Az 1951. évi bajnoki szezon mérkőzései

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • *

  Pluhár István feljegyzése a bajnoki évről:
  1951-es tavasz—őszi NB. — Bajnok: Bp. Bástya, II. Bp. Honvéd, III. Ú. Dózsa.

  Minden magánkereskedelmet megszűntettek Magyarországon, í­gy a textil-kereskedelmet is. A Textiles csapatot azonnal felfalta az államvédelmi rendőrség. Klubszí­nét meghagyva, Bp. Bástyára keresztelték. Az új Bástya meccseken sokat lehetett hallani a szurkolók szájából az ilyen biztatást: M-bele T-bele K-bele. Suttogva, de azért azt is lehetett hallani a bátrabbaktól, hogy “Hajrá Fradi!”.

  A Bástya, a Honvéd és az U. Dózsa elsőségi küzdelmében a többi csapatok nem tudtak beleszólni. Bukovi irányí­totta a Bástyát. Csapata: Gellért — Kovács II., Lantos — Zakariás, Börzsei, Kovács I. — Sándor, Szolnok, Hidegkúti, Palotás, Kárász.

  Keresztví­z alá került az FTC-ÉDOSZ is, új neve Bp. Kinizsi lett.

  (Forrás: S. PLUHÁR, U.S.A. – PLUHÁR ISTVÁN – JÁTSZOTTAM, OKTATTAM, TUDÓSíTOTTAM)

  *

  Budapesti Bástya SE: Gellér Sándor, Kovács II. József, Börzsei János, Lantos Mihály, Kovács I. Imre, Zakariás József, Sándor Károly, Hidegkúti Nándor, Palotás Péter, Szolnok István, Kovács IV. István, Kárász Endre, Gondos Tibor, Hegedűs András, Bosánszky Jenő, Peller Béla.
  Gólkirály: Kocsis Sándor (Bp. Honvéd) 30 gól
  Az év játékosa: Palotás Péter (Budapesti Bástya)

  *

  Az egykori MTK most Bástya néven szerepelt — remekül! — Igaz, hogy minden eddiginél nagyobb támogatást élvezett. Gyönyörűen újjáépí­tette pályáját a felettes Belügyminisztérium, most érett be Bukovi mester munkája és beért Sándor, Börzsei, a két Kovács, Lantos, Zakariás, Palotás. (Hidegkúti játéka érett volt már jóideje!) Talán még nagyobb fölénnyel is nyert volna a Bástya, ha utolsó, már 1952 januárjára áttolt mérkőzésére, Győrbe el tudott volna utazni. De a hóban elakadt az autóbusza — s a két pontot a Győri Vasas (ETO) kapta. (Hoppe László)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ