Dudás Zoltán

Dudás Zoltán (1933. augusztus 11., Miskolc – 1989. november 12., Budapest), a Diósgyőri Vasas, majd a Bp. Honvéd jobbhátvédje, 1955-ben és 1960-ban 2 mérkőzésen volt válogatott. A Bp. Honvéd örökös bajnoka.

Szí­vós, technikailag fegyelmezett, hasznos védőjátékosnak bizonyult. Mindkét lábbal jól rúgott. A hátvédsor jobb és bal oldalán egyenértékű teljesí­tményt nyújtott. Inkább a támadások elhárí­tásában jeleskedett.

(Antal Zoltán és Hoffer József í­rásainak valamint a Bp. Honvéd kiadványainak felhasználásával)

8 hozzászólás a(z) Dudás Zoltán bejegyzéshez

 • Kategória : Ellenfeleink / Dudás Zoltán
  Néhai apósom személyes adatai hibásan szerepelnek
  helyesen : született Miskolcon 1933.08.11-én, elhunyt Budapesten 1989.november 12-én.
  A Farkasréti Temetőben levő sí­rhelye 2026-ig a család által biztosí­tott, fia, elhunyt férjem- ifjabb Dudás Zoltán 2018.11.19-én kerül mellé és édesanyja mellé elhelyezésre, örök nyugalomra.
  A sí­r ezért megbontásra kerül, kérem az illetéktelen,tájékozatlan,kéretlen ” vándor on” és társait tartsák tiszteletbe megrendült családunk gyászát és a jövőben ne merészeljenek valótlan í­rásokkal érintett hozzátartozókat felzaklatni! Számí­tok ebben a jóérzésű fradisták segí­tségére és támogatására! ifjabb Dudás Zoltán özvegye, özv.Dudásné Bruzsa Anikó

 • Tisztelt Vándor!

  A családom, és édesapám nevében is kikérjük magunknak nagyapám (és nagymamám) sí­rjára vonatkozó jelzőit, miszerint idézem “gondozatlan,lepusztult”.Bár nem tartozik Önre (mert ezt úgy hí­vják, hogy magánügy), de családom a magyar átlaghoz képest jóval többször tiszteli meg nagyszüleim emlékét azzal, hogy évente többször is kilátogat a sí­rhoz. Ön nincs tisztában azzal, mi a “lepusztult és gondozatlan” sí­r egy budapesti temetőben.A jogi részét, miszerint “Tenni kellene valami, mielőtt felszámolják” nem is tudom értelmezni.

  Dudás Márton

 • Az e-mail-re a Honvédtól azonnal felvették velem a kapcsolatot, perceken belül válaszoltak. Már keresték a sí­rt, de a megadott parcellában nem találták. Ezen nem csodálkozom, mivel a 7-es parcella a temető egyik legkaotikusabb parcellája, én is véletlenül találtam rá. A sí­rhoz tartozó kőből faragott futball-labdára figyeltem fel. Az internet keresője pedig a fenti í­rást adta ki elsőnek, í­gy jutottam ide. Még egyszer köszönöm az e-mail cí­met, bár minden ilyen gyorsan rendeződne.

 • Úgy lesz, megkeresem. Köszönettel: vándor

 • Dudás Zoltán sí­rja a farkasréti temetőben gondozatlan, lepusztult. Tenni kellene valamit, mielőtt felszámolják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ