2024.V.19. Ferencváros – Újpest: 2-0

MEGDŐLT A REKORD: A FERENCVÁROS SOROZATBAN A 16. DERBIT IS MEGNYERTE!

A derbivel lezárult a labdarúgó NB I idénye, a zöld-fehérek két góllal nyertek a gyengén futballozó Újpest ellen – majd kezdődött az ünneplés.
A Ferencváros 2–0-ra megverte odahaza az Újpestet a labdarúgó NB I utolsó, 33. fordulójában.

Nyilatkozatok:

Leandro de Almeida: Készen kell állnunk a vasárnapi derbire. Ez a szezon utolsó mérkőzése, ráadásul az Újpest ellen vívjuk, jól kell zárnunk az évet, és ehhez be kell gyűjtenünk a három pontot. A kupadöntő miatt vannak kisebb problémáink, néhány játékos sérült, még nem dőlt el, hogy kik lesznek bevethetők. Próbálunk a lehető legjobban felkészülni, nehéz meccsre számítok, de ezúttal is szeretnénk győztesen elhagyni a pályát.

A mérkőzés:

Ferencváros — Újpest: 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 20:15. 18.767 néző.
Vezette: Erdős József (asszisztensek: Georgiou, Becséri; Videóbíró: Oláh Gábor; VAR asszisztens: Kovács G.; VAR operátor: Hanyecz; tartalékjv.: Antal P.)

Ferencváros: Dibusz — Makreckis, Wingo, Botka, Ramírez — Tóth A. (Besic, 82.), Ben Romdhane — Sevikyan (Traoré, 77.), Zachariassen (Abu Fani, 82.), Marquinhos (Lisztes, 62.) — Varga B. (Kodro, 77.)
kispad: Varga Á., Civic, Pászka, Kehinde, Loncar, Aaneba, Katona B.
mb. vezetőedző: Leandro de Almeida

Újpest: Molnár Zs. — Huszti A. (Kovács D., 81.), Keita, Kobouri, Tamás K. — Radosevic, Tajti (Mucsányi, 89.) — Pauljevic, Mörschel, Csoboth — Ambrose (Sasere, 65.)
kispad: Genzler, Simon B., Varga Gy.
vezetőedző: Mészöly Géza

Gól: Marquinhos (38.), Lisztes (76. – 11-esből)
Sárga lap: Ben Romdhane (25.), Marquinhos (39.) illetve Ambrose (29.), Tajti (35.)

Lisztes Krisztián góllal búcsúzott a Ferencvárostól. A 19 esztendős támadó csereként beállva lőtte magabiztosan a labdát a bal alsóba, a találat többet jelentett szimpla gólnál számára… A büntetőt szívesen rúgta volna Kristoffer Zachariassen is, Varga Barnabás is szerette volna idénybeli huszonegyedik gólját megszerezni, ám Lisztes magához ragadta a labdát, és miután begurította azt az újpestiek kapujába, a Groupama Aréna gyepére borulva búcsúzott – legalábbis egy időre biztosan – a Fraditól.

A Ferencváros újabb mérkőzésen győzte le az Újpestet, hiába harcoltak becsülettel a lilák, Mészöly Géza együttesének igazából esélye sem volt a pontszerzésre, a hazaiak végig mezőnyfölényben futballoztak, a brazil Marquinhos már az első félidőben védhetetlenül tekerte a labdát a bal felsőbe. A Fradi a két gól mellett kétszer is a kapufát találta el, a 31. percben Varga Barnabás fejelt kapufát, a 62. percben pedig Kristoffer Zachariassen lövése pattant vissza Molnár Zsombor kapus hátára, onnan pedig az alapvonalon túlra.

A héten az orosz Szpartak Moszkvához távozó Dejan Sztankovicsról sem feledkeztek meg az ultrák, transzparensen búcsúztak a szerb trénertől, mondván, szánalmas és pénzéhes, hogy így itt hagyta a klubot. A Ferencváros Leandróval a kispadon is könnyedén győzte le az Újpestet, és újabb győztes derbivel köszönt el az idénytől. 2–0

A játékosok hétfőtől megkezdik szabadságukat, a Ferencváros számára folytatás júliusban – a Bajnokok Ligája-selejtezőben.

A Ferencváros négy játékosától is búcsúzott a kezdés előtt. Kubatov Gábor elnök Henry Wingónak, Samy Mmaee-nak, Mohammed Besicnek és a nyáron Frankfurtba távozó Lisztes Krisztiánnak is egy-egy előregyártott képpel köszönte meg a ferencvárosi időszakát, a nyártól mindegyikőjük új helyen kezdi meg a felkészülést.

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, mlsz.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Nem olyan régen még a Ferencváros NB III-as csapatát gardírozta. Amikor a népligeti edzőközpont centerpályáján a klub második együttese fiataljainak adta az utasításokat, aligha jutott eszébe, hogy hamarosan győztes derbin irányíthatja a felnőtteket.

„Amikor az NB III-as gárdánál dolgoztam, álmodni sem mertem róla, hogy ebben az idényben a felnőttcsapat kispadjára ülhetek – mondta lapunk érdeklődésére Leandro de Almeida, aki 42 évesen 2–0-s győzelemre vezette a Ferencvárost az Újpest elleni derbin vasárnap. – Kisgyerekként Brazíliában arról álmodtam, futballista lesz belőlem, a barátaimmal mindannyian híres játékosok akartunk lenni. Aztán amikor már profi voltam, arról ábrándoztam, hogy edző leszek. Sőt, karrierem vége felé már tisztában voltam vele, hogy a futball befejezése után szeretnék edző lenni. A munkát az NB III-as csapatnál kezdtem, ami tökéletes terep volt az első lépések megtételéhez.”

A játékosként többek között a Ferencvárosban, a Debrecenben és a ciprusi Omoniában is megforduló egykori középpályás az Újpest elleni derbit megelőző napokban alig aludt. Miután kiderült, hogy Dejan Sztankovics csapot-papot maga mögött hagyva távozik és elfogadja az orosz Szpartak Moszkva ajánlatát, a klub vezetői Leandrót bízták meg a szakmai munka irányításával, a fiatal tréner pillanatok alatt a mély vízben találta magát.

„Három napig alig aludtam. Váratlan helyzetbe csöppentem, járt az agyam, mit hogyan kellene csinálni az Újpest ellen. Mégiscsak óriási felelősség nyomta a vállamat, a Ferencvárost kellett irányítanom, méghozzá derbin! Jólesett, hogy a klub vezérkara bízott bennem, nem mindenkinek adatik meg leülni a Ferencváros kispadjára. A harmadosztály után az NB I más kávéház. El sem tudom mondani, milyen jó érzés volt győzelemre vezetni a csapatot az Újpest ellen. De őszintén mondom, hosszú távon még nem állok készen a feladatra, vezetőedzőként a kellő tapasztalat, tudás még nincs a birtokomban.”

A tréner nem szégyell(t) tanulni a csapatnál dolgozó vezetőedzőktől. Tavaly nyáron Máté Csaba vette maga mellé az első keret stábjába, a távozását követően pedig Dejan Sztankovics is számított rá. Mindennap úgy ment a Népligetbe, hogy aznap is ellessen valamit a vezetőedzőktől.

„Máté Csabától és Dejan Sztankovicstól is sokat tanultam. Apróbb trükköket, fortélyokat, ezeket mind elraktároztam magamban. Meglátjuk, ki érkezik a Ferencváros kispadjára, egy biztos, tőle is megpróbálok minél több mindent ellesni. Játékosként is ilyen voltam, figyeltem az edzéseken, akkoriban külön jegyzetfüzetem nem volt, de a fejemben elraktároztam sok mindent.”

Ha nem is áll még készen a vezetőedzői munkára, vasárnap este értékes tapasztalattal gazdagodott. Keveseknek adatik meg, hogy pályája elején járó edzőként máris tudja, milyen győztes derbin ülni a Ferencváros kispadján. A Ferencváros Marquinhos és Lisztes Krisztián góljával győzte le a lilákat, a lefújást követően nem véletlenül éltették a játékosok.

„Nagyon készültem a mérkőzésre. Tudtam, hogy az Újpest két hadrendben tud futballozni, öt vagy négy védővel, az edzéseken mind a két eshetőségre felkészültünk. A srácok lelkére is próbáltam hatni, amikor a kezdés előtt kimentünk a pályára, amolyan utolsó motivációként elmeséltem nekik egy történetet. Amikor a Paks elleni vesztes kupadöntő másnapján a boltba tartottam az autómmal, a piros lámpánál mellettem egy édesapa állt meg három gyermekével. Mind a három kissrác Fradi-mezben ült a kocsiban. Arra kértem a játékosokat, legyenek nagyon büszkék, hogy ilyen nagy klub mezét viselhetik.”

Lisztes Krisztián:

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2024.V.19. Ferencváros – Újpest: 2-0 bejegyzéshez

  • 1954 tavasz végén (igen, 70 éve…) köteleztem el magam a Fradi mellett, és decemberben lesz 70 éve, hogy először láttam élőben is. [Emlékezetes 1.] Azóta megértem sok jót és rosszat. Alapállásom ma is az, hogy aki a Fradiba/Fradihoz jön, abban bízom. Aztán persze csalódtam is nemegyszer. De Sztankovics túltett mindenkin. Pedig milyen szépen indult…
    Először akkor ébredt fel bennem a gyanú, amikor Elnökünk közölte a kivásárlási árát. 4 havi fizetés… ilyen szinten nem is sok. Ezután szinte már nem is csodálkoztam a csapatnak a DVTK és a Paks ellen mutatott teljesítményén. Szerintem ő ekkor már csak testben volt jelen.
    Kíváncsi vagyok ( bár tulajdonképen lényegtelen), hogy Moszkvából hogyan és mikor fog távozni.
    Viszont minden tiszteletem Leandróé, aki ezek után és ilyen rövid idő alatt >visszahozta az életbe< a csapatot.

  • PERCRŐL PERCRE:

    96′
    ÖSSZEFOGLALÓ, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    96′
    VÉGE
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    92′
    Fani jobbal 25-ről a léc fölé lő.

    92′
    Esélye sincs az Újpestnek egy jó támadásra.

    91′
    Négy perc a ráadás.

    89
    CSERE
    Mucsányi Máté be, Tajti le.

    89′
    Ben Romdan nagyot esik az ötösön, tovább.

    86′

    Fotó: Árvai Károly

    85′
    NINCS BENT! Keita eladja a labdát, Fani az ötösre emel, Kodro fejesét védi balra vetődve Molnár, szintúgy Ben Romdan hétméteres lövését is, Traoré meg ötről a jobb alsó mellé ollózza a labdát.

    83′
    Ballal borzalmasan találja el a labdát a 16-os előtt Pauljevics.

    82
    CSERE
    Kovács Dominik fut be Huszti helyére.

    82
    CSERE
    Mohamed Abu Fani váltja Zachariassent.

    82
    CSERE
    Muhamed Besic váltja a jól futballozó Tóthot.

    76′
    Tóth remek passzát Kodro jobbal a jobb alsóba rúgja 10-ről… és lesről.

    76
    11-es
    LISZTES KRISZTIÁN jobbal a bal alsóba lő, Molnár jobbra el. 2–0!

    75′
    CSERE
    Kenan Kodro be, Varga le, cserék posztrokra.

    75′
    CSERE
    Adama Traoré váltja Szevikjant.

    73′
    BÜNTETŐ!

    71′
    VAR
    MIT MOND A VAR?

    71′
    Huszti az ötösön bal könyökkel blokkolt.

    71′
    Lisztes labdát szerez a 16-os előtt, Vargához passzol, aki kicsit balról jobbal a bal sarok mellé lő. DE BÜNTETŐ LESZ!!!

    71′
    Az Újpest mutatója vendégként 4–2–9, a harmadik legtöbb gólt szedte be, 15 mérkőzésen 32-t, ami 2.13-as átlag, legutóbb március 31-én Pakson tudott nyerni (1–2).

    71′
    Az FTC hazai mérlege 10–4–2, otthon a második legtöbb gólt szerezte (33) és a legkevesebbet kapta (10).

    69′
    Sasere: 21 meccs, 0, azaz 0 kanadai ponttal. Pedig előtte a Vaduzban jól ment neki.

    69′
    A pályán mezőnyharc.

    69′
    Ambrose: 34 meccs, 10 góllal és 1 gólpasszal, az előző 10 bajnokiján 1 gólt szerzett csak.

    68′
    Marquinhos: 48 meccs az idényben, 17 kanadai ponttal.

    66′
    Lisztes passzát rosszul találja el ballal Szevikjan a 16-os jobb sarkán, Keita kifejeli a labdát.

    65′
    CSERE
    Franklin Sasere be, Ambrose le.

    64′
    Mörschel megy mélyen hátra labdáért.

    64′
    Az előző öt bajnokijából négyet elvesztett az Újpest és csak a legfontosabbat, a DVTK ellenit nyerte meg (7–0), így utolsó előtti a formatabellán. Az idényt mindenképpen tizedikként zárja, ami 2014 óta a legrosszabb helyezése (akkor 13. lett).

    64′
    Az aranyérmes Ferencváros eddig 78-szor talált be az ellenfelek hálójába – ez 21. századi NB I-es rekord, pedig volt olyan bajnokság, amikor a jelenleginél több, például 38 mérkőzést játszottak a csapatok (a Dunaferrnek az 1999–2000-es idényben elért 79 találata még a 20. századhoz számít). A gólcsúcsot a záró körben tovább javíthatják a zöld-fehérek, amire meg is van az esélyük, hiszen ebben a kiírásban a két meccsen összesen 8 góllal terhelték meg az újpestiek kapuját.

    63′
    Lisztes ellöki a jobb szélen Husztit.

    63′

    Fotó: Árvai Károly

    62′
    Koburi a földön. Rövid ápolás.

    61′
    CSERE
    Lisztes Krisztián be, Marquinhos le. Szélsőcsere.

    61′
    KAPUFA! Botka passzát egy csel után jobbal a jobb oldali kapufa tövére vágja jobbal Zachariassen. Kissé jobbról, 15-ről, a labda a vetődő Molnárról a jobb alsó mellé pattan.

    56′

    Fotó: Árvai Károly

    56′

    Fotó: Szabó Miklós

    56′
    Szevikjan jobbról ballal középre tett szabadrúgása Molnár ölében landol.

    55′
    Zachariassen és Radosevics összefejel, kettős ápolás.

    55′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    54′
    Mivel az FTC szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics csütörtökön bejelentette a távozását, ezért a vasárnapi derbin megbízott trénerként az eddigi asszisztensedző, Leandro de Almeida irányítja a zöld-fehéreket. A brazíliai Sao Paulóban született, de 2003 óta magyar állampolgársággal is rendelkező 42 éves szakember Sztanyiszlav Csercseszov tavaly nyári távozása után került a zöld-fehérek első csapatának az edzői stábjába. Játékosként négy bajnokságot és négy Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal, és 16-szor szerepelt a magyar válogatottban.

    54′
    Marquinhos jobbal 14-ről, középről nagyon a bal sarok mellé lő. De korner. Szevikjan beadja balról, Koburi kifejeli, Ramírez ballal a bal alsó mellé lő 16-ról, estében.

    53′
    A légiós következő beadását nem éri el az ötös bal sarkánál Varga.

    52′
    A már bajnok Fradi két elvesztett, szerzett gól nélküli tétmeccsel – egyformán 0–2 Diósgyőrben, majd a Paks ellen a Magyar Kupa döntőjében – a háta mögött várja a derbit. Hasonló dupla kudarca februárban volt, amikor az Európa-konferencialiga rájátszásában az Olympiakosszal szemben maradt alul kétszer 1–0-ra.

    52′
    Az FTC az előző 12 hazai bajnokiját megnyerte a lilák ellen a Groupama Arénában, ezeken összesen 24 gólt ért el, és csupán négyet kapott. A legutóbbi, tavaly októberi Üllői úti derbit Alekszandar Pesics, Myenty Abena és Mohammed Abu Fani góljával 3–0-ra nyerték a zöld-fehérek. Az Újpest legutóbb közel nyolc éve, a 2016. szeptember 24-én 3–3-mal záruló derbin tudott pontot rabolni a Groupama Arénából.

    50′
    Szevikjan jobbal 18-ról a bal alsó mellé lő, egy méterrel. Zachariassen kiváló, lapos indításából.

    48′
    Tóth passzával megindul a jobb szélen Makreckis, a beadást blokkolja Tamás.

    47
    Egyre jobban esik, villámok is cikáznak a stadiontól messzebb.

    47
    Második félidő
    FOLYTATJUK!

    46′
    Az újpestiek legutóbb több mint nyolc éve, 2015. december 12-én, a korábbi vezetőedző, Nebojsa Vignjevics irányításával tudták bajnokin legyőzni a Ferencvárost, akkor a Groupama Arénában – a magyar csapatok közül elsőként – a szenegáli Mbaye Diagne szöglet utáni fejes góljával nyertek 1–0-ra. Azóta az NB I-ben a mérleg: 24 derbin 19 FTC-siker és 5 döntetlen.

    46′
    A lila-fehér gárda mostanáig utoljára 2019 februárjában, hazai pályán szerzett pontot (1–1) az FTC ellen, amely legutóbb, februárban Varga Barnabás és Alekszandar Pesics duplájával, valamint Stjepan Loncar egy góljával kiütéses, 5–0-s sikert ért el a Szusza Ferenc Stadionban.

    46′
    A zöld-fehér együttes sorozatban a 16. derbit nyerheti meg vasárnap, és ezzel megdöntheti az eddigi leghosszabb sikerszériáját, amely a párharc elején, 1905-től 1916-ig 15 meccsen át tartott. A sorozat 1917. június 24-én egy 4:1-es újpesti sikerrel tört meg, majd a lila-fehérek először 1920-ban tudtak bajnokit nyerni az FTC otthonában is (1:3). Az Újpest leghosszabb diadalszériája 2005 és 2010 között jött össze, amikor megszakítás nélkül 5 győzelmet aratott a bajnoki meccseiken (az FTC közben három idényen át az NB II-ben szerepelt).

    46′

    46′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    46′
    66 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 10-szer lőttek kapura, 1-szer annak felületére, a másik oldalon az az arány 2/2.

    46′
    E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
    Varga Roland 6
    Franck Boli 5
    Rajczi Péter 5

    46′
    KÜLÖNÖS DERBI… Sem újpesti szurkolók, sem ferencvárosi vezetőedző, sem rendes lila-fehér csapat. Nyer a Fradi, de furcsa fieszta lesz. BORBOLA
    Bence a mérkőzés előtt.

    45′
    Szünet
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45′
    Marquinhos balról középre emeli a labdát, Varga előrevetődve ballal éppen csak lemarad róla!

    45′
    Pauljevics beadása rossz Mörschel felé.

    45′
    Szavikjan jobb oldali beadása ballal ismét jó, Varga középről, 12-ről Molnár kezébe fejeli a labdát.

    45′
    Megindul a szerb a bal oldalon, szereli őt a visszafutó Makreckis.

    45′
    Ben Romdan kornere Pauljevicsé.

    45′
    Szevikjan jobb oldali szabadrúgását kifejeli Tóth elől Radosevics.

    45′
    A Ferencvárosban Varga Barnabás 20 góllal vette ki eddig a részét a bajnoki cím megszerzéséből, ebből kettőt szerzett az Újpest ellen, mindkétszer az 5-0-ra megnyert meccsen volt eredményes a magyar válogatott támadó. A lila-fehérek legeredményesebb játékosa, Matija Ljujics 10 találatnál jár a bajnokságban, a zöld-fehérek kapujába viszont még egyszer sem tudott betalálni.

    45′
    Nyolc perc a ráadás.

    45′
    Erdős is, folytatjuk.

    44′
    Eleredt az eső.

    44
    A Fradi-szurkolók fütyülnek.

    42′
    Még mindig áll a játék, ilyen füstben nem megy a VAR ugyanis.

    40′
    Áll a játék, nagy a füst a pályán. Zöld.

    39′
    Sárga lap
    Sárga lap a gólszerzőnek, mert levette a mezét gólöröm címén.

    39′
    18 767 a hivatalos nézőszám.

    38′
    Válogatott forma…

    38′
    GÓL
    Ó, MEKKORA GÓL?! Szevikjan passzát kissé balról, 18-ról jobbal a bal felsőbe lövi MARQUINHOS. 1–0!

    38′
    MELLÉ! Tóth emel balról remekül középre, Zachariassen Koburi fejére fejeli a labdát az ötös jobb sarkán, a labda az ötös másik sarka felé perdül… Varga onnan, ha nem is sokkal, de a bal alsó mellé fejeli a labdát!

    36′
    Sárga lap
    Tajti Mátyás ellöki a felezőnél Zachariassent. Sárga lap.

    33′
    A 16-os bal sarka elől jobbal a jobb, azaz a rövid felső mellé nyes egy szabadrúgást Ben Romdan.

    32′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    30′
    Ramírez balról középre tett labdáját nem éri el az ötösön Zachariassen.

    30′
    LÉC! Szevikjan jobb oldali, ballábas beadását Varga nem sokkal fejeli a bal felső mellé kissé jobbról, hat méterről.

    28′
    Szezonbeli egymás elleni meccseik tökéletesen megfeleltek a fenti számsornak, hiszen előbb 3-0-ra, majd a Szusza Ferenc Stadionban 5-0-ra nyert az FTC.

    28′
    A közelmúltban tulajdonosváltáson áteső Újpestnek nemcsak az FTC elleni eredménysorozata, hanem a szezon során mutatott formája is elkeserítő: a bennmaradást csak kevéssel a bajnokság vége előtt tudták bebiztosítani a lila-fehérek a Diósgyőr elleni győzelmükkel, viszont 32 fordulót követően így is ők kapták a legtöbb gólt – 65-öt – az élvonalban, míg aktuális ellenfelük neve mellett nem csupán a legtöbb szerzett gól áll, szám szerint 78, hanem a legkevesebb kapott is (30).

    28′
    Sárga lap
    Peter Ambrose kap sárga lapot, ellökte a felezőnél a meginduló Ben Romdant.

    27′
    Tovább! Nincs 11-es. Marad akkor a sárga lap is.

    26′
    VAR
    De mit mond a VAR?

    25′
    Ben Romdan meg is tapsolja a sporit.

    25′
    Sárga lap
    Mohamed Ali Ben Romdan kap sárga lapot műesésért. Elesett a 16-oson belül, Mörschel rúgott neki oda picit.

    23′
    Csoboth belelép Ben Romdan passzába, de a lecsorgó Szevikjané, az indítás meg a Vargát ezúttal is megelőző Keitáé.

    23′
    Ezek ugyan nem a legjobb előjelek egy ekkora múltú rangadót megelőzően, azonban az FTC Újpest elleni eredménysora mégis bizakodásra adhat okot a csapat híveinek: a Ferencváros legutóbbi 15 meccsét megnyerte az Újpest ellen ellen, sőt 10-szer kapott gól nélkül tette ezt.

    22′
    Sűrű hét áll az FTC csapata mögött, hiszen szerdán még a Magyar Kupa fináléjában volt érdekelt a fővárosi csapat, ahol meglepetésre hosszabbítást követően alulmaradt a Pakssal szemben, amely sokáig a bajnokságban is a Ferencváros első számú üldözője volt. Ezt követően fény derült arra is, hogy Dejan Sztankovics távozik a IX. kerületiek kispadjáról, és már a szezonzáró mérkőzésen sem ő dirigálja a zöld-fehéreket.

    21
    Ramírez bal oldali, ballábas beadását kifejeli az ötösről Keita, a jobb felső sarok mellé.

    16′
    Ben Romdan szereli a jobb szélen meginduló Pauljevicset egy harcias becsúszással, Marquinhost meg Huszti gáncsolja.

    15′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    8′
    Ramírez bal oldali beadását nem veszi át jól az ötös előtt Zachariassen… kirúgás.

    8′
    Varga elől elüti Molnár Zachariassen bal oldali beadását, majd nekimegy a támadónak is. Ápolás.

    8′
    Szevikjan ballal a léc fölé lő a 16-os jobb sarka elől.

    7′
    Tamás szereli Tóthot, Ambrose megindul, Botka lepattan róla, szabadrúgás.

    6′
    Ambrose fut vissza szerelni Tóthot.

    5′
    Sportrádió: „Masszív védekezéssel és megfelelő hozzáállással legyőzhető a Fradi”.

    4′
    Mörschel jobbal a léc fölé lő 18-ról, középről.

    3
    Marquinhos passzol balra Zachariassennek, aki balról középre ad, Varga ballal a kapushoz tolja a labdát hatról.

    1
    Meccs indítása
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta lilában.

    Búcsúzik a Fraditól Wingo, Samy Mmaee, Muhamed Besic és Lisztes Krisztián is.

    Nagy Bajnokcsapat-élőképpel ünnepel a hazai tábor. Alatta a 35-ös szám.

    Fotók: B. B.

    Burekovic, Albi, Onovo, Kiss Tamás, Ljujics és Mack sincs az újpesti keretben, a hazaiaktól Pesics, Maiga, Gojak, Cissé, S. Mmaee, Halmai, Abena és Owusu sincs nevezve.

    Egy kis örökmérleg! Már 240 bajnoki derbin vannak túl a zöld-fehérek és a lila-fehérek. Az örökmérleg a ferencvárosiak jelentős fölényét mutatja, hiszen közel kétszer annyi győzelmet arattak, mint ellenfelük: 117 FTC-diadal, 62 döntetlen, 61 újpesti siker. Ezek között három olyan – iksszel zárult – találkozó volt, amelyet félbeszakadt bajnokságokban, 1944–1945-ben, illetve 1956-ban játszottak.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól az Újpesthez:
    1928, Aknai János
    1929, Huber Dezső
    1941, Kalocsay Géza
    1950, Deák Ferenc
    1950, Henni Géza
    1984, Kerekes György
    1985, Haaz Ferenc
    1985, Ebedli Zoltán
    1994, Wukovics László
    1998, Mogyorósi József, i.
    1998, Miriuta László
    2002, Kőhalmi András, ingyen
    2005, Balajti Ádám
    2004, Szalai Vilmos
    Az Újpesttől a Ferencvároshoz:
    2005, Grósz Róbert
    2003, Rósa Dénes, i.
    2003, Csurka Zoltán, i.
    1999, Eszenyi Dénes, i.
    1997, Kun György
    1994, Kecskés Zoltán
    1992, Sorin Cigan
    1985, Ebedli Zoltán
    1985, Palkovics István
    1951, Gulyás Géza
    1944, Szabó Ferenc

    Eltiltott nincs.

    A hazaiaktól nincs sérült, a vendégektől Banai (combizomhúzódás),
    Ganea (térdműtét után) és Simon K. (bokaszalag-húzódás) az.

    Ami a zöld-fehéreket illeti, az africafoot.com információja szerint az osztrák Sturm Graz, az angol Fulham és a skót Glasgow Rangers figyeli Adama Traorét. Az 54-szeres mali válogatott támadó jövője kérdéses, ám az biztos, hogy vasárnap főszereplő is lehet az Újpest elleni derbin.

    A lila-fehérek sem dicsekedhetnek eredményeikkel, az utóbbi hat bajnokijukon öt vereséget és egy győzelmet jegyeznek, mindeddig utoljára pedig 2015. december 12-én tudták legyőzni a Ferencvárost. A két csapat azóta minden sorozatot figyelembe véve 25-ször csapott össze, húsz FTC-győzelem és öt döntetlen született, ebben az időszakban a Fradi 54, az Újpest 14 gólt szerzett A hírek szerint a lila-fehérek három friss Magyar Kupa-győztes paksi futballistát néztek ki magunknak, Mezei Szabolcs, Szabó Bálint és Lenzsér Bence iránt érdeklődnek.

    Leandro de Almeidának nem lesz újdonság a Ferencváros irányítása, mert amikor Dejan Sztankovics különböző okokból hiányzott a kispadról, ő ült le a helyére. Az Újpest ellen meccselni vélhetően mégis különlegesebb lesz Leandrónak, még akkor is, ha egyik csapat számára sincs már különösebb tét. Nyilván a derbi mindig fontos, de a Ferencváros már bajnok, míg az Újpest biztosan a tizedik helyen végez az OTP Bank Ligában. A zöld-fehérek voltak már jobb formában is, a legutóbbi két tétmérkőzésüket elveszítették, előbb kikaptak bajnokin Diósgyőrben (0–2), majd alulmaradtak a Paks elleni Magyar Kupa-döntőben (0–2).

    A szerb szakember és külföldi stábja a Szpartak Moszkvához távozott, az FTC közleménye szerint nem érte váratlanul az együttest a tréner döntése. A hétvégi rangadó egyben a bajnoki aranyérem-átadó ünnepség, a fővárosi zöld-fehér együttes a 35. bajnoki címét ünnepli. Nyilvánvalóan a legfontosabb az Újpest elleni mérkőzés, ám Dejan Sztankovics távozása után azonnal beindultak a találgatások az utód személyét illetően. Lapunk információja szerint a lengyel Marek Papszun és a szerb Vladimir Ivics jött szóba a Fradinál. Előbbi tavaly lengyel bajnokságot nyert a Raków Czestochowával, ám jelenleg klub nélküli, utóbbi kétszeres izraeli bajnok a Maccabi Tel-Avivval, előzőleg az FK Krasznodart irányította, most neki sincs csapata.

    Az elveszített kupadöntő és az edzőváltás után a Ferencváros vasárnap az Újpestet fogadja, a zöld-fehér klub tájékoztatása szerint Leandro de Almeida irányít és a játékosok megkapják a bajnoki aranyérmeket.

    A futballista, aki nem ismeri a stresszt – Varga Barnabás közelebbről.

    Menjen Isten hírével! – Thury Gábor jegyzete.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ