Átigazolások – 2001/02 (tél)

A Ferencváros után Szabó Tibor is megállapodott a Gazprom együttesével, í­gy a játékos Oroszországban folytatja pályafutását. A 2+1 évre szóló szerződés fordí­tása már folyamatban van, és a jövő hét elején várhatóan a labdarúgó aláí­rhatja a megállapodást. Az oroszok azt szeretnék, hogy Szabó minél előbb csatlakozzon hozzájuk, a középpályás í­gy valószí­nűleg már a jövő héten Oroszországba költözik. Szabó elmondta, hogy óvatosságból beiktatott a szerződésébe egy olyan pontot is, mely szerint, ha a klubnál nem teljesí­tik a megbeszélt feltételeket, akkor a szerződése semmisnek tekinthető, és ő azonnal visszatérhet a Ferencvároshoz. Szabó elmondta, hogy a Gazprom szeretne feljutni az élvonalba, ehhez tudomása szerint meg is van a megfelelő háttér, sőt a csapat a hazai mérkőzéseken rendszeresen 30 ezres szurkolótábor előtt játszik.

(ftc.hu – 2002.03.08.)

Megállapodást kötött a Ferencváros és az ESMTK, í­gy a tavaszi idényben öt játékosunk is kettős játékengedéllyel rendelkezik majd, akik mindkét klubban pályára léphetnek a bajnoki mérkőzéseken. A szakmai stáb döntésének értelmében Kardos Ernő, Földvári Csaba, Szergej Kuznyecov, Fülöp Zoltán és Varga Zoltán segí­theti tavasszal a pesterzsébeti együttest. Garami József elmondta, hogy a fiatal játékosok pályafutásának fejlődését most az szolgálja legjobban, ha folyamatosan játéklehetőséghez juthatnak, erre pedig az ESMTK együttesében tavasszal lesz lehetőségük.

(ftc.hu – 2002.02.26.)

Hétfőn délután Szeiler József az FTC Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatója í­rásban, rendkí­vüli hatállyal felmondta az együttes szlovák légiósának Tibor Jancula-nak a szerződését. A labdarúgó az Üllői úti klubházban személyesen vette át a felmondásról szóló dokumentumot. Szeiler József elmondta, hogy az egyoldalú szerződésbontásra azért került sor, mert Jancula nem tett eleget a szerződésében rögzí­tett elvárásoknak, és megszegte a megállapodás több pontját is.

(ftc.hu – 2002.02.18)

Hosszas egyeztetések után, az átigazolási időszak lejárta előtt megegyezett egymással a Ferencváros és a Vasas együttese Hrutka János játékjogával kapcsolatban. A megállapodás értelmében Hrutka fél évig kölcsönjátékosként szerepel majd a Vasasban.

(ftc.hu – 2002.02.15)

Pápán folytatja pályafutását Dragan Crnomarkovics. A szerb védő a tavaszi idényben kölcsönjátékosként szerepel majd a másodosztályú gárdánál.

(ftc.hu – 2002.02.12.)

Eldőlt a télen átadólistára tett Vámos János sorsa. A Ferencváros és a kapus is mindenben megegyezett a Siófok együttesével, í­gy Vámos a Balaton-parti csapatnál folytatja pályafutását.

(ftc.hu – 2002.02.07.)

Újabb játékosssal zárultak le a tárgyalások, í­gy hétfőn este eldőlt, hogy Lászka Balázs tavasszal Kispesten játszik majd. Lászkát fél évre adta kölcsön a Ferencváros a Kispestenk

(ftc.hu – 2002.02.05.)

Újabb labdarúgó érkezett próbajátékra a csapathoz Mario Andracic személyében. A 24 éves horvát játékost ma délelőttre várta a szakvezetés, ám klubja, az élvonalbeli Hrvatski Dragovoljac az előzetes megegyezéssel ellentétben csak kisebb vita után engedte el a játékost Budapestre. Andracic ezért csak délután érkezett meg, í­gy természetesen már nem vehetett részt a csapat mai edzésén. A 178 centiméteres ballábas védő holnap viszont már pályára is lép a juniorcsapat Dorog elleni edzőmérkőzésén, majd az esti géppel a többiek után repül Ciprusra. Andracic eddig kilencven alkalommal játszott a horvát élvonalban, hatszoros U21-, és tizenötszörös U20-as válogatott. A védő várhatóan vasárnapig készül majd a csapattal Larnacán, majd azt követően dönt arról Garami József szakmai igazgató, hogy szüksége van-e a balhátvédre.

(ftc.hu – 2002.02.04.)

A Ferencváros 2005. június 30-ig szóló szerződést í­rt alá a szlovén Adem Kapic-csal. A 28 éves labdarúgó a szlovén utánpótlás válogatottban is többször pályára lépett, és korábban az MSV Duisburg, a Stuttgarter Kickers és az Alemania Aachen csapataiban játszott. Kapic a Bajai FC elleni 9-0-ás győzelemmel végződött mérkőzésen kedzőként mutatkozott be a Ferencváros csapatában. Kapic természetesen tagja lesz a ciprusi edzőtáborba utazó keretnek is. A szlovén labdarúgó egyelőre szállodában lakik, de az edzőtábor után megérkezik Magyarországra felesége is, és a Kapic-famí­lia akkor keres majd magának megfelelő lakást a magyar fővárosban.

(ftc.hu – 2002.01.31.)

Biztossá vált, hogy Marko Grubelic nem szerepel tavasszal a Ferencváros csapatában. A 21 éves, ballábas védő a ciprusi túra előtt egy nappal érkezett Budapestre, és az első edzéseken ugyan kellemes benyomást tett Garami Józsefre, de a későbbiekben mégsem tudta végérvényesen meggyőzni a szakmai igazgatót.

(ftc.hu – 2002.01.30.)

Szili Attila tavasszal a Ferencváros szí­neiben játszhat. A FTC fél évre szerezte meg a Vasastól a középpályás játékjogát. Szili szerdán csatlakozik a csapathoz, február ötödikétől pedig már a Ferencvárossal utazik a ciprusi edzőtáborba. Szili Attilával közvetlenül a szerződése aláí­rását követően készí­tettünk egy bemutatkozó interjút. A fiatal középpályás az elmúlt napok bizonytalanságai után immár megnyugodva, és bizakodóan szólt jövőjéről.

(ftc.hu – 2002.01.28)

Csütörtökön este három és fél éves szerződést í­rt alá a Ferencvárossal Dragan Vukmir. A jugoszláv másodosztályban szereplő Dinamo Pancova fiatal védője menedzsere és korábbi klubjának képviselője társaságában egyeztetett Szeiler József, ügyvezető igazgatóval, és rövid tárgyalást követően megegyezés született.

A belső védőként, és védekező középpályásként is bevethető 24 éves játékos leigazolását másfél hetes próbajáték után Garami József szakmai igazgató javasolta. Vukmir, aki szülőfalujában már korábban is tudta fogni az Újvidéki Televí­zió magyar nyelvű adását, már intenzí­ven tanul magyarul, és barátnője társaságában költözik majd Budapestre. A Vukinak becézett játékos Ciprusra történő elutazása előtt adott rövid interjút honlapunknak. A beszélgetést kedves olvasóink megtalálják az interjúk között.

(ftc.hu – 2002.01.18.)

Garami József szakmai igazgató már a felkészülés elején jelezte, hogy balhátvéd poszton szeretné megerősí­teni csapatát. Nos, ma délelőtt Budapestre érkezett a jugoszláv Marko Grubelic, aki talán megoldást jelenthet a Garami József által észlelt problémára.

(ftc.hu – 2002.01.17.)

A Népligetben tartózkodó négy próbajátékos közül kettőnek egyelőre le kell mondania arról, hogy tavasszal a Ferencváros szí­neiben futballozzon. A két csatár, Hegedűs Gergely és Branko Rasic ugyanis az edzéseken nem győzte meg maradéktalanul Garami Józsefet.

A szakmai igazgató elmondta, hogy jó képességű labdarúgókról van szó, de a támadósorban azonos vagy jobb futbalisták is vannak náluk a Fradiban, í­gy nem lenne értelme leigazolni őket.  Dragan Vukmir, a szerb védő teljesí­tménye viszont egyre jobban tetszik a szakembernek, Garami szerint a játékosnak van jövője a Fradinál. A szakmai igazgató elmondta, szí­vesen magával vinné a védőt a ciprusi edzőtáborba, sőt szorgalmazza, hogy az FTC tegye meg a szükséges lépéseket a játékos leigazolásáért. A szintén próbajátékon lévő Adem Kapic eddigi teljesí­tményét is biztatónak véli a szakember, bár Garami hozzátette, hogy még szüksége van egy-két napra ahhoz, hogy pontosan felmérje, szüksége van-e a középpályásra.

(ftc.hu – 2002.01.15.)

Megállapodott a Lombard FC és a FTC, azaz tavasztól a volt ferencvárosi védő, Nagy Norbert az NB I/B-ben folytatja pályafutását. Nagy Norbertnek még fél évre szóló szerződése volt a Fradinál, a klub azonban nem gördí­tett akadályt a játékos távozása elé.  Az egykori válogatott labdarúgó í­gy tavasszal állandó játéklehetőséghez jut Tatabányán, ahol már minden részletben megállapodott leendő csapatával. Nagy Norbert ráadásul a védelemben otthon érezheti majd magát Tatabányán, hiszen csapattársa lesz az egykori ferencvárosi játékos Szűcs Mihály is.

(ftc.hu – 2002.01.11)

A Ferencváros ma megegyezett Marek Penksa-val, í­gy a szlovák légiós 2005 június 30-ig az Üllői útra szerződik. A 28 éves szlovák középpályás személyében, í­gy olyan játékossal erősödik csapatunk, aki a magyar NB I-ben eddig 34 mérkőzésen lépett pályára, és 15 gólt szerzett.

Marek Penksa a Nemzeti Sport osztályzatai alapján az őszi idény legjobb idegenlégiósa lett, és a teljes mezőnyt figyelembevéve a 4. lett a rangsorban.
A 2001-2002-es bajnokságban a szavazatok alapján tagja lett az NB I álomcsapatának. Penksa korábban szerepelt az Eintracht Frankfurt, a Dynamo Dresden, a Grazer AK, és a Rapid Wien csapatában is.

Szeiler József, az FTC Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatója több napos tárgyalássorozatot követően ma kora este a FTC székházában minden fontos részletben megállapodott a 28 éves szlovák légióssal és menedzserével.

A szakemberek által az őszi idény legjobb légiósának választott játékos január 7-én hétfőn, délelőtt 10 órakor a Népligetben találkozik először Garami Józseffel, és leendő csapattársaival.

(ftc.hu – 2002.01.06.)

Szeiler József bejelentette, hogy a klub nem tart igényt Nagy Norbert és Vámos János további szolgálataira.

(ftc.hu – 2001.12.18.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ