspor, Lausanne – Schalke, LASK – Lille, Freiburg, Besiktas – Mallorca. Így áll fel az ellen a klubcsapatok szerint. Kissé orrnehéz, bár remekül kezdődik…

    18′
    Rashica a bal alsóba lőne kissé balról, 11-ről, jobbal, véd vetődve a bal alsó előtt Dibusz, de már les. Ellenben zseniális passzt adott ismét Muslija.

    17′
    A két ország válogatottja korábban még nem találkozott egymással, a magyar válogatottnak a koszovói lesz a 85. ellenfele – a mieink legutóbbi „új” ellenfele Costa Rica volt, 2017 novemberében, amikor a Szélesi Zoltán ideiglenes szövetségi kapitány által irányított válogatott Nikolics Nemanja góljával 1–0-ra győzött – írja Harmath kolléga.

    16′
    Bolla jobb oldali beadása elsuhan Ádámék előtt. Szoboszlai hátrament, ezzel megzavarta az ellenfelet.

    15′
    A tábor folyamatosan énekel, de a stadion többi része talán csendesebb a szokottnál.

    14′
    Bár a továbbra is teljesen üres vendégszektoron kívül is vannak még üres székek azért mostanra már 50 ezer fölött lehet a nézőszám – írja Pór Károly.

    13′
    Vojvoda bal oldali beadását rosszul találja el fejjel az ötös előterében Muriqi.

    12′
    MELLÉ, Zhegrova a 16-osról, kissé jobbról ballal a jobb felsőbe lőne, nagyot ment fejjel az ötösön felugró Lang, de a labda így is éppen csak elkerülte a kaput!

    10′
    A kapus eltörte a labdát, de megúszták a koszovóiak.

    9′
    Szoboszlai labdát szerez a 16-oson belül, nem lő ballal az ötös jobb sarka elől, aztán rosszul passzol Styles elé.

    8′
    Szoboszlai szöglete és Nagy Zs. bal oldali beadása is Alitié, aki a légtér ura most.

    7′
    Gazdag és Ádám passzolgat a 16-oson Szoboszlai labdaszerzése után, de közbelép Muslija.

    5′
    Sallai kisebb sérüléssel bajlódik, ezért nem kezd ma.

    4′
    Styles rossz passza után bedobás, azonnal hátrafordulnak a koszovóiak.

    4′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    3′
    Aki kifejeli aztán Szoboszlai szabadrúgását a 16-osról.

    2′
    Remek a hangulat, magyar mezőnyfölény. Styles bedob egy remek cselt, gyorsan felrúgja őt Idrizi.

    1
    Meccs indítása
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A mieink tiszta fehérben, a vendégek tiszta feketében.

    Fotó: Árvai Károly

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

    Fotó: Koncz Márton

    Fotó: Koncz Márton

    Fotó: Koncz Márton

    A vendégszektor teljesen üres, és bár a többi szektor szépen telik, biztosan nem lesz telt ház kezdésre – írja a helyszínről Pór Károly.

    Dibuszt és Dárdait is kezdetnék olvasóink Koszovó ellen.

    Dilemma a javából – Thury Gábor jegyzete.

    Kerkez Milos kisebb sérüléssel bajlódik, így kihagyja a Koszovó elleni mai felkészülési mérkőzést.

    És mikor dőlt el, ki véd ma nálunk? ITT MEGTUDHATJA!

    Marco Rossi nyilatkozata ITT!

    A FIFA-világranglista 102. helyezettje múlt héten pénteken idegenben múlta felül 1−0-ra Örményországot, Franco Foda szövetségi kapitány győzelemmel mutatkozott be a csapat élén.

    „Nagyon jól sikerült az első meccs, megérdemelt sikert arattunk, több gólt is szerezhettünk volna – mondta az 57 éves német szakember a Puskás Aréna sajtókonferencia-termében. − Várjuk már, hogy telt ház előtt lépjünk pályára ebben a csodálatos stadionban, futballünnep lesz mindenki számára. Kiváló csapat a magyar, amely Marco Rossi irányításával fegyelmezetten, taktikailag szervezetten futballozik, jó az ellentámadásban, de nekünk is megvannak a fegyvereink, amelyet az örmények ellen megvillantottunk: veszélyesek vagyunk az átmeneteknél, technikás labdarúgók alkotják a keretet, ügyesen birtokoljuk a labdát. Érdekes meccs lesz, mert idegenben játszunk, a nézők a hazai csapatot támogatják. De ez is egy lehetőség, hogy tovább fejlődjünk, meg akarjuk valósítani a terveinket, s szeretnénk javulni az előző meccshez képest.”

    Amir RRAHMANI, Koszovó 55-szörös válogatott védője: – Fontos összecsapás vár ránk, amely segíti, hogy egyre jobban megismerjük a nemrégiben kinevezett szövetségi kapitány elképzeléseit, és élesben megvalósítsuk, amit az edzéseken gyakorolunk. Erős ellenféllel találkozunk, jó képességű futballisták alkotják Magyarország keretét, labdarúgói európai klubokban játszanak. Franco Foda arra kér minket, hogy összeszedetten, magas letámadást alkalmazva futballozzunk. Azt szeretné, ha minél közelebb szereznénk labdát az ellenfél kapujához, mert így vezethetünk a lehető leggyorsabban támadást, labdavesztést követően pedig gyors reakciót vár tőlünk.

    Az Örményország elleni meccset kihagyó csapatkapitány, Amir Rrahmani felépült.

    „Amikor 18-19 évesen be akarták hívni, mondtam, hogy korai” – Dárdai Pál.

    Fotó: P. K.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ