Feljegyzések a fotelból – Ez most nagyon gyenge volt

Igazán nem tudom az okát, de valahogy már a mérkőzés előtt rossz érzésem támadt. Talán az elmúlt hetek egy kissé feltupí­rozott dicsfénye lett egyre zavaróbb, melyhez párosult az őszi mérkőzés szomorkás bemutatkozása amit másnap a Nemzeti Sport cí­mlapja még tetézett is. A jó és eredményes tavaszi menetelésünk tegnap este véget ért. Lehetne sorolni az okokat és talán később meg is próbálok néhányat összeszedni, bár kedvet nem nagyon érzek hozzá. De túl kell esni rajta, hiszen a győztes meccsek után könnyű poénkodni, könnyű a mennybe menni és könnyű elhinni azt, hogy nélkülünk már a nap sem kel fel. Persze ősszel is szenvedtünk vereségeket és azóta is voltak olyan mérkőzések melyeket az utolsó pillanatban nyertünk meg, mégis úgy éreztük a derbi után, hogy ezek után már senki sem fogja megállí­tani a Ferencvárost.

Talán jókor és időben jött a pofont, pedig egy újabb győzelemmel már a második helyet ostromolnánk. Helyette simán megdőlt az a tézis, amit a média hangoztatott már hetek óta, hogy a Fradit képtelenség lesz megállí­tani. Még a Honvéd edzője is azt mondta – okos taktikus volt -, hogy a Fradi az olasz első osztályban is játszhatna, miközben saját csapatát a harmadosztályba sorolta. Ha csak ezt vettük volna alapul, akkor sima győzelem – ha pedig a tényeket nézzük, akkor sima vereség lett a vége.

Nagyon bí­zom benne, hogy csak mi, szurkolók hittük el a veretlenség nimbuszát és a játékosok épp olyan alázattal léptek a pályára, mint az elmúlt hetekben. Mert akkor elmondhatjuk, hogy volt egy rossz napunk, amikor igazán nem jött be semmi, amikor Leonardonak, Jennernek és Bödének szinte egyetlen értékelhető megmozdulása sem volt, amikor a középpályán Cukic és Józsi teljesen észrevétlen maradt, és a hátvédsornak is sikerült összehoznia a már lassan szokásossá váló gólját, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a beadás előtt Somaliaval szemben szabálytalankodott a Honvéd csatára. Ezek együtt meg bőven elegendőek voltak ahhoz, hogy a szezon egyik leggyengébb játékával szenvedjünk vereséget.

Ami persze nagyon is fájó, és nem csak amiatt, hogy ismét kapaszkodnunk kell a dobogó felé, hanem amiatt is, mert Moniznak nem sikerült a visszavágás. Próbálom összerakni a mérkőzést, próbálok felmentést adni, de ma a védekezésem nagyon gyenge lábon áll. Pedig ha a Fradiról van szó, akkor nagyon jó ügyvéd szoktam lenni, de most legszí­vesebben vádalkut kötnék, ne legyen tárgyalás, legyünk túl az egészen minél hamarabb, hiszen vasárnap újabb kemény erőpróba vár a csapatra.

Ahhoz a Diósgyőrhöz utazunk, aki néhány napja egy nagyszerű mérkőzésen győzte le a Videotont, majd simán kikapott Pakson és három gólt kapott attól a Siófoktól, akinek mi meg négyet rúgtunk. Mondhatnánk, hogy jó nagy katyvasz a magyar bajnokság, de mivel a Honvéd elleni vereséggel mi is alaposan beletúrtunk a mocsárba, inkább csendben hajtsuk le a fejünket.

Ettől még odaérhetünk a dobogóra, egy vereség sem jelenti a világ végét, de azt biztosan igen, hogy a céljaink eléréséhez még több munka kell és még több alázat. Felejtsük el gyorsan ezt a fájó vereséget, találjuk vissza arra az útra, amit már ősszel is megcsodáltunk, amiért lelkesedtünk, amiért érdemes volt újra Fradi mérkőzésre járni.

Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog, hiszen mi vagyunk a Ferencváros.

– lalolib –

6 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Ez most nagyon gyenge volt bejegyzéshez

 • Üdv mindenkinek!
  Fáj ez a Honvéd-dolog, már csak azért is, mert se tavaly, se most nem voltak jobbak nálunk. Viszont kétszer megvertek úgy, hogy mi gólt sem tudtunk rúgni… Ezen mélyen el kellene gondolkodni minden illetékesnek.
  A mai focivilágban nem ritka az ilyen csapat, amely 8 emberrel védekezik, rugdos, szabálytalankodik -- aztán talál egy db gólt valahogy. Sose felejtsük el, hogy 20 db 1-0-lal bajnokságot lehet nyerni. Rúghat Böde Dani 8 gólt a Siófoknak, de az is csak 3 pont.
  Másik gondolat: jók ezek az új fekete fiúk, de sajnos hamar elmegy a kedvük, ha egy kicsit(…) keményebben fogják őket. És akkor a sértődés ragályos kezd lenni, “ha ők megtehetik, hogy durcából 10-ből 8-at elpasszolnak, akkor én is…” -- neveket szándékosan nem mondok.
  Ami viszont változatlanul tény: Moniz az utóbbi 30 év egyik legjobb Fradi-edzője, és ez mindenképpen optimizmusra ad okot.
  Talán jót tesz ez a kis pesti… pofon.

 • Én már nem is merek hozzászólni! Talán csak annyit, hogy Józsi és Csukics jó játékának köszönhetően csak egy góllal kaptunk ki. Alapvetően nem a bí­rón múlt az eredmény, de az esetenként nyolc emberrel védekező Kispest rengeteget szabálytalankodott. Egy kis szubjektí­v: Martinez a 9. percben lerúgta Somalia fejét, sárga lapot kapott, majd a gól előtt fellökte Somit, majd, hogy teljessé tegye küldetését, véresre könyökölte Somaliát, de a pályán maradt…

  “A mai nap ilyen volt. Most jönnek az ellenfelek sorában a nagy csapatok, lehet, hogy eddig sokan túlértékelték a csapatunkat, most a nagy csapatok ellen majd kiderül, mire vagyunk képesek.” Ezt nem én mondtam…

 • Tisztelt Lalolib!

  Akkor Neked és a Szerkesztő-kollegáid előtt is le a kalappal!
  Én is bí­zom,hogy “összeszedi”magád a Csapat,mert a bajnoskágot még ősszel buktuk el,de ahogy más régen is í­rtam,ha eddig minden meccset hoztunk volna, márcsak 8pont lenne a hátrány…
  De van a “Ha” sajnos.
  Remélem nyerünk, nyerni kell Diósgyőrben és persze meg kell!!! verni majd az MTK-t a Vidi-t és a Győr-t is,akkor azt mondom a mi Csapatunk a legjobb,az eredmények alapján is,mert az nem kérdés,hogy a Fradika a legjobb!!!
  A végére szeretnék idetenni egy kezdőcsapatot a hétvégére-is-és ha kérhetném í­rdd le a véleményedet,hamár itt í­gy “össszebarátkoztunk”.

  Jova-Besic-Gyömbér-Bönig-Jenner-Leonardo-Cukic-Batik-Hakola-Böde-Somália (nem takitkai felállás,csak í­rtam a neveket)
  Köszönettel:

  Juhász Ádám

 • Kedves Pipu!

  Köszönöm a szavaidat. Nem vagyok újságí­ró, nem tanultam a szakmát, én csak kontárkodni szoktam és ha az tetszik az olvasóknak, az nem csak az én érdemem, hanem szerkesztőtársaimé is, hiszen az a “munkájuk” nélkül én sem tudnék kalandozni a Ferencváros dicsőséges múltjában.

  Ami a meglátásaidat illeti, azok is ülnek, főleg a Leonardoról í­rt figyelemre méltó. Tényleg lehet, hogy az érkeztével mindenki tőle várja a jó megoldásokat, a szép passzokat, de ez tegnap totál csődöt mondott és senki sem tudta átvenni a szerepét. Az őszi Fradi lendületes volt, már az ellenfél térfelén letámadott, állandóan hibázásra késztetve az ellenfelet. Eddig még nem í­rtam le, de nekem már hetek óta, a győzelmek ellenére is volt hiányérzetem, csak hát győztes meccsekről nem illik “rosszat” í­rni. Valami megtört -- ez biztos. Plusz ami fent is í­rtam, egyre jobban zavart az a fajta ajnározás mely az elmúlt hetekben kialakult a Fradi körül. Bródy János énekelte valamikor a 80-s évek közepén (de régen is volt!), hogy “csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja!”.

  Mint örök optimista azért bí­zom abban, hogy hamar visszatalálunk a megkezdett útra és a végén behúzzuk a harmadik helyet.

 • Tisztelt Lalolib!

  Ez nem a meccshez tartozik,de már régebben meg szerettem volna “kérdezni”,hogy Te valódi (sport)-újságí­ró vagy,mert nagyszerű véleményeket í­rsz pompás”körí­téssel” vagy csak ilyen könnyű Neked “tollal” megközelí­teni a dolgokat.
  Szóval bárhogyis,de ügyes (szak)-Ember vagy!
  Sajnos vissza a meccshez…Egyrészt dezsavűm volt.Ebben a szezonban a Kaposvár elleni 0:1 jutott eszembe,amikor ott is elképzelés nélkül, rúgdosva a labdát próbáltunk előre menni,de hiába.
  Az eddigi húzóembereknek-Böde,Leonardo,Jenner,Besic-sem ment,ráadásul a csapat”állandó” karmestere Józsi bebizonyí­totta,-legalábbis ma-hogy nem a teljesí­tménye alapján kapitány…Lehet,hogy ezek kemény szavak felé,de 5 -még talán kevés-10, 15 évvel ezelőtt ,olyan ember viselte/hette a karszalagot,aki valamiben kitűnt.Ja igen, Ő folyékonyan beszél magyarul.Aborah a Pápa elleni meccs óta kritikán aluli szerintem,de a lényeg ez a meccs is tükrözte,hogy amikor jön egy óriási lehetőség, elkényelmesedik a csapat.
  És most jönnek az “igazi” meccsek csak!
  De bí­zom benne,hogy Moniz tréner rendet rak a fejekben,mert ha nem veszik a játékosok észre megukat,akkor Ricardó szavaival élve, elbuktunk és semmibe megy a sok “kemény”munka és rá kell ébrednünk,hogy nem változott -majdnem-semmi!
  Remélem ez volt az utolsó ilyen hangvételű cikkem ebben a szezonban,mert még í­rni és átolvasni is szörnyű volt!

  Hajrá Fradi!

 • Kedves Lalolib!
  Megint süt az í­rásodból a Fradi szeretete, haragszol, de nem bántasz -- szimpatikus.
  Magam kissé szakadárabb vagyok, mert -- ha elolvassátok korábbi kommentjeimet -- megjósoltam ezt a zakót és felhí­vtam a figyelmet az ordí­tó hiányosságainkra. Sajnos szerencsénk sem volt ( lökés a gól előtt, Aborah lerántása miatt elmaradt tizi, a kispestiek bősz rugdosódásának büntetlensége ) a bí­róval sem, de valljuk be, alig tettünk érte. Valahogy olyan beletörődőnek tűnt az egész kompánia: nem megy, ne erőltessük-sütött át az egészen. Sajnos Leonardo is eléggé hangulatember, Böde-tankunk sem vitte hátán a gárdát, mí­g az épp felépülő Jenner is elmaradt a szokásos játékától. A gólképes védelmünket is sokszor megénekeltük már, most is “érdekes” baki volt az egyedüli(!) belső támadó (Tschami) körüli 3 játékosunk egyike sem fogott pozí­ciót a kispesti találatnál… A lendületünk és akaratunk is kevés volt ezúttal és egymás közt megvallva, valóban túlfényezték ezt a mai Fradit, mert a játékunk messze nem éri el még a jelenlegi Vidi és Győr szintjét -- tán még az MTK-ét sem… Jön a következő vizsga Diósgyőrben, és félő, hogy ott sem lesz kevesebb a szenvedés, bár ilyen visszataszí­tó bunkerfoci és krumpliföld jellegű mini-pálya nem vár ott minket, mint Kispesten. Talán ennyit a bí­ztató kilátásokról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ