2024.V.11. DVTK – Ferencváros: 2-0

ÉLESEBB VOLT A DIÓSGYŐR, AMELY HAJRÁBAN SZERZETT GÓLOKKAL GYŐZTE LE A FERENCVÁROST

Kétarcú borsodiak: az Újpest elleni megalázó vereség után a DVTK nyerni tudott a bajnok ellen. Megszakadt az FTC tavaszi veretlenségi sorozata.
A labdarúgó NB I 32. fordulójában a bajnok FTC a Diósgyőr otthonába látogatott. Az első játékrészben a zöld-fehérek előtt adódtak nagyobb lehetőségek, de a kapuba nem sikerült betalálni egyik csapatnak sem. A második játékrészben a hazaiak kétszer is bevették a Ferencváros kapuját és 2–0-ás győzelmet arattak. Az FTC 15 veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után szenvedett vereséget.

Nyilatkozatok:

Vladimir Radenkovic: Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, milyen erős csapat érkezik ma Diósgyőrbe, talán nem is két, hanem még több kezdőcsapatot is ki tudnának állítani a keretükből.

Dejan Stankovic: A DVTK a legutóbbi fordulóban ugyan súlyos vereségbe szaladt bele, de ebből nem szabad kiindulni. Idegenben fogunk játszani egy jó kerettel rendelkező ellenféllel. Mindig mindenhol a bajnokot szeretné megverni a többi csapat, jelesül minket, de mi állunk elébe. Mondtam a játékosaimnak, hogy mindig bajnokhoz méltón kell játszanunk, különösen ha egy olyan nagy klubot képviselünk, mint a Ferencváros. Jövő héten két nagyon fontos meccs vár még ránk, előbb a Paks elleni Magyar Kupa-döntő, aztán pedig jön az Újpest elleni derbi, aminek mindig fantasztikus hangulata van. Most viszont még a DVTK-n van a sor, természetesen győzni akarunk, ez a célunk, szeretnénk megőrizni a tavaszi veretlenségünket.

A mérkőzés:

DVTK — Ferencváros: 2-0 (0-0)
Diósgyőr, 19:30. 6.634 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Garai, Belicza; Videóbíró: Bogár Gergő; VAR asszisztens: Tóth II. V.; VAR operátor: Kovács I.; tartalékjv.: Pintér Cs.)

DVTK: Odincov — Gera D. (Ferencsik, 82.), Lund, Szatmári, Stephen Bitok — Pernambuco, Klimovic, Holdampf (Bényei, 19.), Vallejo — Jurek (Bokros, 67.), Szabó L.
kispad: Bánhegyi, Danilovic, Chorbadzhiyski, Kampecisz, Feuillassier, Baco, Szamosi, Fekete, Demeter
vezetőedző: Vladimir Radenkovic

Ferencváros: Varga Á. — Makreckis, Aaneba, S. Mmaee, Pászka (Civic, 63.) — Loncar, Ben Romdhane (Katona B., 46.) — Sevikyan (Zachariassen, 63.), Tóth A. (Kehinde, 82.), Lisztes (Marquinhos, 63.) — Kodro
kispad: Szécsi G., Dibusz, Traoré, Botka, Cissé, Dhonata, Maiga
vezetőedző: Dejan Stankovic

Gól: Gera D. (76.), Szabó L. (88.)
Sárga lap: Gera D. (17.), Lund (58.) illetve Tóth A. (48.)

ÜRES SZEKTOR – lehangoló volt látni a kapu mögötti tribünrészt, ahol az ország egyik leglelkesebb, leghangosabb szurkolótábora szokott helyet foglalni. A DVTK ultrái az Újpesten elszenvedett 7–0-s vereség után döntöttek úgy, hogy tiltakozásképpen kihagyják ezt a mérkőzést – bizony kár azért a bajnokiért, mert a csapat amúgy simán benn marad, s már senki sem emlékszik a másodosztályban eltöltött idényekre, az ott elszenvedett vereségekre – a várakozásnak megfelelő évadot tett tönkre az a kudarc. Tíz perccel a kezdés előtt kihaltnak tűnt az aréna, de a kezdésre azért az oldalsó szektorokban viszonylag sokan helyet foglaltak, és megpróbálták pótolni a hiányzókat: hangosan szurkoltak.

A Ferencváros – ez nem volt meglepő – a Paks elleni szerdai kupadöntőre készül. Ha azt nézzük, hogy Botka Endre, Dibusz Dénes, Habib Maiga, Marquinhos, Ibrahim Cissé, Adama Traoré, Kristoffer Zachariassen a kispadon ült, és a megbízható tartalék kapus, Varga Ádám volt a csapatkapitány, kijelenthetjük, nem ez a legerősebb összeállítása a bajnokcsapatnak. Varga Barnabás el sem utazott Miskolcra, szóval, nem volt kérdés, melyik összecsapásra koncentrál az FTC.

Lisztes Krisztián volt a legaktívabb a mérkőzés első szakaszában, ha megkapta a labdát, bátran elindult előre, cselezett, próbálkozott, az első húsz percben négyszer is csak szabálytalanul tudták megállítani. Még ismerkedtek egymással a csapatok, amikor a hazaiak motorja, Holdampf Gergő jelezte, nem érzi jól magát, le is kellett cserélni a borsodiak csapatkapitányát. A közepes iramú mérkőzésen meglehetősen sok volt a hiba, nem ez volt a két csapat valaha volt legszínvonalasabb összecsapása, de ezt nem bánták volna a diósgyőriek, ha nem sokkal a szünet előtt Álex Vallejo kihasználja nagy helyzetét, ám Varga Ádám védett. A másik oldalon Stjepan Loncar célozta meg a DVTK kapuját, de Artem Odincov szép mozdulattal hárított

Sajnos a mérkőzés a szünet után sem lett sokkal élvezetesebb, de azt érezni lehetett, hogy a DVTK tesz többet a gólért. Az első nagyobb lehetőség Vlagyiszlav Klimovics előtt adódott, amikor a DVTK a ferencvárosi védelem bal oldalán tudott eljutni az alapvonalig, ám a visszagurított labdát hiába vette át a légiós kecsegtető helyzetben, nem találta el a kaput. Nem sokkal később a Ferencvárosban is megfordult korábbi MTK-játékos, Gera Dániel próbálkozott előbb ballal, de néhány centit tévedett, majd fejjel már jobban célzott, és vezetést szerzett csapatának. Ám aki nem látta, hogy került a labda a DVTK jobbhátvédje elé, az mindenképpen nézzen utána, mert ilyesmi ritkán fordul elő: a ferencvárosi játékosok egymást találták el a labdával, és a védő kitűnően helyezett fejesét Varga Ádám már nem érhette el.

Kabaréjelenetbe illő gól volt…

Az egyértelmű volt, hogy az FTC nem akar kikapni, és a középkezdést követően azonnal felgyorsította játékát, kapuja elé szegezte a Diósgyőrt, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani, sőt, egy ellentámadás végén Szabó Levente látványos mozdulattal fejelte a labdát a bal sarokba – ezzel a Diósgyőr valamelyest enyhíteni tudta a múlt heti, újpesti csúfos fiaskót. Az FTC pedig vereséggel hangolt a kupadöntőre.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Vladimir RADENKOVICS, a DVTK vezetőedzője: 

– Micsoda győzelem!
– A legnagyobb gratuláció a játékosoknak jár. Nehéz hét van mögöttünk, így különösen fontos volt ez a mérkőzés, mindent megtettünk azért, hogy megpróbáljuk feledtetni a múlt heti kudarcot, bár nem lehet meg nem történtté tenni.

– Hogyan kezelte a múlt heti súlyos vereséget a két mérkőzés között?
– Nekem is kérdés volt, mi lenne a legjobb reakció, s végül őszintén megbeszéltem a problémákat a játékosokkal. Elmondtam, mit láttam, de meghallgattam őket is, és megpróbáltam emlékeztetni mindenkit, mennyi szép győzelmet értünk el együtt közösen, és ne engedjük, hogy egyetlen szörnyű mérkőzés mindent tönkretegyen.

– Úgy tűnik sikerült – mi volt a Ferencváros elleni győzelem kulcsa?
– Tökéletesen motiváltak és szenvedélyesek voltak a futballisták, a pálya fontos területeit szinte végig uraltuk, és a játékosok küzdöttek, látszott, mindent megtesznek a klubért, a mezért, amelyet felvehetnek.

Dejan SZTANKOVICS, a Ferencváros vezetőedzője:

– Gondolta volna, hogy a DVTK a múlt heti nulla-hét után ilyen ellenfél lesz?
– Persze. Tudtam, hogy a DVTK nem rossz csapat, és azt is, hogy egy ilyen fiaskóra reagálni kell. Ezért nem gondoltam, hogy ez könnyű meccs lesz. Ugyanakkor mi menedzselni akartuk a játékperceket, olyan futballistákat szerepeltettünk, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, esetleg sérülésből tértek vissza és külön kiemelném Tóth Alexet, akire nagyon büszkék vagyunk, a klub saját nevelése, és a jövő vezéregyénisége lehet.

– Miért alakult így ez a mérkőzés?
– Hatvanöt percig megfelelően kontrolláltuk az eseményeket, a koncentrációnk is megfelelő volt, de az a cserék után talán kicsit alábbhagyott. Volt néhány balszerencsés pillanat, ilyen előfordul, de a Diósgyőr nagyszerűen küzdött és szerintem jó mérkőzést játszottunk. Nagyon nem szeretek kikapni, ám a mentalitás rendben volt, így nincs okom túlságosan elmarasztalni a csapatot.

– Inkább a jövő szerdai kupadöntőre összpontosít?
– Huszonhét-huszonnyolc motivált futballistával dolgozom nap mint nap, és mivel megfelelően küzdenek, megvan a remény arra, hogy szerdán a bajnoki cím mellé a kupát is elhódítsuk.

Gera Dániel: „Fontos győzelmet arattunk, örülök, hogy végre meg tudtuk verni a Fradit. Összességében kiegyenlített mérkőzés volt, a második félidőben egy ferencvárosi védői hiba után épp felém szállt a labda, hála az égnek, be tudtam fejelni. A második találattal lezártuk a meccset, amelyen végig fegyelmezettek voltunk, hajtottunk, küzdöttünk, ez pedig kifizetődött. Az Újpesttől kapott hatalmas pofon után meg akartuk mutatni, milyen fából faragtak minket, ami maximálisan sikerült. Természetesen hiányoztak a kapu mögül a fanatikusaink, ám tiszteletben kell tartani a döntésüket. A Fradi legyőzésével szerettük volna meghálálni a szurkolóinknak, hogy továbbra is mögöttünk állnak.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2024.V.11. DVTK – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE:

    90+3′
    VÉGE
    Véget ért a mérkőzés! A Diósgyőr élesebb volt és a múlt heti, újpesti elleni fiaskót valamennyire kozmetikázva legyőztes a már biztosan bajnok Ferencvárost. Köszönjük figyelmüket!

    90′
    Három perc a hosszabbítás.

    88′
    GÓL
    KÉTGÓLOS A HAZAI ELŐNY! Bényei első beadási kísérlete elakadt Civicben, az ismétlés azonban már tökéletes volt, az ötös vonalánál helyezkedő Szabó Levente pedig a bal alsó sarokba fejelt. 2–0!

    82′
    CSERE
    Cserélt a Ferencváros is, Kehinde érkezett Tóth Alex helyére.

    82′
    CSERE
    Cseréltek a hazaiak, lejött a pályáról a gólt szerző Gera Dániel, a helyére Ferencsik Bálint állt be.

    76′
    GÓL
    GÓÓÓÓL! Szabó lövése Aaneba testéről vágódott le, majd Zachariassan rúgta rá csapattársa, Tóth Alex lábára a labdát, ami onnan felperdült, az ötösön helyezkedő Gera pedig 5 méterről a jobb alsó sarokba fejelt. 1–0!

    68′
    Vallejo cselei után Gera engedte maga elé a labdát a 16-os előterében, majd 16 méterről a kapu fölé lőtt.

    67′
    CSERE
    Cseréltek a hazaiak is: Jurek helyére Bokros állt be.

    62′
    CSERE
    Lisztes helyére Marquinhos állt be.

    62′
    CSERE
    Pászkát Civic váltotta.

    62′
    CSERE
    Hármat cserélt a Fradi: Szevikjan helyére Zachariassen érkezett.

    57′
    Sárga lap
    Lund buktatta Lisztest, sárga lap.

    57′
    Pernambuco ívelése után Szabó 5 méterről fejelte a kapu fölé a labdát.

    56′
    Pernambuco az alapvonal közeléből passzolta vissza Klimovicshoz a labdát, a fehérorosz 11 méteres lövése azonban pontatlan volt, a labda magasan a kapu fölé szállt.

    53′
    Gera beadása után Szabó vette mellre a labdát az ötös sarkánál, majd erőtlen kísérletét könnyedén védte Varga.

    48′
    Sárga lap
    Tóth Alex lépett oda keményen Klimovicsnak, sárga lap.

    47′
    CSERE
    A szünetben Ben Romdan helyére Katona Bálint állt be a vendégeknél.

    46′
    Második félidő
    Folytatódott a mérkőzés.

    45+2′
    Szünet
    Vége az első félidőnek. Több helyzete volt a Ferencvárosnak, de gól egyelőre nem született.

    45+1′
    Kettő perc a ráadás.

    45′
    Loncar távoli lövését védte a levegőben úszva Odincov.

    42′
    Egy szabadrúgás után mindenki lába alatt elsuhant a labda a 16-oson belül, a hosszú saroknál Vallejónak jó volt a passz, a spanyol egy átvételt követően 11 méterről kapura lőtt, a középre tartó lövést könnyedén fogta Varga.

    38′
    KAPUFA! Kodro lépett be a védők elé, meg is kapta a labdát Ben Romdantól, éles szögből leadott lövése a bal kapufán csattant, majd a kipattanó után Szevikjan lövését blokkolták.

    27′
    A Diósgyőr pályaválasztásával az 50. találkozójuk ez az első osztályban, eddig 15-ször született piros-fehér diadal, 9 döntetlen és 25 ferencvárosi győzelem mellett. Vendégként legutóbb 2018 márciusában, Debrecenben kapott ki a Fradi a DVTK-tól, Miskolcról pedig mostanáig utoljára csaknem 10 éve, 2014 októberében távozott vesztesen – mindkét találkozót 2–1-re nyerték meg a borsodiak.

    24′
    VAR
    Ben Romdan esett nagyot a 16-oson belül, de nincs büntető.

    19′
    CSERE
    Holdampfot nem kíméltek a ferencvárosiak, a Diósgyőr középpályása sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot. Bényei érkezett a helyére.

    17′
    Loncar ívelte a labdát a szabadrúgásból a 16-oson belülre, Mmaee emelkedett a legmagasabbra, de fejese a kapu fölé szállt.

    16′
    Sárga lap
    Gera buktatta Lisztest, sárga lap.

    13′
    A DVTK legutóbb több mint 3 éve, 2021. január 20-án, egy zárt kapus Üllői úti NB I-es mérkőzésen tudta legyőzni az FTC-t (1–0). Azon a találkozón szakadt meg a zöld-fehérek 61 bajnoki meccsen át tartó hazai veretlenségi sorozata.

    9′
    Jurek emelte be a labdát a 16-oson belülre egy szabadrúgás után, Szatmári 11 méterről a kapu mellé fejelt.

    4′
    Lisztes 21 méterről elvégzett szabadrúgása a jobb felső sarok fölött hagyta el a játékteret.

    3′
    Lisztes emelése után Ben Romdan találta magát üresen a 16-oson belül, de lövése elszállt keresztbe a kapu előtt.

    2′
    1940 óta 106-szor csaptak össze az élvonalban, az örökmérleg jelentős ferencvárosi fölényt mutat: 20 diósgyőri győzelem, 17 döntetlen, 69 FTC-siker. Legutóbb 2017 áprilisában, a Groupama Arénában ikszeltek (1–1), azóta 12-szer nyertek a zöld-fehérek és csak 2-szer a miskolciak.

    Meccs indítása
    Elkezdődött a mérkőzés, a hazaik indították útjára a labdát.

    A kezdés előtt a DVTK női kosárlabdázóit köszöntötték, akik megnyerték a magyar bajnokságot.

    Pályán a csapatok, a hazaiak piros-fehérben játszanak majd, a vendégek zöld-fehérben.

    Köszöntjük Önöket! A bajnok Ferencváros a Diósgyőr otthonában lép pályára a labdarúgó NB I utolsó előtt, 32. fordulójában. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ