A Ferencvárosé a futballcsapatot működtető gazdasági társaság 100%-a

A Ferencvárosi Torna Club szerdán visszavásárolta az FTC Labdarúgó Zrt. részvényeinek 99 százalékát az angol tulajdonostól.

Az FTC közleménye emlékeztet arra, hogy a klub március óta rendelkezett a futballt irányí­tó zrt. menedzsment jogaival, de a részvényesi jogokat mint tulajdonos csak szerdától gyakorolhatja – 2008 után – ismét.

A részvényvásárlással lezárult az a folyamat, amelynek eredményeképpen a labdarúgás teljes mértékben visszakerült az FTC égisze alá – áll a tájékoztatóban, amely ugyanakkor nem terjedt ki a pénzügyi vonatkozásra. E tekintetben egyelőre szóbeli kiegészí­tés sem történt az MTI érdeklődésére.

A közlemény szerint mostantól a futball is az anyaklub egyik szakosztályaként, önálló gazdasági társaságként működik majd tovább.

Szerdán az FTC elnöksége egyhangúlag megerősí­tette posztján Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját.

(Fotó: Nemzeti Sport)

Az ügy előzményeként pénteken derült ki – a Magyar Közlönyből -, hogy az állam ötmilliárd forintért visszavásárolja – még az idén – az Üllői út, Könyves Kálmán körút találkozásánál lévő FTC-ingatlant a tulajdonos Kevin McCabe-től.

MTI 2011. december 28., szerda 17:36

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ