2024.IV.10. Ferencváros – DVTK: 2-1

FÉL LÁBBAL MÁR A DOBOGÓ TETEJÉN? ISMÉT NYERT A FERENCVÁROS

Hat fordulóval a bajnokság vége előtt a zöld-fehérek 11 pontra növelték előnyüket a Pakssal szemben.
A labdarúgó NB I 21. fordulójából most bepótolt mérkőzésen a Ferencváros 2–1-re megverte odahaza a Diósgyőrt.

Nyilatkozatok:

Vladimir Radenkovic: A Ferencváros minden mérkőzésen a labdabirtoklásra törekszik, és rendre 60 százaléknál is nagyobb arányban náluk is van  labda. Ezúttal hazai pályán, a saját közönségük előtt játszanak, de mi is készen állunk a megmérettetésre. Azt kértem a srácoktól, hogy bízzanak jobban magukban, nem kell mindent egyérintőből megoldani, nyugodtan vegyék át a labdát és úgy passzoljanak, és a pálya bizonyos zónáiban bátran vállalják be a cselezést is. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Ferencváros évek óta kiemelkedik a mezőnyből, de sportemberként ezúttal is úgy utazunk Budapestre, hogy kiadjuk magunkból a maximumot, és mindent megteszünk a győzelemért.

Dejan Stankovic: — A Paks elleni siker nagyon fontos volt számunkra. Ugyanannyira fókuszáltan és rendezetten kell játszanunk, ahogyan azt a legutóbbi bajnoki mérkőzésünkön tettük. Támadásban és védekezésben is a maximumra törekszünk. Muszáj 100 százalékosan koncentrálnunk, hiszen még nem ért véget a küzdelem a bajnoki címért. Ha ezt a meccset megnyerjük, nagyon nagy lépést teszünk a célunk elérése felé, hogy eldöntsük a bajnoki címet. Nagy klubként nem is lehet más a célunk. Szeretnénk 11 pontra növelni az előnyünketRövid időn belül másodszor találkozunk a Diósgyőrrel, amelyet a kupameccsünk előtt is már alaposan kielemeztünk. Tisztában vagyunk az ellenfelünk erényeivel. Az edzőjüket is jól ismerem, hiszen Belgrádban együtt dolgoztunk korábban. Bízunk benne, ahogy a kupában, úgy a bajnokságban is nyerni tudunk.

A mérkőzés:

Ferencváros — DVTK: 2-1 (2-0)
Groupama Aréna, 18:00. 9.473 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Kóbor, Vígh-Tarsonyi; Videóbíró: Erdős József; VAR asszisztens: Garai; VAR operátor: Kovács I.; tartalékjv.: Antal P.)

Ferencváros: Dibusz — Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 65.) — Maiga, Loncar (Ben Romdhane, 65.) — Sevikyan (Zachariassen, 74.), Abu Fani, Marquinhos (Makreckis, 83.) — Varga B. (Kodro, 65.)
kispad: Varga Á., Traoré, Pászka, Aaneba, Katona B., Lisztes
vezetőedző: Dejan Stankovic

DVTK: Danilovic — Bényei (Klimovic, 46.), Szatmári, Chorbadzhiyski, Bokros, Stephen Bitok — Holdampf, Vallejo, Pozeg Vancas (Pernambuco, 74.) — Edomwonyi (Szabó L., 74.), Acolatse (Jurek, 82.)
kispad: Bánhegyi, Tóth B., Kampecisz, Feuillassier, Gera D., Demeter
vezetőedző: Vladimir Radenkovic

Gól: Varga B. (1.), Sevikyan (22.) illetve Pozeg Vancas (56.)
Sárga lap: Abu Fani (19.), Botka (63.), Abena (74.) illetve Bényei (27.), Szatmári (35.), Pozeg Vancas (74.), Chorbadzhiyski (90+4.)

HARMINCÖT MÁSODPERC telt el a mérkőzésből, máris a diósgyőri kapuban volt a labda. Varga Barnabás ragadozóként csapott le a rosszul hátrapasszolt labdára, és miután mesterien eltolta a kapus mellett, az üres kapuba gurította. Egy percre sem volt szüksége a Fradinak a vezetés megszerzéséhez, a vendégek kispadja előtt Vladimir Radenkovics vezetőedző nem akart hinni a szemének, heves kézmozdulatokkal jelezte játékosainak, ne lógassák a fejüket.

Ha fel is emelték, húsz perccel később ismét lógathatták…

Edgar Szevikjan az idény egyik legszebb gólját szerezve duplázta meg az előnyt, a támadót téli érkezése óta először nevezte a kezdőcsapatba Dejan Sztankovics vezetőedző, az örmény játékos szenzációs góllal hálálta meg a bizalmat. A mérkőzés első harmada demoralizáló lehetett a DVTK játékosainak, előbb a rosszul hátrapasszolt labdával önmagukat lőtték lábon, majd Szevikjan góljánál talán még tapsolni is lett volna kedvük – ha történetesen nem ők az ellenfél.

A diósgyőriek azonban nem zuhantak össze!

Noha a szünetre kétgólos hátránnyal vonulhattak, nem sokkal a fordulást követően szépítettek. Úgy tűnt, a 21. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlása a védők ügyetlenkedéséről is emlékezetes lesz, amekkorát hibázott a találkozó első percében Bokros Szilárd, olyan nagyot rontott a túloldalon Ibrahim Cissé. A francia hátvéd jókorát rúgott a levegőbe, a vendégek gólja után nem győzte mutatni Dibusz Dénesnek, mi lehetett a gond, miért nem találta el a labdát. Ha addig valaki azt hitte, a mérkőzés már eldőlt, a DVTK a meccs eleji hideg zuhanyt követően már nem lesz képes visszakapaszkodni, nos, az tévedett. A gól után felcsillant a remény a pontszerzésre a vendégek előtt, Vladiszlav Klimovics révén a lécet is eltalálták, Dejan Sztankovics pedig reagált a visszafogottabb játékra, hármat cserélt. A védelemben, a középpályán és a támadósorban is frissített, de akkor már kevésbé volt éles a Ferencváros támadójátéka. Sok hiba csúszott a befejezésekbe, ha a védelem mögé is kerültek a játékosok, a centerezés pontatlan volt, ha pedig lövésre szánták el magukat, a labda rendre célt tévesztett. Ettől még a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, a Diósgyőr a masszív védekezését nem adta fel, a legtöbbször a három belső védő mellé jobbról és balról is visszazártak labdarúgói, Vladimir Radenkovics a hajrára pedig pályára küldte előre a fiatal Jurek Gábort, hátha elszáguld egy labdával Dibusz kapujáig.

Az eredmény azonban már nem változott, a Ferencváros jó kezdésének köszönhetően megnyerte a DVTK elleni elhalasztott mérkőzést is, ezzel pedig – hat fordulóval a bajnokság vége előtt – 11 pontra nőtt az előnye a második helyezett paksiakkal szemben. 2–1

Egyre közelebb a bajnoki cím – sorozatban a hatodik.

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Diósgyőr vezetőedzője, Vladimir Radenkovics csalódott volt, hogy nem jött össze a pontszerzés csapatának a Groupama Arénában.

„A bajnoki mérkőzéseket pontokra játsszák, nekünk is ez volt a célunk. Ami az első percben történt, valóságos sokként ért minket, ami kitartott majdnem a félidő végéig. Az első negyvenöt percben hiányoltam a magabiztosságot, mintha féltünk volna, még akkor is, amikor nálunk volt a labda. Ezen kellett a szünetben túllendülni. A második félidővel elégedett vagyok, büszke a fiúkra, hogy ilyen mélyről vissza tudtunk jönni.”

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics helyett a klub tájékoztatása szerint technikai okok miatt segédje, Leandro vett részt a sajtótájékoztatón.

„Megérdemelt három pontot szereztünk. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, nagyon intenzívek voltunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, melyek közül többet kellett volna kihasználnunk. Néhány dolgot átbeszéltünk a szünetben, aztán az első tíz perc rendben is volt, de az utolsó fél órában nem az történt, amit vártunk. Nem voltunk elég intenzívek, sok labdát vesztettünk, és annyi helyzetet sem dolgoztunk ki, mint korábban.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte: vajon kimondják-e már, hogy megvan sorozatban a 6. bajnoki címük?

„Nem mondjuk ki. Van még hat meccsünk, tizennyolc pontot kell szereznünk. Megbeszéltük, hogy nagyon jó tavaszt szeretnénk produkálni, eddig minden meccsünk jól is sikerült a bajnokságban, nagyobb fölényben voltunk, mint ősszel. Ráadásul ott van még a következő kupameccs is, amely nagyon nehéz lesz Nyíregyházán, szinte már első osztályú ellenfelünk lesz.”

Edgar Sevikyan:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ