A Fradi naptára, november 10.

tempo-naptar

Évfordulók:

51 éve született Báder János
28 éve hunyt el Csikós Gyula
81 éve született Kárpáti Márton
72 éve született Turai László
19 éve született Vida Kristóf

Mérkőzéseink ezen a napon:

1901. Cricketer – FTC 8:1, nemzetközi barátságos
1907. FTC – Törekvés 2:2, NB1
1912. FTC – Wiener AC 3:0, nemzetközi barátságos
1918. 33 FC – FTC 0-3, NB1
1929. Újpest – Ferencváros 1-2, NB1
1940. Ferencváros – Tokod 4-1, NB1
1946. Ferencváros – SZAC 10-0, NB1
1957. Ferencváros – MAHART 10:0, Edzőmérkőzés
1963. Ferencváros – Újpesti Dózsa 1-0, NB1
1965. Ferencváros – Panathinaikosz 0-0, BEK
1968. Ferencváros – Dunaújváros 3-0, NB1
1971. Ferencváros – ÉGSZÖV MEDOSZ 10:2, Edzőmérkőzés
1984. Ferencváros – Csepel 1-1, NB1
1990. Veszprém – Ferencváros 2-1, NB1
2004. Ferencváros – Pécs 1-1, NB1
2007. Cegléd – Ferencváros 0-1, NB2
2010. Siófok – Ferencváros 3-1, MK
2011. Pécs – Ferencváros 2-1, Ligakupa
2013. Ferencváros – Haladás 0-3, NB1
2018. Haladás – Ferencváros 1-0, NB1
2019. DVSC – Ferencváros 1-6, NB1

Összes díjmérkőzés: 19 mérkőzés, 9 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség, 41-26 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1907. Medgyessy Jenő
1946. Hegyes Lőrinc

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1901. Lipovetz Géza
1968. Horváth László
2004. Kiss György
2011. Végh Zoltán
2013. Buzsáky Ákos

Ezen a napon játszotta egyetlen dí­jmérkőzését a csapatunkban:

1907. Muzsik Bálint

“A F. T. C. nagy bizalommal ment fel Bécsbe e mérkőzésre, mert mí­g ő tavaszi veresége óta igen nagyot haladt, addig a Cricketterek felől az a nézet uralkodott, hogy egy pár jó játékosuk elvesztése folytán nagyon meggyöngültek. Ez a nézet azonban nagyon tévesnek bizonyult, mert bátran el lehet mondani, hogy a Cricketterek csapata aligha volt még olyan erős, mint épen mostanában, mióta oly játékosokat nyert, mint Friling, a Slavia volt tagja, Mani Friedl, a Deutscher F. C. volt tagja, továbbá Strümpl szintén a Slaviából és újra köztük játszik Siems is, a kitűnő back.” (1901 – Cricketer)

“A revans a WAC-nak nem sikerült, ellenben meggyőződhettünk arról, hogy az FTC tényleg egy minden tekinteteben kiváló csapat fölött aratott győzelmet. A zöld-fehérek mostani győzelmére rá lehet mondani, hogy meg nem érdemelt volt, de viszont azt is, hogy megérdemelt volt. Meg nem érdemelt azért volt, mert a második félidőben a WAC olyan fölényben volt, mintha övé lenne a 3:0-ás győzelem, viszont azonban az FTC eme győzelmét erősen meghandicapelt csapattal érte el, hiszen Korody, Weinber és Rumbold helyén gyenge tartalékok játszottak.” (1912 – Wiener AC)

“A nap legfontosabb bajnoki mérkőzése a várakozásnak megfelelően igen érdekes és izgalmas küzdelmet hozott, de a játék sima lefolyását néhány könnyel elkerülhető disszonáns momentum a mérkőzés vége felé sajnálatos módon megzavarta. Sebők bí­ró nem fogta kezdettől fogva elég eréllyel a csapatokat, néhány elkerülhetetlen, de feltünő ofside állást is elnézett, ami különösen a 33-sokat rendkí­vűl idegessé tette. Magáról a játékról szólva mindenekelőtt meg kell állapí­tanunk, hogy az FTC második félidőbeli játékával rászolgált a győzelemre.” (1918 – 33 FC)

“Az időjárás jóságos volt az újpesti derbi iránt: szinte tavaszias délutánt biztosí­tott a zöld-fehérek és a lila-fehérek nagy találkozásának. A húszezret meghaladó tömeg izgalmas és jó meccset nézhetett végig, amely minimális gólaránnyal, pár perccel a befejezés előtt dőlt el a Ferencváros javára. A várakozás feszültségét a hangszóró rikácsolása, slágereinek harsogása sem tudta enyhí­teni. Nem is igen figyelt oda senki. A kijáratot leste a tömeg, elsőnek a Ferencváros bújt elő, az állóhelyen meglendült a zöld-fehér zászlóerdő és ropogott a taps. Hamarosan Újpest fiai is kifutottak, most a lila-fehér szí­nek táncoltak körös-körül az ember rengeteg feje fölött. Ropogott a taps, harsogott az éljen s nem lehetett volna megállapí­tani, hogy melyik tábor köszöntése harsogja túl a másikat. Olyan döntetlen féle volt ez a mérkőzés…ahogy az érdekeltek valószí­nűleg elfogadták volna ezt a mérkőzés végén is…Még sem í­gy lett a két nagyszerű együttes félelmetes viaskodásából. Az első félidőben a Ferencváros nagyobb kiforrottsága, a másodikban az Újpest hevesebb lendülete érvényesült jobban. Az eredmény meghatározása: a tökéletesebb fegyverekkel harcoló csapat megérdemelt győzött! A Ferencváros már az első félidőben ií­ úgy a játék, mint a gólhelyzetek alapján legalább két góllal volt jobb. A másodikban az Újpest vezető gólja után veszedelmesen feljavult ugyan, végül azonban mégis diadalmaskodott a stí­lus és a rutin.” (1929 – Újpest)

“A jó formában lévő Ferencvárosnak nem volt szüksége teljes erőbedobásra” (1940 – Tokod)

“Tüneményesen játszott a Ferencváros, nem volt gyenge pont a csapatban. A nehéz, sáros talaj igen nagy feladat elé állí­totta a játékosokat. A ferencvárosiak azonban nagyszerűen megbirkóztak ezzel. Kitűnő rúgótechnikájuk pompásan érvényesült és kifogástalan erőnlétükkel még az utolsó percekben is nagyszerűen játszottak. Pedig ez a pálya igen sokat kivett játékosokból. A SZAC már a rajtnál elvesztette minden esélyét, miután a második legjobb játékosa, Villányi nélkül volt kénytelen kiállni. A Fradi győzelmét ő sem tudta volna megakadályozni, hiszen a csapat a régi nagy napjaira emlékeztetően játszott. Úgyszólván nem is volt gyenge pontja a csapatnak.” (1946 – SZAC Barátság)

“Olyan rangadót láthatott a közönség, amelyet nem csak a játékosok küzdeni tudása, lelkes odaadó játékfelfogása jellemzett, hanem a szí­nvonalas, jó játék is. Méltó volt ez a találkozó a két régi nagy vetélytárs hagyományaihoz. Mindkét csapat a támadást, a gólra törést tekintette legfőbb feladatának és védelmének megerősí­tésére, különleges feladattal nem bí­zott meg senkit. Ez is közrejátszott abban, hogy időnként nagyszerű, sokmozgásos, ötletekkel fűszerezett támadások futottak a pályán. Végig nyí­lt volt a küzdelem, hiszen az utolsó 20 perctől eltekintve – amikor az újpestiek játszottak fölényben – egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Mindkét kapura zúdultak nagy lövések, de adódtak kihasználatlan helyzetek is. A szurkolók joggal voltak elégedettek a játék szí­nvonalával. A Ferencváros végül is addigi nagyszerű sorozatát folytatva értékes győzelmet szerzett és megőrizte hosszú ideje tartó veretlenségét. A játék képe alapján azonban elmondhatjuk, hogy a döntetlen eredmény hűbb lett volna két csapat nagy vetélkedéséhez.” (1963 – Újpesti Dózsa)

“A görög labdarúgás nemzetközi eredményeinek ismeretében a közönség, de még a ferencvárosi vezetők is biztak abban, hogy a zöld-fehérek a Népstadionban legalább egy-két gólos előnyt tudnak szerezni a visszavágóra. A Panathinaikosz azonban hamar szétfoszlatta ezeket a reményeket. 4-3-3-as felállásukkal ügyesen megszállták és biztosí­tották a 16-osuk előterét. Gyorsak voltak, jól kezelték a labdát, szorongatott helyzetben is egymást keresték, egyszóval stí­lusos, európai mezőnyben élvonalba számí­tó csapat benyomását keltették. Pedig a Ferencváros együttese különösen a második félidőben már nem is játszott rosszul, nagy akarással küzdött. Bár a Ferencváros jóval többet volt támadásban és nagyobb helyzetei is voltak, mint a a vendégcsapatnak, mégis azt kell mondani, hogy a görög csapat kiérdemelte a döntetlent. Ezek után nagy küzdelemre van kilátás Görögországban.” (1965 – Panathinaikosz)

“A mérkőzés előtt a dunaújvárosi öltözőben nem örültek annak a hí­rnek, hogy a Vasas Salgótarjánban kikapott. – Ez figyelmeztető jel lesz a Fradi számára és a rivális megbotlása szárnyakat adhat neki… – mondogatták a játékosok. És az I. félidő képe őket igazolta. A Ferencváros nagy lendülettel kezdett. Percekig a kapujához szögezte ellenfelét, a szélsők futtatásával széthúzták a védelmet, középen pedig kitűnően megértette egymást Albert és Branikovits. Gyorsan megszületett az első gól is, és bár a Dunaújváros nem adta fel, sőt dicséretesen harcolt, már ekkor érezni lehetett, hogy alig tudják kétségessé tenni a Ferencváros biztos győzelmét. Szünet után különösen a harmadik gól után egy kicsit kiengedett a Ferencváros, ekkor a vendégek is lélegzethez jutottak, de változatlanul nagy volt a két csapat között a különbség. A Ferencváros akár több góllal is győzhetett volna.” (1968 – Dunaújváros)

1990

“Edouard Ndjodo korai góljával győztek a zöld-fehérek idegenben” (2007 – Cegléd)

2019

1935

1957

1995

1996

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
MK: FC Hatvan-FTC 09.19.15:00 M4 Sport
09.22.20:00 M4 Sport
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ