1906.IX.16. FTC – Fővárosi TC 6:2

Vasárnapi mérkőzések. Szeptember 16-ikával kezdetét veszi az 1906/1907. évi bajnokság őszi fordulója. A Magyar Labdarugók Szövetségének egy évvel ezelőtt hozott határozata ezúttal először jut érvényesülésre, a mennyiben az idén már a külföldhöz hasonlóan, ősz-tavaszi forduló szerint rendezik a bajnokságokat.

A vasárnapi bajnoki mérkőzések közül egyik sem bir nagy jelentőséggel. A Ferenczvárosi (soroksári-úti) pályán a Ferenczvárosi Torna Club csapatai matchelnek a Fővárosi Torna Club-al.

(Sport-Világ, 1906. szeptember 16.)

E heti mérkőzések. A Soroksári-uti pályán a FTC.—Főv.TC. mérkőzés minden valószí­nűség szerint az FTC. győzelmével fog végződni.

(Nemzeti Sport, 1906. szeptember 16.)

A Ferencvárosi Torna Klub és a Fővárosi Torna Klub bajnoki mérkőzése vasárnap délután négy órakor lesz a soroksári-uti pályán. A mérkőzés kezdetét jelzi az 1906. évi bajnoki mérkőzések sorozatának és a küzdelem a két elsőosztályu csapat között érdekesnek í­gérkezik. Előzőleg a második csapatok játszanak a szövetségi dí­jért. Mindkét mérkőzés tréningjegygyel tekinthető meg.

(Budapesti Hí­rlap, 1906. szeptember 15.)

1906. szeptember 16., 16:00, Soroksári út, FTC – Fővárosi TC 6:2 (2:1)
vezette: Langfelder Ferenc (U. T. E.)
FTC: Dobronyi — Weinber, Rumbold — Gorszky, Bródy, Fischer — Weisz, Pákay, Kóródy, Schlosser, Kovács
Fővárosi TC: Pauer — Rauch, Szentey — Jergencz, Schönfeld, Hajek — Klingenberg, Kis, Steiner, Nebenzahl, Müller
Gól: ?

Megkezdődtek a bajnoki mérkőzések is. Hat első osztályú csapat mutatkozott be, de lényeges személyi vagy formaváltozások nem voltak. (…)

Hála Istennek, végre tudjuk, mely egylet nyerte meg a múlt évi bajnokságot. A Ferencvárosi TC. A zöld asztalon jutott hozzá. Bár tudásra nézve méltó csapatot érte a kitüntetés, mégis azt hisszük, büszkébb a FTC. azokra a bajnokságaira, melyet ekkora húza-vona nélkül nyert meg.

FTC.—FŐV. TC. 6:2. E két csapat bemutató mérkőzésén, a soroksári-uti pályán, jó benyomást tett a közönség előtt fair játékával. A FTC. volt a jobb, a Főv. TC. a lelkesebb. Teljes igyekezetével védekezett a FTC. jó formába levő csapata ellen. Első félidőt szép eredménynyel 2:1 vesztette el, mig a II. félidőben már a FTC. állandó folytonos támadással dominálja a helyzetet. A két csapat öszszeállitásainál uj neveket találunk. A FTC. a csatársorát alakí­totta át, ugy látszik sikeresen, Kóródy centerben elég leleményesnek í­gérkezik. A védelemben Weinber—Fischer uj erők és biztos technikájú játékosok, csak kezeikkel egy kissé túlbuzgók. A Főv. TC. csapatából hiányoznak a fegyelmezetlen játékosok, még csak Szentey játékmodorát kell elí­télnünk, melylyel egy büntető rúgást is szerzett csapatának. A csapatok összeállí­tása a következő volt:

FTC.: Dobronyi — Weinber, Rumbold — Gorszky, Bródy, Fischer — Weisz, Pákay, Kóródy, Schlosser, Kovács.
Főv. TC.: Pauer — Rauch, Szentey — Jergencz, Schönfeld, Hajek — Klingenberg, Kis, Steiner, Nebenzahl, Müller.

Szövetségi-dij mérkőzéseket nagyrészt elhalasztották, helyettük barátságos matchek voltak, vagy az egyik fél lemondott.

(Nemzeti Sport, 1906. szeptember 23.)

A Fővárosi Torna Club csapata eléggé jól tartotta magát a F. T. C. csapatával szemben. Ez utóbbinál a csatársor a Slavia val szembeni játékhoz méltó munkát végzett, mig a védelem munkája sok kí­vánni valót hagyott maga után. A Főv. T. C. csapatában elsősorban a támadás játéka állott egy bajnoki mérkőzés ní­vóján. A védelemben a tudás hiányát a kapkodás illusztrálta legjobban.

F. T. C.—Főv. T. C. 6:2. A két csapat erőviszonya nem arányos. A F. T. C. csapata elejétől végig óriási fölényben van. Különösen a csatársor remekel. Lövéseik jók, erősek; összjátékuk még egy kis traininget igényel. Főv. T. C. csapatában nyomát sem láttuk a tavalyi rossz szellemnek. Fair játékmodoruk elismerésre méltó s ezen tulajdonság mellett fejlődést és szép eredményeket jósolhatunk a csapatnak.

Első félidőben elég változatos játék folyik. F. T. C. egy fault miatt javára í­télt büntetőrugásból éri el a vezető goalt, amit a 22-ik perczben Főv. T. C. védhetetlenül viszonoz. Félidő 2:1 F. T. C. javára.

Második félidőben a kevesebb traininggel rendelkező Főv. T. C. csapata teljesen összeesik; a F. T. C. által diktált erős tempó csak védelemre szorí­tja a Főv. T. C. csapatát. A mérkőzés befejezése előtt Főv. T. C. még egy goalt ér el. Végeredmény 6:2 F T. C. javára.

Langfelder (U. T. E.) pompásan vezette a mérkőzést.

A második csapatok — szövetségi biró hiányában — kétszer 30 perczes barátságos mérkőzésben mérték össze erejüket. Eredmény 11:1 F. T. C. II. javára [szerk: a Pesti Napló és a Budapesti Hí­rlap 10:1-es eredményről számol be].

(Sport-Világ, 1906. szeptember 23.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ