1903.V.24. FTC – Törekvés 8:1

Ferenczvárosi Torna-Club — Törekvés 8:1.

A soroksári-uti pályán a Ferencvárosi Torna-Klub és a Törekvés sport-egyesület csapatai mérkőznek.

(Budapesti Hí­rlap, 1903. május 24.)

A ferencvárosi pályán a Ferencvárosi Torna- Klub játszott a Törekvés sport-egylet csapataival. Az első csapatok matchében a F. T. K. előre látható fölénynyel győzött ellenfelén, mely ugyan névleg első osztályú, tényleg azonban a jobbfajta másodosztályú csapatok ní­vóját is alig üti meg. A F. T. K. könnyen 8:1 eredménynyel rakta el a Törekvést, és ezzel a tavaszi fordulóban a bajnokság élére jutott.

A második csapatok matchében pláne 11:0 eredménynyel győzött a ferencvárosiak csapata a Törekvésen, mely kritikán alul s kezdő játékosoknak beillő gyakorlatlansággal és kezdetlegességgel játszott.

(Pesti Napló, 1903. május 25.)

1903. május 24., ??:??, Soroksári út, FTC – Törekvés 8:1 (5:0)
vezette: ?
FTC: ?
Törekvés: ?
Gól: ?

ns-19030614-06-19030524-1A múlt vasárnapi mérkőzések eldöntötték a bajnokság három első helyének sorsát. A Ferenczvárosi Torna-Club 11 ponttal vezet, mögötte a Budapesti Torna-Club és a Postások 10—10 ponttal a második, mí­g a Magyar Úszó-Egyesület 9 ponttal a harmadik helyen áll. Még lesz ugyan egy első osztályú mérkőzés a Magyar Testgyakorlók Köre és a Törekvés között, de ez már a sorrenden nem fog változást előidézni.

(…)

A Soroksári-úti pályán meglehetős érdektelen küzdelem folyt két első osztályú csapat között. A F. T. C. elsőrangú csapata ellen a Törekvés Sport-Egylet csapata játszott, mely még a jobbfajta másodosztályúak ní­vóját sem ütötte meg s ezen mérkőzésével is bebizonyí­totta azt, a mit az egész éven át hangoztattunk, hogy t. i. nem méltó az első osztályra. A F. T. C. könnyen, óriási fölénynyel verte a Törekvés úgy első, mint második csapatját s a beadott 19 goal ellenében csak 1-et kapott (első csapat 8:1, második 11:0 eredménynyel győzött). A Szövetség tehát nagyon blamálta magát az év elején, midőn ezt az egyletet erőnek erejével, osztályozó mérkőzés nélkül az első osztályba beprotegálta.

(Sport-Világ, 1903. május 31.)

ns-19030614-06-19030524-2F. T. C. — T. S. E. 8:1. Utolsó tavaszi bajnoki mérkőzése volt ez a Ferencvárosi Torna Club-nak a Törekvés Sport Egyesülettel s ettől függött első helye a bajnokság tavaszi fordulójában. Minthogy megnyerte, 11 ponttal vezet; pedig esetleg könnyen elveszthette volna, mert olyan jó játékosait kellett nélkülöznie, mint Berán, Pokorny, Novotny és Borbás. Szerencséjére a Törekvés csapatából is hiányzott egy pár jó játékos, kik közül különösen Tolvay és Kalauz helye nagyon gyenge erőkkel volt betöltve. így is mindkét csapat csak 10 játékossal tudott kiállani; a játék mindazonáltal elég szép és változatos volt. Különösen a második félidőben, mikor a Törekvés is lendületbe jött. Az első félidő 5:0, a második 3:1 végződött a F. T. C. javára.

A II. csapatoknak előzőleg lefolyt matche a szövetségi dí­jért 11:0 eredménynyel szintén a Ferencvárosi T. C. javára dőlt el. Megjegyzendő, hogy a Törekvés csak 9 emberrel játszott.

*

A bajnokság tavaszi fordulója bevégződött. Mint előre megjósoltuk, a Ferencvárosi Torna Club csapata került az első helyre s ezzel leszorí­totta a tavalyi bajnokcsapatot a Budapesti Torna Clubot, amely most a második helyen áll 10 ponttal.

(Nemzeti Sport, 1903. május 31. – június 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ