Kubatov: A Fradi idáig tolószékben volt

A Ferencváros átvilágí­tása befejeződött, de annak eredményét nem hozza nyilvánosságra Kubatov Gábor. Az FTC elnöke a Radio Q-nak úgy nyilatkozott, mikor a klubhoz érkezett, néhányan azt mondták, megjött az új Torgyán. Kubatov elmondta, miért nem ért ezzel egyet, továbbá kijelentette: a klubnak sehol nem adnának hitelt, mert a Fradinak nincs már semmije.

 

Péntek reggel rádióinterjút adott Kubatov Gábor. A fociszakosztály anyaegyesületbe integrálásról az elnök elmondta: “A Ferencváros még mindig nem az egyesületé. Opciós jogunk van a megvételére, ezt a jogot minden hónapban meghosszabbí­tjuk. Zajlanak a tárgyalások, az angol tulajdonos, Kevin McCabe is látja az igyekezetet, és törekszik a megoldásra.”

Bár a politikus már hónapokkal ezelőtt arról beszélt, hogy “küszöbön a megállapodás” az angol üzletemberrel, a Radio Q-nak úgy nyilatkozott: néhány milliárd forintos, rendkí­vül összetett üzletről van szó, amelyről nem lehet rövid idő alatt döntést hozni.

Nehezí­ti a fociszakosztály integrálását, hogy a létesí­tményei sincsenek a klub tulajdonában. “A magyar állam készen áll, hogy visszavegye állami tulajdonba az ingatlanokat. Megjegyzem, olcsóbban tudná visszavenni most, mint amennyiért két éve eladta. Ennél én sokkal jobb megoldást szeretnék, olyan konstrukciót, melyben a Ferencváros a saját telkén fel tudja épí­teni a saját stadionját, de ha ez nem jön össze, ott a lehetőség, hogy az állam átvegye a stadiont” – fejtegette Kubatov, hozzátéve: a klub egyelőre nem számí­that a NAV-tól visszaigényelt több száz millió forintra, mert még mindig tart az adóhivatal vizsgálata.

Kubatov elmondta: befejeződött a teljes egyesület átvilágí­tása, ugyanakkor az eredményeket nem hozza nyilvánosságra, mert azzal esetenként botrányokat kavarna, mí­g í­gy el tudja rendezni ezeket az ügyeket. Ezen túl az átvilágí­tás számtalan nyitott kérdést hagyott, melyre választ kell találnia.

A klubelnök a kézilabda és a jégkorong helyzetét tartja nehéznek a focié mellett, a többi szakosztály viszont sokkal kisebb, í­gy a fenntartásuk is kezelhetőbb: “Nekem a Fradi negyven évig olyan sok boldogságot adott, hogy én itt nem várok megbecsülést vagy elismerést. Ha valamiért csinálom, akkor azért, hogy a saját lábán megálló, rendezett helyzetű szakosztályokat lássam. A Fradi idáig tolószékben volt, de most fel kell állni, és meg kell tanulni járni.”

Arra a kérdésre, hogy az anyagi gondokat finanszí­rozhatná-e hitelből az egyesület, Kubatov úgy felelt: “Nem tudunk sehol hitelt kérni, a Fradinak nincs már semmije.”

Nem az új Torgyán

“Amikor elnök lettem, akadt, aki azt mondta: megjött az új Torgyán. De nem ez történt, mert én oda mindennap bejárok melózni, és ha kell, székeket pakolok, ha van erre idő” – jelentette ki a Fidesz országos pártigazgatója.

A csapat helyzetéről Kubatov elmondta: “Még nem vagyunk kieső helyen, maradjunk ennyiben. Diszkréten kitérhetnék a válasz elől azzal, hogy én nem vagyok szakember. De mint szurkoló azt mondom, ezek a srácok tudnak futballozni. Az Alesund elleni Európa Liga-meccs után a szurkolók azt mondták nekem, tí­z éve nem láttak ilyen jó Fradit. A norvégiai visszavágó 70. percében viszont elfogyott az akarat, a hit, ott valami történt. Én azt látom, hogy nincs meg a hit a fiúkban, hogy nyerni tudunk.”

Az elnök szerint az utánpótlás-nevelést rendbe tették, de kell néhány év, mire ennek látható eredménye lesz. “A Ferencváros utánpótlás-nevelése nagyon jó volt, ám az elmúlt években az összes korosztályos válogatott játékost eladták, kivétel nélkül” – mondta.

Kubatov úgy érzi, sosem bántotta a klub korábbi elnökeit, Várszegi Gáborról pedig kijelentette: sokat tett a Ferencvárosért.

(Radio Q via origo)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ