A BAMBA – Deák Ferenc élete

A Bamba-Deák Ferenc élete_0016

A gól, amely valójában a foci sava-borsa, amelyért minden szurkoló hétről hétre, családot hátrahagyva, kizarándokol a pályákra, teremt egy olyan varázst, amely ezt az alapjaiban tényleg egyszerű, de nagyszerű csapatsportot a legeslegnépszerűbbé teszi. Természetes tehát, hogy minden korban, minden időszakban születnek nagyszerű, sőt, csodálatos művelői, a csapatok szerkezeti egységeinek minden posztján, ám ámulatot, bálványozást, a legnagyobb ünneplést mindenkor az kapja, ő a legnagyobb, a legcsodálatosabb, aki a gólt lövi. A kezemben tartom egy ilyen bálványnak piros-fehér-zöld szí­nekkel dí­szí­tett névjegykártyáját:

Deák Ferenc Európa és Magyarország mindenkori gólkirálya.

Bálványozták Pestszentlőrincen a felnőtt SZAC-ban, majd milliók imádták a Ferencváros és a magyar válogatott világhí­rűvé vált középcsatáraként, végül énekelt, hát le akarták tartóztatni. Erre összeverte, „álomba zavarta” az őt letartóztatni akarókat. És mi volt a büntetése? Átlép a Ferencvárosból a Belügyminisztérium csapatába, a Bp. Dózsába, vagy bevonul a börtönbe. Ő a Dózsát választotta…

Pongrácz György

2 hozzászólás a(z) A BAMBA – Deák Ferenc élete bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ