2024.III.31. Mezőkövesd – Ferencváros: 0-3

GYŐZÖTT A FERENCVÁROS, ESÉLYE SEM VOLT HAZAI PÁLYÁN A MEZŐKÖVESDNEK

Három góllal nyert a Ferencváros, de sokkal többször is betalálhatott volna az NB II felé csúszó hazaiak ellen.
A labdarúgó NB I 26. fordulójában a sereghajtó Mezőkövesd a listavezető Ferencvárost fogadta, és a vendégek 3–0-s győzelmet arattak.

Nyilatkozatok:

Dejan Stankovic: —  Egyetlen célunk lehet, a bajnoki aranyérem, ezért kell küzdenie minden játékosnak, aki zöld-fehér mezben pályára lép. A mostani találkozó más lesz, mint az előző kettő, fegyelmezetten kell játszanunk, készen állunk a kihívásra.

A mérkőzés:

Mezőkövesd-Zsóry — Ferencváros: 0-3 (0-1)
Mezőkövesd, 18:00. 4.130 néző.
Vezette: Dr. Csonka Bence (asszisztensek: Buzás, Horváth R.; Videóbíró: Zierkelbach Péter; VAR asszisztens: Albert; VAR operátor: Kovács I.; tartalékjv.: Andó-Szabó)

Mezőkövesd-Zsóry: Piscitelli — Kállai K. (Pillár, 57.), Lukic, Beriashvili, Vajda S. — Brtan, Szolgai (Kócs-Washburn, 57.), Cseke — Molnár G. (Cseri, 68.), Drazic (Szalai J., 87.), Samperio (Karnickij, 68.)
kispad: Kovácsik, Juhász, Szivacski, Da. Babunski, Kojnok, Szilágyi
vezetőedző: Milan Milanovic

Ferencváros: Varga Á. — Makreckis, Abena, Cissé, Civic — Loncar (Traoré, 77.), Maiga (Pászka, 64.) — Marquinhos (Sevikyan, 77.), Zachariassen, Katona B. (Ben Romdhane, 46.) — Kodro (Varga B., 64.)
kispad: Dibusz, Botka, Wingo, Aaneba, Tóth A., Lisztes, Ramírez
vezetőedző: Dejan Stankovic

Gól: Loncar (38., 51.), Varga B. (85.)
Sárga lap: Molnár G. (27.), Beriashvili (32.) illetve Maiga (35.)

Kis túlzással olyan volt a Mezőkövesd-Zsóry–Fradi bajnoki, mintha ökölvívómeccset láttunk volna. Az erősebb, a favorit az elején csak játszott, ijesztgette a gyengébb hazaiakat, akik egészen jól állták az „ütéseket”, sőt, egy-egy váratlan megindulással még majdnem az is megesett, hogy Sztefan Drazsicsék viszik be az első találatot. Ám Andrej Lukic az első félidő közepén elkövetett bődületesen nagy hibája már sejttette, hogy ebből akár kiütés is lehet.

Nos, be is következett, ugyanis a Fradi az első játékrészben kifárasztotta ellenfelét, a másodikban pedig már jóval nagyobb sebességre kapcsolva szinte lehetetlen helyzetbe hozta a mezőkövesdieket. Leginkább a bal oldalon Marquinhos volt elemében, aki szinte őrületbe kergette a hazai védelem jobb oldalát. Látványos futballja tetszett a ferencvárosi közönségnek, olykor még a hazai tábor is tapsolt. A meccs embere mégsem ő lett, hanem a két gólt szerző Stjepan Loncar.

A ballábas játékos remekül futballozott „árnyékékként”, s higgadt, pontos lövéseivel padlóra küldte az ellenfelet. Ám még ekkor még nem számoltak rá a Mezőkövesdre. De jött a csereként beálló Varga Barnabás, aki halálos nyugalommal értékesítette az előtte kínálkozó lehetőséget, ezzel továbbra is magabiztosan vezeti a góllövőlistát. A győzelmen kívül másnak is örülhettek a zöld-fehér hívek, hiszen majd négy hónapos szünet után, még ha csereként is, de pályára léphetett Adama Traoré, a szurkolók egyik legnagyobb kedvence. 0–3

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Dejan Sztankovics elismerte: az első fél órában nem az történt, amit elterveztek.

„Gratulálok a Mezőkövesdnek, mert nagyon jól védekezett, remek kontrákat vezetett, mi pedig könnyű labdákat adtunk el, nem úgy sikerültek a párharcok sem, ahogy szerettük volna. Az első gól után tudtunk a saját játékunkra koncentrálni, és azt nyújtani, amit szerettünk volna. Szeretnék gratulálni a játékosoknak és a stábnak is a munkához, ami nem most, hanem már januárban elkezdődött.”

A Mezőkövesd vezetőedzője, Milan Milanovics szerint megérdemelten nyert a Fradi.

„Ellenfelünk jól játszott. Nálunk az első negyven perc egész jól sikerült, voltak szép támadásaink, néha sikerült birtokolni a labdát. Az első két kapott gól előtt nálunk volt a labda, nem sikerült megoldani a helyzeteket, a Ferencváros rögtön büntetett, aztán gödörbe kerültünk, és már nem sikerült semmi.”

Stefan Loncar:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2024.III.31. Mezőkövesd – Ferencváros: 0-3 bejegyzéshez

 • Számomra kellemes meglepetés volt Pászka remek középpályás játéka. Ez lenne az igazi helye?

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3′
  VÉGE
  Vége a találkozónak, a Ferencváros biztosan nyert, és növelte előnyét az élen. 0–3

  90+3′
  Bal oldali ferencvárosi szöglet után Varga Barnabás fejelhetett szabadon, de a földre lefejelt labda fölépattant.

  90′
  Szevikjan akart volna nagyon gólt szerezni, elhúzta a labdát a kapus meg egy-két védő mellett is, de így is egy védő lábát találta el a lövése.

  85′
  CSERE
  Cserélt a Mezőkövesd, Drazsics helyére Szalai József állt be.

  85′
  GÓL
  GÓÓÓÓL! BENT VAN A HARMADIK! Varga Barnabás lőtte, már meg sem lepődünk. Ben Romdan lövése kijött Beriasveili remek bevetődése után, a kipattanóra lecsapott Varga Barnabás, aki 9 méterről, belsővel a bal alsóba lőtt. 0–3

  83′
  Szevikjan lőtt éles szögből a jobb alsó felé, be is fért volna a labda, ha Piscitelli nem véd lábbal.

  81′
  Makreckis kínálta meg egy 22 méteres lövéssel Piscitellit, aki vetődve szögletre ütötte a labdát.

  77′
  CSERE
  Marquinhos is befejezte, az ő helyére Szevikjan állt.

  77′
  CSERE
  Cserélt a Ferencváros, hosszú idő után pályán Traoré, Loncar jött le.

  72′
  Pászka távoli csavarása ment vagy másfél méterrel fölé.

  69′
  A matyóföldi együttes 9 pontjával a hazai táblázaton is sereghajtó, az előző 6 otthoni bajnokiját kivétel nélkül elbukta, és saját pályáján még egyszer sem játszott döntetlent ebben a bajnokságban. Úgy tűnik, ma is vereség lesz a vége…

  69′
  Nagyon beszorult a Mezőkövesd, egyfolytában a Ferencváros támad.

  67′
  CSERE
  Molnár helyett Cseri a pályán.

  67′
  CSERE
  Kettőt cserélt a Mezőkövesd, Samperio helyett Karnyicki…

  67′
  KAPUFA! Jobb oldali Loncar-beadás után Marquinhos teljesen egyedül maradt, 6 méterről azonban a földre fejelt labda a lécről jött ki.

  65′
  CSERE
  Kodro ma sem tudott gólt szerezni, Varga Barnabás állt be a helyére.

  65′
  CSERE
  Újabb ferencvárosi csere, Maiga helyére jött Pászka.

  58′
  Bár a Puskás Akadémia elleni hazai 1–1-gyel véget ért az FTC 7-es bajnoki győzelmi sorozata, a 8 meccses veretlensége még így is a leghosszabb ilyen aktív széria a magyar élvonalban. A Ferencvárosnak a 3. és a 10. forduló között már volt egy ugyanilyen eredménysora, de annak az első két meccsén még nem Dejan Sztankovics, hanem elődje, Máté Csaba irányította a csapatot. Hasonló, 8-as veretlenségi sorozatra még a Paks volt képes ebben az idényben, a paksiak szériája az 5. fordulótól kezdve 6 nyertes mérkőzésből és 2 ikszből állt össze.

  57′
  CSERE
  Cserélt a Mezőkövesd, Kállai helyére Kócs-Washburn érkezett.

  53′
  Szolgai lőhetett 17 méterről, sok láb volt előtte, így helyezni nem tudta, Varga biztosan védett.

  51′
  GÓL
  GÓÓÓÓL! LONCAR MÁSODSZOR! Marquinhos labdája rossznak tűnt, de visszakapta egy védőtől, ezúttal már jól passzolt, Loncar pedig 16 méterről a bal alsóba lőtt. 0–2

  46′
  CSERE
  A szünetben cserélt a Ferencváros, Ben Romdan érkezett Katona Bálint helyére.

  46′
  Második félidő
  Elkezdődött a második félidő.

  45′
  Szünet
  Vége az első félidőnek, vezet a Ferencváros. 0–1

  44′
  Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros 20 méterre a hazai kaputól, kecsegtető pozícióból. Cseles kombináció után Civic lőtte el ballal, a labda alig zúgott el a bal felső fölött.

  43′
  Szép támadás után Marquinhos fordult kapura, remek pozícióból rálőtte 10 méterről, Piscitelli csodásan védett.

  42′
  Varga húzott le egy rossz beadást, aztán összeszólalkozott Lukiccsal, aki kirakta a kezét. Egy darabig elvoltak ezzel az üggyel, aztán persze folytatódott a találkozó.

  38′
  GÓL
  GÓÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Kodro passzolt volna Loncarnak, úgy tűnt, Lukic könnyedén elviszi a labdát a saját tizenhatosán belül, csakhogy éppen Loncarhoz gurította a labdát, aki 6 méterről, kissé jobbról könnyedén lőtt a kapuba. Nagy védelmi hiba volt. 0–1

  34′
  A Mezőkövesd legutóbb a 93. percben egyenlített Újpesten (2–2), de 5 forduló alatt így is csak 4 pontot kapart össze február közepén kinevezett vezetőedzőjével, Milan Milanoviccsal. A matyóföldi gárda nemcsak a tabellán elfoglalt helyét, hanem a győzelmei (5) és a szerzett góljai (24) számát nézve is utolsó a mezőnyben, viszont a kerete a legidősebb átlagéletkorú (26.9 év).

  34′
  Sárga lap
  Maiga rántotta le Samperiót, ezért kapott sárgát.

  33′
  A Mezőkövesd olykor nyolc emberrel védekezik a saját tizenhatosán belül, de erre azért túl gyakran nincs szüksége. Kevés a zöld-fehér helyzet.

  29′
  A borsodi kisvárosban 11-szer kerültek egymással szembe a legfelső osztályban, 4 kövesdi győzelem mellett 6 ferencvárosi diadal született, és egyedül a 2021. februári meccsük lett döntetlen (2–2). A két véglet: 2020 februárjában a borsodiak, 2021 novemberében a zöld-fehérek nyertek 3–0-ra.

  29′
  Támadott a Mezőkövesd, Molnár beadása kipattant, éppen Brtan elé, aki 18 méterről nem sokkal lőtt mellé.

  27′
  Sárga lap
  Molnár Gábor rúgott oda Katona Bálintnak, ezért kapott egy sárgát.

  26′
  Drazsics került a földre, fájlalta a derekát, ápolni kellett, de rendbe jött.

  21′
  A sereghajtó matyóföldiek ebben a kiírásban, a decemberben négy napon belül lejátszott két mérkőzésen nem tudtak betalálni a zöld-fehéreknek (0–0 Pesten, majd 0–2 Kövesden). Mivel azonban az előző bajnokságban veretlenek maradtak ellenük (2–1, 1–1, 1–0), így a legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijukból csak egyet veszítettek el a ferencvárosiakkal szemben – 2 győzelem és 2 iksz mellett.

  20′
  Civic ívelt a mezőkövesdi kapu elé szabadrúgásból, Loncar fejese megpattant Cissén, így vágódott a labda a bal fölső felé, Piscitelli viszont bravúrral mentett.

  15′
  KAPUFA! Marquinhos adott remek átadást a beinduló Zachariassennek, aki ellőtte a labdát Piscitelli mellett, már emelte a karját gólörömre, amikor elképedve látta, hogy a labda kijön a jobb kapufáról…

  9′
  Huszonöt bajnoki meccsük volt már az NB I-ben, és összességében a zöld-fehérek fölénye elsöprő: az örökmérleg 4 mezőkövesdi siker, 6 iksz, 15 ferencvárosi győzelem.

  9′
  Kodro esett el a hazai tizenhatos előterében, de talán túlságosan is látványos volt az az esés, ezért a bíró továbbot intett.

  8′
  A hazai tábor.

  (Fotó: Nagy-Pál Tamás)

  7′
  A vendégtábor.

  (Fotó: Nagy-Pál Tamás)

  5′
  Jobb oldali Ferencváros-szöglet után Abena fejelhetett, de rosszul találta el, nem ment el a labda a kapuig.

  4′
  Beszorult a Mezőkövesd, Marquinhos és Katona is lőhetett, de lepattant a labda.

  Meccs indítása
  Elkezdődött a találkozó, a Mezőkövesd tiszta fehérben, a Ferencváros tiszta zöldben játszik.

  4130 néző, telt ház Mezőkövesden.

  A Ferencváros kezdőjéből hiányoznak a válogatottakban szereplő játékosok, a többségük a kispadon, Abu Fani ott sem…

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Mezőkövesden a Mezőkövesd–Ferencváros mérkőzés a labdarúgó NB I 26. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ