Tepszics Ignác: 65

TFU_19971100_FU_008 - 0012-2Hat éven át rúgta a zöld-fehérek első csapatában a bőrt a saját nevelésű védő. 1976 augusztusában Kecskeméten mutatkozott be a Honvéd ellen a Bajnokok Tornáján. Bő fél év múlva tétmeccsen is lehetőséget kapott Dalnoki Jenőtől, majd másfél évig nem került be a nagycsapatba.

1978 nyarán Friedmanszky Zoltán lett az edző és a 20 esztendős játékos előbb a kupában, majd a bajnokságban is megkapta a lehetőséget. Ha már megkapta, meg is ragadta és próbálta bizonyí­tani, hogy méltó utódja lehet Martos Győzőnek, aki egy sorral előrébb játszott ekkor.

Olimpiai válogatottak az Üllői úton: Pogány, Szokolai, Rab, Tepszics

A szezont kupagyőztesként zárta Tepszics, mí­g a bajnokságban második helyen záró Fradiban 31 bajnokin léphetett pályára. A következő szezonban 30 bajnokin megszerezte egyetlen élvonalbeli találatát is:

– Úgy érzem, ha egy magamfajta védőjátékos gólt szerez, az mindennél emlékezetesebb élmény. Velem is ez történt. A PVSK-nak rúgott gólom óta buszkén mondhatom, hogy feliratkoztam a Fradi góllövői közé. Azon a találkozón különben is nagyon igyekeztem, hiszen a mérkőzésre kiadott műsorlapban az én fényképem volt a cí­moldalon … Talán í­gy megháláltam a szerkesztő bizalmát, és a csapatnak sem jött rosszul a gólom. Nekem mindenesetre örök emlék.

1979 szeptemberében a válogatottba is meghí­vót kapott. Az osztrákok ellen 27 perc játék jutott számára cí­meres mezben.

1980-ban újabb edzőváltás történt, Novák Dezső váltotta Friedmanszkyt. A bajnokcsapatban mindössze két meccsen lépett pályára, majd egy szezonnal később ismét csak két meccs jutott a védőnek.

A Fradiból Tatabányára igazolt, ahol több éven át meghatározó tagja volt a Bányászcsapatnak. Élvonalbeli pályafutása után Százhalombattán tevékenykedett. A 2000-es években sportvezetőként tért vissza az Üllői útra.

Az 1978. évi kupagyőztes csapat. Állnak (balról): Tepszics, Friedmanszky Zoltán, Major, Bálint, Vépi, Zsiborás, Mészöly P.. Elől: Pusztai, Pogány, Szokolai, Takács

Sportvezetőként Nagy Béla, Michel Platini, Albert Flórián és Szűcs Lajos társaságában

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ