Kelemen Richárd

Kelemen Richárd
Kelemen Richárd, az FTC gömbölyded csatára, aki ifjúsági kora óta az FTC-ben szerepelt, megválik a zöld-fehérektől. Kelemen évekkel ezelőtt az egyik UTE elleni meccsen tűnt fel, még, mint ifjúsági játékos, s lőtte a gólokat a hí­res védelem, a Fogl testvérek ellen és mellett. Szinte kabala volt, hogy az FTC-nek az UTE elleni meccsein Kelemen lövi a gólokat. Egy idő óta nem szerepeltették, főképpen azért, mert Patakival nem tudott összejátszani. A hosszas mellőzést végre is megunta és az UTE- ben jelentkezett felvételre. Az UTE elfogadta a jelentkezést és a Tungsram gyárban állást szerzett neki.

(Nemzeti Sport, 1926 június)

Végül azonban nem Újpesten, hanem Pesterzsébeten kötött ki.

Az FTC-ben játszott jobbszélsőt és középcsatárt is, de jellemzően a jobbösszekötő helyén kapott helyet a támadóötösben.

Az 1920/21-es idényben szerepelt a legtöbbet a csapatban, tizenhatszor lépett pályára. Az 1919/20-as és az 1924/25-ös idényekben volt a leggólerősebb,  7-7 gólt szerzett 14 illetve 15 bajnoki találkozón.

Három UTE elleni találkozón ötször talált a kapuba, de az óbudaik ellen is rendre a gólszerzők között volt, három mérkőzésen is bevette a III. ker. TVE kapuját.

Kelemen az FTC-ben 48 gólt szerzett a tétmérkőzések és a különféle dí­jmérkőzések során, de ha az 1924-es török túrán nem olyan balszerencsés, hogy 4 mérkőzésen 14 kapufát (!) lő, akkor ez a szám jelentősen növelte volna a találatai számát.

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ