2024.VI.4. Írország – Magyarország: 2-1

VÉGE A VERETLENSÉGNEK: HAJRÁBELI GÓLLAL KIKAPTUNK AZ ÍREKTŐL

A csereként beálló Parrott döntötte el a dublini mérkőzést a házigazda javára a magyar válogatott ellen.
A magyar labdarúgó-válogatott kedd este 2–1-re kikapott Írországban felkészülési mérkőzésen.

ÍRORSZÁG — MAGYARORSZÁG 2-1 (1-1)
Dublin, Aviva stadion, 29.424 néző.
vezette: Luis Godinho (asszisztensek: Teixeira, Pereira – portugálok; tartalékjv.: McLaughlin – ír)

ÍRORSZÁG: Kelleher — Coleman, Duffy (Scales, 46.), D. O’Shea — Doherty (J. O’Brien, 46.), Cullen (Knight, 79.), Smallbone, Brady (O’Dowda, 62.) — Azaz (Parrott, 62.), Idah (Obafemi, 71.), Smodic
kispad: O’Leary, Harrington, Stevens, Sykes, Johnston, McGrath, Cannon, Lawal
Ideiglenes szövetségi kapitány: John O’Shea

MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Dibusz, 46.) — Lang (Balogh B., 73.), Orbán, Dárdai M. — Nego (Botka, 46.), Nagy Á., Schäfer (Styles, 71.), Kerkez (Nagy Zs., 70.) — Sallai, Szoboszlai — Varga B. (Kleinheisler, 61.)
kispad: Szappanos, Szalai At., Fiola, Ádám M., Bolla, Gazdag, Csoboth, Horváth K., Kata
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gól: Idah (36.), Parrott (90+2.) illetve Lang (40.)
Sárga lap: Coleman (65.), Scales (78.), Knight (85.) illetve Szoboszlai (65.), Styles (90.)

Nem tört ki a futball-láz Dublinban az Írország−Magyarország felkészülési mérkőzés miatt, sok jele nem volt annak, hogy este Eb-felkészülési mérkőzést rendeznek az Aviva Stadionban. Az utóbbi években korábbi önmagához képest gyengélkedő szigetországi válogatott hazai meccsei iránt egyre gyérebb az érdeklődés, csökken a nézőszám: márciusban a Belgium elleni, gól nélküli döntetlennel végződő találkozóra 38 128-an voltak kíváncsiak, majd a Svájc elleni 1−0-s vereséget 35 742-en látták a helyszínen. Az Ír Labdarúgó-szövetség ugyan remélte, kedd este 37 ezren lesznek a nemzeti stadionban, ám ez a szám mind a 24 ezer bérlettulajdonos megjelenését feltételezte, és utóbb kiderült, a becslés túlzottan optimista volt – bezzeg ha rögbimeccset játszottak volna az ország legnagyobb stadionjában… A The Irish Times cikke szerint az ír válogatott olyannyira távol van az 1988-as stuttgarti dicsőséges napoktól (Európa-bajnoki mérkőzésen 1−0-ra legyőzte Angliát), amennyire csak lehet, ezzel szemben Magyarország jó úton jár, hogy újra átélje az 1950-es évek mágikus csapatának sikereit. Érdemes a helyén kezelni az ehhez hasonló kijelentéseket, felelőtlenség lenne ilyen terhet a magyar válogatottra rakni, ugyanakkor tény, a 14 meccses veretlenségi sorozata hallatán a futballkedvelők Európa-szerte felkapták a fejüket.

Marco Rossi szövetségi kapitány a legkevésbé sem kísérletező jelleggel rakta össze csapatát, a lehető legerősebb összetételben küldte pályára. Noha egyelőre a sajtóban nem adott választ arra a kérdésre, hogy a németországi Európa-bajnokságon Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes lesz-e az első számú kapus, Dublinban a Leipzig kapuvédője állt a vonal előtt az első félidőben, majd a szünet után a Ferencváros játékosa következett, úgyhogy ez ügyben továbbra is minden nyitva van. A lábközépcsont-sérülését teljesen maga mögött hagyó Lang Ádám a március 26-i, Koszovó ellen 2−0-ra megnyert mérkőzés után lépett ismét pályára, és amint azt a kapitány előre jelezte, Dárdai Márton játszott bal oldali belső védőt Willi Orbán oldalán. A középpályán nem volt semmi meglepő, hacsak az nem, hogy a hétfő esti sajtótájékoztatón megjelenő Callum Stylest cselesen a cserék közé nevezte a szakmai stáb, a tengelyben Nagy Ádám és Schäfer András kapott helyet, elöl pedig Sallai Roland és Szoboszlai Dominik támogatta visszavontabban Varga Barnabást.

Másfél perc sem telt el, ügyes akciót vezetett a vendégcsapat: a jobbhátvéd helyére kihúzódó Lang Ádám passzolt középre Loic Negónak, aki a csapattársa helyére bemozgó Sallai Rolandhoz továbbított, a támadó a jobb szélről középre adott, az ék helyére fellépő Kerkez Milos felett elszállt a labda, a francia Le Havre-ben szereplő futballista pedig már nem tudta kontrollálni a lövését, Caoimhín Kelleher kezébe hullott a labdája. Ebből a támadásvezetésből is kitűnik, amint az jellemző a válogatottra, a futballisták gyakran változtatták pozíciójukat, Schäfer és Nagy is sokszor lépett vissza a labdáért a védővonalba, Kerkez időnként a tízes helyére sprintelt, a keveredés pedig nem mindig volt könnyen lekövethető az öt védővel felálló hazaiak számára. A 12. percben Varga Barnabás használta ki Shane Duffy megingását, a tizenhatoson belülre érve pontosan gurított Negóhoz, ám hiába volt az ígéretes lehetőség, nem találta el jobb belsővel a kaput.

Feltűnő volt, hogy Szoboszlai eleinte keveset találkozott a labdával az ellenfél térfelén, a 24. percben azonban már-már lövőhelyzetig cipelte a labdát – úgy véljük, ha az utóbbi időben többet játszik, a tizenhatos előterében lövésre vállalkozik, ám ehelyett Schäferhez passzolt, aki nem találta el a kaput. A 29. percben azonban okosan ismerte fel, hogy a balján felfutó Kerkeznek kell passzolnia, ám a szárnyvédő 13 méterről megeresztett lövése után Kelleher nagyot védett. Önbizalomhiányról véletlenül sem beszélhetünk a Liverpool klasszisa esetében, megpróbálta ugyanis a saját térfeléről átemelni az ellenfél kapusát, akivel egy csapatban játszik…

A vonalak közé bemozgó ír játékosok felvételével néha meggyűlt a baja a védelemnek, a házigazda 36. percben szerzett gólja viszont a semmiből jött: a középen berobbanó Adam Idah levált Orbánról, és a kapuba bólintotta a jobb szélről beívelt labdát. Épp az a játékos hibázott (Lang Ádámmal együtt), akitől a legkevésbé vártuk. De a legjobbak ismérve, hogy javítják megingásukat. Négy perccel később így is történt, Szoboszlai blokkolt lövése után Orbán csúsztatta a labdát a hosszú sarok felé, Lang Ádám pedig hidegvérrel a léc alá bombázott – a leosztás a szerbiai Eb-selejtező második, győzelmet jelentő találatának fordítottja volt.

Rossi a szünetben kettőt cserélt: Gulácsi Péter helyett beállt Dibusz Dénes, Loic Negót pedig Botka Endre váltotta. A második játékrész első tíz perce az eseménytelenség jegyében telt, majd Kelleher percei következtek, mert előbb Sallai ballábas lövése után szögletre mentett, majd Schäfer kellemetlenül csapódó labdáját fogta magabiztosan. Az utolsó fél órában Varga nélkül futballozott a válogatott. A helyére nem Ádám Martin, hanem Kleinheisler László érkezett, az ék helyén onnantól Sallai futballozott – sajnos ezután sem találkozott többet a labdával. A letámadás továbbra is intenzív volt, az írek nem igazán tudtak épkézláb támadást vezetni, a felezővonalat átlépve elfogyott a tudományuk, rendre elvesztették a labdát. Ugyanakkor a magyar válogatott hiába robotolt és próbált előretörni, nem tudott a védelem mögé kerülni, a széleken szinte nem is támadott, és középen sem sikerült a tizenhatoson belül emberhez juttatni a labdát.

Ahogyan az első félidőben, a másodikban is a semmiből jött az írek drámai gólja: a hosszabbítás második percében Kleinheisler labdavesztése után Troy Parrott vezethette a felezővonaltól ziccerig a labdát, és abba Dibusz ugyan beleért, a labda a kapuban kötött ki…

Véget ért egy sorozat: megszakadt a válogatott tizennégy meccses veretlenségi sorozata. Ugyanakkor fontosabb, hogy a Skócia elleni, utolsó csoportmérkőzésre való felkészülést leginkább ez a találkozó szolgálta, így elmondható, hogy az Európa-bajnokságon nagy valószínűséggel ugyanezzel a kezdő tizeneggyel felálló, majd a második félidőben kissé megváltoztatott összetételű csapatnak van még mit csiszolnia a játékán a torna kezdetéig – június 8-án Debrecenben az Izrael elleni főpróbán lehet gyakorolni a játékelemeket. 2–1

További képek: mlsz.hu

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány értékelt a hivatalos sajtótájékoztatón.

– Mit gondol a csapat játékáról, a mérkőzésről?
– Nem lehettünk volna a döntetlennel sem elégedettek, mert sok lehetőséget dolgoztunk ki – kezdte Marco Rossi a sajtótájékoztatón. – Győzni akartunk, megnyerhettük volna a meccset, a hosszabbításban is mentünk előre, és bár hibáink is akadtak bőven, nem érdemeltünk vereséget. Írországnak voltaképpen két helyzete volt, és mindkettőből betalált. Az első félidőben teljesen üresen hagytuk, nem őriztük. A kilencvenkettedik percben azonban ilyen gólt egyszerűen nem lehet kapni. A szögletet követően nem volt meg az egyensúly a csapaton belül, ezért rohantak át rajtunk. Hiba és hiba között van különbség, nekünk ebből most tanulnunk kell. Ha nem sikerül begyötörni a győztes gólt, tudni kell megtartani a döntetlent. Olyanokat hibáztunk bele, amit a jövőben nem engedhetünk meg magunknak. Ma kisebb fizikális problémákkal kellett megküzdenünk, Loic Negónál tapasztaltunk problémát, és Dárdai Mártonnak is volt fájdalma, és mikor utóbbit le kellett volna hozni a pályáról, addigra már kihasználtuk mind a hat cserelehetőségünket.

– Hogyan látja, Szoboszlai Dominik miért nem tudott ezen a mérkőzésen kibontakozni?
– Ezúttal közepes volt a játéka, Sallai Rolandnak ezúttal jobb napja volt. Természetesen voltak jó megoldásai, mint mindig, de rá nem jellemző váratlan hibákat is elkövetett – a hiba azonban minden labdarúgó életében előfordul. A csapat hozzáállását nem érheti kritika, ha kontextusba helyezzük a mérkőzést, tizennégy, veretlenül megvívott meccs után csak ismételni tudom magam, nem vagyunk Angliához, Németországhoz hasonlítható topcsapat. Egy folyamat kellős közepén tartunk, jó úton haladunk. Remélem, nem történt semmi különös ezen az estén, és Izrael ellen bevethető lesz az összes játékosom.

– Lehet-e bármilyen pozitív hozadéka annak, hogy megszakadt a tizennégy meccses veretlenségi sorozat?
– Nem volt rajtunk extra nyomás, emiatt nem voltunk görcsösebbek. Ahogyan már korábban is mondtuk, olyan ellenféllel csaptunk össze, amely kemény és agresszív játékstílust képvisel, a letámadása mégsem működött, mert irányítottuk a játékot, diktáltuk a tempót. Úgy játszottunk, ahogyan kellett volna, de ellenfél is volt a pályán, gratulálnunk kell az íreknek. Nem kritizálhatom a játékosaimat, de az eredmény a legfontosabb a futballban – teljesen más kommenteket kapnánk, ha ezt a találkozót megnyerjük. El kell fogadnunk, ami ma történt, keményen kell dolgoznunk, ki kell emelnünk a pozitívumokat, mint például a játékosok hozzáállása.

– Az első félidőben Gulácsi Péter, a másodikban Dibusz Dénes védett – elárulja, Németországban ki lesz az első számú?
– Magyarországon mindig azt hallom, hogy miért az egyik vagy a másik futballista játszik. Ha ugyanígy működnének a dolgok Németországban vagy Angliában, minden percben vitát lehetne folytatni arról, ki miért vagy miért nem lép pályára. Már eldöntöttem, ki lesz az első számú kapus az Európa-bajnokságon, de majd az első csoportmérkőzésen látják meg, kit állítok be a kapuba. Elmondtam már jó néhányszor, ezen a poszton minden rendben van.

A hazaiak ideiglenes szövetségi kapitánya, John O’Shea szerint ebből a győzelemből erőt meríthetnek, továbbá beszélt a Liverpool kapusáról is.

Írország a magyarok elleni meccs előtti 11 mérkőzés során csak kétszer nyert, mindkét alkalommal Gibraltár ellen. „Ez a mérkőzés azt bizonyítja, hogy visszatértünk a győztes útra, egy olyan csapat ellen, amely hosszú veretlen sorozattal jött. Az ilyen győzelmek létfontosságúak, ha ki szeretnénk jutni nagy tornákra. Szeretnénk meccseket nyerni, legfőképp hazai pályán” – nyilatkozta a mérkőzést követően John O’Shea, az ír válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya.

„Van mit javítani, de a lényeg számomra az volt, hogy különböző szakaszokban promlémát tudtunk okozni a magyaroknak, egy kis odafigyeléssel még jobbak lehettünk volna – értékelt O’Shea, majd hozzátette: – A teljesítményt nézve jobbak voltunk Belgium és Svájc ellen, de akkor nem kaptuk meg, amit megérdemeltünk. Most megmutattuk, hogy tudunk alkalmazkodni és éhesek voltunk.”

„Kellehernek nem volt túl sok dolga. Lehet, hogy vitatkozna ezzel, de csak egy nagy védése volt. Hihetetlen érzés, amikor az ember menedzserként megnyer egy meccset a hazájának, azok után, hogy a pályafutásom során annyi emléket szereztem Írországgal. Nekem, mint Waterfordban született fiatal srácnak, ez hihetetlen érzés” – idézi az Irish Independent az ideiglenes vezetőedzőt.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111101000ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    96′
    VÉGE
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    93′
    Szoboszlai és Parrott ismét összekap. De szerelték Sallait a 16-os előtt.

    92
    GÓL
    TROY PARROTT ALIGHANEM ELDÖNTI A MECCSET. Kapura vezetheti a labdát egy rossz magyar szöglet után, Kleineheisler és Styles sem figyel, Parrott jobbal 14-ről a bal alsóba lőne, vetődve odaér Dibusz, de a labda felpattan róla, és a kapu közepébe pattan. 2–1!

    Tulajdonképpen Styles adta a gólpasszt a felezőtő Parrottnak.

    91′
    Nagy megindul, a jobb sarok előtt jár, szereli Coleman.

    90′
    Három perc a ráadás.

    90′
    Coleman ballal 13-ról, kissé balról a bal alsó mellé lő.

    90′
    Sárga lap
    Callum Styles ellöki Knightot, sárga lap.

    89′
    Smallbone a mérkőzés embere a hazaiak szerint.

    88′
    Sárga lap
    Jason Knight kap sárga lapot. Reklamált.

    86′
    Sallai bal oldali, ballábas beadása mindenkinek magas. Bedobás.

    85′

    84′

    84′
    Sárga lap
    Sammie Szmodics ellöki Stylest, odakönyököl neki, és még hevesen reklamál is. Sárga lap.

    83′
    Szmodics bal oldali beadása Orbáné.

    82′
    Coleman és Szoboszlai ismét összekap.

    81′
    Dárdai szereli a jobb szélen meginduló Knightot.

    81′
    Dárdait ápolni kellett az előbb, de folytatja szerencsére.

    81′
    Szoboszlai szép csellel indul meg a balon, Sallai középről a kapushoz lő középtávolról.

    80′
    CSERE
    Jason Knight váltja Cullent.

    79′
    Sárga lap
    Liam Scales buktatja a jobb oldalon meginduló Kleinheislert, sárga lap.

    76′
    Scales elrúgja a kapu elől Szoboszlai bal oldali kornerét is.

    76′
    Szoboszlai jobb oldali beadását menti az ötösön Sallai és Dárdai elől Scales.

    76′
    Játszott az Arsenalban és a Chelsea-ben is.

    75′
    Obafemi 12-szeres ír válogatott, nigériai származású.

    73′
    CSERE
    Balogh Botond be, Lang le.

    73′
    Lang rálép Smallbone lábára, ápolás.

    72′
    CSERE
    Michael Obafemi váltja Idahot, ékcsere.

    71′
    CSERE
    Callum Styles váltja Schäfert.

    70
    CSERE
    Nagy Zsolt be, Kerkez le.

    68′
    Dárdai beadása nem jó Sallainak.

    67′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    66′
    Szoboszlai szabadrúgásához közel állt Parrott, akit eltalált a labda, aztán a két csapatkapitány is összevitatkozott.

    66′
    Sárga lap
    Seamus Coleman is reklamált.

    65
    Sárga lap
    Szoboszlai Dominik kap egy sárga lapot.

    65′
    Három védővel és középcsatár nélkül a magyar csapat innentől.

    63′
    Szoboszlai és Parrott összekap.

    62′
    CSERE
    Callum O’Dowda be, Brady le.

    62′
    CSERE
    Troy Parrot be, Azaz le.

    61
    CSERE
    Kleinheisler László be, Varga le, ék helyett középpályás.

    59′
    Szmodics bal oldali, ballábas beadása igen pontatlan.

    57′
    Schäfer a bal alsóba lőne a bal oldali szöglet után, kissé balról, 20-ról, Kelleher vetődve eléri ezt is. Botka majdnem belepiszkált előtte a labdába, de csak majdnem.

    56′
    Bravúr!

    56
    Szoboszlai passzát Sallai ballal a jobb alsóba lőné 17-ről, picit jobbról, Botka okosan lehúzza a fejét, de Kelleher odaér vetődve.

    50′
    Szoboszlai jobb oldali beadását az ötös bal sarkáról Orbán nagy ívben a kapu túlsó felső sarka fölé fejeli.

    50′
    Scales mentett nagyot.

    50′
    Szoboszlai jobb oldali beadását Sallai 18-ról ballal kapura teszi, blokkolnak a 16-oson belül. Kézzel? Nem.

    49′
    Az első félidőben a hazai trió, Brady (10), Coleman (9) és Doherty (4) összesen 23-szor adta el a labdát, a csapattársak összesen 37-szer.

    48′
    O’Shea odakönyököl Schäfernek. Szabadrúgás csak, sárga lap nincs.

    47
    Második félidő
    FOLYTATJUK!

    46
    CSERE
    A most debütáló Jake O’Brian váltja Dohertyt.

    46
    CSERE
    Botka Endre állt be Nego helyére.

    46
    CSERE
    Dibusz Dénes be, Gulácsi az öltözőben maradt.

    46
    CSERE
    Liam Scales beáll, Duffy maradt az öltözőben.

    46
    Enter Sandman.

    46
    Botka Endre a pályán, a stadionban Metallica szól.

    46

    Ezzel a góllal vezettek a hazaiak, szerencsére nem sokáig
    Fotó: Getty Images

    46
    GÓLVIDEÓK

    A magyar gól itt!

    Az ír meg itt.

    46
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    46
    62 százalékban volt a mienk a labda ma, 8-szor lőttünk kapura, 2-szer annak felületére, a másik oldalon az az arány 3/3.

    46
    A magyar válogatott a legutóbbi, 2021-es Európa-bajnokságot megelőzően is Írország elleni felkészülési összecsapással hangolt, igaz, a három évvel ezelőtt, június 8-i találkozót, amely egyben a főpróba volt a kontinenstornára, a Szusza Ferenc Stadionban rendezték. A gól nélküli döntetlennel végződő mérkőzés magyar meccskeretéből tizenegyen szerepelnek a jelenlegiben is, míg az írből tízen, úgyhogy nem túlzás azt állítani, mindkét oldalon kicserélődött a fél csapat.

    45
    Szünet
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45′
    Brady bal oldali szabadrúgását elfejeli Orbán az ötösre érkező Idah elől.

    43′

    Fotó: Getty Images

    42′
    Kint áll Kelleher, de Szoboszlai 40 méteres lövése nagyon rossz.

    40′
    Azaz blokkolta Szoboszlai kissé balró jövő lövését, Nagy körömpassza után.

    40′
    Szoboszlai 30 méteres lövésébe belelépnek, a labdát Orbán az ötös bal sarkáról a kapu jobb sarka elé fejeli, LANG ÁDÁM ballal a rövid felsőbe lő a kapus feje fölött. 1–1!

    40′
    GÓL
    LANG ÁDÁM EGYENLÍT!!!

    39′
    Smallbone az angol második vonalban játszik, a Southampton saját nevelésű játékosaként. A szezonban 50 meccsen 4 gólpasszt adott.

    37′
    Az első idei kapott gólunk, és 14 mérkőzés óta veretlen válogatottunk.

    36′
    Egy elképesztően lassú hazai támadás hozott gólt.

    36′
    GÓL
    ADAM IDAH megszerzi az írek első idei gólját. Egy jobb oldali Smallbone-beadást Orbán mögül ötről a léc alá fejel, középre. Orbán a kapusra várt, aki meg a védőre várt. 1–0!

    35′
    Szoboszlai bal oldali, lapos beadását Varga nem rúgja el 14-ről, nem lépi át, belebotlik… így éppen szereli Sallait.

    35′
    Tömörülnek a hazaiak, könnyedén szereznek így labdát. Szerencsére ugyanígy el is adják.

    Fotó: Getty Images

    34′
    Azaz a 16-osról remekül passzol a keresztbe befutó Doherty elé, aki megtorpan, Gulácsi szereli kivetődve. Les volt.

    32′
    Szoboszlai ismét balra passzol, Kerkez beadását kifejeli Duffy az ötösről. Varga elől.

    32′
    61 százalékban a mienk a labda.

    30
    Majdnem ünnepelhet a magyar tábor, Szoboszlai forga balra Cullen labdavesztése után a labdát, Kerkez ballal azonnal lő kissé balról, 12-ről, de Kelleher vetődve véd.

    23′

    Fotó: Getty Images

    21′
    Előtte estében kezezett.

    21′
    Szoboszlai megtartja a labdát a 16-os előtt, Schäferhez passzol, aki egy csel után jobbal a bal sarok mellé lő, kissé jobbról, 11-ről.

    20
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    19′
    Idah szereli a 16-os előtt Kerkezt, majd nekimegy a 16-oson Langnak, elesik, és reklamál… de nem kap sárga lapot műesés miatt…

    15′

    Fotó: Getty Images

    15′
    Gulácsi kiöklözi szépen az ötösről Smallbone bal oldali, jobblábas szabadrúgását, a tömeg tetejéről.

    15′
    Nego szereli keményen O’Shea-t a bal szélen, meglepő módon szabadrúgás.

    13′
    Duffy bizonytalan volt az előbb, ez a 61. válogatott meccse. Volt északír válogatott kerettag is a felnőtteknél.

    12′
    Szoboszlai szereli szépen a meginduló Szmodicsot a felezőnél.

    12′
    MELLÉ! Varga harciasan labdát szerez a 16-os bal sarka elől, jobbal Negóhoz passzol, aki középről, 14 méterről jobbal a bal felső mellé emel.

    11′
    Lest fújtak, de véleményes volt.

    11′
    Szoboszlai nem éri el Lang emelését, Kerkez ballal a jobb alsóba lőne kissé balról, 20-ról, Kelleher vetődve fogja a labdát.

    10′
    Idah a Celtic éke, ebben az idényben 53 meccsen 16 gólt lőtt, 3 gólpassz mellett.

    9′
    Lang szereli okosan a 16-os előtt a Duffy indította Idahot.

    5′
    Mezőnyharc. Kelleher megment egy rossz hazaadást. Sallai bedobását Varga rosszul találja el, bedobás.

    4′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    3′
    HELYZET! Sallai jobb oldali beadását jobbal visszaadja az őt indító Negónak, aki hatról combbal a léc alá lőne, de véd magabiztosan Kelleher.

    1
    Meccs indítása
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak tiszta zöldben, a mieink tiszta fehérben.

    Fotó: Getty Images

    Az ír sajtó arra volt kíváncsi, haragszik-e a magyar felmenőkkel rendelkező Sammie Szmodicsra, amiért az ír válogatottat választotta.

    „Amikor megkerestük, érdeklődtünk felőle, általános információt vártunk tőle, ehelyett néhány nappal később az érdeklődésünk híre a médiában kelt szárnyra. Logikus lépés volt számára, hogy Írországot választotta, mert itt született. A válogatott szereplésnél, legyen az akármelyik nemzeti csapat, az odatartozás kérdése a legfontosabb. Ő a szívére hallgatott, ezért pedig cseppet sem neheztelhetek rá. Fantasztikus idénye volt, rengeteg gólt szerzett, kívánom, folytassa így a gólgyártást – a keddi meccs után.”

    Az olasz szakembernél rákérdeztek, milyen formában van a Bundesligában szinte alig játszó Szalai Attila.

    „Nem féltem amiatt, mert keveset játszott az idényben, márciusban is a nehézségek ellenére jó teljesítményt nyújtott, helytállt, ahogyan szokott – hozzáteszem, több játékosunk sem volt túlfoglalkoztatva az évadban, de ez még előnyt is jelenthet számunkra, mert frissebbek lehetünk, mint néhány ellenfelünk labdarúgói. Attila hasznos, rendkívül jó képességű futballistája a válogatottunknak, negyvenhárom meccsen lépett pályára a csapatban. Éppúgy bízom benne, mint a többi játékosban.”

    „Fiola Attila játékát nem kockáztatjuk meg, hiszen az Izrael elleni tesztmeccs napján lesz öt hete, hogy megoperálták. Horváth Krisztofer kisebb sérülés miatt nem edzett, és bár jobb állapotban van, nem vetjük be. Gazdag Dániel hamarosan csatlakozik, Bolla Bendegúz hétfő este érkezett meg, ezért rájuk sem számíthatok. A többiek megfelelő állapotban vannak, bevetésre készén várják a találkozót. Ami az íreket illeti, kellemetlen ellenfél, Svájc és Belgium ellen is megmutatta, milyen nehéz feladata a legyűrése – utóbbinak nem is sikerült. Erős csapat, sok futballistája szerepel a Premier League-ben és a Championshipben. Magas intenzitású játékot várok, és a találkozó jó teszt lehet a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésre készülés szempontjából, mivel hasonló a két válogatott stílusa. Az Eb-n is számíthatunk nehéz pillanatokra, éppen úgy, mint most kedden, ezért is lesz hasznos a meccs. A márciusi előkészületi találkozókon az első félidőben akadtak nehézségeink, ezeket szeretnénk kiküszöbölni” – így Marco Rossi.

    Ismerős arc. Szmodicsről egy ír lap szerint 2023 végén még az is felvetődött, hogy Marco Rossi magyar meghívót küld neki.

    Rossi elárulta, a félidőben kapust cserélünk.

    Ki legyen a kapus az Eb-n?

    SPORTRÁDIÓ: A LEGFONTOSABB AZ, HOGY EGÉSZSÉGES MARADJON A CSAPAT – HAMAR A VÁLOGATOTT MECCSEKRŐL

    INDUL AZ UTAZÁS AZ EB-RE: DUBLIN, DEBRECEN, WEILER IM ALLGÄU

    Helyszíni riport az utolsó edzésről ITT!

    – Mit vár az írektől? Mivel sok játékosuk ellen játszott már, adja magát a kérdés: kikre kell leginkább felkészülni?
    – Valóban, a Championshipben többekkel összecsaptam már, és meg kell hagyni, jó képességű labdarúgók. A hatos pozíciójában szereplő Josh Cullent ki kell vennünk a játékból, ha ez sikerül, jó iramú meccsen mi diktálhatjuk a tempót.

    – Milyen állapotban érzi magát, hogyan sikerült a Sunderlandnél töltött féléves kölcsönjátéka?
    – Sok tényező befolyásolta az összteljesítményemet, de jó formában vagyok − válaszolta a hétfői sajtótájékoztatón Callum Styles, a magyar válogatott 24 éves középpályása. − Nyújthatott volna jobb teljesítményt a fiatal csapatunk, ám élveztem a klubnál töltött időszakot, hiszen a Championship színvonalas és kemény, jelentős erőpróba elé állított. De most már kizárólag az Európa-bajnokságra összpontosítok. Csütörtök reggel érkeztem meg Telkibe, szerintem felvettem a ritmust. November óta várom a megméretést, szeretném a legjobbat nyújtani. A légkör szuper, jó a kapcsolat a játékosok és a stábtagok között, és az a benyomásom, hogy a tábor hangulata minden alkalommal jobb és jobb, valamint a magabiztosságunk is napról napra növekszik. Magabiztosak lehetünk, mert jó a válogatottunk.

    KI ROBBAN BE? – THURY GÁBOR JEGYZETE.

    Helyszíni sajtószemle ITT!

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ