1906.IX.23. FTC – MAC 3:2

Vasárnapi mérkőzések. Soroksári-uti pályán lesz a nap legérdekesebb küzdelme, hol a FTC.—MAC. mérkőzés igen heves küzdelmet í­gér. A FTC. csapata már fényesen szerepelt az őszszel, mig a MAC.-é még erősebb matchet nem játszott, igy az uj összeállí­tás erejéről hü képet nem nyerhettünk. Bizonyos, hogy a győztes csapatnak nehéz munkát kell végeznie.

(Nemzeti Sport, 1906. szeptember 23.)

Vasárnapi mérkőzések. A Ferenczvárosi Torna Club és a Magyar Athletikai Club mérkőzése felé irányul elsősorban a footballkörök érdeklődése. A M. A. C.-ot tudvalevőleg a tavaszi serlegmérkőzések folyamán csak a győztes M. T. K. tudta leverni, mig többi ellenfelein, úgy a F. T. C-on is győzelmet aratott. A vasárnapi mérkőzés tehát nagy jelentőségű a bajnokság kialakulására nézve, mert a valószí­nű helyezettek két kiválóbbja méri össze egymással erejét. Hogy milyen eredménynyel fog végződni a mérkőzés azt előre megjósolni alig lehet. A jobban trénirozott F. T. C. mindenesetre előnyben van azáltal is, hogy a mérkőzés saját, külsősoroksári-uti pályáján kerül döntésre.

(Sport-Világ, 1906. szeptember 23.)

Bajnoki mérkőzés. A Ferencvárosi Torna Klub és a Magyar Atlétikai Klub bajnoki mérkőzése vasárnap délután fél négy órakor lesz a soroksári-uti pályán. A két rivális csapat találkozása általános érdeklődés tárgya, mert eddig is mérkőzéseiket nagy gólaránynyal nyerték meg. Előzőleg a II. csapatok mérkőznek. Biró: Fehéry Ákos (B. T. K.) lesz, a ki tekintettel a nagy biróhiányra, az őszkor nem vesz részt a mérkőzéseken, hanem csakis a mérkőzéseket fogja vezetni.

(Budapesti Hí­rlap, 1906. szeptember 22-23.)

1906. szeptember 23., 15:30, Soroksári út, FTC – MAC 3:2 (3:0)
vezette: Fehéry Ákos (BTC.)
FTC: Dobronyi — Rumbold, Weinber — Halász, Bródy, Weisz — Braun, Pákay, Kórody, Schlosszer, Kovács
MAC: Oláh — Höfle, Bayer — Schöffer, Hildebrand, Meleghy — Borbás, Vangel, Petz, Krempels, Niesner
Gól: Kórody (?.), Bródy (35.), ? (37.) illetve Borbás vagy Vangel (54.), Niesner vagy Petz (?.)

A múlt heti mérkőzések általában a papí­rforma szerint folytak le. Nagyobb küzdelmet csak a FTC—MAC. match hozott.

FTC.—MAC. 3:2. Érthető érdeklődéssel néztek a sportkörök e két csapat találkozása elé, mely a jobban trení­rozott és a pályán otthonosabb FTC. győzelmével végződött. A játék két egyenrangú csapat utolsó pillanatig erős iramban folyt küzdelme volt, melyet azonban igen kedvezőtlenül befolyásolt az egyik kapu előtt volt tócsa melyben a labda állandóan megfeneklett. A MAC. csapata tavasz óta igen nagy változáson ment át. Most is a csatársora a legjobb, melyben Kelemen helyén Petz játszik. Nem képes pótolni teljesen kitűnő elődjét, mert bár mozgékony és kiváló egyéni tulajdonságokkal rendelkezik, labdaelosztó képessége mégis gyengébb s különálló stí­lusával megrontja a csatársor egységét. Ez az oka annak, hogy MAC. ismert összjátéka most még nem tudott kibontakozni. A fedezetsorban Meleghy volt legjobb. de igen jól megállta helyét Hildebrand és Schöffer is bár labdaleadásuk gyenge. A védelem a szokott jó volt, bár Bayer rúgásai nem voltak elég erőteljesek. Oláh a kapuban elsőrangú munkát végzett s e matchen a mezőny legjobb embere volt. A FTC. erejét nagyon gyengí­tette Gorszki hiánya; helyén Weisz gyenge fedezet volt. A fiatal erők mindazonáltal lelkesen dolgoztak és jól. Nem áll ez Kovácsra nézve, ki — különösen a második félidőben — csak lógott a csapaton. A védelem sokat hibázott s Dobronyi is könnyelműen játszott. Általában azonban igen lelkes munkát végzett az egész csapat. A játék fair volt.

Mint értesülünk, a MAC. e mérkőzés igazolása ellen a MLSz.-nél a háló rosszasága és főleg a pálya használhatatlan volta miatt óvást jelentett be. A két csapat igy állt föl:

FTC. Dobronyi — Rumbold, Weinber — Halász, Bródy, Weisz — Kovács, Schlosszer, Kórody, Pákay, Braun.
MAC. Oláh — Höfle, Bayer — Schöffer, Hildebrand, Meleghy — Borbás, Vangel, Petz, Krempels, Niesner.

A MAC. heves támadása vezeti be a játékot s csakhamar veszélybe kerül a FTC. kapuja, melyet egy í­zben Dobronyi csak korner árán menthet meg. Lassanként fölnyomul a FTC. is és Oláh két kornert véd bravúrral. Rendkí­vül változatos a játék s izgalmas jelenetek vannak, mindkét kapu előtt. A kedvezőbb pályával bí­ró FTC. támadásai egyre erélyesebbek lesznek. Kórody a 20-ik percben ofside gólt lő, melyet a biró nem ad meg. Bayer hibájából kornert kénytelen védeni a MAC., amelyből Kórody megszerzi a vezető gólt. Az eredmény föllelkesí­ti a FTC.-ot, mely most fokozza az iramot. Oláh igen szépen véd öt veszélyes lövést és két kornert, amit azonban a MAC. hasonlóval viszonoz. A fölnyomuló FTC. újra kornert, majd Bródy szép lövésével a 35-ik percben gólt ér el, melyet alig két perc múlva egy igen szépen kidolgozott harmadik gól követ. Félidő 3:0.

A második félidő a MAC. meglepően heves támadásaival kezdődik. A száraz pályán dolgozó csatársor most már jobban ki tudja dolgozni akcióit s Pákay kornere után a 9-ik percben a MAC. már vissza is ad egy gólt Borbás—Vangel révén. Még föl se ocsúdik a Ferencvárosi védelem, mikor Niessner—Petz már a második gólt is megszerzi csapatának. A FTC. baloldala Kovács indolenciája miatt nem bir kifejlődni, lassanként azonban mégis fölnyomul a csapat, azonban az ő támadásait is megakasztja a kapu előtt lévő pocsolya. Az iram ismét élesül; Bayer hands in goalt vét. A megí­télt büntetőrugást Schlosser félrelövi. A játék további folyamán már csak Oláh bravúros védései aratnak tapsot, mert gól több nem esik.

Biró: Fehéry Ákos (BTC.) volt.

Szövetségi dij. A MAC. II lemondott a FTC. II javára.

Tréning mérkőzések. FTC. II — MAC. komb. csapata 4:2.

(Nemzeti Sport, 1906. szeptember 30.)

A Ferenczvárosi Torna-Club megérdemelt győzelmet aratott a Magyar Athletikai Club felett, revancheot véve múlt tavaszi legyőzetésén. A M. A. C. csapatának a reorganizáció határozottan előnyére vált. Csatársorának összjátéka és egyöntetűsége mintaszerű s gyors, elhatározott támadást képvisel, melylyel szemben a F. T. C. elismert kiváló védelmének ugyancsak össze kellett szedni magát. A F. T. C. pályájának hiányos felszerelése miatt, különben a M. A. C. vezetősége óvást emelt a mérkőzés ellen a M. L. Sz.-nél.

F. T. C.—M. A. C. 3:2. A bajnoki mérkőzéseknek ez volt a legérdekesebbike. Ugyanezt az eredményt érte el a M. A. C. a F. T. C. ellen tavasszal. A F. T. C. fölényét igazán csak trainingjének köszönheti. Az első félidőben a M. A. C. pompás csatársora remekelt, miglen a második félidőben az erős iramtól kifáradva, összeesik a csapat, amit aztán a zöld-fehérek alaposan kihasználnak és megszerzik a F. T. C-nak a győzelmet jelentő goalt. A védelemben mindkét részről hibákat észleltünk, melyeket egy pár ilyen erős mérkőzés hihetőleg el fog oszlatni. Fehéry Ákos (B. T. C.) bí­ráskodott. Mint értesülünk, a mérkőzés után a M A. C. csapatvezetője óvást jelentett a mérkőzés ellen, mert a pálya, nevezetesen a kapuk, hiányosan voltak felszerelve. Nagy kár, hogy már az első mérkőzéseket ilyen inczidensek zavarják meg.

(Sport-Világ, 1906. szeptember 30.)

MLSZ. Fehéry Ákos játékbiró a MAC.— FTC. szept. 23-án tartott I. oszt. bajn. mérkőzés tárgyában kihallgattatván, bizottság dacára annak, hogy a MAC. által szept. 26-án beadott óvást formai okokból is elutasí­totta volna, megállapí­tja, hogy a MAC. a mérkőzés kezdete előtt a pályafelszerelés ellen óvást nem emelt, hivatkozással tehát a bajn. rendszab. 24. §-ára az óvásnak helyt nem ad s a mérkőzést 3:2 arányban FTC. javára igazolja.

(Nemzeti Sport, 1906. október 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ