Szabó Péter

Szabó Péter (1899. április 13. – 1963.  szeptember 21.), az MTK (1915-19: 54 bajnoki / 13 gól;  három bajnokcsapat tagja) balszélsője, 1916 és 1919 között 12 alkalommal kapott helyet a legjobb tizenegyben. Az MTK örökös tagja.

„Petár”, a kék-fehérek világháború alatti „aranycsapatának” balszélsője, technikás, gyors, kitűnő beadásai révén igen hasznos csatár volt. A kapura ritkán jelentett veszélyt. Igaz, erre nem is nagyon volt szükség. Schlosser, Schaffer és Konrád II bőven gondoskodott a „góltermelésről”. Jó elfutásaival és pontos beadásaival sok lehetőséget teremtett társai számára a gólszerzésre. Ezzel igen értékes segí­tséget nyújtott az eredményes játékhoz. Hála a háborús éveknek, „Petár” is — Schafferhez hasonlóan — egy eset kivételével valamennyi válogatott mérkőzésen az osztrákok ellen lépett pályára. Legjobb teljesí­tményét is — 1917. június 3-án — egy Ausztria elleni találkozón (6:2) mutatta

(Antal Zoltán és Hoffer József í­rásainak valamint az MTK kiadványainak és a magyarfutball.hu felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ