Az 1925/26 évi bajnoki szezon mérkőzései

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • *

  Pluhár István feljegyzése a bajnoki évről:
  1925—1926-os bajnoki év. — Bajnok: a Ferencvárosi Torna Club, FTC.

  FTC, MTK, Vasas lett az új sorrend. Az FTC bajnokcsapata: Huber — Takács I., Hungler — Furmann, Blum, Mácsay — Tóth (Potya), Sztecsovics, Pataki, Sándor, Kohut.

  Ez a bajnoki év is az MTK győzelmeivel kezdődött. Sorra nyerte mérkőzéseit. Az FTC, MTK és a Vasas együtt futott versenyt a bajnokságért.

  Szeptember 8-án barátságos mérkőzést játszott az MTK a bécsi Amateure csapata ellen. Ezen a mérkőzésen Orth György a bécsi Tandlerral összecsapott. Orth a földön maradt, olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy csak egy év elteltével tudott újból labdába rúgni. Minden idők legnagyobb labdarúgója elveszett az MTK és a magyar labdarúgás számára. E jeles játékos kiválásával az MTK sorra vesztette a mérkőzéseit és bajnoki reményeit is. A bajnokság befejezésére teljesen kiesett a versenyből.

  Ebben az évben a magyar játékosok elvándorlása külföldre elérte csúcspontját. Óriási gond szakadt az MLSz-re.

  (Forrás: S. PLUHÁR, U.S.A. – PLUHÁR ISTVÁN – JÁTSZOTTAM, OKTATTAM, TUDÓSíTOTTAM)

  *

  Gólkirály: Takács II. József (Vasas) 29 gól
  Az év játékosa: Pataky Mihály (Ferencvárosi TC)

  *

  Amire senki sem gondolt több, mint tí­z éven át, megtört az MTK győzelmi sorozata. Igaz, ebben részes Orth szerencsétlen bécsi balesete is. De í­gy is meglepő a Vasas 2:0-ás, az NSC 1:0-ás győzelme a kék-fehérek ellen. Az NSC-t feljaví­totta Kertész II. Vili— afölötti mérgében, hogy az MTK sportáru üzletet rendezett be Orthnak majdnem pont szemben a Kertész-féle üzlettel — átlépett az NSC-be, amelynek kapujában Gallowich Tibor szeptember 13-tól sorrendben nyolc bajnokin át nem kapott gólt! Végül a bajnokságot az FTC nyerte, az MTK-t majdnem befogta a Vasas! (Hoppe László)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ